09 Ekim 2009
Sayı: SİKB 2009/39

  Kızıl Bayrak'tan
  Emperyalist haydutlara karşı
militan çıkış ve anlamı
 Emperyalist haydutlara duyulan öfkeyi hiçbir şey dindiremeyecektir!
Sefaleti yaratanlar, sefaleti anlattı
Erdoğan’ın yalana dayalı
sahte açılımları
İstanbul’da İMF-DB karşıtı eylem ve etkinliklerden.
  Sınıf devrimcilerinin İMF-DB karşıtı faaliyet ve eylemlerinden
  Antiemperyalist gençler alanlardaydı
  “Açılım” gölgesinde DTP kongresi
  Dokunulmazlık DTP vekillerine işlemiyor
  “Demokrasinin sınırlarını genişletme” programı
  Metal İşçileri Kurultayı’na çok yönlü bir hazırlıkla yürüyoruz!
  Sınıf hareketinden
  Cesur Ambalaj işçisi üretimi
durdurdu!
  Çin yönetimi, devrimin 60. yıldönümünde güç gösterisi yaptı.
  Yunanistan’da erken genel seçimler
  “Savaş suçlusu” İsrail’i
koruyan ABD’ye Mahmud Abbas yönetiminden destek
  Afganistan bataklığına
1700 Türk askeri gönderiliyor!
  Dünya işçi ve emekçi hareketinden.
  Güney tezkeresi - M. Can Yüce
  Devlet katillerini koruyor!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Sınıf devrimcilerinin İMF-DB karşıtı faaliyet ve eylemlerinden...

BDSP’den Taksim’de bildiri dağıtımı

4 Ekim günü Taksim’de biraraya gelen BDSP’liler “Emperyalist haydutlardan hesap sormak için sokağa, eyleme!” şiarlı bildirileri ajitasyon konuşmaları eşliğinde emekçilere ulaştırdı. Konuşmalarda, İMF ve Dünya Bankası’nın emekçilere yoksulluk ve sefaletten başka bir şey vermediği, 12 Eylül gibi faşist darbelerden ve baskılardan İMF’nin sorumlu olduğu hatırlatıldı.

 

Ümraniye’de İMF-DB karşıtı çalışmalar...

BDSP’liler 3 Ekim günü Sarıgazi Demokrasi Caddesi’nde ve pazarda, 4 Ekim günü Dudullu pazarında önlüklerle ve ajitasyon konuşmaları eşliğinde bildiri dağıtımı gerçekleştirdiler.

5 Ekim günü ise, eş zamanlı olarak saat 7.30’da İMES A ve E kapılarında kitlesel bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. OSB’de ve İMES’te çalışan işçiler mücadeleye çağrıldı.

Ayrıca Metal İşçileri Kurultayı Hazırlık Komitesi, metal işçilerini “Haramilerin saltanatına karşı işçi-emekçi barikatlarına!” şiarıyla eylemlere çağıran bildirileri metal fabrikalarına dağıttı.

 

Topkapı’da İMF-DB karşıtı çalışmaya polis terörü

5 Ekim günü Topkapı’da, İMF-DB Karşıtı Birlik’in afişlerini yapan sınıf devrimcileri gözaltına aldı. Gözaltına alınan iki kişi Merkez Efendi Karakolu’na götürüldü, burada bir süre tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

 

Sincan İşçi Derneği mücadele çağrısı yapıyor

Emekçileri İMF-Dünya Bankası’na karşı mücadeleye çağıran ozalitler 4 Ekim günü Sincan’da kullanıldı. Merkezi yerlere asılan ozalitlerin bir kısmı ise kolluk güçlerinin saldırısına uğradı.

Ayrıca 4 Ekim günü Sincan İşçi Derneği’nin önünde açılan stand ile Sİ-DER imzalı bildiriler emekçilere ulaştırıldı. Bildiri dağıtımına olan ilgi nedeniyle bildiriler kısa sürede tükendi. “İMF-Dünya Bankası defol!” şiarlı Sİ-DER imzalı pankartlar da merkezi yerlere asıldı.

