9 Ocak 2009 Sayı: SİKB 2009/01

  Kızıl Bayrak'tan
  Siyonist vahşet, dinci ikiyüzlülük ve
devrimci sorumluluk
  Hiçbir güç direnen halklara diz çöktüremez!
Siyonist cellatlar bir kez daha işbaşında!..
Kriz karşıtı eylem ve etkinlikler…
2008 yılı eylem ve direnişlerle geçti!
İşçi ve emekçi hareketinden…
  Emperyalist-siyonist vahşete karşı öfke beş kıtaya yayıldı…
  İnkarcı rejimin Kürtçe televizyon manevrası
  Ünsa’da yeniden işgal
ve gözaltı!
  BDSP ve OSİM-DER’den direniş ziyaretleri!
  Sinter Metal direnişinin başarısı için!..
  2. Ümraniye İşçi Kurultayı Hazırlık Komitesi sözcüsü ile konuştuk...
  Faşist devlet 2008’de cinayetlerine
ara vermedi!
  Gençlik hareketinden…
  Ekim Gençliği’nin “Geçit Yok!” kampanyası sona erdi…
  Siyonist saldırganlık dünyanın dört bir yanında lanetlendi!
  Gazze’de işgal ve vahşet… - M. Can Yüce
  Gazze’ye varamamış
bir babanın kızına
vasiyeti - Yüksel Akkaya
  Eylem ve etkinliklerden...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Siyonist saldırganlık dünyanın dört bir yanında lanetlendi!

“Filistin halkına özgürlük!”

Siyonist İsrail’in saldırılarına karşı Yunanistan, ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Hollanda, Avusturya, Kuzey Kıbrıs, İspanya, Endonezya, İsveç ve daha birçok ülkede sokaklara çıkan onbinlerce kişi Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğunu gösterdi.


Yunanistan’da İsrail bayrağı yakıldı

Selanik’te kent merkezinde toplanan, çoğunluğunu Selanik’te yaşayan Filistinlilerin oluşturduğu ve ABD Başkonsolosluğu önünde son bulan bir protesto yürüyüşü gerçekleşti. Gösteride İsrail bayrağı ateşe verildi.

Atina’da Yunanistan Parlamentosu’nun da bulunduğu Sindagma Meydanı’nda toplanan kitle saldırıları protesto eden sloganlar attı. Eyleme Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu ile İşçi Sendikaları Federasyonu, Yunanistan-Filistin Dostluk Derneği, Yunanistan Müslüman Birliği, “Özgür Gazze” Hareketi, sol ve devrimci örgütler katıldı. Gazze’deki şiddetin ve İsrail işgalinin bir an önce son bulması talepleri yinelendi.

Yunan Sosyal Forumu tarafından Sindagma Meydanı’nda gerçekleştirilen bir diğer protesto gösterisi ise İsrail’in Atina Büyükelçiliği önünde son buldu.


ABD’de İsrail Büyükelçiliği’ne yürüyüş

Washington’da İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce kişi, saldırılara son verilmesini istedi. Eylemciler İsrail’i soykırımla suçladı ve “Özgür Filistin” sloganları attı.

Daha sonra Mısır Büyükelçiliği’ne yürüyen grup, Mısır yönetimini de Gazze’ye yardımda bulunmadığı gerekçesiyle protesto etti.


Fransa’da onbinler yürüdü

Paris’te 25 bin kişinin katıldığı bir miting gerçekleşti. Mitingde katliam protesto edilirken, İsrail’e yaptırım uygulanması istendi. Gösteri Paris’te sol partiler ve sendikaları çatısı altında birleştiren “Filistinliler ile İsrailliler arasında adil barış için ulusal kolektif” adlı girişim tarafından düzenlendi.

Marsilya ve Toulouse’da da protesto gösterileri gerçekleşirken, Lyon’daki gösteriye 15 bin kişi katıldı.


İngiltere: “Filistin’e özgürlük!”

Londra’da yürüyüşe katılan 10 bini aşkın gösterici Filistin bayrakları açtı. Kadın ve çocukların yoğun olarak katıldığı protesto gösterisinde İsrail, ABD ve Filistin’deki duruma seyirci kalmakla suçladıkları diğer batılı ülkelerin hükümetleri aleyhinde sloganlar ile “Filistin’e bağımsızlık” sloganı atıldı.

Yürüyüşe çağrıyı “Savaşa Hayır Koalisyonu” başta olmak üzere pek çok demokratik kurum ve kuruluş yaptı. Konuşmacılar, İsrail’in saldırgan tutumunu eleştirirken, bu tutuma hemen son verilmesi ve koşulsuz olarak ateşkes yapılması çağrısında bulundu.


Almanya: “Gazze’deki katliamı durdurun!”

Başkent Berlin’de 4 bin kişinin katıldığı protesto yürüyüşüne Filistinlilerin ve Arapların yanısıra çok sayıda Türkiyeli destek verdi.

