10 Nisan 2009
Sayı: SİKB 2009/14

  Kızıl Bayrak'tan
  Barack Obama’nın Türkiye ziyareti…
  ABD ve işbirlikçilerine karşı bölge halklarının yanındayız!..
Kapitalist emperyalizmin vurucu
Adana’da NATO karşıtı protesto…
Obama protestolarla karşılandı...
  Efendi Obama’ya uşaklara yaraşır bir karşılama!
  Türk sermaye devletinin NATO şovu...
  1 Mayıs’ta mücadele alanlarına!
  1 Mayıs Taksim tartışmaları üzerine...
  Devrimci seçim çalışmamızın sonuçları
  Adana: Tempolu bir devrimci seçim çalışması...
  Kürt halkının kaderi işçi sınıfı ve emekçileri nihai kurtuluşa götüren yolla kesişmektedir!
  İşçi ve emekçi hareketinden...
  Kurtiş işçilerinden açıklama:
  İnsanca yaşayabileceğimiz onurlu bir gelecek için mücadeleye, 1 Mayıs’a!
  Tokat Eğitim-Sen Şubesi’nin soruşturma terörüne maruz kalan sosyalist kamu emekçisi ile konuştuk…
  Gençlikten...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Savaş ve saldırganlık aygıtı NATO Kadıköy’de protesto edildi…

“60 yıllık suç örgütü NATO dağıtılsın!”

Savaş ve saldırganlık örgütü NATO’nun 60. kuruluş yıldönümü tüm dünyada olduğu Türkiye’de de protesto gösterileriyle karşılandı.

İstanbul Kadıköy’de “NATO Karşıtı Birlik” tarafından örgütlenen miting, 4 Nisan günü kitlenin saat 13.00’te Tepe Nautilus ve Eski Et Balık Kurumu önünde toplanıp kortejlerini oluşturmasıyla başladı. Katılımcılar emperyalist işgal ve savaş karşıtı pankartlarıyla mitingte yer alırken, halkların kardeşliği vurgusu taşınan pankart ve dövizler göze çarptı.

Tepe Nautilus’ta toplanan yürüyüş kolunun en önünde “60 yıllık suç örgütü NATO dağıtılsın! / NATO Karşıtı Birlik” pankartı yer alırken ana pankartın hemen arkasında Alınteri, EHP, Emek Partisi, Emek Gençliği, Lise ve Dersane Öğrencileri, Yenibosna Lisesi, Marmara Üniversitesi Öğrencileri, Liseli Dev-Genç, Devrimci Hareket, SDP, Gençlik Muhalefeti, ÖDP, ESP, Tekstil Sen, Partizan, Küresel BAK, Sosyalist Parti, NATO’ya Karşı Sanatçılar, ÇHD İstanbul Şubesi, Halk Cephesi, Birlik Dayanışma Hareketi, Tüm İlerici Gençlik Derneği, Kaldıraç, Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği, P. Devrimci Duruş, Köz Gazetesi, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) ve Ekim Gençliği pankartlarıyla yer aldılar.

Kadıköy İskele Meydanı’na doğru gerçekleştirilen yürüyüş boyunca NATO karşıtı sloganlar yükseldi. “NATO’ya hayır!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”, “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganları bu koldaki kortejlerden sıkça yükseldi.

Devrimci Hareket pankartının hemen önünde “Çocuklar öldürülmesin şeker de yiyebilsinler!” pankartıyla küçük yaştaki çocuklar dövizleriyle beraber yürüdü.

Mitinge “Saldırganlık ve savaş aygıtı NATO dağıtılsın / BDSP” ve “Emperyalist savaş aygıtı NATO’ya hayır! Emperyalizm yenilecek direnen halklar kazanacak! / Ekim Gençliği” pankartıyla katılan komünistler yürüyüşte kızıl bayraklar taşıdılar.

Ayrıca yürüyüş ve miting alanında BDSP’liler tarafından Kızıl Bayrak gazetesinin satışı ve “Seçim aldatmacası bitti, kapitalizmin krizi sürüyor... Kapitalizmin krizine karşı örgütlenmeye, sokağa, eyleme, direnişe!” başlıklı BDSP bildirilerinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Eski Et Balık Kurumu önünde toplanan yürüyüş kolunda ise sendikalar ve meslek örgütleri yer aldı. En önde KESK İstanbul Şubeler Platformu’nun bulunduğu bu kolda DİSK’e bağlı sendikalar da yürüdüler. “Barış için NATO’ya hayır!” pankartı ile Birleşik Metal-İş Sendikası, “Emperyalizmin terör örgütü NATO dağıtılsın” pankartı ve “60 yıl yeter! NATO dağıtılsın” dövizleri ile DİSK / Emekli-Sen, İstanbul Veteriner Hekimleri Odası ve Anarşistler yürüdü. Grevdeki ATV-Sabah emekçileri de mitinge katılım sağladılar.

