18 Aralık 2009
Sayı: SİKB 2009/48

  Kızıl Bayrak'tan
   Faşist ablukayı yarmak için!…
  Kürt halkıyla eylemli
dayanışmayı yükseltelim!...
DTP’nin kapatılması ve düzen
güçlerinin timsah gözyaşları
Yeni bir sosyal demokrat
parti arayışı
Ölümlerin gerçek sorumlusu
aynı karanlık odaktır!
  İşçi ölümlerinin hesabını sormak için örgütlü mücadeleyi yükseltelim!
  İş cinayetlerinin sorumlusu barbarlık düzeninden hesap soralım!
  TEKEL işçilerinin Ankara nöbeti sürüyor!.
  Entes direniş güncesi
  Bursa’da “İşten atmalar yasaklansın!
İşsize iş!” forumu
  İşçi ve emekçi hareketinden
  Bir yargısız infaz dosyası daha: Alaattin Karadağ cinayeti
  Karadağ cinayeti dosyası açıklandı...
  Yeraltı nehirlerimizin
asi damarı Alaattin Karadağ’a!
  Erdal Eren eylem ve
etkinliklerle anıldı
  İzmir Devrimci Liseliler Birliği’ne
gözaltı terörü!
  Metal işçileri kurultay kürsüsünde
birliğini ve mücadelesini tartıştı...
  Dünyadan..
  Kopenhag’daki iklim zirvesi emperyalistlerin kirli yüzünü gizlemeye yetmiyor...
  Hillary Clinton Latin Amerika
ülkelerini tehdit etti!
  DTP’nin kapatılmasının
hatırlattıkları -M. Can Yüce
  Yaşasın 19 Aralık direnişimiz!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mücadele Postası

Beyoğlu’nda “okuluma dokunma” eylemi 

Okuluma Dokunma İnisiyatifi, Beyoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önünde, okulun kapatılmasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Okullar halkındır kapatılamaz!”, “Okulların satılmasını engelleyelim / Okuluma Dokunma İnisiyatifi” pankartlarının açıldığı eyleme, çok sayıda veli katılarak destek verirken, okulda bulunan çok sayıda öğrenci de pencerelerden ıslık ve alkışlarla destek sundu.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen 3 No’lu Şube Başkanı Nebat Bukrek, İstanbul Valisi Muammer Güler’in satışa çıkarılan 22 okulu açıkladığını ve bu okullara yenilerinin eklendiğini söyledi. Bukrek, Güler’in “Satışlara rantı çok yüksek okullardan başlanılabileceği, satışı yapılacak okulların mekanlarının turizm veya iş merkezi olarak değerlendirilebileceği”ni dile getirdiğini söyledi.

Bukrek, şunları söyledi: “Okullar rant kapısı değildir, eğitim-öğretim kurumlarıdır. AKP hükümeti piyasacı politikalarından vazgeçmeli ve okullarımızdan elini çekmelidir. Okulların satışa çıkarılması AKP’nin özelleştirme politikasının bir sonucudur. Okullarımızın kapatılarak satılmasına sessiz kalmayacağız. Bizler, eğitim ve bilim sendikaları, kitle örgütleri, dernekler, odalar, siyasi partiler ve veliler olarak birleşik mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz.”

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

Davutpaşa mağdurları duruşma tarihini bekliyor

Patlamanın sorumlularının yargılanması ve dava dosyasının açılması talebi ile cumartesi günleri Taksim Meydanı’nda biraraya gelen patlamada yaralananlar ve hayatını kaybedenlerin yakınları eylemlerinin 25. haftasında 12 Aralık günü basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Davutpaşa’yı unutmadık, unutturmayacağız” pankatının açıldığı eylemde açıklamayı, patlamada hayatını kaybeden Hüseyin Tayranoğlu’nun yeğeni Yeter Akın okudu.

Kemalpaşa’da göçük altında hayatını kaybeden işçileri anarak açıklamaya başlayan Akın, Davutpaşa’daki patlamanın ardından 23 ay geçmesine rağmen hala ceza davası açılmadığını belirtti. Akın, Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin hakimlik tarafından kabul edildiğini ancak, kendilerine tebliğ edilmiş bir iddianame ve verilmiş bir duruşma tarihi olmadığını vurguladı.

Akın, bilirkişi raporunda belirtilenlerin ve İçişleri Bakanlığı’nın yargılanması için çaba göstermeye devam edeceklerini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında dava açılmasını engelleyen valilik kararının da “haksız” olduğunu söyleyerek, kararı protesto etti.

Yeni Davutpaşa’lar olmaması için, hayatların kararmasına neden olanların yargılanmasını istediklerini vurgulayan Akın, ceza davası açılıncaya kadar cumartesi eylemlerine devam edeceklerini ifade etti.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

“Donuyoruz duyan var mı?!”

İstanbul’da Refhan Tümer Lisesi öğrencileri 9 Aralık günü gerçekleştirdikleri eylemle okullarında yaşanan ısınma sorununu protesto etti.

