11 Aralık 2009
Sayı: SİKB 2009/47

  Kızıl Bayrak'tan
  Baskı ve teröre karşı birleşik mücadeleye.…
 Polis terörüne ve cinayetlerine son!...
Tayyip Erdoğan’la müritlerinin Washington ziyareti
Soruşturma, sürgün ve işten atma saldırısına karşı militan yanıt verilmelidir!.
“Şimdi grevi örgütleme zamanı!”
  TEKEL işçisi kapatma
saldırısına karşı direniyor!
  Sağlıkta yıkım devam ediyor!
  Entes direnişi sürüyor..
  Tersanelerde ölüm mesaisi.
  İşçi ve emekçi hareketinden.
  TKİP MK’nın Alaattin Karadağ yoldaşın katledilmesine ilişkin yeni açıklaması..
  Alaattin Karadağ’a
yoldaşlarından...
  Alaattin Karadağ
emekçilere anlatılıyor...
  Parti Gecesi’nde
yapılan konuşma
  Parti Gecesi’n
selamlayan mesajlardan..
  Dünyadan
  “Gücümüzü Devrimci Liseliler Birliği’nde birleştiriyoruz!”
  Erdal Eren yaşıyor,
liseli genç komünistler savaşıyor!.
  Gelişmelerin anlamı…
M. Can Yüce.
  TOKİ’nin uzanmadığı
yer kalmayacak!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Alaattin Karadağ emekçilere anlatıldı

Esenyurt’ta polis terörüne karşı ortak eylem

Esenyurt’ta birçok ilerici devrimci kurum 19 Kasım akşamı Esenyurt’ta polis tarafından sokak ortasında infaz edilen Alaattin Karadağ ve polis terörüyle katledilenler şahsında devlet terörünü lanetledi.

BDSP, ESP Girişimi, SODAP, EMEP, Tunceliler Derneği, YDİ Çağrı ve DHF tarafından 6 Aralık günü örgütlenen eylemde “Terörle Mücadele Yasası, Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu iptal edilsin! Polis terörüne son” pankartı açıldı. Açıklamada Esenyurt polisinin bir cinayet şebekesi olarak çalıştığı ve yasal kılıflara sığınarak ardı arkası kesilmeyen saldırılar, katliamlar düzenlediğine değinildi.

Basın metninin okunmasının ardından son iki yıl içinde polis tarafından katledilen işçi emekçi ve devrimcilerin isimleri okundu. Eylem boyunca, “Katil devlet hesap verecek!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Polis terörüne son!”, “Alaattin Karadağ ölümsüzdür!” sloganları atıldı. Eyleme halkın ilgisi yoğundu.

Kızıl Bayrak / Esenyurt

 

Alaattin Karadağ Eskişehirli emekçilere anlatılıyor...

Alaattin Karadağ’ın 19 Kasım akşamı sermaye devletinin eli kanlı katilleri tarafından sokak ortasında infaz edilmesi çeşitli araç ve yöntemlerle Eskişehirli emekçilere teşhir ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Gültepe, Büyükdere ve Yıldıztepe Mahalleleri’nin çeşitli noktalarına “Alaattin Karadağ ölümsüzdür!”, “Habip, Ümit, Hatice, Alaattin yoldaşlar yaşıyor!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “ Katil devlet hesap verecek!” şiarlı BDSP imzalı yazılamalar yapıldı.

Sokak ve caddelere üzerinde farklı 8 şiar bulunan 2500’e yakın kuşlama yapıldı.

Bunların yanında, “Duydunuz mu? Sınıf bilinçli bir işçi Alaattin Karadağ sokak ortasında polis kurşunuyla katledildi!” şiarlı pullar yine mahallelere yaygın bir biçimde yapıldı.

Kızıl Bayrak / Eskişehir


Ankara sokaklarında faaliyet...

Alaattin Karadağ, yürütülen faaliyetle emekçilere anlatılıyor. Sermaye devletinin katliamcı kimliği teşhir ediliyor.

