11 Aralık 2009
Sayı: SİKB 2009/47

  Kızıl Bayrak'tan
  Baskı ve teröre karşı birleşik mücadeleye.…
 Polis terörüne ve cinayetlerine son!...
Tayyip Erdoğan’la müritlerinin Washington ziyareti
Soruşturma, sürgün ve işten atma saldırısına karşı militan yanıt verilmelidir!.
“Şimdi grevi örgütleme zamanı!”
  TEKEL işçisi kapatma
saldırısına karşı direniyor!
  Sağlıkta yıkım devam ediyor!
  Entes direnişi sürüyor..
  Tersanelerde ölüm mesaisi.
  İşçi ve emekçi hareketinden.
  TKİP MK’nın Alaattin Karadağ yoldaşın katledilmesine ilişkin yeni açıklaması..
  Alaattin Karadağ’a
yoldaşlarından...
  Alaattin Karadağ
emekçilere anlatılıyor...
  Parti Gecesi’nde
yapılan konuşma
  Parti Gecesi’n
selamlayan mesajlardan..
  Dünyadan
  “Gücümüzü Devrimci Liseliler Birliği’nde birleştiriyoruz!”
  Erdal Eren yaşıyor,
liseli genç komünistler savaşıyor!.
  Gelişmelerin anlamı…
M. Can Yüce.
  TOKİ’nin uzanmadığı
yer kalmayacak!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Tersanelerde ölüm mesaisi

Tuzla Tersaneler cehennemi can almaya devam ediyor. 23 Kasım tarihinde Çeliktrans Tersanesi’nde iş cinayetine kurban giden Mahmut Altınöz’ün ardından bir cinayet haberi de Gemtiş Tersanesi’nden geldi. Tuzla tersaneleri bir pazar günü yine ölüm kustu.

Gemtiş Tersanesi’nde kaynak ustası olarak çalışan Ercan Sancar, normal koşullar altında, çalışmanın yasak olması gereken pazar günü yaşamını yitirdi.

6 Aralık günü, saat 16.00 sıralarında gerçekleşen “kaza”da yaşamını yitiren Sancar’ın cenazesi Tuzla Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

TİB-DER: İş cinayetlerinin sorumlusu GİSBİR’dir!

Sancar’ın ölümünün ardından yazılı açıklama yapan Tersane İşçileri Birliği Derneği (TİB-DER) iş cinayetinin sorumlusunun tersane patronlarının örgütü GİSBİR olduğunu ifade etti.

TİB-DER’in yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Yaşananlar iş kazası değil, düpedüz cinayettir. İşçilerin katili ise tersane patronlarının örgütü GİSBİR’dir. İş cinayetlerini durdurmak için sonuna kadar mücadele edecek tersane patronlarından hesap soracağız!”

Tersanede iş cinayeti teşhir edildi

Tersane İşçileri Birliği Derneği, iş cinayetleri konusunda daha güçlü bir duyarlılık yaratmak, tersane işçilerini birlikte mücadeleye çağırmak ve tersane patronlarının kanlı yüzünü teşhir etmek için Aydıntepe Tren İstasyonu ve Tuzla Gemi Tersanesi önünde bildiri dağıtımları gerçekleştirdi.

“132. ölüm Ercan Sancar... Artık Ölmek İstemiyoruz / TİB-DER” başlıklı bildirilerden yaklaşık 1000 adet dağıtıldı. Bildiri dağıtımının ardından İçmeler, Aydıntepe Tren İstasyonlarına ve tersaneler çevresine konuyla ilgili ozalitler yapıldı. “132. Ölüm Ercan Sancar... Sıranı bekleme Derneğinde örgütlen / TİB – DER” yazılı ozalitlerden 10 adet kullanıldı. TİB-DER’in iş cinayetlerine ve cehennem koşullarına karşı tersane işçilerinin birliğini yaratma yolundaki çabaları ısrarlı bir şekilde sürecek.


 

 

BDSP’liler ulaşım zammına
karşı faaliyet

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşıma yaptığı %33’lük zamma karşı il genelinde protestolar devam ederken BDSP’liler de konu dahilinde faaliyetlerini sürdüyorlar.

Ümraniye BDSP’den zamlara karşı faaliyet

“Ucuz ve güvenli ulaşım hakkı için mücadeleye / BDSP” başlıklı bildiriler 4 Aralık günü Ümraniye Tepeüstü ve İstanbul Çarşısı’nda dağıtıldı.

7 Aralık günü Altunizade metrobüs durağında 1000’i aşkın kişiye ulaşıldı. BDSP önlükleriyle kitlesel olarak yapılan dağıtımda emekçiler mücadeleye çağrıldı.