Saat 10.30’da “Refhan donuyor” pankartı ve “Koyun değil öğrenciyiz!”, “Üşüttük!”, “Donuyoruz duyan var mı?!” dövizleriyle okulun önünde toplanan öğrenciler, “Savaşa değil eğitime bütçe!”, “Isınma hakkımız engellenemez!” sloganlarıyla okulun önünden geçen Atatürk Caddesi’ni trafiğe kapattı.

Liseliler adına açıklama yapan Dilara Anıl “Eğitim ve öğretim nasıl temel ihtiyacımızsa ısınmak da hakkımız. Okulda gittikçe soğuyan havaya rağmen dışarıdaki ortamdan farklı olmayan sınıflarda eğitim görüyoruz. Devletin eğitime ayırdığı bütçeyle donuyoruz. Okulumuzda şu an ısınamıyoruz” dedi.

Son dönemde gündeme oturan domuz gribi salgınına da değinen Anıl, H1N1 virüsünün soğuk havalarda ve hijyenik olmayan ortamlarda daha rahat yayıldığını hatırlatarak, okullarının hijyen ve sıcaklıktan yoksun olduğunu söyledi.

Liseliler, ısınma sorununun çözülmemesi durumunda daha büyük eylemler yapacaklarını belirterek eylemlerini sonlandırdılar.

 

 

 

Mamak’ta baz istasyonu eylemi...

GSM operatörü Turkcell tarafından Ankara Mamak’ta Tuzluçayır Mahallesi’ne kurulmak istenen baz istasyonuna tepkiler yükseliyor.

Tuzluçayır 4. Sokak’ta bir apartmanın çatısına kurulma çalışmaları süren baz istasyonu 10 Aralık Perşembe günü Tuzluçayır Mahalle Halkı tarafından yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. Eyleme yaklaşık 150 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara


“Hastanemi geri ver!” eylemi

­­­Türkiye’nin en büyük fizik tedavi hastanesi olan İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi iki sene önce başlayan Carrefour inşaatı esnasında büyük hasar almış ve o tarihten itibaren işlevinin %75’ini kaybetmişti.

Geçen zaman içinde hastaneye yönelik hiçbir işlem yapılmamış binlerce hasta mağdur edilmişti. Bu durumu protesto etmek amacıyla 12 Aralık günü “Sağlığıma Engel Olma Platformu”nun çağrısıyla Bahçelievler’deki hastane binası önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklaması için Bahçelievler Carrefour önünde toplanan kitle, slogan ve alkışlarla hastane önüne yürüdü. “Sağlığıma Engel Olma Platformu” adına açıklama yapan Hakan Özgül, yıkılan ve hasar gören binalar için Sağlık Bakanlığı’nın bir adım atmadığını belirtti.

Özgül’ün ardından Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyesi Ali Çerkezoğlu bir konuşma yaptı. Çerkezoğlu, açılan davalara rağmen bir gelişme sağlanamadığını, hasta tedavilerinin mahkeme kararlarını bekleyemeyecek kadar acil ve önemli olduğunu ve burada yaşanan mağduriyetin sorumluluğunun Sağlık Bakanlığı’na ait olduğunu belirtti.

İstanbul Tabip Odası, TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu, Türkiye Sakatlar Derneği, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği, Sağlık Hakkı Hareketi Derneği, Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği, Spina Bfida Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İstanbul Şubesi, Halkevleri Bahçelievler Şubesi ve Halkevleri Engelli Hakları Atölyesi’nden oluşan “Sağlığıma Engel Olma Platformu”nun çağrıcısı olduğu eyleme İşitme Engelliler Federasyonu, Gözder, Devrimci Sağlık-İş, Fabider Farklı Gelişen Bireyler Derneği, Halkevleri ve Toplumun Şehircilik Hareketi İMECE de destek verdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

PŞTA’dan Sincan Kadın Hapishanesi’ne ilişkin açıklama...  

Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri (PŞTA), Sincan Kadın Hapishanesi’ndeki devrimci tutsaklara uygulanan baskılara ilişkin 12 Aralık günü İHD İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın toplantısına Sincan Kadın Kapalı Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Deniz Tepeli’nin annesi Rahime Tepeli, Fadime Özkan’ın ağabeyi Ercan Özkan, Zeliha Bulut’un babası Ali Bulut ve İHD İstanbul Şubesi adına Sevim Kalman katıldı. Basın açıklamasını aileler adına Ercan Özkan gerçekleştirdi.

Özkan, özellikle hastaneye sevk edilen tutsakların doktor muayenesi sırasında asker dışarı çıkmadığı için tedavi olamadan geri döndüklerini belirtti. Fadime Özkan’ın iki yılı aşkın süredir bu nedenle tedavi olamadığını vurguladı.

Özkan, tutsakların tedavilerinin engellenmesinin yanısıra hastanede gösterdikleri tepkilerden kaynaklı disiplin cezası aldıklarını belirtti. Sincan Kadın Kapalı Hapishanesi’nde bulunan Fadime Özkan’ın aldığı disiplin cezalarından kaynaklı 2011 yılı boyunca görüş yapamayacağını söyledi.

Kızıl Bayrak / İstanbul