 

Ankara’da yaygın faaliyet

Mamak’ta işçi ve emekçilere yönelik, İMF ve Dünya Bankası gündemli yaygın bir faaliyet yürütüldü. 1-3 Ekim tarihlerinde yapılacak olan eylemlere çağrı için yerel afişler kullanıldı. Tuzluçayır Meydanı’nda 2 Ekim’de açılan BDSP standı ile BDSP ve Mamak İşçi Kültür Evi imzali bildiriler yaygın bir biçimde dağıtıldı. Ayrıca İMF-DB defol şiarı ile yazılamalar yapıldı.

 

OSİM-DER’li işçiler eylemlere çağrı yaptı

2 Ekim günü, OSİM-DER’li işçiler dernek önlükleriyle İMES A kapısı önünde iş giriş saatinde kitlesel bildiri dağıtımı gerçekleştirdiler. “Açlık, yoksulluk ve savaşın mimarları: İMF-Dünya Bankası defol!” başlıklı bildirilerin dağıtımında ajitasyon konuşmaları ile İMF politikaları teşhir edildi. İşçilerle sohbetler edildi ve 6-7 Ekim tarihlerinde yapılacak  eylemlere çağrı yapıldı.

 

“İMF ve Dünya Bankası Defol!” şiarı Manisa’da

2 Ekim günü Manisa İşçi Birliği Derneği, 1 ve 2 Ekim tarihlerinde Manisa’nın merkezi noktalarında “İMF ve Dünya Bankası Defol! / Manisa İşçi Birliği Derneği” yazılı ozalitler kullandı.

 

Tuzla’da İMF-DB karşıtı çalışmalardan 

2 Ekim sabahı BDSP bildirileri tersane işçilerine dağıtıldı. Tuzla Gemi Tersanesi ve Aydıntepe Tren İstasyonu’nda gerçekleştirilen dağıtım ile bin işçiye ulaşıldı.

 

İzmir’de BDSP faaliyetlerinden

BDSP bildirileri İzmir’de yaygın bir şekilde dağıtıldı. İşçi ve emekçi semtlerinden Çamlıkule, Güzeltepe, Küçük Çiğli’ye, işçi servis güzergâhlarından Menemen, Çiğli organize girişi, Soğukkuyu, Serinkuyu’ya bildiriler ulaştırıldı.

Çiğli Organize’de bulunan gıda ve metal fabrikalarına dağıtım, ajitasyon konuşmaları eşliğinde yapıldı. Onur Mahallesi’nde Pir Sultan Abdal Derneği’nin düzenlemiş olduğu konserde de dağıtım gerçekleştirildi. 6 Ekim günü Çiğli merkezde yapılan dağıtım sırasında 2 sınıf devrimcisi gözaltına alındı.

 

Esenyurt BDSP’den İMF–DB zirvesi karşıtı eylem... 

4 Ekim günü Esenyurt BDSP tarafından İMF-DB Zirvesi’ne karşı bir eylem gerçekleştirildi.

Esenyurt Lisesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na yürünerek gerçekleştirilen eyleme 30 kişi katıldı. “İMF-Dünya Bankası defol!” pankartının taşındığı basın açıklamasında İMF ve DB’nin emperyalist kuruluşlar olduğu, işçilerin, emekçilerin, ezilen halkların düşmanları olduğu vurgulandı. Eylem, İMF ve DB Zirvesi’ne karşı mücadele çağrısıyla son buldu.

 

GOP İşçi Platformu’ndan eylem

GOP İşçi Platformu 4 Ekim günü Gaziosmanpaşa Meydanı’nda İMF ve DB Zirvesi’ne karşı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada, emperyalistlerden ve uşaklarından hesap sormak için 6-7 Ekim’de Taksim’de olma çağrısı yaptı.

Açıklama sonrasında Kot İşçileri Birliği adına Gazi Polat bir konuşma yaptı.

Polat, “Bu şeflerin, biz işçi ve emekçilerin geleceğiyle oynamasına izin vermeyelim” dedi.