Yürüyüş boyunca, “ABD askeri olmayacağız!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”, “NATO’ya hayır!”, “Krizin faturası patronlara!”, “Biji bratiya gelan!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Savaşa değil emekçiye bütçe!”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz!” sloganları atıldı.

Miting programı, tüm kitlenin miting alanına girmesi ve yapılan saygı duruşuyla başladı.

NATO Karşıtı Birlik’in ortak metnini sanatçı Suavi okudu. NATO’nun kirli geçmişinin anlatıldığı metinde, NATO’nun kontrgerillaların merkez karargahı olduğu vurgusu yer aldı. NATO’nun yeni yüzünün de “kanlı” olduğu ifade edildi. Metnin son bölümünde ise, Türkiye’nin suç örgütü olan NATO’dan ayrılması talep edilirken, NATO’nun işlediği suçlarını hesabını mutlaka vereceği belirtildi.

Ardından mitinge misafir olarak katılan Yunanistan Yeni Sol Akım’dan Yıannis Fragonus bir konuşma gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl içinde Yunan polisi tarafından katledilen Alexis Grigoropoulos’un ölümünün ardından Yunan halkının gösterdiği tepkinin artan hak gaspları ve sömürünün sonucu olduğu söylendi. Bugün NATO’nun temel misyonunun krizden en çok etkilenen ülkelere ciddi yaptırımlar uygulamak olduğunu belirten Fragonus, Türk ordusunun Ortadoğu’daki saldırılara ortak olduğunu dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından müzik dinletileri gerçekleştirildi.

Mitingin sonunda, “Burada bir yumruk kalktı, önemli olan bu yumruğu buradan fabrikalara, mahallelere taşıyarak, örgütlenmek”  diyen Mehmet Özer konuşmasını 1 Mayıs’ta Taksim’de buluşma çağrısı ile sonlandırdı.

Mitinge 4 bini aşkın kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul

Ankara’da NATO protestosu…

“Üsler kapatılsın, NATO dağıtılsın!”

Emperyalist savaş örgütü NATO’nun 60. kuruluş yıldönümü Ankara’da DTP, EMEP, ÖDP, Sosyalist Parti, SDP, TKP, KESK Ankara Şubeler Platformu, Ankara Halkevleri, İHD Ankara Şube, Devrimci ‘78’liler, ‘78’liler Birlik ve Dayanışma Derneği, DHF, ESP, Partizan, Halk Cephesi ve Gençlik Muhalefeti tarafından düzenlenen mitingle protesto edildi. 

Miting saat 13.00’te Toros Sokak’ta başladı. Buradan Kolej Meydanı’na doğru gerçekleştirilen yürüyüş boyunca, “Üsler kapatılsın, NATO dağıtılsın!”, “Emperyalizm yenilecek direnen halklar kazanacak!” sloganları atıldı.

BDSP eyleme “Emperyalizm kriz, savaş, saldırganlık ve sömürü demektir! Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” şiarlı pankartla katıldı.

Kolej Meydanı’nda gerçekleştirilen miting programı devrim şehitleri adına saygı duruşuyla başladı. Ardından eylemin örgütleyicileri adına ortak basın metni okundu. Açıklamada NATO’nun kirli tarihi anlatılarak, “NATO’yu dağıtmak için savaşsız, sömürüsüz, sınırsız bir dünya için eylemde, mücadeledeyiz” denildi.

Açıklamada Obama’nın Türkiye’ye gelişine de değinildi.

Basın açıklaması, “Çünkü biz, savaşsız, sömürüsüz, sınırsız bir dünyanın ancak işçi ve emekçilerin öz gücü ile yaratılabileceğini biliyoruz. İşte bu inançla emperyalistlerin Ortadoğu’da oynamak istedikleri oyunlara karşı eşitlikten, kardeşlikten, özgürlükten, emekten yana olan herkesi birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” sözleriyle sonlandı.

Miting, Diyez Müzik Topluluğu ve Grup Günyüzü’nün sundukları müzik dinletileriyle son buldu.

Mitinge yaklaşık bin kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara