21 Ağustos 2015
Sayı: KB 2015/32

Kürt halkının onurlu direnişi ile eylemli dayanışmayı büyütelim
Kendi kaderini tayin hakkı meşrudur!
Sahibinin sesi medya da kirli savaşın suç ortağıdır
Sermaye devleti infazlara devam ediyor
Tüm katlettikleriniz için kavga sonuna kadar sürecek!
Bütçe kirli savaşa ayrılıyor
Burjuva hümanizmiyle göğsünün sol tarafında yürek taşımayan “hümanistler”!
Sermayenin gözaltı saldırısı sürüyor
Efendileri hizaya getirdi: PYD’ye operasyon yok
“İster kabul edilsin, ister edilmesin” dönemi
Belirsizlikler ve krizler düzenin doğasında var - C. Ekin
Hacı Bektaş-i Veli’yi anma törenlerinin ardından...
“Güne devrimci müdahalede bulunmalıyız”
Ortadoğu’da gericiliğin başaktörleri AKP iktidarı-Katar emiri ikilisi siyonist İsrail için çalışıyor!
Emperyalizmin Çin çıkmazı - C. Ekin
İran’daki antlaşma emperyalist hegamonya savaşının bir parçası
Kapitalizm öldürür: Yaşanılabilir yegane sistem sosyalizmdir
Kamuda toplu sözleşme görüşmeleri üzerine
MİB MYK Ağustos Ayı Toplantısı Sonuç Bildirgesi
Enpay direnişi üzerine
DEV TEKSTİL Ağustos Ayı Genişletilmiş MYK Toplantısı Sonuç Bildirgesi
İşçiler katledilmeye devam ediliyor
Tutsak sınıf devrimcilerinden mektup var
Sacco ve Vanzetti: İyi bir kunduracı ile yoksul bir işportacının zaferi!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Sermaye devleti
infazlara devam ediyor

 

Savaş ve saldırganlık uygulamalarını tırmandıran sermaye devleti hafta boyunca çok sayıda kişiyi infaz ederek katliamcı yüzünü göstermeye devam etti.

Ağrı’da 2’si çocuk 3 kişi infaz edildi

Bir ayı aşkın bir süredir Kürdistan ve ülke genelinde terör estiren devlet, İstanbul, Ağrı, Silopi ve Cizre’nin ardından Diyadin’de de infaza başvurdu.

Ağrı-Diyadin’de 12 Ağustos’ta gece saatlerinde İlçe Jandarma Komutanlığı’na yapılan saldırının ardından özel harekat timleri rastgele ateş etmeye başladı. Jandarma Komutanlığı’nın karşısındaki tüm ev ve iş yerleri taranırken, Atatürk Mahallesi’ndeki fırında çalışan ve çatışmadan kaçmak için dükkanın karşısındaki depoya giden Orhan Aslan (16) ve Emrah Aydemir (15) isimli çocuklar, özel harekat timleri tarafından tarandı. Kurşunların hedefi olan çocuklar olay yerinde yaşamını yitirdi.

Murat Mahallesi’nde ise 13 Ağustos günü sabah saatlerinde harabe halindeki evlerin arasında bir erkeğe ait cenaze bulundu. Görgü tanıkları, bu kişinin infaz edildikten sonra panzerle sürüklenip buraya getirildiğini dile getirdi. Olay yerinde kan ve sürükleme izleri olduğu görüldü. İnfazı haber alan çocukların aileleri İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittiklerinde, cenazelerin Erzurum Adli Tıp Kurumu’na götürüldüğü haberini aldı.

Çocukların infaz edildiği işyerinin üst katında yaşayan ailelerin evlerine baskın düzenleyen özel harekat timleri evdeki herkesi işkenceden geçirerek, darp etti. Saldırının ardından Fevzi Kahraman (50), Aytekin Kahraman (45), Mehmet Kahraman ve Harun Kahraman gözaltına alındı. Görgü tanıkları polisin infaz ettiği çocuklara gerilla kıyafeti giydirmeye çalıştığını anlattı.

Fırında çalışan iki çocuğun infazıyla ilgili hazırlanan olay yeri inceleme raporunda polislerin iddia ettiğinin aksine herhangi bir çatışma yaşanmadığı itiraf edildi. Ancak bizzat katil polislerin imzasının bulunduğu polis tutanağında katliam meşrulaştırılmak için 15 yaşındaki Emrah Aydemir’in elinde Glock marka bir silah olduğu iddia edildi.

Emrah Aydemir ve Orhan Aslan’ın cenazeleri 14 Ağustos’ta yüzlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi. Erzurum’da yapılan otopsi işlemleri sonrası Diyadin’e getirilen cenazeleri, ilçe girişinde yüzlerce araçlık konvoy karşıladı. Merkez Cami’de yapılan dini törenin ardından cenazeler omuzlara alınarak “Şehîd namirin”!, “PKK intikam!” sloganları eşliğinde şehir mezarlığına götürülerek defnedildi.

