23 Ocak 2009
Sayı: SİKB 2009/03

  Kızıl Bayrak'tan
  Metal işkolunda durum ve görevlerimiz
  Ergenekon sermaye devletinin gerçek yüzüdür…
İsrail’den tek taraflı ateşkes...
Krizin faturasını kapitalistlere ödetme mücadelesini kapitalizmi yıkma mücadelesiyle birleştirelim!
2008 sermayenin yoğun saldırılarına konu oldu…
TORGEM direnişi 10. gününde zaferle sonuçlandı!
  Tersane İşçileri Birliği Derneği Başkanı Zeynel Nihadioğlu ile krizin tersanelerdeki etkisi ve TORGEM direnişinin kazanımları üzerine konuştuk...
  DESA direnişinde kazanma kararlılığı ve devrimci sorumluluk!
  Sinter ve Gürsaş direnişleriyle dayanışma büyüyor…
  Yerel seçimler ve komünistler
  İşçi ve emekçi hareketinden…
  Kriz ve tersaneler
  Yerel işçi bültenlerinden...
  Emekçi Kadın Komisyonları’ndan çağrı…
  Hrant Dink kitlesel eylemlerle anıldı!
  İşgal, direniş, grev ve sabotaj / 2 Volkan Yaraşır
  Obama illüzyonu… M. Can Yüce
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gençlikten katliam protestoları…

Sermaye devleti siyonist katliamcıların safında!

16 Ocak akşamı Ankara’da gençlik örgütlerinin yaptığı eyleme polis saldırdı. Ekim Gençliği, Bağımsız Liseliler, DGH, DPG, EHP Gençliği, ÖEP, SDG, SGD, TÖK, Tüm-İGD, Umut Kültür Derneği, YDG, YDG(M) tarafından Filistin halkının direnişini selamlamak ve sermaye devletinin İsrail ile girdiği kirli pazarlıkları teşhir etmek amacıyla bir eylem örgütlendi.

Hafta başından itibaren Ankara’da birçok üniversitede bildiri dağıtımı gerçekleştirildi ve afişlerle eylem çağrısı yapıldı. Eylemin yapılacağı gün öğlen saatlerinde Yüksel Caddesi’nde kitlesel bildiri dağıtımı yapıldı

Saat 17.00’de Kızılay YKM önünde buluşulup meclise yürüyüş gerçekleştirmeyi planlayan gençlik örgütlerinin önü polis barikatıyla kesildi. Polise verilen süre içerisinde barikat açılmayınca gençlik kitlesi barikata yüklendi. Bunun üzerine gaz bombaları yağdırıldı.

Dağılan kitle kısa bir süre sonra tekrar toplandı. Sloganlarla Kızılay Meydanı’na yönelindi. Atatürk Bulvarı ve Ziya Gökalp Caddesi kısa süreliğine trafiğe kesildi. Ardından sloganlarla Sakarya Caddesi’nde bir araya gelindi. Burada polisin saldırısı teşhir edildi.

Buradan Yüksel Caddesi’ne yüründü. Ziya Gökalp Caddesi bir kez daha trafiğe kapatılarak sloganlarla eylem sürdürüldü. Yüksel Caddesi’nde basın açıklaması yapıldı, sermaye devletinin İsrail’le girdiği kirli pazarlık teşhir edildi. Eylem sloganlarla sona erdi.

Eylemde “İsrail ile yapılan açık-gizli anlaşmalar iptal edilsin! İsrail Büyükelçiliği kapatılsın!” şiarlı ortak pankart açıldı. Ekim Gençliği eyleme “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!”, “Ya barbarlık, ya sosyalizm!” şiarlı dövizlerle katıldı.

Polisin saldırısı sonucu birçok kişi yaralandı, onlarca kişi gözaltına alındı.

Kızıl Bayrak / Ankara

Beyazıt’ta siyonist katliama öfke

Devrimci, demokrat, yurtsever öğrenciler olarak siyonist vahşeti ve Kürt halkına dönük imha ve inkar politikalarını protesto etmek için 15 Ocak günü basın açıklaması gerçekleştirdik. “Gazze’de İntifada Amed’de Serhıldan kazanacak!” ve “Emperyalizm, siyonizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!” pankartlarının taşındığı açıklama Beyazıt Meydanı’nda yapıldı.

İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde yapılan konuşmalarla öğrenciler basın açıklamasına çağrıldı. Beyazıt otobüs duraklarına yürünerek diğer üniversitelerden gelen öğrencilerle buluşuldu. Buradan sloganlarla Beyazıt Meydanı’na yüründü. Merkez Kampüs’ten öğrencilerin de gelmesiyle basın açıklaması okundu.

Açıklamanın sonunda, başta Filistin ve Kürt halkı olmak üzere direnen halkların emperyalist barbarlığa karşı mücadeledeki kalıcı zaferin, gerçek ve kalıcı özgürlüğün ancak halkların devrimci mücadelesiyle, sosyalizmle kazanılabileceği vurgulandı.

Yaklaşık 250 kişinin katıldığı açıklamaya Demokratik Gençlik Hareketi, Ekim Gençliği, Emekçi Hareket Partisi Gençliği, Kaldıraç, Marksist Bakış, Sosyalist Gençlik Derneği, Yeni Demokrat Gençlik, Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi ve TÜM-İGD yaptı.

İstanbul Ekim Gençliği

Adana’da İsrail protestosu

Adana’da biraraya gelen Çukurova Öğrencileri Derneği, Devrimci Liseliler, DSG, DGH, Ekim Gençliği, Enternasyonalist Gençlik, Genç Kurtuluş, Gençlik Muhalefeti, Liseli Genç Umut, Özgür Eğitim Platformu, ÖGD, Öğrenci Kolektifleri, Yeni Demokratik Gençlik, Yeni Dünya Gençliği, YDG, Yurtsever Cepheli Liseliler ve Yurtsever Cephe Öğrenci Birliği 18 Ocak günü bir yürüyüş gerçekleştirdi.

5 Ocak Meydanı’ndan “Yaşasın halkların kardeşliği!” şiarlı Arapça ve Türkçe yazılmış pankart önde olmak üzere “Gençlik emperyalizmine ve siyonizmin karşısında Filistin halkının yanında!” şiarlı pankart açılarak yürüyüşe geçildi. Çakmak Caddesi trafiğe kapatılarak devam etti. İnönü Parkı’na gelindiğinde basın metni okundu. Ardından Arapça Filistin halkının direnişini selamlayan bir metin okundu. Çaw Bella, Gündoğdu ve Beyazıt marşı hep bir ağızdan gür bir şekilde söylendi. Eyleme 500’e yakın kişi katıldı.

Ekim Gençliği / Adana

 

Liselilerden Filistin eylemi!

Liseli Kıvılcım, İsrail’in Gazze katliamını protesto etmek amacıyla 17 Ocak günü Taksim Tramvay Durağı’nda basın açıklaması yaptı.

“Diren Filistin seninleyiz” pankartının açıldığı eylemde “Filistin halkı yalnız değildir”, “Filistin’de düşene dövüşene bin selam” dövizleri taşındı. Liseliler, basın açıklaması boyunca “Filistin halkı yalnız değildir!”, “Katil İsrail Filistin’den defol!”, “Filistin’de düşene dövüşene bin selam!”, “Diren Filistin seninleyiz!”, “Katil İsrail işbirlikçi AKP!” sloganlarını attılar.

Kızıl Bayrak / İstanbul