09 Ekim 2009
Sayı: SİKB 2009/39

  Kızıl Bayrak'tan
  Emperyalist haydutlara karşı
militan çıkış ve anlamı
 Emperyalist haydutlara duyulan öfkeyi hiçbir şey dindiremeyecektir!
Sefaleti yaratanlar, sefaleti anlattı
Erdoğan’ın yalana dayalı
sahte açılımları
İstanbul’da İMF-DB karşıtı eylem ve etkinliklerden.
  Sınıf devrimcilerinin İMF-DB karşıtı faaliyet ve eylemlerinden
  Antiemperyalist gençler alanlardaydı
  “Açılım” gölgesinde DTP kongresi
  Dokunulmazlık DTP vekillerine işlemiyor
  “Demokrasinin sınırlarını genişletme” programı
  Metal İşçileri Kurultayı’na çok yönlü bir hazırlıkla yürüyoruz!
  Sınıf hareketinden
  Cesur Ambalaj işçisi üretimi
durdurdu!
  Çin yönetimi, devrimin 60. yıldönümünde güç gösterisi yaptı.
  Yunanistan’da erken genel seçimler
  “Savaş suçlusu” İsrail’i
koruyan ABD’ye Mahmud Abbas yönetiminden destek
  Afganistan bataklığına
1700 Türk askeri gönderiliyor!
  Dünya işçi ve emekçi hareketinden.
  Güney tezkeresi - M. Can Yüce
  Devlet katillerini koruyor!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Antiemperyalist gençler alanlardaydı...

İstanbul’da öğrenciler yürüdü

İMF Karşıtı Öğrenciler, 2 Ekim günü Dolmabahçede’ydi. Antiemperyalist öğrenciler 6. Filo’yu Dolmabahçe’ye döken Denizler’in ruhuyla “İstanbul’u İMF’ye dar edeceğiz!” diye haykırdı.

İMF Karşıtı Öğrenciler Dolmabahçe’ye yürümek için saat 13.30’da İstanbul Üniversitesi ana kapı önünde biraraya geldi.

Eylemde, “Gençlik İstanbul’u İMF’ye dar edecek! / İMF Karşıtı Öğrenciler” pankartı ile Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya’nın fotoğrafları taşındı.

Öğrencilerin önü Beyazıt Meydanı’nda kolluk güçleri tarafından kesildi. Burada öfkeli sloganlar eşliğinde bir süre bekleyen öğrenciler, Gündoğdu, Çav Bella ve Beyazıt marşını hep bir ağızdan söylediler. Polis barikatı sloganlarla ve ajitasyon konuşmalarıyla protesto edildi. Barikat önünde sloganlar atıldı.

Eylemde, Mahir Çayan, Hüseyin İnan, Ulaş Bardakçı, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Mustafa Suphi, Vedat Demircioğlu, Harun Karadeniz, İbrahim Kaypakkaya ve Mazlum Doğan’ın isimleri okunduğunda “Yaşıyor!” haykırışı ile karşılık verildi.

Polisin barikatı kaldırmaması üzerine öğrenciler, yürüyüşe Kabataş’tan devam etme kararı aldılar. Buradan toplu çıkış yapan öğrenciler, tramvaylarla Kabataş’a geçtiler.

İMF Karşıtı Öğrenciler, Kabataş’ta da polis barikatı ile karşılaştı. Sloganlarla barikata yüklenen öğrenciler barikatı yararak Dolmabahçe’ye ilerledi.

Dolmabahçe’ye gelen öğrenciler burada basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Eylem slogan ve marşlarla son buldu.

 

Adana’da antiemperyalist gençlerden eylem

Emperyalist Zirve’ye karşı Adana’da oluşturulan Antiemperyalist Gençlik Birliği 4 Ekim günü eylem gerçekleştirdi.

5 Ocak Meydanı’nda “İMF-DB defol! İMF and World Bank go home!” pankartı arkasında toplanan kitle Çakmak Caddesi’ni trafiğe kapatarak İnönü Parkı’na yürüdü.

Yürüyüş sırasında yolun açılması için müdahale eden polisin tutumu gençliğin kararlı duruşuyla boşa düşürüldü.

İnönü Parkı’nda yapılan basın açıklamasında dünyanın en büyük suç örgütlerinden İMF-DB’nin yeni sömürü ve darbe planları yapmak için İstanbul’da biraraya geldiği söylendi. Basın metninin okunmasının ardından eylem sona erdi.

 

İzmir’de İMF-DB karşıtı eylem

İzmir’de İMF- DB’nin İstanbul’a gelişi üniversite gençliği tarafından protesto edildi. “Antiemperyalist öğrenciler” imzasıyla yürütülen çalışmaların ardından gerçekleştirilen yürüyüş 5 Ekim günü hazırlık binası önünde “68’den bugüne 6. Filo’yu unutmayın! İMF-DB defol/ anti emperyalist öğrenciler” pankartının açılmasıyla başladı.

Ziraat fakültesine, oradan da Gıda cafeye çıkan kitle sık sık “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!”, “İMF-DB defol!”, “Savaşa değil eğitime bütçe!” sloganlarını attı.

