13 Ocak 2012
Sayı: SYKB 2012/02

 Kızıl Bayrak'tan
İşçi sınıfının gündeminde örgütlenme, dayanışma ve birleşik mücadele olmalıdır!
Anayasa tartışmaları yeniden ısıtılıyor!
Esenyurt’taki Roboski protestosuna tutuklama terörü!
Karadağ cinayeti davası: Polis vuruyor, mahkeme koruyor!
Faşist baskı ve terör
sökmeyecek!/ BDSP
"Aktif taşeronluk sürecek” mesaji
Cuntanın iddianamesinden saçılanlar..
Kölelik saldırıları kapıda!
Sendika yöneticileri taşeron sistemini değerlendirdi..
İşçi düşmanı CHP’ye işçi protestosu..
Karayolları işçileri özelleştirme kıskacında
Gerede’de deri işçileri ayakta!
ELTA’da kararlılık kazandı!
TTB MK üyesi Dr. Osman Öztürk ile sağlıkta dönüşüm üzerine konuştuk…
Emperyalistlerle suç ortaklığı rejimin açmazlarını derinleştiriyor!
Kapitalizm para ve dolandırıcılık demektir!.
Tutuklu öğrencilerle
dayanışma eylemi
Hacettepe’de rektörle görüşme...
Yerel işçi bültenleri:
Sömürü ve köleliğe paydos!
Karl Liebknecht - Rosa Luxemburg
Neonazi cinayetlerine dur de!
1905 Devrimi ve
Sovyetler... - V.Yaraşır
Alaattin yoldaşın anısına
Boyun eğmemenin adı: “Molly Maguires”
“Yaman çelişki”...
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Faşist baskı ve terör sökmeyecek!

Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!

Kürt halkını, devrimci ve ilerici sol güçleri hedef alan faşist baskı ve terör dizginlerinden boşalarak tırmanıyor. Yalnızca son iki günde aralarında yoldaşlarımızın da bulunduğu 100’e yakın devrimci ve ilerici gözaltına alındı, onlarcası tutuklandı.

35 Kürt köylüsünün yaşamını yitirdiği Roboski katliamını lanetlemek amacıyla 8 Ocak günü İstanbul Esenyurt’ta gerçekleştirilen eylemde yaşanan azgın polis saldırısını tutuklama terörü izledi. 19 Kasım 2009 akşamı Alaattin Karadağ yoldaşımızı sokak ortasında kurşunlayarak katlededen Esenyurt polisi, bu kez de çalışanımız Esin Yıldız’ı özel olarak hedef gösterdi. Polis-yargı işbirliğini bir kez daha gözler önüne seren tezgahın ardından Esin Yıldız, ortada düzmece denilebilecek bir iddia dahi bulunmaksızın tutuklanarak Bakırköy Kadın Hapishanesi’ne götürüldü.

11 Ocak günü ise Ankara’da Ekim Gençliği okuru Zennure Karaarslan ile iki YDG okurunun evlerine eşzamanlı baskınlar düzenlenerek gözaltılar gerçekleştirildi. Baskınların ardından yoldaşımızın ve diğer devrimci öğrencilerin evlerini talan eden polisler, “dosyada gizlilik kararı var” diyerek gözaltı gerekçesini açıklamadılar.

Erdoğan’ın TSK ve polise alkışlarla teşekkür ederek “operasyonlara devam” talimatı vermesinin ardından ortaya çıkan bu çarpıcı bilanço, uzunca bir döneme yayılan faşist baskı ve terörün önümezdeki günlerde daha da yoğunlaşacağını gösteriyor.

Öyle ki, dinci-gerici AKP hükümeti eliyle dışarıda emperyalist savaş ve saldırganlık politikalarına aktif taşeronluk rolünün üstlenildiği bir dönemde, Kürt halkı ve devrimci-ilerici sol güçler payına düşen de dizginsiz baskı ve terör oluyor.

“İçerde ve dışarda savaş ve saldırganlık” pozisyonu alan sermaye devleti, Kürt sorunundaki imha-inkar ve asimlasyon politikasını derinleştiriyor, işçi ve emekçilere dayattığı kölelik ve sefaleti daha da ağırlaştırıyor.