Filistin Cemaati tarafından organize edilen ve yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı bildirilen gösteriye ise, saldırılarda ölen çocukların fotoğraflarını taşıyan çok sayıda kadın ve çocuk katıldı. Göstericiler ellerinde “Bayan Merkel, bay Steinmeier, bunun nedeni işgaldir” ve “Gazze’deki katliamı durdurun!“ yazılı pankartlar taşıdı. Bazı Almanlar da, İsrail’e verilen desteği eleştirerek, “Merkel utan!” yazılı pankart taşıdı. Yapılan konuşmalarda İsrail protesto edilerek, saldırıya bir an önce son verilmesi istendi.

Frankfurt’ta düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 10 bin, Karlsruhe’de düzenlenen diğer yürüyüşe yaklaşık bin kişinin katıldığı bildirildi.


Hollanda: “İsrail suç işliyor!”

İsrail saldırganlığı Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da düzenlenen bir gösteriyle protesto edildi. Hollanda Filistin Komitesi’nin yanında 25 dolayında örgütün desteklediği gösteride, İsrail’in Gazze’de savaş suçu işlediği belirtilerek saldırıların bir an önce durdurulması istendi. Hollanda hükümetinin sessiz kalarak İsrail’in saldırılarına destek verdiği vurgulandı. Filistin’e özgürlük talebi dile getirildi ve Gazze’ye uygulanan ekonomik ambargo ve ablukanın kaldırılması istendi. Gösteriye 10 bin kişi katıldı. Ağırlıklı olarak, ABD ve İsrail’i protesto eden pankartlar taşındı.


Avusturya’da binler yürüdü

Avusturya’nın Salzburg kentinde İsrail saldırılarına karşı 2300 kişinin katıldığı bir gösteri düzenlendi. Avusturya’nın başkenti Viyana’da faaliyet gösteren 85 dernek, 2 Ocak günü de İsrail’in Filistin’e karşı giriştiği insanlık dışı saldırıları protesto etmişti.


Güney Kıbrıs’taki protestoda arbede

Lefkoşa’nın Rum kesiminde gerçekleşen eylemde İsrail Büyükelçiliği binası yakınlarında, Kıbrıslı Rum, Kıbrıslı Türk, Arap ve Filistinli gençler ile Rum polisi arasında arbede çıktı. Filistin bayrakları taşıyan ve Arapça sloganlar atan protestocular polise taş ve portakal attı. Gösteride, saldırılarını derhal durdurması, Filistin’e özgürlük, Gazze’ye saldırılarını sürdürdüğü sürece İsrail’le ilişki kurulmaması, Larnaka-Gazze yardım hattının açılması, derhal insani yardım gönderilmesi ve Filistinli göçmenlere yönelik ablukanın kaldırılması talepleri dile getirildi. İsrail ve ABD bayraklarını yakan protestocular, hükümetin İsrail’le yapılan anlaşmaları derhal iptal etmesini talep etti.


Kuzey Kıbrıs: “Filistin halkı yalnız değildir!”

Kuzey Kıbrıs’ta Gazze’ye saldırı protesto edildi. Mitingde konuşmalar devam ederken, İsrail bayrağını yakma girişimi iki kez sağduyulu olmak adına engellenmeye çalışıldıysa da, bir Filistinli öğrenci yüksek bir yapının üzerine çıkarak, İsrail bayrağını ayaklarının altına alıp çiğnedi. Mitingde Gazze’deki bir Filistinli ile canlı bağlantı kuruldu ve konuşma hoparlörlerden dinletildi. Hattaki Filistinli, İsrail’in Gazze’de uçaklardan bildiri atarak, Filistinlilere Gazze’yi terk etme çağrısı yaptığını belirtti ve “direneceklerini, Gazze’yi terketmeyeceklerini” bildirdi.

Endonezya, Lübnan, İsveç’in Uppsala, İspanya’nın Madrid kentlerinde de protestolar düzenlendi. İsrail’in kuzeyindeki Sahnin kentinde çoğunluğu İsrailli Araplardan oluşan onbinlerce kişi Gazze’yi karşı sürdürülen saldırıları protesto ettiler.


Düsseldorf’ta kitlesel protesto

3 Ocak’ta Düsseldorf’ta kitlesel bir eylemle siyonist saldırganlık protesto edildi. Ezici çoğunluğunu Arap kökenlilerin oluşturduğu, Ortadoğulu, Filistinli, Alman, Türkiyeli vb. emekçi, ilerici, anti-faşist ve devrimcilerin tam bir enternasyonal kardeşlik ruhu ile bir araya geldikleri yürüyüş ve mitinge onbine yakın bir kitle katıldı.

Yürüyüş sırasında, siyonist vahşeti teşhir eden ve Filistin halkına özgürlük talep eden sloganların yazılı olduğu çok sayıda döviz, Filistin bayrakları ve pankartlar taşındı. Katliamı teşhir ve protesto içerikli yazılı materyaller dağıtıldı. Özellikle Ortadoğulu ve Filistinli kitle oldukça öfke yüklüydü ve yol boyunca sloganlar hiç susmadı. Miting alanında siyonist İsrail devletini ve katliamı protesto ve teşhir içerikli konuşmalar yapıldı.

Bir-Kar olarak yürüyüşte “Filistin halkına özgürlük!” yazılı pankart taşıdık. Yaygın biçimde “Filistin halkıyla eylemli aktif dayanışmaya!” Bir-Kar imzalı bildiri dağıttık.

Bir-Kar / NRW