 

Ümraniye’de İMF-DB gündemli forum 

Metal İşçileri Kurultayı Ümraniye Hazırlık Komisyonu 1 Ekim akşamı İMF-DB gündemli bir forum gerçekleştirdi.

Forumda, İMF-DB’nin Türkiye ile olan ilişkileri ve bu ilişkilerin başlamasıyla birlikte hayata geçirilen politikalar anlatıldı. Anlatım sırasında İMF’nin yaptığı dayatmalar sonucunda Türkiye’de yaşanan develüasyonlara, krizlere ve işçi ve emekçiler payına hayata geçirilen saldırı yasalarına değinildi.

Forumun ikinci bölümünde ise emperyalistlere karşı neden ve nasıl mücadele edilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Sunumların ardından forum tartışmalarla devam edildi. Tartışmalarda sunumlarda bahsedilen konular detaylı bir şekilde irdelendi.

Foruma 20’yi aşkın işçi katıldı.

 

Tuzla’da İMF-DB protestosu

2 Ekim günü Tuzla Gemi Tersanesi önüne yürüyen tersane işçileri İMF-DB Zirvesi’ni protesto etti.

“İMF ve Dünya Bankası defol! Yaşasın bağımsız sosyalist Türkiye! / TİB-DER” yazılı ozalitin açıldığı yürüyüş sırasında kalabalık bir polis ekibi eyleme eşlik etti. Sloganlarla yürüyen kitleyi kaldırıma çekmek isteyen polisle kitle arasında iki ayrı noktada arbede yaşandı. Tuzla Gemi Tersanesi önüne gelindiğinde basın açıklamasını TİB-DER Başkanı Zeynel Nihadioğlu okudu.

Açıklamanın ardından sloganlarla derneğe dönüldü.

Yürüyüş sırasında birçok noktada işçiler eyleme alkışlarıyla destek verdi. Eyleme BDSP, Entes direnişçisi Gülistan Kobatan ve OSİM-DER üyeleri de katıldı.

 

Eskişehir’de İMF-DB karşıtı eylem!

İMF-DB Zirvesi dolayısıyla yürütülen çalışmalar 7 Ekim günü Eskişehir’de düzenlenen ortak eylemle sona erdi. 2 Ekim tarihinden itibaren Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde Ekim Gençliği imzalı merkezi bildiriler dağıtıldı, afişler yapıldı.

Ayrıca işçi ve emekçilerin yoğun olduğu Büyükdere Mahallesi pazarında BDSP imzalı bildiriler dağıtıldı. Büyükdere ve Gültepe mahallelerinin farklı noktalarına “İMF defol!”, “Yaşasın sosyalizm!” ve “BDSP!” yazılamaları yapıldı

BDSP, SGD, Eskişehir Gençlik Derneği, Mücadele Birliği, ÖGD, DHF bir araya gelerek Anadolu Üniversitesi Yunus Emre ve İki Eylül kampüslerinde ortak bildiri dağıtımı ve afiş yaptı. Yunus Emre kampüsünde rektörlük önüne “İMF-Dünya Bankası defol!” yazılı pankart asılarak bildiri dağıtımı gerçekleştirildi.

Bildiri dağıtımı sonrasında 7 Ekim günü Adalar’da ortak bir eylem yapıldı. Adalar’ın sonunda toplanan kitle “İMF-Dünya Bankası defol!” yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında ajitasyon konuşmaları sırasında çevredekilerin ve esnafın alkışlarla konuşmalara destek verdiği gözlendi.

Sloganlar eşliğinde yürüyen kitle köprüden geçiş sırasında “İMF-Dünya Bankası defol!” yazılı pankartı köprüye astı. Adalar mevkiinin boydan boya dolaşıldığı yürüyüş sonrası Adalar Migros önüne gelen kitle burada bir basın açıklaması yaptı.

BDSP, SGD, Eskişehir Gençlik Derneği, Mücadele Birliği, ÖGD  ve DHF’nin örgütleyicisi olduğu eyleme ODAK destek verdi. Eyleme yaklaşık 50 kişi katıldı.