13 Ocak 2012
Sayı: SYKB 2012/02

 Kızıl Bayrak'tan
İşçi sınıfının gündeminde örgütlenme, dayanışma ve birleşik mücadele olmalıdır!
Anayasa tartışmaları yeniden ısıtılıyor!
Esenyurt’taki Roboski protestosuna tutuklama terörü!
Karadağ cinayeti davası: Polis vuruyor, mahkeme koruyor!
Faşist baskı ve terör
sökmeyecek!/ BDSP
"Aktif taşeronluk sürecek” mesaji
Cuntanın iddianamesinden saçılanlar..
Kölelik saldırıları kapıda!
Sendika yöneticileri taşeron sistemini değerlendirdi..
İşçi düşmanı CHP’ye işçi protestosu..
Karayolları işçileri özelleştirme kıskacında
Gerede’de deri işçileri ayakta!
ELTA’da kararlılık kazandı!
TTB MK üyesi Dr. Osman Öztürk ile sağlıkta dönüşüm üzerine konuştuk…
Emperyalistlerle suç ortaklığı rejimin açmazlarını derinleştiriyor!
Kapitalizm para ve dolandırıcılık demektir!.
Tutuklu öğrencilerle
dayanışma eylemi
Hacettepe’de rektörle görüşme...
Yerel işçi bültenleri:
Sömürü ve köleliğe paydos!
Karl Liebknecht - Rosa Luxemburg
Neonazi cinayetlerine dur de!
1905 Devrimi ve
Sovyetler... - V.Yaraşır
Alaattin yoldaşın anısına
Boyun eğmemenin adı: “Molly Maguires”
“Yaman çelişki”...
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Esenyurt’taki Roboski protestosuna tutuklama terörü!

Roboski katliamını lanetlemek amacıyla 8 Ocak günü İstanbul Esenyurt’ta gerçekleştirilen eylemde gözaltına alınan BDSP çalışanı Esin Yıldız “polise mukavemet” suçlamasıyla tutuklandı.

Esenyurt’ta polis terörü

8 Ocak günü BDP, BDSP, Çağrı, DHF, Partizan ve SODAP’ın çağrısıyla biraraya gelen devrimci ve ilerici güçler Esenyurt Köyiçi Meydanı’nda basın açıklaması yaparak Uludere’nin kaza değil katliam olduğunu haykırdılar. Açıklamanın ardından, katliamın sorumlusu AKP hükümetini teşhir etmek için Esenyurt AKP ilçe binası önüne yürümek isteyen devrimci ve ilerici güçler polis terörüne maruz kaldılar.

Köyiçi Meydanı’ndaki kavşakta oturma eylemi yaparak araç trafiğini ulaşıma kapatan kitleye polisler tekme ve yumruklarla azgınca saldırdı, bu esnada eylemci bir kadın ayağından yaralandı. Yaralı arkadaşlarının hastaneye götürülmesini isteyen kitleye polisler tekrar saldırarak aralarında BDSP çalışanları Esin Yıldız, Metin Yıldırım ve Seyhan Kurtalan ile BDP İlçe Başkanı Şafak Özanlı’nın da bulunduğu 14 ilerici ve devrimciyi gözaltına aldılar.

Yargı terörü devreye girdi

İlk olarak Kıraç İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, ardından Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen ve savcının talebiyle gözaltı süreleri uzatılan 14 devrimci ve ilerici 10 Ocak günü Büyükçekmece Adliyesi’ne getirildi.

“Polise mukavemet” ve “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçlamalarıyla savcı karşısına çıkan 14 kişinin tamamı tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. 13 kişi “denetimli serbestlik” kararıyla serbest bırakırken, BDSP çalışanı Esin Yıldız ise “polise mukavemet” suçlamasıyla tutuklanarak Bakırköy Kadın Hapishanesi’ne götürüldü.

Kızıl Bayrak / İstanbul


 

 

 

Esenyurt’ta gözaltı protestosu

Esenyurt’ta Uludere katliamını protesto eyleminde yaşanan polis terörü 9 Ocak günü Köyiçi Meydanı’nda yapılan basın açıklamasıyla proteso edildi.