Gıda cafeye gelindiğinde ise yürüyüş durdurularak etrafta bulunanlara konuşmalar yapıldı.

ÖGB şefleri ve sivil polislerin “yürüyüşünüze izin verdik, devam edin!” söylemleriyle konuşmayı bitirme çabaları ise boşa düşürüldü. Polislere ve özel güvenliklere “Baskılar bizi yıldıramaz!” sloganının yanısıra Gündoğdu Marşı hep bir ağızdan söylenerek karşılık verildi.

Yürüyüş boyunca yol trafiğe kapatıldı. Basın metni e cafe önünde okundu.

Eyleme yaklaşık 60 kişi katıldı.

 

Ege Lisesi’ne bildiri dağıtımı…

Ankara’da yürütülen İMF-DB karşıtı faaliyet lise önlerindeki bildiri dağıtımları ile devam etti. 5 Ekim günü Ege Lisesi önünde Liselilerin Sesi okurları tarafından bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. İMF-DB’yi teşhir eden bildirilerin dağıtımının yanısıra 7 Ekim’de yapılan olan eyleme çağrı yapıldı. Ayrıca eyleme çağrı içerikli stickerlar da kullanıldı.

Aynı gün içerisinde okulda çıkan bir kavgaya “okul polisi” müdahale etmezken, Liselilerin Sesi okurlarının yaptığı bildiri dağıtımına polis müdahale etti. Polis müdahalesi boşa düşürüldü.

 

Umuttepe’de İMF-DB protestosu

 Kocaeli Üniversitesi öğrencileri 5 Ekim günü Umuttepe Kampüsü’nde gerçekleştirdikleri yürüyüşle İMF-DB toplantılarını protesto etti.

Eylemden kısa bir süre önce, yemekhanede İMF’yi teşhir eden konuşmalarla öğrenciler eyleme çağrıldı. 5 dakikalık oturma eylemiyle başlayan ve ardından gerçekleştirilen yürüyüşle İletişim Fakültesi kantini önünde son bulan eylemde yapılan açıklamada Türk Devleti’nin emperyalizm ile olan kirli ilişkilerine değinildi.

“İMF = Açlık, sömürü, işsizlik, paralı eğitim!” pankartının açıldığı eyleme; Gençlik Derneği, Ekim Gençliği, Odak, SDP, Öğrenci Kolektifleri, ÖDP, EMEP, TKP, Bağımsız Gençlik Platformu katıldı. Eyleme yaklaşık 200 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul - Adana - İzmir - Ankara - Kocaeli

 

 

 

 

Kocaeli Üniversitesi’nde protesto

 Kocaeli Üniversitesi’nin yeni akademik yıl açılışında eylem yapan öğrenciler IMF-DB Zirvesi’ni ve işbirlikçi AKP hükümetini protesto etti.

6 Ekim günü KOÜ Umuttepe Kampüsü’nde toplanan öğrenciler, açılış törenine katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’ne girmesiyle birlikte salona girmek istediler. Özel güvenlik görevlileri tarafından engellenen öğrenciler ÖGB terörüne maruz kaldı. Öğrencilere biber gazıyla müdahale edildi. Çıkan arbede sırasında camlar kırıldı.

Kampüse çok sayıda jandarma sevkedildi.

Protestolar, Nihat Ergün’ün kampüsten ayrılmasının ardından da devam etti.

Öğrenciler saat 15.40’ta kampüs kapısına yakın bir noktada basın açıklaması yaptı.

 

 

 

 

YTÜ açılışında gözaltı terörü

 Yıldız Teknik Üniversitesi yeni eğitim ve dönemine yeni saldırılar ve bir dizi eksiklikle başlarken üniversitenin resmi açılış töreni Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile 7 Ekim günü gerçekleşecekti.

Açılışın duyurusu iki gün öncesinden internet sitesinden duyuruldu. Yapılan duyuruda geçtiğimiz yıllardan ve diğer üniversitelerden de tahmin edilebileceği gibi öğrencilere kapalı bir biçimde gerçekleşecek törene YTÜ’den davetiye ile ulaşılan sınırlı sayıda kişi katılabilecekti.

Sabahtan itibaren alınan güvenlik önlemleri kapsamında yaya girişine sadece üniversitenin üst geçit kapısından girilmesi dayatılmıştı. Törenin gerçekleşeceği Oditoryuma yakın olan ana giriş kapısı ise yine tatsızlık yaşanmaması ve öğrencilerin gündeme olabildiğince uzak olabilmeleri amacıyla polis aracı ile kapatılmıştı. Açık tutulan yaya giriş kapısı önünde konumlanan kolluk güçleri ve sivil polisler ile de kampüs abluka altına alındı.

Yıldız Kültür Öğrenci Derneği’nden (YKÖD) öğrenciler ise saat 10.30 civarında gözaltına alındılar. Yaklaşık üç saat emniyette tutulduktan sonra serbest bırakıldılar. Oditoryum civarında Öğrenci Kolektifleri imzasıyla pankart açan bir kişi onlarca sivil polisin saldırısına maruz kaldı. Ayrıca Birgün gazetesi taşıyan iki öğrenci de ÖGB ve polis terörüyle karşı karşıya kaldı.

YTÜ Ekim Gençliği