9 Ekim 2015
Sayı: KB 2015/38

Devrimci bir sınıf hareketi için ileri!
Sermaye düzeninin Suriye politikası çöktü
Parlamenter hayaller değil, devrimci sınıf mücadelesi!
'Oy avcısı' CHP'den emekçilere sahte vaatler
CHP'nin gençlere vaatleri ve gerçekler
Sermaye sınıfının "adaleti"
Kürt halkına yönelik saldırılar sürüyor
Genetiği kirli ve kanlı devlet!
Direnişçi Kocaer işçileri: Kölelik düzenini bitireceğiz!
Mücadeleci ve demokratik bir Birleşik Metal-İş için birleşelim!
Muhasebesiz, muhalefetsiz, umutsuz!
Birleşik Metal-İş Bursa ve İzmir şubelerinde genel kurul
Kale Kilit’te patronların kavgası!
Devrimci gençlik hareketi - H. Fırat
Birleşik sosyalist devrim!
Alman emperyalizminin “mülteci severliği”
Kutlanan ne?
Emekçiler sokakları boş bırakmıyor
Kahrolsun sömürgecilik!
“Cenazenin gösteriye dönüşmesinden korkuyorlar”
Gözaltı ve tutuklama terörü sürüyor
Tutsak sınıf devrimcilerine süngerli oda işkencesi
ORS deneyimi ve öğrettikleri
Önlemler alınmıyor, işçiler katlediliyor
DLB’lilerin ailelerine polis tacizi
'İsimsizler ülkesine döndük!'
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

DLB’lilerin ailelerine polis tacizi

 

Gözaltı ve saldırılarla liselilerin devrimci faaliyetini engelleyemeyen polis, aileler üzerinden baskı kurmaya, devrimci liselileri aileleri ile karşı karşıya getirmeye çalışıyor.

30 Eylül Çarşamba günü bir DLB’linin ailesinin işyerine giden ve kendilerini “İstihbarat’tan geldik” diye tanıtan polisler, aileyi korkutmaya çalıştılar. “Çocuğunuzun nereye gittiğini takip edin. İllegal faaliyetler yürütüyor” sözleriyle aileyi korkutmaya çalışan polisler, masadan kalkarken de “Geldiğimizi çocuğunuza söylemeyin” diyerek ‘telkinde’ bulundular.

Ankara polisi, DLB’lilerin katıldıkları basın açıklamalarında fotoğraf ve videolarını çekiyor, bunları ailelere göstererek “çocuklarının yasadışı faaliyetlerde bulunduğu” söylemleri ile korkutmaya çalışıyor. DLB’liler, okul idaresi-polis işbirliğinde aileleriyle karşı karşıya getirilmeye ve devrimci mücadeleden uzaklaştırılmaya çalışılıyor.

Yıldıramayacaksınız!”

Polis tacizlerine ilişkin açıklama yapan DLB, polis tacizleri karşısında geri atmayacaklarını, devrimci kimliğe ve mücadeleye daha çok sarılacaklarını belirterek şunları ifade etti:

“Bizler içinde bulunduğumuz dönemin farkındayız. Çürümekte olan saltanatınız gençliğin ve işçi sınıfının militan direnişiyle sallanmaktadır. Saltanatınızın yıkılma korkusuyla vahşice etrafa saldırarak, devrimcileri tutuklayarak, gözaltına alarak bizleri asla yıldıramayacaksınız. Bizlerin devrimci kimliğimizin ve mücadelemizin farkındayız ve bir takım ayak oyunlarıyla kimliğimizi ve mücadelemizi geride bırakmayacağız, aksine daha çok sarılacağız.”

Saldırılara sınıfımızın bilinciyle
karşılık vereceğiz!”

Bilim yuvası olması gerekirken sömürü cehennemine çevrilen liselerde mevzilendiklerini belirten DLB, sermayenin liselere yönelik saldırılarını boşa çıkaracaklarını vurguladığı açıklamasında şunları kaydetti:

“Liselerimizi ne dinci-gerici çetelere ne düzen partilerine ne de mafyalara teslim edeceğiz. İşçi sınıfının mücadele deneyimlerinden öğreniyoruz. Her saldırınızda da sınıfımızın bilinciyle karşılık vereceğiz. Faşist disiplin yönetmeliklerine karşı boykotla, staj sömürüsüne karşı grevle karşı duracağız.”

Biz kazanacağız!”

Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi:

“Gözaltına aldınız yıldıramadınız, tutukladınız engelleyemediniz, katlettiniz bitiremediniz. Bizler Devrimci Liseliler Birliği olarak şehitlerimizden miras olan devrim bayrağının sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Devrim ve sosyalizm mücadelesini asla yenemeyeceksiniz. Tüm saldırılara karşı örgütlenerek haykıracağız; biz kazanacağız!”

