25 Mayıs 2012
Sayı: SYKB 2012/21

 Kızıl Bayrak'tan
G-8 ve NATO zirveleri
Sermaye düzeni Roboski katliamını
açıkça sahiplendi!..
HDK Genel Kurulu’nun
gösterdikleri
42. TMMOB Genel Kurulu’na doğru
Metin Lokumcu’nun katillerinden hesap sormak için mücadeleye!.
BDSP’den TOGO işçilerine ziyaret
CEHA işçileri: Üretimden gelen gücümüzü kullanmalıyız!..
Avrupa Serbest Bölgesi’nde ilk grev, ilk kazanım
Soda Sanayi’de 530 işçi grevde
“Sokakları kazanmak lazım!”
Emekçiler grev alanlarında
birleşti!
Kamu emekçileri sefalet dayatmasına grevle yanıt verdi
“Mücadelemiz sürecek!”
Fransa’da “sosyalist” François Hollande dönemi
Uluslararası Otomobil İşçileri toplantısı Münih’te yapıldı
“Opel Bochum’dur, Bochum kapatılamaz!’
“21. yüzyılda devrimin güncelliği”
Öğrenciler Şili’yi salladı!
Yaz dönemi üzerine
ÇOMÜ’de muhbirlik dayatması
BDSP Mayıs şehitlerini andı
Mayıs şehitleri anmaları
Psem Yipe Nap
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP’den TOGO işçilerine ziyaret

Ankara BDSP, TOGO Ayakkabı fabrikası önünde devam eden direnişin 24. gününde (23 Mayıs) TOGO işçilerine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Fabrika önünde buluşan BDSP’liler “Direnen işçiler yenilmezler. TOGO’da direniş kazanacak” yazılı ozalit açarak direniş alanına yürüdüler.

İlk olarak söz alan BDSP temsilcisi TOGO’da direnişin önemine vurgu yaptı. Sınıf hareketinin hayli zayıf olduğu Ankara’da böyle bir direnişin yaratacağı imkanlara değinen temsilci TOGO işçilerinin yalnız olmadığını söyledi. “Bu direnişi BDSP olarak sahipleniyoruz, Direnişiniz direnişimizdir” diyen BDSP temsilcisi dört bir yanda devam etmekte olan direnişleri örnek vererek BDSP’nin de işçi sınıfının bir parçası olduğunu söyledi. Başka bir sınıf devrimcisi BDSP’nin kim olduğundan ve neleri savunduğundan bahsetti. TOGO direnişine dair birçok öneride bulunan sınıf devrimcisi direnişin kazanması için neler yapılabileceğini sıraladı. Ailelerin de bu sürece katılması gerektiği belirtilerek bir dayanışma gecesi yapılması fikri ön plana çıkarıldı. Ardından Deri-İş Eğitim ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Eren Korkmaz söz aldı. Direniş sürecinden bahseden Korkmaz, destekleri nedeniyle BDSP’ye teşekkür etti. Direnişçi işçi Cengiz Karagöz ise şöyle konuştu: “Hayatın, sınıf dayanışmasının ne olduğunu burada anladık. Burası bir okul, Bir hayat üniversitesi oldu bizim için.”

Desteklerin ve ziyaretlerin önemine vurgu yapan TOGO işçisinin ardından Mamak İşçi Kültür Evi Müzik Topluluğu işçilere kısa bir dinleti sundu. Hep beraber çekilen halayların ardından sloganlar eşliğinde ziyaret sona erdi.

Kızıl Bayrak / Ankara


 

 

İşçiler TOGO önündeydi!

TOGO işçileri 17 Mayıs günü İzmir Caddesi üzerindeki TOGO mağazasının önünde patronu teşhir ettiler.

Dağıttıkları bildirilerle çevredeki insanlara yaşadıkları süreci anlatan TOGO işçileri, etraftan izleyen emekçilerin de desteğini aldılar. Sloganlar eşliğinde süren bildiri dağıtımının ardından bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Deri-İş Sendikası adına okunan açıklamada, TOGO fabrikasının bugünkü durumunu işçilerin emeğine borçlu olduğu, fabrikada kullanılan kimyasallar yüzünden birçok işçinin sağlık sorunları yaşadığı, tuvaletin kapılarının kapatılıp işçilerin insani ihtiyaçlarını gidermesine bile engel olunduğu dile getirildi. 35 işçinin tam da bu koşullardan kaynaklı sendikalı oldukları için kapı önüne konulduğunun vurgulandığı açıklamada, TOGO işçilerinin ODTÜ karşısındaki fabrika önünde onurlu bir mücadele verdikleri söylendi. Ayrıca TOGO patronunun içeriye, araba pencerelerini kartonla kapatarak işçi aldığını ve bunları kayıt dışı çalıştırdığı ifade edildi. Yasal haklarını kullanarak sendikaya üye olan işçiler, işten atıldıktan sonra başlattıkları direniş sürecinde üç kez gözaltına alındıklarını ve çeşitli baskılara maruz kaldıklarını aktararak, buna rağmen onurlu direnişlerini kararlılıkla sürdürdüklerini belirttiler. İnsanca çalışma ve yaşam koşulları talep eden işçiler, direnişe destek çağrısı yaptılar.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

 

 

TOGO’da işçi-gençlik dayanışması

23 Mayıs günü TOGO işçilerine destek ziyaretinde bulunan ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunları işçilerle direniş üzerine sohbet ettiler.

“İşçi-gençlik el ele mücadeleye!” sloganının yükseltildiği ziyaret boyunca deneyimler paylaşıldı. Mezuniyet kıyafetleriyle alana gelen öğrenciler işçilerle hatıra fotoğrafı da çektirdiler. Dil-Tarih öğrencileri de 22 Mayıs günü gerçekleştirdikleri ziyaretle işçilere moral verdiler.

“TOGO işçisi yalnız değildir” pankartıyla alana gelen öğrenciler sloganlar attılar. Bu ziyaretten de oldukça mutlu olan işçiler öğrencilere bir kez daha teşekkür ettiler.

Kızıl Bayrak / Ankara