18 Aralık 2009
Sayı: SİKB 2009/48

  Kızıl Bayrak'tan
   Faşist ablukayı yarmak için!…
  Kürt halkıyla eylemli
dayanışmayı yükseltelim!...
DTP’nin kapatılması ve düzen
güçlerinin timsah gözyaşları
Yeni bir sosyal demokrat
parti arayışı
Ölümlerin gerçek sorumlusu
aynı karanlık odaktır!
  İşçi ölümlerinin hesabını sormak için örgütlü mücadeleyi yükseltelim!
  İş cinayetlerinin sorumlusu barbarlık düzeninden hesap soralım!
  TEKEL işçilerinin Ankara nöbeti sürüyor!.
  Entes direniş güncesi
  Bursa’da “İşten atmalar yasaklansın!
İşsize iş!” forumu
  İşçi ve emekçi hareketinden
  Bir yargısız infaz dosyası daha: Alaattin Karadağ cinayeti
  Karadağ cinayeti dosyası açıklandı...
  Yeraltı nehirlerimizin
asi damarı Alaattin Karadağ’a!
  Erdal Eren eylem ve
etkinliklerle anıldı
  İzmir Devrimci Liseliler Birliği’ne
gözaltı terörü!
  Metal işçileri kurultay kürsüsünde
birliğini ve mücadelesini tartıştı...
  Dünyadan..
  Kopenhag’daki iklim zirvesi emperyalistlerin kirli yüzünü gizlemeye yetmiyor...
  Hillary Clinton Latin Amerika
ülkelerini tehdit etti!
  DTP’nin kapatılmasının
hatırlattıkları -M. Can Yüce
  Yaşasın 19 Aralık direnişimiz!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İş cinayetlerinin sorumlusu
barbarlık düzeninden hesap soralım!

19 maden işçisi kardeşimiz, kapitalizmin çarkları arasında ezildi. Göstermelik kontroller, uygulanmayan kapatma kararları, masa başlarında yapılan teftişler, 19 maden işçisinin ölümüne imza atan müfettişler... Hepsi de bu sistemin ne kadar çürümüş olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir. İşçi arkadaşlarımızın ölümünden sorumlu olan patronlar ve onların bu köhnemiş düzenidir. Yaşamlarını bizim emeğimiz ve kanımız üzerinden kazanan asalaklar sürüsü canımızı hiçe saymaya devam ediyorlar. Madenlerde, tersanelerde, kot taşlamada ve daha birçok işkolunda patronlar kârlarını düşürmemek için güvenlik önlemlerini almayarak açıkça cinayet işlemektedirler. Artık yeter! Emeğimizin üzerinden geçinen ve işçilerin canından çok kendi kârlarını düşünen bu kirli düzenin efendilerine boyun eğmeyelim.

İşçi arkadaşlarımızın ölümünü üzüntüyle karşılarken, bu olayla birlikte öfkemiz daha da çok bilendi. Buradan bir kez daha bütün sınıf kardeşlerimizi iş cinayetlerine kurban gitmemek için, kâr hırsıyla canımıza kasteden zorbalık sistemine dur demek için, iş cinayetlerinin sorumlusu olanlardan hesap sormak için örgütlü mücadeleye çağırıyouz.

Adana’ dan Sanayi İşçileri Derneği çalışanları

 

 

Öğretmen atamaları protesto edildi

Öğretmen atamalarının yapıldığı gün olan 16 Aralık günü Bursa ve Adana’da protestolar gerçekleşti. Eylemlerde “kardolu çalışma” talebi dile getirildi.

Adana AYÖP kadro istedi

Adana Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu İnönü Parkı’nda gerçekleştirdiği eylemle 2010 yılı için yapılan öğretmen atamalarını protesto etti. Açıklamada, 10 bin kişilik atamanın aslında bir aldatmacadan ibaret olduğu ifade edilirken herkese kadrolu atama hakkının tanınması istendi.

Kadro hakkının verilmemesi bir yana bunun için mücadele eden öğretmenlerin işten atıldığının belirtildiği açıklamada Diyarbakır’da 25 Kasım grevine katıldığı için işten atılan ücretli öğretmen İrfan Balık’ın durumu hatırlatıldı. Saldırıların mücadeleyi engelleyemeyeceği vurgulanarak, İrfan öğretmenin durumu “Baskılar bizi yıldıramaz!” sloganlarıyla protesto edildi.

Basın metninin okunmasının ardından Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa bir açıklama yaparak kadrolu ataması yapılmayan öğretmenlerin çok zor koşullarda çalıştırıldığını söyledi.

Bursa Eğitim Sen: Mücadeleye devam edeceğiz  

Bursa Eğitim Sen Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. “MEB yeterli sayıda öğretmen ataması yapmadan, öğretmen açıkları sorun olmayı sürdürecektir” dedi.

Eğitim Sen Şube Başkanı Cemal Akkurt, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen açıkları sorununu sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik istihdamı ile aşmaya çalışmaktaki ısrarının anlaşılamaz olduğunu söyledi. Bu tür istihdam politikaları sonucu ücretli ve sözleşmeli öğretmenlerin pek çok ekonomik ve sosyal haktan yoksun kaldığını belirtilti.

Eyleme AYÖP Bursa Platformu ve birçok kurum destek verdi.

Kızıl Bayrak / Adana - Bursa

 

 

İşçi katliamı perdeleniyor

10 Aralık 2009 akşamı yaşanan grizu patlamasında 19 işçiye mezar olan maden ocağının genel müdürü de dahil gözaltına alınan 3 kişi hakkında tutuklama kararı çıktı. 19 işçiye tabut olan maden ocağında ihmaller zincirinin üzeri göstermelik tutuklamalarla ve rüşvet yoluyla kapatılmak isteniyor.

Maden ocağının faaliyetlerine 6 ay süreyle ara verilirken, olayı soruşturan Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınan işletmenin Genel Müdürü Fahrettin Çolpan, İşletme Müdürü Hayrettin Çelik ve Ocak Şefi Bayram Erdoğan sorgulamalarının ardından “görevi ihmal ve taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan Mustafakemalpaşa Adliyesi’ne sevk edildi. 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Göçükte hayatını kaybeden Murat Hanay’ın ağabeyi Nihat Hanay, işletmenin yöneticilerine tepki gösterdi.

Tuzla tersanelerinde yaşanan iş cinayetleri sonrasında yaşanan göstermelik uygulamaların bir benzeri Bursa’daki ölümlerin ardından da görüldü. İşletme sahibi ve yöneticilerinin gözaltına alınması ve tutuklanması perdesi sermayenin kar hırsının neden olduğu ölümlerin üzerini kapatmanın bir aracı olarak Bursa’daki katliamda da kullanıldı.

Maden ocağında yaşanan işçi katliamına dönük tepkilerin hafifletilmesi bir kez daha devlete düştü. Çalışma Bakanlığı, grizu patlamasında yaşamını yitiren 19 işçiyi sigorta prim günlerine bakmaksızın emekli ederek madenci ailelerine bir “iyilik” daha yapmış oldu. Kapitalistlerin sözcülüğünü yapan sermaye devleti maden ocağında katledilen işçilerin ailelerine “kan parası” önermiş oldu.

 

 

Nakliyat-İş yönetici ve üyeleri tutuklandı

7 Aralık 2009 sabahı Nakliyat-İş Sendikası Genel Merkezi ve şube binalarının yanısıra evlerine yapılan polis baskınlarıyla gözaltına alınan Nakliyat-İş yönetici ve üyeleri üç günü aşkın süre gözaltında tutulmalarının ardından 10 Aralık günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Patronlar emretti yargı tutukladı

Aralarında DİSK Örgütlenme Daire Başkanı ve Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nun da bulunduğu 14 Nakliyat-İş yönetici ve üyesinden 2’si (DİSK Konya Bölge Temsilcisi Ali Özçelik ve sendika üyesi Nurettin Akkuzu), çıkarıldıkları savcılıkta alınan ilk ifadelerinin ardından serbest bırakılırken 12 işçi tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi.

Bekşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde ifadeleri alınan Nakliyat-İş’lilerden, LC Waikiki direnişçilerinden Erhan Duman ve Nakliyat-İş Genel Mali Sekreteri Rıza Ballı serbest bırakılırken geriye kalan 10 Nakliyat-İş’li hakkında tutuklama kararı çıktı.

“Suç örgütü kurmak” iddiasıyla gözaltına alınan Nakliyat-İş yöneticileri “Birden fazla kişinin çalışma hürriyetini engelleme ve ruhsatsız silah bulundurma” gerekçesiyle tutuklandılar.