 

 

 

 

Ankara DLB meslek liseli meclislerini topladı

 

Ankara Devrimci Liseliler Birliği (DLB), meslek liselerine yönelik yaptığı planlama çerçevesinde meclis toplantıları gerçekleştirdi.

Hüseyingazi'de farklı meslek liselerinden farklı bölüm öğrencilerinin bir araya geldiği toplantıda, okul siyasi atmosferi konuşularak, nasıl müdahale etmek gerektiğine yönelik tartışmalar yürütüldü. Hüseyingazi’deki meslek liselilere Liselilerin Sesi ulaştırılması kararlaştırıldı. Açık meslek lisesinde okuyan genç işçilerin de katıldığı toplantı Liselilerin Sesi’nde çıkan yazıları okuma, tartışma ile bitirildi.

Çankaya’da gerçekleştirilen mecliste, Çankaya’da yer alan okuldaki öğrenciler ile Çankaya halkı arasında net bir biçimde görülen sınıf çelişkisi tartışıldı. Çankaya’nın özgün özelliklerinden dolayı öğrencilerde oluşan sınıf kinini doğru yere kanalize etmek için bir çok tartışma yapıldıktan sonra meclise katılan öğrencilere Liselilerin Sesi dağıtılarak toplantı bitirildi.

Somut birçok kararın alındığı meslek liseli meclislerinde aynı zamanda düzenli olarak seminer ve sunumların yapılmasına da karar verildi.

Liselilerin Sesi / Ankara

 

 

 

 

DLB’den atölye çalışmaları

 

Kartal’da DLB, okulların açıldığı yeni dönemle birlikte atölye çalışmalarına başladı.

İkinci dersi yapılan şiir atölyesinde toplumsal gerçekçi anlayıştaki şairlerin şiirleri okunarak irdelendi. Che Guevara’nın öldürülmesinin yıldönümü vesilesiyle Che’ye yazılan şiirler okundu, ‘Bolivyalı Küçük Asker’ şiiri üzerine sohbet edildi ve şiirin bestelenmiş şarkısı dinlenildi.

‘Bir görüş kabininde’ adlı şiirin anlamı üzerine duruldu.

DLB’nin haftalık periyotlarla sürdüreceği diğer atölye olan okuma atölyesi de çalışmalarına ilk olarak George Politzer’in ‘Felsefenin Başlangıç İlkeleri’ kitabıyla başladı. Birinci ve ikinci bölümlerin özetlenip ikinci bölüm sonundaki sorular üzerine araştırma yapılması kararlaştırılarak sonlandırıldı.

Öte yandan, DLB’liler, meslek liselerini ticarethanelere dönüştürme adımlarına karşı okul duvarlarına “Staj sömürüsüne geçit yok!”, “Eşit işe eşit ücret!”, “Liseliler sokağa hesap sormaya!” yazılamalarını yaptı.

Liselilerin Sesi / Kartal


 

 


DGB’den soyguna karşı
mücadele çağrısı

 

Devrimci Gençlik Birliği (DGB), Mersin Üniversitesi’nde hazırlık öğrencilerinden 350 TL kitap parası istenmesine tepki göstererek mücadele çağrısı yaptı. DGB, “Ticarethane değil Üniversite, müşteri değil öğrenciyiz” demek için 7 Ekim Çarşamba günü forum düzenleyeceğini duyurdu.

“Müşteri değil öğrenciyiz!” başlıklı açıklamada, DGB şu sözlerle çağrı yaptı: “Mersin Üniversitesi’nde hazırlık öğrencilerinden 350 TL kitap parası isteniyor. Sözde alınması zorunlu olmayan bu kitapları almayan öğrencilere internet sisteminden quiz ve ödevlerini yapabilecekleri şifreleri verilmiyor. Böylelikle kitaplarını üniversitenin işaret ettiği yayın evinden almayan öğrencilerin puanları otomatik olarak düşüyor. Kitapçılarda 50 liraya satılan bu kitaplar üniversitede zor ve baskıyla 350 liraya satılmaya çalışılıyor.

Ailelerinin binbir zorluk ve emekle çocuklarını okutmak için gönderdikleri üniversiteler dolandırıcılığın, piyasacılığın, üç kağıtçılığın merkezleri olmuş durumda. Mersin Üniversitesi'nde uygulanmaya çalışılan bu hazırlık kitapları satışı diğer birçok üniversitede de yaşanıyor. Üniversiteler yayınevlerinin, patronların, bankaların ticaret merkezlerine dönüştürülüyor.

Mersin Üniversitesi öğrencilerine çağrımızdır. Kimse  üniversitenin peşkeş çektiği bu kitapları almak zorunda değil. Eğer birlik olursak, kimse ortalama puan tehdidiyle sizlere 50 liralık kitapları 350 liraya satamaz.”

Çağrıda ayrıca, “Ticarethane değil Üniversite, müşteri değil öğrenciyiz” konulu forum duyurularak, öğrenciler davet edildi.

 
§