BDSP, DHF, Partizan, SODAP, YDİ Çağrı’nın örgütlediği, KÖZ’ün ise destek verdiği basın açıklamasında, yaşanan polis saldırısı ve gözaltı terörüne ilişkin ayrıntılar paylaşılarak tüm baskılara rağmen mücadelenin süreceği vurgulandı.

Basın açıklaması, “Gözaltılar, tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz!”, “Gözaltılar serbest bırakılsın!”, “Devrimci irade teslim alınamaz!”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak!” sloganlarıyla son buldu.

Kızıl Bayrak / Esenyurt

 

 

 

Faşist baskı ve terörünüzle bizi susturamazsınız!..

Esin Yıldız derhal serbest bırakılsın!

Sermaye iktidarı boyutlarını artırdığı saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Roboski’de 35 yoksul Kürt köylüsünü vahşice katledip, katliamın arkasındaki devlet gerçeğini örtmeye çalışan sermaye devleti, bu vahşete karşı sokaklara çıkan Kürt halkına, ilerici ve devrimcilere yönelik saldırılarında sınır tanımıyor. Uludere’nin “kaza” değil katliam olduğu gerçeğini haykırmak ve sermaye devletinden hesap sormak için yapılan her eyleme vahşice saldırıyor. Topyekûn bir şekilde her eylem azgın devlet terörünün hedefi oluyor. Uludere’de katledilenlerin yakınlarını dahi tutuklama pervasızlığı gösteren sermeye devleti, 8 Ocak Pazar günü Esenyurt’ta gerçekleştirilen Uludere protestosuna da azgınca saldırmıştır. Bu saldırı sonucunda 14 ilerici ve devrimciyi gözaltına alıp, bir çalışanımızı ‘polise mukavemet’ suçlamasıyla tutuklamıştır.

Sermayenin eli kanlı kolluk güçleri Esenyurt’ta son dönemde gerçekleştirilen eylemlere azgınca saldırmayı iş edinmiştir. Geçtiğimiz haftalarda yapılan eylemlere kadın-çocuk demeden gaz bombalarıyla çevik kuvvet polisleri saldırılmış, ancak süreklileşen bu saldırılara rağmen militan bir tutum sergilenerek sokaklara çıkılmaya devam edilmiştir.

Biliyoruz ki sermaye iktidarı, Uludere’nin kaza değil katliam olduğunu katil devletin yüzüne haykıran Kürt halkını, ilerici ve devrimcileri pervasızca gerçekleştirdiği gözaltı ve tutuklama terörü ile susturmaya çalışıyor.

Biz Esenyurt BDSP olarak bu saldırılarla ilk kez karşılaşmadık. Dün olduğu gibi, bugün de faşist polis terörüne ve sermaye iktidarının her türlü saldırısına karşı öfkemiz daha da bilenmiştir. Alaaddin Karadağ yoldaşımızı sokak ortasında katledenler, bugün çalışanımız Esin Yıldız’ı tutuklayarak devrimci sınıf faaliyetimizi engellemeye çalışmanın hesabını yapmaktadırlar. Ancak sermaye düzeninin bu hesabını devrimin ve sosyalizmin kızıl bayrağını tüm fabrika havzalarında olduğu gibi Esenyurt’ta da dalgalandırarak soracağız. Katliamlarla ve baskılarla bizi susturamadınız, susturamazsınız!..

Esenyurt BDSP olarak, Kürt halkıyla dayanışma çağrısını büyütecek, faşist baskı ve teröre karşı işçi ve emekçileri “İşçilerin birliği halkların kardeşliği!” şiarını daha gür bir şekilde yükseltmeye çağırmaya devam edeceğiz. Düzenin eli kanlı efendileri şunu iyi bilsinler ki; sokaklar, fabrikalar, meydanlar, sömürücü ve zorba düzeninizden hesap sormaya çağıran devrimci sınıf faaliyetimizle dolup taşmaya devam edecek.

BDSP çalışanı Esin Yıldız derhal serbest bırakılsın!

Uludere kaza değil katliam!

Katil devlet hesap verecek!

Kahrolsun sermaye iktidarı!

Esenyurt BDSP

11 Ocak 2012