Ancak pervasızca saldıran düzen güçlerinin çabası nafiledir!

Öyle ki, bugüne dek gözaltı ve tutuklamalarla, baskı, zorbalık ve katliamlarla Kürt halkının, devrimci ve ilerici sol güçlerin mücadelesini boğamayan sermaye devleti, bundan sonra da bu uğursuz çabalarında başarılı olamayacak!

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu olarak, faşist baskı ve terörün devrimci sınıf mücadelesini boğamayacağını bir kez daha haykırıyoruz!

Bu inanç ve kararlılıkla, tüm devrimci ve ilerici sol güçleri, işçileri, emekçileri ve Kürt halkını, sermaye iktidarının ve dinci-gerici AKP hükümetinin devreye soktuğu faşist baskı ve terörün karşısına birleşik-militan bir mücadeleyle dikilmeye çağrıyoruz!

Gözaltı ve tutuklama terörüne son!

Faşist baskı ve teröre karşı omuz omuza!

Kahrolsun sermaye diktatörlüğü!

Yaşasın devrim ve sosyalizm!

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP)

11.01.2012

 

 

Ailelere baskı protesto edildi

İzmir ve Antakya’da Mücadele Birliği okurları ile Ayışığı Kültür Sanat Merkezi çalışanlarının ailelerine polis telefonla ya da birebir giderek çocukları hakkında terör estiren sözler söylemeleri üzerine Mücadele Birliği Platformu 6 Ocak’ta İHD İzmir Şube binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısına BDSP, Partizan ve İHD katıldı.

Basın metninde Mücadele Birliği okurlarının ailelerinin terörize edilmelerinden bahsedildi ve “Karanlığın en koyu olduğu an şafağın sökmesine en yakın olunan andır. Bu topraklarda da devrim şafağı sökecek, hiçbir baskı ve zulüm bunu engellemeyecektir” denildi.

Basın metninin okunmasından sonra İzmir İHD yönetim kurlu üyesi Necla Şengül de bir konuşma yaparak “Bu tür saldırılar son dönemde artıyor. İHD olarak bunun karşısında olacağız” dedi.

Kızıl Bayrak / İzmir

 

 

 

Ölüsüne 3 yıl hapis

Ataması yapılmayan öğretmenlerin simge ismi haline gelen ve 10 Haziran 2011’da kemik kanseri nedeniyle yaşamını yitiren Şafak Bay “üç yıl hapis cezası” aldı.

Şafak Bay 9 Haziran 2004’te Elazığ Postanesi önünde yapılan bir basın açıklamasında gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı. Sonrasında açılan dava 6,5 yıl sonra karara bağlandı. Mahkeme, 2911 sayılı “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettiği” gerekçesiyle Bay’a üç yıl hapis cezası verdi.

Bay’ın ölümünün ardından karara bağlanan davanın sonucunu değerlendiren ağabey Bay şunları söyledi:

“Ölen bir insanın arkasından ceza verilmesi açıkçası bizim zorumuza gitti. Bu uygulama bize intikam alma duygusu gibi geliyor. Kardeşim hastalığına rağmen ölene kadar kendisi gibi atanamayan öğretmenler için mücadele etmeyi sürdürdü. Şafak bu süreçte atanamayan öğretmenler için bir umut oldu”

 

 

 

Roj TV’ye para cezası

Roj TV davası 10 Ocak günü sonuçlandı.

2010 yılının Eylül ayında açılan davaya bakan Kopenhag Şehir Mahkemesi Roj TV’yi PKK lehine propaganda yapmakta suçlu buldu. Mahkeme, kararında televizyon lisansının iptali ve televizyona ait 20 milyon kron olduğu belirtilen mal varlığına el konulmasının yasal bir temeli olmadığı belirtti.

Mahkeme Roj TV A/S ile Mezopotamya Broadcasting A/S şirketlerine toplamda 5 milyon kron para cezası verdi.