Ankara’nın Sincan ve Mamak ilçelerinde, sınıf devrimcisi Alaattin Karadağ’ın faşist devlet güçlerince katledilişi yapılan yazılamalarla lanetlendi. BDSP’li sınıf devrimcilerince yapılan yazılamalar merkezi noktalarda emekçilere seslendi. “Alaattin Karadağ yoldaş ölümsüzdür / BDSP” ve orak çekiç ambleminin işlendiği yazılamalar emekçilerin bulunduğu sokakları süslüyor. Sermaye iktidarı ise devrimci faaliyete dönük tahammülsüzlüğünü, yapılan yazılamaları silerek gösteriyor.

Kızıl Bayrak / Ankara

 


Alaattin yoldaş Wuppertal’de anıldı!

Partimizin seçkin militanlarından proleter devrimci Alaattin Karadağ yoldaşımızın, katledilmesine yönelik öfke ve tepkiler artarak devam ediyor.

Yurtdışından komünistler olarak, hem alçakça işlenmiş bu siyasi cinayeti teşhir-protesto etmek hem de Alaattin yoldaşın anısına olan saygımızı ve bağlılığımızı ifade etmek için 6 Aralık günü bir anma etkinliği düzenledik.

Anma etkinliğimiz kısa bir açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmada özetle; sermaye devletinin estirdiği teröre rağmen, devrimcilerin mücadelelerinde bedel ödemekten çekinmeyen kahramanca bir direniş geleneğine sahip oldukları ve Alaattin yoldaşın da bu geleneğin en kararlı temsilcilerinden biri olduğu vurgulandı.

Ardından, TKİP MK’nın Alaattin yoldaşa ilişkin yaptığı son kapsamlı açıklama okundu. Bu açıklamayı genç yoldaşların sunduğu şiir dinletisi izledi. Dinletide, yoldaşımızın ardından yazılmış şiirleri de içeren çeşitli devrimci şiirler okundu.

Şiir dinletisinin ardından bir yoldaş, olayın politik anlamı, bunun partimiz için anlam ve önemi, Alaattin yoldaşın devrimci kişiliği ve bu olayın bizlere yüklediği devrimci görevler üzerine kısa ve vurucu bir konuşma yaptı.

Daha önce Habip, Hatice ve Hüseyin yoldaşların ve şimdi de Alaattin yoldaşın, proleter kökenli komünistler olarak şehit olmalarının, partimizin gerçek bir proletarya partisi olmaya doğru yol aldığının açık bir kanıtı olduğunu ifade etti.

Verilen kısa ara sonrası, yoldaşın sevdiği türkülerden “Drama Köprüsü’’ ve ardından Avusturya İşçi Marşı, Çavbella, Filistin Marşı vb. devrimci marşlar hep birlikte söylendi. Kısa bir kapanış konuşması yapıldıktan sonra “Devrim şehitleri ölümsüzdür!’’, “Alaattin yoldaş ölümsüzdür!’’ sloganları atılarak etkinlik sona erdi.

Almanya NRW’den komünistler


 

Üniversitelerde
Alaattin Karadağ anılıyor

Katil devlet hesap verecek!

Sermaye devletinin katlettiği TKİP militanı Alaattin Karadağ anılmaya devam ediyor.

Alaattin Karadağ’ın katledilme gerekçesini anlatan ve sermaye devletini teşhir eden materyaller genç komünistler tarafından Anadolu Üniversitesi’nin çeşitli noktalarında kullanıldı. Materyallerde Alaattin Karadağ’ın sınıf bilinçli devrimci bir işçi olduğu ve devletin Alaattin Karadağ’ı bundan dolayı katlettiği vurgulandı.

Anadolu Üniversitesi / Ekim Gençliği


Alaattin yoldaş ölümsüzdür!

19 Kasım gecesi Esenyurt’ta katledilen Alaattin Karadağ'ın sesi Ege Üniversitesi'nde üniversiteli gençlikle buluştu. TKİP militanı Alaatin Karadağ (Nurettin) yoldaşı anlatan “Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz!” şiarlı ozalitler Ege Üniversitesi öğrenci çarşısında, Hazırlık ve Edebiyat Fakültesi binalarında kullanıldı.

Yürütülen faaliyetle dosta düşmana, devrimcilerin ölmeyeceği ve devrim davasının yenilmeyeceği bir kez daha gösterildi.

Ege Üniversitesi / Ekim Gençliği