21 Mart 2014
Sayi: KB 2014/12

Düzenin krizine devrimci yanıt
Greif işçileri saldırılara karşı saldırıyla yanıt verdi
DİSK’in seçim taktiği ve örgütlenme seferberliği üzerine
Düzenin korkusunu büyütmek için!
Düzenin seçim oyununu bozalım!
Sömürü ve kölelik düzenine oy ve onay vermiyoruz!
Devrimci sınıf çalışmalarından...
Gençlik 16 Mart’ı unutturmadı
Liseliler Berkin’in sapanını devraldı!
Halepçe katliamını
protesto eylemleri
İllerde KESK eylemleri
“Hakları kazanmanın yolu direniş!”
Bosch’un ikinci yılında çıkarılacak en büyük ders...
DİSK Greif’tir! DİSK’in fiili-meşru mücadele değerlerine işçiler sahip çıkmalıdır!
Greif işçileri göreve çağırıyor!
Ya Greif işçisi kazanacak her yer Greif olacak ya da...
İhanetin ve işbirlikçiliğin belgesi!
DİSK/Tekstil’de inisiyatif Greif işçilerinde!
Tekel’den Greif’e direniş sürüyor,
sendikal bürokrasi ise engelliyor!
Greif direniş günlüğü
Çanakkale, sosyal şovenizm ve enternasyonalizm - M. Yılmaz
Suriye krizi 4. yılında… - M. Dağlı
Batılı emperyalistlerde “Kırım hezeyanı”
Gezi’den Greif’e Greif’ten 1 Mayıs’a...
Çocuklar alacak dünyayı ellerimizden!*
30 Mart'ta seçiminiz Kızıldere olsun!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

DİSK/Tekstil’de inisiyatif Greif işçilerinde!

 

İşgalimizin 36. gününe girdik. Başta taşeron kölelik olmak üzere bizlere dayatılan baskı ve ağır çalışma koşullarına karşı örgütlendik. Taleplerimizin karşılanması için işgal eylemimizi başlattık. İşgal eylemimiz başladığı ilk günden itibaren birkaç cepheden mücadelemizi sürdürüyoruz.

Greif yönetimi, taşeron patronlar ve sendikamız DİSK/Tekstil yöneticileri mücadele ettiğimiz taraflardır. Sendikamızın yöneticilerini daha önce defalarca direnişimiz karşısındaki ihanetçi tutumlarından dolayı uyardık. Dinlemediler. Bizimle birlikte olmaları gerekirken Greif yönetimiyle ve taşeron patronlarla birlikte oldular. 14 Mart Cuma günü direnişimize karşı gerçekleştirilen provokasyonu da patron tarafı ile birlikte sendika yöneticileri organize etmiştir. 15 Mart’ta DİSK/Tekstil yönetimi adına yapılan açıklamada bu durumu bütün açıklığı ile göstermiştir. Gelinen aşamada sabrımız taşmıştır.

DİSK/Tekstil yönetiminin şimdiye kadar direnişimizin karşısındaki tutumlarını değiştirmesi için uyardık. Patronların iradesi ile değil işçi sınıfının iradesi ile hareket etmeleri gerektiğini söyledik. Uyarılarımızı dikkate almadılar. Bu sabah bile Dudullu’da patronla birlikte aynı dili kullanarak oradaki arkadaşlarımıza tehditler savurmaya devam etmişlerdir.

DİSK/Tekstil bürokratları Amerikan emperyalizminin temsilcilerinden biri olan Greif patronlarının danışmanları haline gelmiştir. Sendikamızı taşeron patronların savunucusu haline sokmuşlardır.

Bu tutumlar artık bizim için kabul edilemez hal almıştır. Sendikamızın onuru için inisiyatifi ele alıyoruz. Taleplerimiz karşılanana kadar da sendikamızı terketmeyeceğiz. Duyarlı kamuoyunu, patronlara uşaklık eden DİSK/Tekstil yöneticilerine ve onların destekçilerine karşı yanımızda olmaya davet ediyoruz.

DİSK/Tekstil Sendikası işçilerin örgütüdür. Patron temsilcileri gibi davranan bürokratlar defolun.

Amerikan emperyalizminin maşası olan taşeron patronları ve DİSK/Tekstil yöneticileri defolun.

Taleplerimiz:

1- DİSK/Tekstil yönetimi adına şimdiye kadar yapılan açıklamaların özeleştirisini DİSK ve DİSK TEKSTİL YÖNETİMİ vermelidir.

