18 Aralık 2009
Sayı: SİKB 2009/48

  Kızıl Bayrak'tan
   Faşist ablukayı yarmak için!…
  Kürt halkıyla eylemli
dayanışmayı yükseltelim!...
DTP’nin kapatılması ve düzen
güçlerinin timsah gözyaşları
Yeni bir sosyal demokrat
parti arayışı
Ölümlerin gerçek sorumlusu
aynı karanlık odaktır!
  İşçi ölümlerinin hesabını sormak için örgütlü mücadeleyi yükseltelim!
  İş cinayetlerinin sorumlusu barbarlık düzeninden hesap soralım!
  TEKEL işçilerinin Ankara nöbeti sürüyor!.
  Entes direniş güncesi
  Bursa’da “İşten atmalar yasaklansın!
İşsize iş!” forumu
  İşçi ve emekçi hareketinden
  Bir yargısız infaz dosyası daha: Alaattin Karadağ cinayeti
  Karadağ cinayeti dosyası açıklandı...
  Yeraltı nehirlerimizin
asi damarı Alaattin Karadağ’a!
  Erdal Eren eylem ve
etkinliklerle anıldı
  İzmir Devrimci Liseliler Birliği’ne
gözaltı terörü!
  Metal işçileri kurultay kürsüsünde
birliğini ve mücadelesini tartıştı...
  Dünyadan..
  Kopenhag’daki iklim zirvesi emperyalistlerin kirli yüzünü gizlemeye yetmiyor...
  Hillary Clinton Latin Amerika
ülkelerini tehdit etti!
  DTP’nin kapatılmasının
hatırlattıkları -M. Can Yüce
  Yaşasın 19 Aralık direnişimiz!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İzmir Devrimci Liseliler Birliği’ne gözaltı terörü!

İzmir’de Devrimci Liseliler Birliği faaliyetini yürüten liseli bir devrimci 14 Aralık Pazartesi günü polis terörüne maruz kaldı.

Saat 14.30 sıralarında ‘’Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim, için Devrimci Liseliler Birliği saflarında örgütlenmeye’’ şiarlı pulları yapan bir DLB’li gözaltına alındı.

Konak Vapur İskelesi’nin yanında faaliyet yürüten liselinin yanına ilk önce zabıtalar geldi. “Buraya yapılması yasak” diyerek pulları isteyen zabıtalara karşı yapılan faaliyetin meşru olduğunu söyleyen DLB’li zabıta tarafından polislere ihbar edildi.

Biber gazıyla gözaltı

İskeleye gelen kolluk kuvvetleri DLB’linin üzerini ve çantasını aramak istedi. Kolluk güçlerinin üst ve çanta arama dayatmasını reddeden liseli 6-7 kişilik bir polis güruhu tarafından biber gazı sıkılarak elleri arkadan zorla kelepçelendi.

Gözaltına alınan DLB’li polisler tarafından Kemeraltı Merkez Karakolu’na götürüldü. Liseli devrimci gözaltına alınma sırasında sermayenin kolluk kuvvetlerini ve ticarileşen eğitim sistemini teşhir eden ajitasyon konuşması yapıldı.

Polisin tehdit ve hakaretleri, götürüldüğü Kemeraltı Polis Karakolu’nda da devam etti.

Tehditler karakolda da sürdü

Karakolda, “Yaptığın pulları sökersen seni serbest bırakacağız” koşulunu getiren kolluk güçlerinin bu dayatmasını kabul etmeyen DLB’liye yönelik tehditler devam etti.

DLB’li, 1, 5 saat boyunca karakolda bekletildikten sonra Kabahatler Kanunu’na göre para cezası kesilerek serbest bırakıldı.

Ayrıca, faaliyet sırasında kullanılan pullara da karakolda el konuldu.

Liseli devrimcinin, pulların hepsinin kendisine teslim edilmediği sürece karakolu terk etmeyeceğini ifade etmesi üzerine polisler pulları geri vermek zorunda kaldı.

Devrimci Liseliler Birliği / İzmir

 

 

 

YTÜ’de soruşturma ve ceza terörü

YTÜ’de on öğrenciye 20’inin üzerinde soruşturma açıldı. Soruşturmalara gerekçe olarak ise afiş asmak, bildiri dağıtmak, masa açmak, siyasi içerikli yayın dağıtmak ve sözlü mukavemet gibi sebepler de ileri sürüldü. Disiplin kurulu ise aldığı karar ile 3 öğrencinin üniversiteye girişini soruşturmalar sonuçlanmadan yasakladı.

