25 Mayıs 2012
Sayı: SYKB 2012/21

 Kızıl Bayrak'tan
G-8 ve NATO zirveleri
Sermaye düzeni Roboski katliamını
açıkça sahiplendi!..
HDK Genel Kurulu’nun
gösterdikleri
42. TMMOB Genel Kurulu’na doğru
Metin Lokumcu’nun katillerinden hesap sormak için mücadeleye!.
BDSP’den TOGO işçilerine ziyaret
CEHA işçileri: Üretimden gelen gücümüzü kullanmalıyız!..
Avrupa Serbest Bölgesi’nde ilk grev, ilk kazanım
Soda Sanayi’de 530 işçi grevde
“Sokakları kazanmak lazım!”
Emekçiler grev alanlarında
birleşti!
Kamu emekçileri sefalet dayatmasına grevle yanıt verdi
“Mücadelemiz sürecek!”
Fransa’da “sosyalist” François Hollande dönemi
Uluslararası Otomobil İşçileri toplantısı Münih’te yapıldı
“Opel Bochum’dur, Bochum kapatılamaz!’
“21. yüzyılda devrimin güncelliği”
Öğrenciler Şili’yi salladı!
Yaz dönemi üzerine
ÇOMÜ’de muhbirlik dayatması
BDSP Mayıs şehitlerini andı
Mayıs şehitleri anmaları
Psem Yipe Nap
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP Mayıs şehitlerini andı

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), GOP, Esenyurt ve Gebze’de yaptığı eylem ve etkinliklerli Mayıs şehitlerini andı.


GOP

Gaziosmanpaşa BDSP, gerçekleştirdiği anma etkinliği ile Mayıs ayında ölümsüzleşen devrimci önderleri andı.

19 Mayıs günü yapılan etkinliğin açılış konuşmasında, devrimci önderleri anmanın onların bıraktığı devrimci mirasa sahip çıkmakla mümkün olduğu vurguladı. Açılış konuşmasının ardından, Mayıs ayında ölümsüzleşen devrimci önderler şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler adına saygı duruşu gerçekleştirildi.

Saygı duruşunun ardından BDSP adına konuşma gerçekleştirildi. BDSP adına yapılan konuşmada ‘71 devrimci kopuşunun önemine vurgu yapıldı. ‘71 devrimci kopuşunun düzene karşı devrim mücadelesinin yükseltilmesini simgelediği gibi reformizmle de devrimci temelde hesaplaşmak olduğu vurgulandı. Denizler’in, İbolar’ın, Mahirler’in yarattığı devrimci değerlerin ve mirası korumanın ve geliştirmenin ancak proleter sosyalizm temelinde ihtilalci mücadeleyi yükseltmekle mümkün olduğu vurgulandı.

Son olarak reformist yapıların devrimci önderlerin yarattığı değerlerin içini boşaltma ve devrimci önderlerin kimliğinde somutlanmış ihtilalci mücadeleyi silikleştirme girişimlerine karşı mücadelenin önemi ifade edildi.

Konuşmanın ardından sinevizyon gösterimine geçildi. Mayıs ayında ölümsüzleşen devrimci önderlerin mücadelelerinden kesitler sinevizyonda yer aldı. ‘71 devrimci kopuşunun bugünkü temsilcisi ve ileriye taşıyıcısı olan yeni ekimlerin partisinin tarihsel misyonu ve sorumluluğuna değinildi.

Sinevizyon gösteriminin ardından Denizler’in, İbolar’ın, Sinanlar’ın ve Dörtler’in mücadelelerinden kesitler sunan kısa sunumlar gerçekleştirildi.

Son olarak Kürtçe yapılan sunumla Dersim katliamı anlatıldı. Devlet katliamlarının sadece devrimcileri değil toplumun tüm kesimlerini hedef aldığı vurgulandı.

Sunumların ardından Esenyurt İşçi Kültür Evi Şiir Topluluğu üyesi bir işçi şiir dinletisi sundu. Kavga şiirlerinin ardından halaylar çekildi.


Esenyurt

Mayıs şehitleri 20 Mayıs Pazar günü Esenyurt’ta gerçekleştirilen yürüyüş ve etkinlikle anıldı.

“Denizler’den, İbolar’a, Sinanlar’dan, Alaattinler’e devrim ve sosyalizm bayrağı ellerimizde!/BDSP” pankartının arkasında kızıl bayraklarla ve Mayıs şehitlerinin resimlerini taşıyarak yürüyüşe geçen BDSP’liler, etrafta toplanan kitleye ajitasyon konuşmaları yaptılar. Emekçiler de yürüyüşe alkışlarla destek verdiler.

Cadde sonuna gelindiğinde yol trafiğe kapatılarak basın açıklamasına geçildi. Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Denizler bu düzenle hiçbir zaman barışmadı, çözümü mecliste aramadı, çözümü bu düzeni zor yoluyla yıkmada aradı. Gerçek çözümü devrim olarak gördüler. İbo tüm çabasını devrimi örgütlemek için harcadı. Sinanlar devrim ve sosyalizm davasında yılgınlığa düşmeden, tüm zorluklara rağmen özgürlüğü düzene karşı savaşmakta buldular. Haki Karer ve Dörtler işçilerin emekçilerin, Kürt halkının özgürlük mücadelesi için mücadele ettiler, kendilerini feda ettiler. Devrim şehitlerini sahiplenmek, bugün onların mücadelesine omuz vermekten geçiyor.”
Açıklamadan sonra tüm devrim şehitleri şahsında saygı duruşuna geçildi. Saygı duruşunun ardından okunan şiirlerin ardından hep bir ağızdan marşlar söylendi.


Gebze

Gebze BDSP, 20 Mayıs günü Mayıs şehitleri anması ve “‘71 devrimci çıkışı ve devrimci mirası sahiplenmek” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Anma, Mayıs ayında şehit düşen Denizler’in, İbrahim Kaypakkaya’nın, Haki Karer’in, Dörtler’in, Sinanlar’ın sermaye devletinin saldırganlığı karşısındaki direngenliği vurgulanarak onların şahsında devrim ve sosyalizm davasında toprağa düşenler için gerçekleştirilen saygı duruşu ile program başladı.

Saygı duruşunun ardından sunulan şiir dinletisinde, Nazım Hikmet’in “Güneşi İçenler’in Türküsü” ve Adnan Yücel’in “Dörtler’in Gecesi” şiirleri seslendirildi.

Anmanın ardından sinevizyon gösterimi gerçekleşti. Sinevizyonda, ‘71 devrimci çıkışını önceleyen ‘60’ların Türkiye ve dünyadaki mücadele seyri, ‘71 devrimciliğinin anlamı ve önemi, sermayenin 12 Mart darbesi ile saldırması ve katledilişleri yer almaktaydı.

Sinevizyondan sonra söyleşi ‘71 devrimci çıkışını ve 25 yıldır devrimci mirası sahiplenerek bayrağı yükseltmeye çalışan komünistlerin sorumluluklarını ve görevlerini anlatan bir sunum yapıldı.

Ardından, küçük burjuva devrimciliğinin bugünkü temsilcilerinin soluklarının kesildiği, Kürt hareketinin tablosu, sınıf devrimciliğinin önemi, miras bırakılan devrimci ve direnişçi kimliğin anlamı, komünist hareketin 25 yıllık mücadelesinde yarattığı birikimi daha ileriye taşımak için partinin ve devrimin ihtiyaçlarına göre sorumlulukları omuzlamak gerektiği üzerine sohbet edildi.

Kızıl Bayrak / GOP - Esenyurt - Gebze