15 yaşındaki çocuk 10 mermiyle öldürüldü

TSK, Rojava sınırında sivillere dönük saldırılarını ve infaz girişimlerini sürdürüyor. Rojava’nın Girê Spî kentine bağlı Girê Sor Köyü yakınlarında askerler, 13 Ağustos’ta zırhlı araçlardan 40 kişilik sivil bir grubu taradı. Askerlerin ateşi sonucu isimleri öğrenilemeyen 2 kadın sınırda yaşamını yitirirken, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 9 kişi de yaralandı. Yaralıların büyük bir bölümü Kobanê’deki Emel Hastanesi’ne kaldırılırken, durumu ağır olan 4 kişi ise Murşitpınar Sınır Kapısı’ndan geçirilerek Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 1 kişinin tedavisine burada devam edilirken, durumu ağır olan 2 kişi Urfa kent merkezindeki hastanelere sevk edildi. Vücuduna en az 10 mermi isabet eden Mihemed Hesen Bunyamîn isimli 15 yaşındaki çocuk ise kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesi’nde aşırı kan kaybı nedeniyle yaşamını yitirdi. 

Diyarbakır’da bir kişi infaz edildi

Diyarbakır’da 14 Ağustos’ta merkez Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe Mahallesi’ni abluka altına alan polis, etrafa rastgele ateş açtı. Polisin açtığı ateş soncunda 40 yaşındaki Fahrettin Budak, göğsü ve sırtına aldığı 3 kurşunla hayatını kaybetti. Budak’ın cenazesi otopsi için Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Saldırıda Şaban Çelik isimli genç de ağır yaralanarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. Çelik’in hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Mardin’de inşaat işçisi infaz edildi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 11 Ağustos’ta kaymakamlık binasına yapılan saldırının ardından polisin infaz ettiği bir kişinin inşaat işçisi Havzullah Doğan olduğu ortaya çıktı. İnfazın ardından otopsi işlemleri için Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen cenazenin aile tarafından teşhis edildikten sonra 3 çocuk babası 29 yaşındaki Havzullah Doğan’a ait olduğu anlaşıldı.

Doğan’ın ailesi saldırının yapıldığı Hükümet Konağı’nın bulunduğu Devrim Mahallesi’nde Doğan sokaktan geçerken özel harekat timlerinin rastgele açtığı ateşin hedefi olduğunu belirtti. Burada yaralanan Doğan’ın bir evin bahçesine sığındığı ve polis timlerinin buraya giderek Doğan’ı infaz ettiği belirtildi. Morgda çocuklarını teşhis eden aile, Doğan’ın başında darp izi olduğunu kaydetti.

13 Ağustos’ta Doğan’ın cenazesi “Şehîd namirin!” ve “Katil devlet hesap verecek!” sloganları eşliğinde toprağa verildi.

Polis Yüksekova’da iki genci vurdu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Doğubayazıt’ta hayatını kaybeden HPG’li Sinan Özer’in (Özer Gever) 14 Ağustos’taki cenaze töreninin ardından polis halka saldırdı. Orman Mahallesi girişindeki hendekleri kapatmaya çalışan polise direnen gençler, gerçek mermilerle saldırıya uğradı. Polisin açtığı ateş sonucunda bir genç, göğüs ile omzu arasına gelen kurşunla ağır yaralandı.

Polisin attığı yoğun gaz nedeniyle yaralı gencin hastaneye kaldırılamadığı belirtildi.

İpekyolu üzerinde de zırhlı araçtan ateş açan polis, 20 yaşındaki Ş.D’yi başından ağır yaraladı. Yaralı genç, ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İzmir’de HDP’li genç vuruldu

İzmir’in Menemen İlçesine bağlı Asarlık Mahallesi’nde bulunan Gençlik Kültür Merkezi’nde HDP Menemen Gençlik Meclisi üyesi Murat Kaya 16 Ağustos’ta ensesinden vurulmuş halde bulundu. Kaya’nın Kültür Merkezi’nde yalnız olduğu sırada içeriye giren kişi veya kişilerce vurulduğu ihtimali üzerinde durulurken, Kültür Merkezi’ne gelen diğer üyeler tarafından vurulmuş halde bulunan Kaya, çağrılan ambulans ile Menemen Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Sağlık durumu kritik olan Kaya, Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Kültür Merkezi’ne dışarıdan bir saldırı olmadığı, saldırgan veya saldırganların Kaya’nın yalnız olmasını fırsat bilerek içeriye girip yakın mesafeden ateş ettiği ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

Esenler’de polis 17 yaşındaki Fırat’ı katletti

Esenler Tuna Mahallesi Mahmutbey Caddesi’nde 18 Ağustos akşamı Kürdistan’daki katliamı protesto eden gençlerle polis arasında yaşanan çatışmada ismi Fırat Elma olan 17 yaşındaki bir genç polis tarafından vuruldu.

Çatışmanın ardından 4 kişinin de gözaltına alındığı belirtilirken katledilen Fırat Elma’nın cansız bedeni Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Polis cinayetinin ardından bölge abluka altına alındı.

Sermaye medyası 17 yaşındaki gencin katledilmesini ‘terörist ele geçirildi’ diyerek meşrulaştırmaya çalıştı.

 
§