2- DİSK/Tekstil’i patron örgütü haline sokanlar bu tutumdan derhal vazgeçmelidir.

3- DİSK ve DİSK/Tekstil direnişimizi sahiplenen açıklamalar yapmalı, basına duyurmalı ve internet sayfalarında yayınlamalıdır.

4- Fabrikadaki işgal eylemimize ve diğer eylemlerimize yapılacak saldırılar ve sonuçlarının sorumluluğu DİSK ve DİSK/Tekstil yöneticileri başta olmak üzere patron tarafına ve saldırıyı gerçekleştiren güçlere aittir.

5- DİSK/Tekstil yönetimi Ünsa’da toplu sözleşme taslağını ve sürecini bilmeyen işçilerin iradesini ortaya koymak için Greif işçilerini temsilcilerin katıldığı bilgilendirme toplantısı ve sandık koyarak oylama yapmalıdır.

Saldırı ile ilgili 16.03.2014 tarihli açıklamamızın linki
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1430618787181393&id=1421401451436460

DİSK/Tekstil Sendikası Üyesi İşgalci GREIF İşçileri

17 Mart 2014

 

 

 

 

DİSK/Tekstil’den yeni açıklama!

 

Greif işçileri patronla işbirliği yaparak sabırlarını zorlayan DİSK/Tekstil Sendikası’nın yöneticilerinin kapısına dayandı.

17 Mart günü bir grup işçi sendikaya gitti, taleplerini sundu. Ancak işçilerin sayısının az olduğuna bakıp onları oyalamaya, üstüne üstlük işçilere ve desteğe gidenlere zor kullanmaya-küfür etmeye kalkan sendika bürokratları, Greif işçilerinin daha kalabalık olarak sendikaya gitmesiyle yelkenleri suya indirdi. Bir anda 180 derece dönüş yapan sendika yöneticileri açıklamayı internet sitesinden kaldırıp, muhabirimizden ve işçilerden özür dilediler.

İşbirlikçiliğin belgesini yayınlayan ve sosyal medyada paylaşıp duran DİSK de ilerleyen saatlerde açıklamayı facebook adresinden yayınladı.

DİSK Tekstil sitesinde yer alan işbirliğinin belgesini kaldırıldıktan sonra yerine konulan açıklama şöyle:

Greif sürecine dair açıklama

Greif işçilerinin 36 gündür vermiş olduğu toplu sözleşme ve hak alma mücadelesinin DİSK Tekstil olarak yanındayız.

Cuma günü taşeron patronları ve işverenin yapmış olduğu provokatif eylemi kınıyoruz.

Toplusözleşmede yeni teklif ortaya çıktığı takdirde sandık konulması gerekirse Hadımköy, Samandıra ve Dudullu’da birlikte oylama yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

 

 

 

 

Dayanışma platformları desteği sürdürüyor

 

Bursa

Greif Direnişiyle Dayanışma Platformu 16 Mart günü gerçekleştirdiği eylemle işgal fabrikasının sesini Bursa’ya taşıdı.

“Bu daha başlangıç mücadeleye devam! İşgalci Greif işçileri onurumuzdur!” pankartı arkasında Setbaşı’ndan yürüyüş başladı. Heykel’e gelindiğinde yapılan basın açıklamasında Greif işçilerinin mücadelesinin taşeron köleliğine vurulmuş bir tokat olduğu dile getirildi. İşçilerin nasıl örgütlendiği anlatıldı.

İşçilerin bu direnişi tamamen kendi imkanlarıyla ve sınıf dostlarının yardımlarıyla sürdürdüğü sendika bürokratlarının işçilere maddi ve manevi olarak yardım etmediği söylendi. 

Eyleme Halkevleri, DHF, Antikapitalist Müslümanlar ve SDP destek verdi.

İzmir

İzmir Greif İşçileri İle Dayanışma Platformu yazılı bir açıklama yayınlayarak Greif işçilerinin yanında olduklarını, DİSK Tekstil yönetiminin tutumu karşısında yer alacaklarını ifade etti.

“DİSK/Tekstil sendikasının uzlaşmacı- ihanetci çizgisine karşı sessiz kalan herkes bu ihanete ortak olacaktır” denilen açıklamada, platformun direnişe sahip çıkarak direnişin karşısında sessiz kalanları teşhir edecekleri ifade edildi.

Kızıl Bayrak / Bursa-İzmir


 
§