21 Ağustos 2015
Sayı: KB 2015/32

Kürt halkının onurlu direnişi ile eylemli dayanışmayı büyütelim
Kendi kaderini tayin hakkı meşrudur!
Sahibinin sesi medya da kirli savaşın suç ortağıdır
Sermaye devleti infazlara devam ediyor
Tüm katlettikleriniz için kavga sonuna kadar sürecek!
Bütçe kirli savaşa ayrılıyor
Burjuva hümanizmiyle göğsünün sol tarafında yürek taşımayan “hümanistler”!
Sermayenin gözaltı saldırısı sürüyor
Efendileri hizaya getirdi: PYD’ye operasyon yok
“İster kabul edilsin, ister edilmesin” dönemi
Belirsizlikler ve krizler düzenin doğasında var - C. Ekin
Hacı Bektaş-i Veli’yi anma törenlerinin ardından...
“Güne devrimci müdahalede bulunmalıyız”
Ortadoğu’da gericiliğin başaktörleri AKP iktidarı-Katar emiri ikilisi siyonist İsrail için çalışıyor!
Emperyalizmin Çin çıkmazı - C. Ekin
İran’daki antlaşma emperyalist hegamonya savaşının bir parçası
Kapitalizm öldürür: Yaşanılabilir yegane sistem sosyalizmdir
Kamuda toplu sözleşme görüşmeleri üzerine
MİB MYK Ağustos Ayı Toplantısı Sonuç Bildirgesi
Enpay direnişi üzerine
DEV TEKSTİL Ağustos Ayı Genişletilmiş MYK Toplantısı Sonuç Bildirgesi
İşçiler katledilmeye devam ediliyor
Tutsak sınıf devrimcilerinden mektup var
Sacco ve Vanzetti: İyi bir kunduracı ile yoksul bir işportacının zaferi!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Sermayenin gözaltı saldırısı sürüyor

 

Sermaye devleti baskı ve terörü sürdürüyor. Hafta boyunca ev baskınlarını sürdüren sermaye devleti onlarca kişiyi gözaltına aldı.

Adana’da TEM polisleri tarafından 14 Ağustos’ta kent genelinde 17 adrese baskın yapıldı. PKK’ye yönelik olarak yapıldığı söylenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Ankara’da da 14 Ağustos’ta Etimesgut ve diğer ilçelerde ev baskınları yapıldı. Sabah saatlerinde yapılan baskınlarda gözaltına alınanlar olduğu öğrenildi.

İstanbul’da TEM polisleri 15 Ağustos’ta 13 ilçede bulunan toplam 23 adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi. Sabah saatlerinde yapılan ve özel harekat, çevik kuvvet ve Havacılık Şube polislerinin katıldığı operasyon kapsamında 15 kişi gözaltına alındı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de 15 Ağustos sabah saatlerinde aralarında Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Tacettin Safalı’nın da bulunduğu 15 siyasetçinin evine baskın düzenlenerek gözaltı yapıldı. Baskınların, “Devlet kurumlarını tanımıyoruz” açıklamasına katılan ve aralarında Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Tacettin Safalı ile DBP, HDP ve Gever Demokratik Toplum Meclisi yöneticilerinin evlerine yapıldığı belirtildi. 

Denizli’de 15 Ağustos’ta yapılan ev baskınlarında aralarında DİHA muhabiri Gökhan Öner’in de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 5 kişi, Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İstanbul Esenyurt’ta 16 Ağustos sabah erken saatlerde 16 eve eşzamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin zırhlı araçlar eşliğinde gerçekleştirdiği baskınlarda 5 kişi YDG/H üyesi olmak iddiasıyla gözaltına alınarak sağlık kontrollerinin ardından Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Uluğ Mahallesi’nde de 16 Ağustos sabah saatlerinde bir evi basan askerler iki kişiyi gözaltına aldı. Basılan evin önünde toplanarak askerlere tepki gösterenlere saldıran askerler havaya ateş açtı. Ardından Mehmet Aslan ve oğlu Cemil Aslan gözaltına alınarak Kızıltepe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Ankara Jandarma İl Alay Komutanlığı, 18 Ağustos’ta Yenimahalle ve Etimesgut’ta yaptığı ev baskınlarında iki kişiyi gözaltına aldı.

