11 Aralık 2009
Sayı: SİKB 2009/47

  Kızıl Bayrak'tan
  Baskı ve teröre karşı birleşik mücadeleye.…
 Polis terörüne ve cinayetlerine son!...
Tayyip Erdoğan’la müritlerinin Washington ziyareti
Soruşturma, sürgün ve işten atma saldırısına karşı militan yanıt verilmelidir!.
“Şimdi grevi örgütleme zamanı!”
  TEKEL işçisi kapatma
saldırısına karşı direniyor!
  Sağlıkta yıkım devam ediyor!
  Entes direnişi sürüyor..
  Tersanelerde ölüm mesaisi.
  İşçi ve emekçi hareketinden.
  TKİP MK’nın Alaattin Karadağ yoldaşın katledilmesine ilişkin yeni açıklaması..
  Alaattin Karadağ’a
yoldaşlarından...
  Alaattin Karadağ
emekçilere anlatılıyor...
  Parti Gecesi’nde
yapılan konuşma
  Parti Gecesi’n
selamlayan mesajlardan..
  Dünyadan
  “Gücümüzü Devrimci Liseliler Birliği’nde birleştiriyoruz!”
  Erdal Eren yaşıyor,
liseli genç komünistler savaşıyor!.
  Gelişmelerin anlamı…
M. Can Yüce.
  TOKİ’nin uzanmadığı
yer kalmayacak!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Entes direniş güncesi…

204. gün…

İşçi-Köylü muhabiri ziyaretime geldi. Son gelişmeler ve Entes davası hakkında bilgi istedi. (…)

Proleterce Devrimci Duruş’tan bir arkadaş ziyaretimize geldi. Çalıştığı işyerinden genç bir işçi ile ziyaretimize gelen bu arkadaşla direniş ve Metal İşçileri Kurultayı üzerine konuştuk.

Yoldan geçen bir işçi, “merak ediyorum tek siz mi çıkarıldınız sadece sizi görüyorum” dedi. (...)


205. gün…

Yanıma yanaşan araçtan seslenen iki kişi “Burada ne oluyor?” diye sorunca ben de “Direniş var. Krizi bahanesiyle işten atıldım fakat üretim aynen devam ediyor. Bu krizi ben yaratmadım, faturasını da ben ödemeyeceğim diyerek direnişe çıktım” dedim. (...)

Yanımdaki nöbetçi arkadaşla beraber daha önce aynı yerde çalışan eski bir metal işçisiyle uzun süre sohbet ettik. (...)

Bugün güncemde direnişin zorluklarından ve direnmenin ne kadar onurlu olduğundan bahsedeceğim. (...)

Astım hastası olmamdan kaynaklı soğuk ve tozlu havalarda hastalığım artıyor. Hatta bazen direniş yerine dahi gidemeyecek duruma geliyorum. (…)

Direnişe sözlü olarak büyük bir destek olmasına rağmen fiziki olarak kitle örgütlerinin direnişi sahiplenme noktasında eksik kaldığını düşünüyorum. (..)


208. gün…

Bugün Altunizade Metrobüs Durağı’nda ulaşıma yapılan zamlarla ilgili Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu imzalı bildirilerimizi dağıttık. (...)

Yer ararken Ezilenlerin Sosyalist Partisi-Girişimi Sarıgazi Şubesi’nden arkadaşlar yanıma geldi. Beni ziyaret etmek istediklerini fakat bir türlü direniş yerini bulamadıklarını söylediler. (...)


209. gün

Bugün işçi bir ailenin yardımıyla hastaneye giderek muayene oldum. Son zamanlarda astımımın azması yaşamımı olumsuz etkilediği için o ailenin desteği ile soluğu hastanede aldım. (...)

Bu Cuma günü yani 11 Aralık 2009 tarihinde bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. (…) Organize Sanayi Bölgesi İMES İşçileri Derneği (OSİM-DER) üyesi işçi arkadaşlarımla bir kez daha eylemde olacağız. (...)


210. gün…

Bugün tekrar hastanenin yolunu tuttuk. Dün sıra kalmadığı için çektiremediğimiz röntgen filmini bugün çektirip doktora gösterdik. (...)

Hastane işlemleri bittikten sonra Cuma günü İMES A Kapısı’ndan Entes’e yapılacak olan yürüyüşe çağrı yapmak için Kadıköy’deki meslek odalarını ve sendikaları gezdik. Tüm Bel-Sen, Eğitim Sen, Emekli-Sen, BES, Kimya ve Metalurji Mühendisleri Odaları ve Genel-İş’e yaptığımız ziyaretlerde hem Entes direnişi ile sınıf dayanışmasını yükseltme çağrısında bulunduk hem de Cuma günkü yürüyüşe destek istedik.

Entes direnişçisi
Gülistan Kobatan



DİSK / Nakliyat-İş’e polis operasyonu

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası’nın yönetici ve üyeleri, 7 Aralık sabahı evlerine yapılan polis baskınlarıyla gözaltına alındı. Sendikanın genel merkez binası ve şubeleri de aynı saatlerde basıldı.

Aynı zamanda DİSK Örgütlenme Daire Başkanlığı görevini de yürüten Nakliyat-İş Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu sabah 04.00 sıralarında evinden gözaltına alındı.

Mahkemenin gizlilik kararı nedeniyle polis operasyonunun sebebi henüz bilinmezken Küçükosmanoğlu’nun yanısıra Genel Sekreter Aziz Cengiz, Mali Daire Başkanı Rıza Ballı, Örgütlenme Daire Başkanı Abdullah Menek, Eğitim Daire Başkanı Abuzer Aslan, İstanbul Şube Başkanı Nurettin Gümüş, Şube Sekreteri Hacı Altaş, Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal, DİSK Bölge Temsilcisi ve aynı zamanda Nakliyat-İş Konya Temsilcisi Ali Özçelik, ayrıca sendika üyesi Akgün Ambarı işçilerinden Erkan Erçel ile Cihangir Ceylan operasyon kapsamında gözaltına alındılar.

Sendikanın İstanbul Aksaray’da bulunan genel merkezinde 3 saat boyunca arama yapan polisler daha sonra İstanbul Şubesi’ni aramaya başladı.

Nakliyat-İş Sendikası’ndan yapılan yazılı açıklamada ise Nakliyat-İş’e ve yöneticilerine dönük saldırının tüm işçi sınıfına yapılmış bir saldırı olduğu ifade edildi. Gözaltına alınan sendika yöneticilerinin serbest bırakılmasını isteyen Nakliyat-İş, tüm duyarlı kesimleri dayanışmaya çağırdı.


Polis operasyonuna karşı iş bırakma

Polis baskınları ve gözaltı saldırısı 8 Aralık günü İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan Nakliyeciler Sitesi’nde gerçekleştirilen eylemle protesto edildi.

Saat 11.00’de Nakliyeciler Sitesi içindeki İstanbul şube binası önünde biraraya gelen Nakliyat-İş üyeleri ve DİSK yöneticileri basın açıklaması gerçekleştirdi. Nakliyat-İş üyeleri sendika yöneticileri ve üyelerinin serbest bırakılmasını talep ederken protesto amacıyla 2 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.


Çelebi: Saldırı işçi sınıfına yapılmıştır!

DİSK’e bağlı sendikaların yöneticilerinin de yer aldığı eylemde basın açıklamasını DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi gerçekleştirdi.

Çelebi yaptığı açıklamada, bir ambar patronunun, 3-4 ay kadar önce yaşanan ücret ve tazminat hakkı gaspına karşı mücadele eden işçiler ve sendika yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduğunu, suç duyurusunda bulunulan kişiler arasında kendisinin de yer aldığını ifade etti.

Çelebi, 7 Aralık günü yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanlar arasında işverenin suç duyurusunda bulunulduğu işçilerden 4’ünün yer aldığını belirtti.

Nakliyat-İş yönetici ve üyelerinin gözaltına alınma sebeplerine ilişkin gizlilik kararı olduğunu söyleyen Çelebi, gözaltıların derhal serbest bırakılmasını istedi.

Bu saldırıların sadece Nakliyat-İş’e yapılmış bir saldırı olmadığını DİSK’in mücadelesinin büyümesinin engellenmesi için yapılmış bir saldırı olduğunu belirtti.


Adana’da Nakliyat İş’e destek açıklaması

Nakliyat-İş Sendikası’na yapılan baskınlar, Adana’da DİSK tarafından yapılan basın toplantısı ile protesto edildi.

DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Kemal Aslan tarafından yapılan açıklamada Nakliyat-İş üye ve yöneticilerinin patronların ihbarları sonucunda “ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları ve iş hürriyetini engelledikleri gerekçesiyle gözaltına alındıkları” ifade edildi.

Açıklamada keyfi bir biçimde gerçekleştirilen gözaltıların yanısıra dosyaya gizlilik kararı konularak da sağlıklı bilgi edinme hakkının engellendiği söylendi.

DİSK, KESK ve Türk İş’e bağlı sendikaların yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısı dayanışmanın süreceği vurgusuyla sona erdi.