3 Nisan 2009
Sayı: SİKB 2009/13

  Kızıl Bayrak'tan
  Yerel seçimler ve siyasal sonuçlar
  Yanıtımızı 1 Mayıs alanlarında vermeliyiz!
Seçim aldatmacası bitti, kapitalizmin krizi sürüyor…
Kayseri: Yoğun ve etkin bir devrimci seçim çalışması!..
Bursa: Devrimci seçim çalışmamızın kazanımlarıyla şimdi daha da güçlüyüz!..
  Manisa: Tempolu bir seçim çalışması...
  İşçi ve emekçi hareketinden…
  Tescilli faşist katil Muhsin Yazıcıoğlu “kahraman” ilan edildi!
  Saldırganlık ve savaş aygıtı 60. yılında...
  BDSP’nin seçim faaliyetlerinden…
  Genç komünistlerin seçim faaliyetlerinden…
  Kızıldere şehitlerini anma eylem ve etkinliklerinden...
  Almanya’da kriz karşıtı gösteriler…
  G-20 Zirvesi Londra’da toplanıyor...
  Barack Obama’nın yeni Afganistan planı...
  Arjantin’de onbinler askeri faşist cuntadan hesap soruyor...
  Ekim Gençliği'nden...
  Seçim sonuçları hakkında birkaç söz
M. Can Yüce
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Genç komünistlerin seçim faaliyetlerinden…

İstanbul Ekim Gençliği’nin seçim çalışmalarından…

Seçim dönemi boyunca üniversitelerde, şehir merkezlerinde ve mahallelerde düzenin seçim aldatmacasına kanmamak gerektiğini, insanlığın kurtuluşunun örgütlü mücadelede, devrim ve sosyalizmde olduğunu anlattık. Özellikle üniversitelerde faaliyetlerimizle, yaptığımız etkinliklerle gençliği sorunları etrafında mücadeleye çağırdık.


İstanbul Üniversitesi

Edebiyat Fakültesi ve Merkez Kampüs’te sürdürdüğümüz sistematik faaliyetimizi seçim etkinliğimizle birlikte yoğunlaştırarak sürdürdük. Beyazıt’ta fakültelerin etrafını seçim afişlerimizle donattık. Hazırlık ve İktisat binalarında seçim bildirilerimizi yaygın bir şekilde dağıttık. Öğrencilerin yoğun olarak geçtiği sokaklarda düzen partilerinin seçim afişlerinin üstlerini BDSP imzalı afişlerimiz ile kapattık.

Birçok öğrenciyle seçimlere bakışımız ve sistemin gençliğe işsizlik ve geleceksizlikten başka bir şey sunmadığı üzerine sohbetler ettik.


Yıldız Teknik Üniversitesi

Üniversite yönetiminin yasakçı tutumu nedeniyle etkinliğimizin engellenmeye çalışılmasının ardından, gerek etkinliğimizi kapının önünde gerçekleştirerek, gerek öğrencilere seçimlerin ve kapitalizmin teşhirini yaparak çalışmalarımızı sürdürdük. Seçim afişlerimizi ve bildirgelerimizi tüm fakültelerde, kantin ve yemekhanede kullanmaya devam ettik.


İstanbul Teknik Üniversitesi

Maslak kampüsünün dört bir yanını afişlerimiz ile donattık. Bildirgelerimizi öğrencilere yoğun bir şekilde dağıttık. Yemekhane içerisinde masa açtık, bildirgelerimizi dağıtırken öğrencilerle seçim üzerine tartışma gerçekleştirdik.

Maçka binasına da bildirgelerimizi ulaştırdık.


Mimar Sinan Üniversitesi

Üniversitenin farklı noktalarına “Düzenin seçim oyununu bozalım! Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” pankartlarımızı astık. Seçim afişlerini kampüsün her noktasına yaptık. Afiş ve pankartlarımız oldukça dikkat çekti. Bildirilerimizi de özellikle seçim döneminin son haftası yoğunlaştırarak kullandık.


Merkezi dağıtımlar

Devrimci seçim faaliyetimizi üniversitelerimiz dışında merkezi birçok yere de taşıdık. Eminönü, Kadıköy, Taksim, Beşiktaş ve Okmeydanı’nda seçim çalışmamızın başından beri dağıtımlar gerçekleştirdik. 27 Mart’ta da öğle saatlerinde Kadıköy’de dershaneler sokağına ve Bahariye’ye dağıtım yaptık. Ajitasyon konuşmaları ile gerçekleştirdiğimiz dağıtımımıza emekçilerin ilgisi yoğundu. Aynı günün akşamı ise bir kez daha Okmeydanı’nda yaşayan emekçilere seslendik.

BDSP ve Melek Altıntaş imzalı seçim afişlerini de Kadıköy, Taksim ve Okmeydanı’nda kullandık.