Pazartesi günü öğrencilere tebliğlerin ulaşması ile üniversite önünde bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. Öğrencilere yönelik saldırının teşhir edildiği bildiride idarenin devrimci faaliyete olan tahammülsüzlüğüne dikkat çekildi. İdarenin soruşturma pervazsızlığının aynı zamanda öğretim görevlilerini de hedef aldığı ifade edildi.

YTÜ Ekim Gençliği

 

 

 

İTÜ Maçka öğrencileri dilekçeleri verdi 

İTÜ Maçka öğrencileri, 17 Kasım günü yaptıkları toplantıda sorunlarını tartışmış ve ilk aşamada yemekhane yetersizliği, yemek fiyatlarının ve kantin fiyatlarının düşürülmesi konusunda dilekçe toplama kampanyası kararı almıştı.

Yaklaşık üç haftada 1500’e yakın dilekçe toplandı. 10 Aralık Perşembe günü ise dilekçe toplama kampanyası yaklaşık 150 öğrencinin tek sıra kuyruk oluşturarak dilekçeleriyle birlikte okul yönetiminin önüne gitmesiyle sonlandırıldı.

Orta merdivenlerde buluşan öğrenciler, burada yapılan konuşmaların ardından alkış ve ıslıklarla yürüyüşe başladılar. Müdüriyete gelindiğinde dilekçeler sırayla teslim edildi. Okul yönetimi yaptığı açıklamada, yılbaşından sonra 150 kişilik yeni bir yemekhane açılacağı sözünü verdi. Ayrıca kantinler için de bir ekip oluşturulduğu ve fiyat belirleme çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Daha sonra okul içinde yapılan konuşmalarda, eğer yeni bir yemekhane inşa edilirse bunun “Maçka Öğrencileri” çalışmasının bir kazanımı olacağı vurgulandı ve Maçka’daki diğer sorunlar için de mücadele edilmesi gerektiği belirtildi.

İTÜ Maçka Öğrencileri

 

 

 

Beytepe’de yurt kantini eylemi 

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ndeki yurt kantinlerinin yurtta kalmayan öğrencilerin kullanımına kapatılmak istenmesi tepkilere neden oldu.

Rektörlüğün isteğiyle, 9 Aralık günü, yurt kantinin kapısına duvar örüldü.

Bu duruma müdahale etme noktasında ortaklaşan devrimci bileşenler, 10 Aralık günü akşam saatlerinde bir eylem örgütlediler.

Yurtlarda kalan öğrencilerin alkışlarla destek verdiği eylemde “Beytepe uyuma, kantinine sahip çık!”, “Kantinimizi geri istiyoruz!”, “Yurtlar aşağı, duvarları yıkmaya!” sloganları atılırken “Bu duvar, duvarınız, vız gelir bize vız”, “Kaldırın duvarları, yıkın gitsin hepsini, ne böyle sınır olsun ne böyle ayrılıklar” yazılı dövizler kullanıldı.

Yurt kantininin kapısına örülen duvar da eylemde kazmalarla yıkıldı.

Ayrıca kantinin önüne bir imza standı açıldı. Oldukça ilgi gören standta birkaç saat içinde yüzlerce imza toplandı.

Ankara Ekim Gençliği

 

 

 

Greve destek veren öğrencilere ceza!

25 Kasım günü greve giden kamu emekçilerine birçok lisede ve üniversitede öğrenciler tarafından destek gelmişti. Eyleme destek veren öğrencilere de emekçiler gibi soruşturmalar açılmaya, cezalar verilmeye başlandı.

Kağıthane Profilo Anadolu Meslek Lisesi’nden bir grup öğrenciye 25 Kasım eylemi nedeniyle üç gün uzaklaştırma cezası verildi.

Öğrenciler, öğretmenlerine ve diğer kamu emekçilerine destek vermek amacıyla 25 Kasım günü, “Parasız eğitim, insanca yaşam, güvenli gelecek için öğretmenlerimizin yanındayız - Profilo Öğrencileri” pankartı ile okullarının önüne bir yürüyüş düzenlemişlerdi. Kapıda grevci öğretmenleri ile buluşan öğrenciler, greve katılmayan kimi öğretmenlerinin ise müdahalelerine maruz kalmış müdahaleye rağmen kapıdaki öğretmenlerine desteğe devam eden öğrenciler ardından Beyazıt Meydanı’ndaki mitinge katılmıştı.

Okul yönetimi öğrencilerin bir kısmını eylemleri gerekçe göstererek disiplin kuruluna sevk etti. Soruşturması tamamlanan öğrencilerin greve destek vererek ve eylemlere katılarak “suç işledikleri” kanaatine varan okul yönetimi, öğrencilere üç günlük uzaklaştırma cezası verilmesini uygun gördü.