PKK’ye yönelik olarak yapıldığı iddia edilen baskınların, bir süre önce Yenimahalle, Sincan ve Keçiören’de 5 kişinin gözaltına alındığı operasyonun devam niteliğinde olduğu belirtiliyor. Bu operasyonda gözaltına alınan 5 kişi “PKK’nin gençlik şehir yapılanması adına faaliyet yürütmek” iddiasıyla adliyeye sevk edilmiş; gözaltına alınanlardan biri ifadesinin ardından serbest bırakılmış, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, diğer üçü ise tutuklanmıştı.

Siirt’te gözaltına alınan 38 kişiden 14’ünün 18 Ağustos’ta tutuklandığı belirtildi. 11 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Varto’da da gerillalara silah götürürken yakalandığı iddiasıyla mahkemeye çıkarılan E.K adlı genç, “terör örgütü üyesi olmak”, “terör örgütüne yardım ve yataklık” suçlarından tutuklandı.

Diyarbakır’ın Sur ve Silvan ilçelerinde 19 Ağustos’ta yapılan ev baskınlarında Sur Belediyesi EşBaşkanları Seyid Narin ve Fatma Şık Barut, DBP İlçe Eşbaşkanı Ali Rıza Çiçek, Kadın Akademisi çalışanı Güneş Ölmez, Silvan’da ise Belediye Eşbaşkanı Yüksel Bodakçi ve Melikşah Teke’nin yanı sıra DBP İlçe DBP Eşbaşkanı Barış Gülenyüzlü'nün de aralarında bulunduğu en az 9 kişi gözaltına alındı.

 

 

 

 

Silopi’de işkenceden geçirilen gence gözaltı

 

Şırnak’ın Silopi ilçesi Zap Mahallesi’nde gün boyu kenti tarayarak, evleri ateşe veren devlet, 3 kişiyi öldürmüş, onlarca kişiyi de yaralamıştı. Hastanedeki yaralıları kaçırarak karakolda işkence yapan polisler, insanlık dışı uygulamalarını sürdürüyor.

7 Ağustos’taki katliam girişimi sırasında yaralıları hastaneye taşırken gözaltına alınarak makatına silah sokulan F.A., Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) tarafından tedaviye götürüldüğü Diyarbakır’da da gözaltına alındı. 12 Ağustos sabah saatlerinde kaldığı otelde gözaltına alınan F.A., Diyarbakır Adliyesi’nde SEGBİS ile Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdikten sonra mahkemeye sevk edildi.

Silopi Sulh Ceza Hakimliği F.A.’yı da denetimli serbestlik şartıyla serbest bıraktı.

Karakolda gördüğü işkenceleri DİHA’ya anlatan F.A., keleş dipçiğiyle başına darbe aldıktan sonra bayıldığını söylemiş “Bazıları silahlarının namlusunu pantolonlarımızın içinde gezdirerek makatımıza soktu. Bize bir çok şey yaptılar” demişti.

 

 

 

 

 

Kars’ta gerilla cenazelerine işkence

 

Kürdistan’ın her yerinde halka karşı ölüm kusan Türk sermaye devleti, Kürt halkının cenazelerine de işkence ederek insanlık onurunu ayaklar altına alıyor. Sınır kapılarında esir muamelesi yapılan YPG gerillaları ve Varto’da hayatını kaybeden Ekin Wan’ın cansız bedeninin çıplak bir şekilde teşhir edilmesinin ardından Kars’ta üç gerillanın cenazesi ile “zafer pozu” verildi.

Kağızman ilçesinde 16 Ağustos günü çıkan çatışmada hayatını kaybeden Harun Yıldırım (Erdal), Mustafa Aydın (Hêja) ve Doğu Kürdistan doğumlu Helo kod adlı gerillaların cansız bedenlerine işkence eden asker fotoğrafları ortaya çıktı. Üç gerillayı yan yana dizerek elbiselerini çıkaran askerler, diğer yandan da cenazelerden birinin üzerine ayakla basarak “zafer pozu” verdi.

Fotoğrafın çatışmanın yaşandığı gecenin ardından sabah saatlerine doğru çekildiği düşünülüyor.


 
§