Beşiktaş Meydanı, YTÜ karşısı, Maslak, Taksim, Kadıköy, Beyazıt, Balmumcu ATV- Sabah binası karşısı, Zincirlikuyu gibi birçok merkeze pankartlarımızı astık.

Seçim faaliyetimiz sırasında toplam 15 bin bildiri, 3 bin afiş, 20 pankart kullandık. Faaliyet sırasında birçok emekçi ve öğrenci ile seçimlere dair tartışmalar yürüterek düzenin seçim oyununa karşı mücadele çağrısını yükselttik.

İstanbul Ekim Gençliği


DEÜ: “Devrimci faaliyet engellenemez!”

24 Mart günü okulumuzda devrimci seçim çalışmamızı engellemek amacıyla üzerimize saldıran özel güvenlik güçlerine tok bir yanıt verilmişti. Hemen ardından, 25 Mart günü olayın teşhirini yapmak için hazırlamış olduğumuz bildirileri yaygın bir şekilde kullandık ve 26 Mart günü yapacağımız basın açıklamasına çağrı yaptık.

26 Mart sabahı okulumuza geldiğimizde eylemimizi gerçekleştireceğimiz Yabancı Diller Yüksek Okulu’nun giriş kapılarının kapatılmaya başlandığını gördük. Duruma müdahale etmek üzere giriş kapısına gittiğimizde “okulda eylem yapılacağı için öğrencilerin güvenliğini sağlamak” amacıyla YDY yönetiminin kapıları kapattırdığını öğrendik. Bunun üzerine biz de “Yönetim kapıları kapattırdığı için basın açıklaması diğer çıkış kapısında olacak!” yazılı dövizler hazırlayarak kapatılmış kapılara ve panolara astık.

Ardından sınıfları tek tek dolaşarak bu durumu teşhir ettik ve basın açıklamasına çağrı yaptık. Okulun dışından gelenlerin kapılardan alınmadığı haberi üzerine müdahale ettik. Turnikeler geçiş yapılmaması için tek tek bakıma alındı. İçeri giren öğrencilere ise kimlik kontrolü yapılmaya başlandı. Bu durum üzerine çektiğimiz fotoğraflara müdahale etmeye çalışan güvenlik güçlerini olayın yaşandığı alanda teşhir ettik. Arkadaşlarımızı okula aldık.

Teşhir konuşmalarımızın ardından yükselen tepkiler üzerine YDY kapıları açıldı ve kimlik kontrollerine son verildi. “Özel güvenlik terörüne son! Baskılar bizi yıldıramaz! / Ekim Gençliği” ozalitimizi açarak sloganlarla basın açıklamamıza başladık. 24 Mart günü yaşanan saldırının teşhirini yaparak, devrimci faaliyetin engellenemeyeceğini haykırdık.

Seçim dönemi boyunca gençliğin öfkesinin dizginlenmeye çalışıldığını, çözümün seçimlerde değil, devrimde olduğunu vurguladık. Kapitalizmin gençliğe gelecek vaat edemeyeceğini, krizle beraber geleceksizliğin katmerleşip diplomalı işsizliğin derinleşeceğini anlatarak kurtuluşun sosyalizmde olduğunu ve bu davaya omuz vermek gerektiğini belirttik. Basın açıklamamamız şu sözlerle sona erdi:

Bizler, buradan herkesi seçim oyunlarına karşı durmaya, düzen partilerine oy vermeyip hesap sormaya çağırıyoruz. İşçi sınıfının bağımsız devrimci programını savunan ve tek kurtuluşun bizlerin elinde olduğunu söyleyen bağımsız sosyalist adayı desteklemeye çağırıyoruz. Bizler, buradan herkesi geleceğine sahip çıkmaya, geleceği inşa etmeye, devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz.”

Basın açıklamamız coşkulu sloganlarla son buldu. Açıklama boyunca “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Devrimci irade teslim alınamaz!”, “Özel güvenlik terörüne son!”, “Devrimci faaliyet engellenemez!”, “Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!”, “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm!”, “Marks, Engels, Lenin yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Tek yol devrim, kurtuluş sosyalizm!”, “Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek!” sloganları atıldı. Eylemimize Öğrenci Kolektifleri, Yeni Demokrat Gençlik, Mücadele Birliği, Sosyalist Gençlik Derneği, Yurtsever Demokrat Gençlik Meclisi ve İzmir Gençlik Derneği destek verdi.

Basın açıklamasının ardından saldırıya uğrarken yaptığımız “Haramilerin saltanatını yıkacağız, sosyalizmi kuracağız! / N. Şafak Özdoğan” şiarlı afişlerimizi okulun her yerini donatacak şekilde toplu olarak tekrar yaptık.

Okulumuzda devrimci faaliyetin engellenemeyeceğini dosta düşmana gösterdik. Faaliyetimiz kesintisiz olarak devam edecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi Ekim Gençliği