Konuşmalarda krizin sermayedarları teğet geçtiği, işçi ve emekçilerin on yıllardır kriz içerisinde olduğu söylendi. Ayrıca, eğitim ve sağlığın paralı hale getirilmesi ve işsizlik teşhir edildi.

Geçtiğimiz günlerde 1 Mayıs Mahallesi’ne yapılan dağıtımla ise yüzlerce kişiye ulaşıldı. Mahallede esnaflara ve tekstil atölyelerine gidildi. Ayrıca pazar yerinde de bildiriler ajitasyon konuşmaları eşliğinde işçi ve emekçilere ulaştırıldı.

 

GOP BDSP emekçileri mücadaleye çağırıyor

BDSP’liler tarafından 3 Aralık akşamı Edirnekapı metrobüs çıkışında bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. Emekçilerin ilgiyle karşıladığı dağıtım boyunca mücadele çağrısı yapıldı.

BDSP’lilerin bir saati aşan dağıtım faaliyeti boyunca 2000 bildiri emekçilere ulaştırıldı, birçok emekçiyle de sohbetler gerçekleştirildi.

 


Ankara’da asgari ücret kampanyası faaliyetlerinden…

Sincan İşçi Derneği, sefalet ücretlerine karşı Ankara’nın dört bir yanındaki işçi ve emekçilere mücadele çağrısı yapıyor. 6 Aralık Pazar günü Sincan İşçi Derneği önünde, Sİ-DER imzalı “Sefalet ücretlerine karşı sınıf mücadelesini büyütelim!” başlıklı 500 bildiri emekçilere ulaştırıldı. Emekçilerin yoğun ilgisi nedeni ile bildiriler yarım saat içinde tükendi.

Ayrıca Ankara İşçi Bülteni “İşçiden İşçiye”nin dağıtımı da gerçekleştirildi. Ulus’taki servis güzergahlarında dağıtım yapıldı. Bültenin gündeminin asgari ücret olduğu vurgulandı ve işçilerden bültene yazı yazmaları istendi.

Ayrıca tekstil fabrikalarında kölece çalıştırılan işçilere de Balgat’ta bülten dağıtımı yapıldı. Burada da asgari ücret üzerinden konuşmalar yapıldı ve tekstil işçilerinden bültene yazı yazmaları istendi. Dağıtım için gidilen yerlerden birisi de OSTİM’di. OSTİM’deki atölyeler sabah 10.00 civarı dolaşılarak bülten işçilere ulaştırıldı. Sabah çayı içen işçilerle çalışma ve yaşam koşulları üzerine konuşuldu örgütlü mücadelenin yakıcı bir ihtiyaç olduğu ifade edildi.

Toplam çalışmada, asgari ücretin sefalet ücreti olduğu vurgulandı ve “İnsanca yaşamaya yeten, vergiden muaf asgari ücret” için işçiler mücadele saflarına çağrıldı

Sincan İşçi Derneği - Ankara işçi Bülteni İşçiden İşçiye çalışanları


Aksu’yu taşeronlaşma katletti

Adana’da Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Doğan Aksu’nun, çalıştığı işyerinde 25 Kasım 2009 tarihinde intihar ederek hayatına son vermesinin üzerine Dev Sağlık-İş, SES ve Eğitim Sen ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

3 Aralık Perşembe günü SES Şube binasında gerçekleştirilen açıklamayı Dev Sağlık-İş Şube Başkanı Mustafa Hotlar okudu.

Aksu’nun gerek intihar etmeden önce bıraktığı nota gerekse de olaydan sonra yapılan araştırmalara göre intihar sebebinin “ekonomik sıkıntı” olarak tespit edildiğini söyleyen Hotlar, Aksu’nun kapitalist sistemdeki taşeronluk uygulaması tarafından katledildiğinin altını çizdi.

Hotlar, taşeronluk sistemine karşı mücadelelerinin süreceğini ve örgütlenmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kızıl Bayrak / Adana


Manisa'da bülten dağıtımı

Manisa İşçi Birliği Derneği çalışanları, işçi ve emekçileri kıdem tazminatının gaspına, dayatılan sefalet düzeyindeki asgari ücrete karşı mücadeleye çağırdı. Kasım ayı Haklı Dava yerel bülteninin dağıtımını yaptı. Bülten öncelikli olarak Garaj, Alaybey ve Cemiyet servis duraklarında işçilere ulaştırıldı. Alaybey, Laleli, Horozköy Mahallesi'nde de dağıtım gerçekleştirildi.

Dağıtım sırasında işçilerle konuşma olanağı yakalandı. Konuşmalarda işçiler sendikalara karşı güvensiz olduklarını ifade ettiler.

Kızıl Bayrak / Manisa