20 Şubat 2015
Sayı: KB 2015/07

Dinci-gericiliğin faşist saldırılarına karşı fiili-meşru mücadele!
Devrimci bir bahar mücadelesi!
Özgecan’ın hesabını sormak için örgütlü mücadeleye!
İdam tartışmaları üzerine - B. Olgun
İşçi ve emekçiler vahşete karşı sokaktaydı!
Özgecan’ın kentinde büyüyen öfke!
Metal grevi ve reformist sol
“Yarın ne yapmamız gerektiğini öğreniyoruz!”
Grev yasağı ve sonrası
Ezber bozan sınıf ve AKP’nin oyunları
Yapı yükseliyor
Yeni mücadele sahaları ve Bilecik
Yeni Yunan hükümeti ve parolası: "Ne itaat, ne çatışma"
Ukrayna: Hegemonya savaşının yeni sahnesi
Gerici Körfez rejimlerinin Yemen telaşı
Almanya'da metal işkolundaki uyarı grevleri ve işçileri bekleyen tehlike
"Etkinlikte işçiler güçlerini gördüler"
8 Mart'ta mücadele alanlarına!
Kapitalizmin kâr yasaları kadının köleliğinin sürmesidir
Ankara EKK'nın 8 Mart programı
Liselerde Özgecan fotoğraflarına engelleme!
"Burjuva gericiliği katiller yaratmaya devam ediyor..."
Eğitimde gericiliğe karşı okul boykotu!
Başkaldıran dizelerin işçisi - K.Ehram
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

"Burjuva gericiliği katiller yaratmaya devam ediyor..."

 

Devrimci Gençlik Birliği (DGB), Özgecan Aslan’ın katledilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, kadın cinayetleri, taciz ve tecavüzü yaratan sisteme karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

DGB’nin açıklamasını sunuyoruz:

"20 yaşındaki bir üniversite öğrencisi olan Özgecan Aslan Mersin-Tarsus’ta bindiği dolmuşun şoförü tarafından tecavüze uğradı, bıçaklandı ve yakılarak bir dereye atıldı. Babası ve ülkücü arkadaşı da bu katliama ortak oldu. 7 Şubat günü arkadaşlarıyla bir fotoğraf paylaşıp altına ‘Fatmagül’ün Suçu Ne? filmini izlerken’ yazanlar aradan bir hafta geçmeden Özgecan’ı katlettiler. Ellerinde silahlarla, kurt işaretleriyle poz verenler, bu düzenin milliyetçi gerici ideolojisinden beslenenler bu olayda rol alıyorlar. Bu hiç de tesadüfi değildir. Burjuva gericiliği katiller yaratmaya devam ediyor."

Tecavüzcülerin aklandığı, kadının cinsel bir obje, bir meta olarak görüldüğü; başı açık, kahkaha atan, gece arkadaşlarıyla gezen her kadının suçlu ilan edildiği; ‘kızlı-erkekli’ aynı evde kalınmasından rahatsızlık duyulan, özel mülkiyete dayalı sistemin sonucu olarak kadın üzerinde de mülk edinebileceği sonucu çıkarılan bir düzende tecavüzler, kadın cinayetleri her daim var olacaktır.

Mesele sadece tecavüzcülere, katillere karşı mücadele etmek değil, onları yaratan, sokağa salan, koruyup-kollayan, mahkemelerde aklayan düzene karşı mücadele etmektir. Bu sömürü ve meta düzeni yıkılmadıkça, onun mülkiyetçi, baskıcı, her şeyi metalaştıran kültürü de yıkılmayacaktır. Yeni bir dünya yeni bir kültür için mücadeleye...

Devrimci Gençlik Birliği

14 Şubat 2015”

 

 

 

 

DGB: Yeni Özgecanlar olmasın

 

Ankara’da Devrimci Gençlik Birliği, Özgecan’ın katili sermaye devletinden hesap sorma çağrısı yaptı. ‘Yeni Özgecanlar olmasın’ diyerek mücadeleye çağıran DGB’liler 17 Şubat sabah saatlerinden itibaren Hacettepe Üniversitesi Beytepe yerleşkesinde faaliyetlerine başladılar.

Okulun birçok noktasına Özgecan olayını anlatan ve mücadeleye çağıran duvar gazeteleri asıldı. Bunun yanı sıra hazırlanan dövizler de edebiyat, biyoloji bölümleri ve kütüphane bölgesinde kullanıldı.

Yaygın faaliyet yazılamalarla güçlendirildi.  ‘Özgecan’ın katili sermaye devleti!’, ‘ Özgecan için isyandayız!’ ve ‘Özgecan Aslan ölümsüzdür!’ yazılamaları Beytepe’nin merkezi noktalarına yapılarak öğrencilere seslenildi.

Kızıl Bayrak / Ankara


 

 

 

 

Özgecan’ın öfkesiyle 8 Mart’a hazırlık

 

Mersin’de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katledilmesi üzerine 17 Şubat’ta Ege Üniversitesi'nde afiş yapan DGB’liler, 18 Şubat günü de Hazırlık Fakültesi önünde yazılama yaptı. “Bu düzen size insanlığınızı unutturacak!”, “Kadın cinayetlerine son!”, “8 Mart’ta devrimci saflara!” şiarlı yazılamalar yapan DGB’liler, afişlerle ve yazılamalarla, tecavüzü ve katliamları meşrulaştıran, katilleri aklayan düzene karşı öğrenci gençliği mücadele etmeye, 8 Mart’ta devrimci saflara çağırdı.

İzmir Devrimci Gençlik Birliği’nin 8 Mart programı şöyle:

* 20 Şubat Cuma / Saat: 18.00 / Film gösterimi: Ekmek ve Güller - Breads and Roses

* 25 Şubat Çarşamba / Saat: 19.00 / Panel: Feminizmle ideolojik mücadele ve kadın sorununa devrimci çözüm

* 28 Şubat Cuma / Saat: 18.00 / Film gösterimi: Yokmuşum Gibi - As if I am not there

* 6  Mart Cuma / Saat: 18.00 / Film gösterimi: Tek Başına - North Country

Yer: Alsancak Gençlik Kültür Evi
Adres: 1468 Sokak. Alsancak Mahallesi-Alsancak Gar Yakını
Telefon: 0506 168 62 92

Eylem programı:
Tarih:
8 Mart Pazar
Saat: 15.00
Yer: Karşıyaka İZBAN

 

 

 

 

Aksaray DGB'den
Özgecan için eylem

 

Aksaray DGB, Mersin’de katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için 18 Şubat günü basın açıklaması yaptı. DGB, kent merkezinde düzenlediği basın açıklamasında kadına karşı şiddeti meşrulaştıran, kadını ikincileştiren ve eve hapseden kapitalist sistemi ve dinci-gerici zihniyeti teşhir etti. “Kadını erkeğin özel mülküymüş gibi gösteren ve toplumu bu gerici zihniyette örgütleyen, sömürü sisteminin kendisidir” dedi.

Basın açıklamasında DGB’liler “Özgecan’ı unutma unutturma!”, “Kadın erkek el ele örgütlü mücadeleye!” ve “Katillerden hesabı emekçiler soracak!” sloganlarını haykırdı.

“Bizler biliyoruz ki insanca yaşanabilir bir dünya için eşitsizlikten, şiddetten, sömürüden uzak bir yaşam, toplumun kadın erkek omuz omuza örgütlü mücadelesinden geçmektedir” denilen basın açıklaması sloganlarla sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Aksaray

 
§