9 Ocak 2009 Sayı: SİKB 2009/01

  Kızıl Bayrak'tan
  Siyonist vahşet, dinci ikiyüzlülük ve
devrimci sorumluluk
  Hiçbir güç direnen halklara diz çöktüremez!
Siyonist cellatlar bir kez daha işbaşında!..
Kriz karşıtı eylem ve etkinlikler…
2008 yılı eylem ve direnişlerle geçti!
İşçi ve emekçi hareketinden…
  Emperyalist-siyonist vahşete karşı öfke beş kıtaya yayıldı…
  İnkarcı rejimin Kürtçe televizyon manevrası
  Ünsa’da yeniden işgal
ve gözaltı!
  BDSP ve OSİM-DER’den direniş ziyaretleri!
  Sinter Metal direnişinin başarısı için!..
  2. Ümraniye İşçi Kurultayı Hazırlık Komitesi sözcüsü ile konuştuk...
  Faşist devlet 2008’de cinayetlerine
ara vermedi!
  Gençlik hareketinden…
  Ekim Gençliği’nin “Geçit Yok!” kampanyası sona erdi…
  Siyonist saldırganlık dünyanın dört bir yanında lanetlendi!
  Gazze’de işgal ve vahşet… - M. Can Yüce
  Gazze’ye varamamış
bir babanın kızına
vasiyeti - Yüksel Akkaya
  Eylem ve etkinliklerden...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP ve OSİM-DER’den direniş ziyaretleri!

“Sinter, Gürsaş, Ünsa… Yaşasın sınıf dayanışması!”

Sinter işçilerinin başlattıkları direniş devam ederken, işçilerle sınıf dayanışması da her geçen gün artıyor. 31 Aralık günü BDSP ve OSB-İMES İşçileri Derneği (OSİM-DER) üyeleri Sinter işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştirirken, öğle saatlerinde ise Birleşik Metal İş Sendikası fabrika önünde basın açıklaması yaptı.

Yoğun kar yağışına rağmen coşkulu sloganlarla ve  “Sinter, Gürsaş, Ünsa… Yaşasın sınıf dayanışması / BDSP” ve “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek / OSİM-DER” pankartları açarak gelinen direniş yerinde Sinter işçileri de sınıf dostlarını sloganlarla karşıladı.

Ziyaret sırasında fabrika önünde direnişçilere ilk olarak seslenen BDSP temsilcisi şunları söyledi: “Çeşitli fabrikalarda çalışan işçiler ve üniversite öğrencileri olarak yanınızdayız. Dünyanın her köşesinde kriz var. 2 aydır insanlar ömürlerinde çekmedikleri acılar çekiyorlar. Bursa’da 55 bin işçi işten çıkartıldı. Ülke çapında bu sayının 2.5 milyon olduğu söyleniyor. Saldırı büyük, açlık derin. Arkadaşlar; direnmekten, işgalden, mücadeleden başka yol yok…”

BDSP temsilcisi konuşmasının devamında işçi sınıfının gücünün örgütlülükten geldiğini, Sinter işçisinin de kararlı bir şekilde davrandığında mutlaka kazanacağını ifade etti. BDSP olarak sonuna kadar Sinter işçilerinin yanında olacakları bir kez daha vurguladı.

BDSP temsilcisinin ardından söz alan, aynı zamanda eski bir Sinter işçisi olan OSİM-DER temsilcisi ise, Sinter işçilerinin işten atılmasının sadece Sinter işçilerinin değil, tüm işçilerin sorunu olduğunu söyledi ve birleşik mücadelenin önemine değindi.

Ardından söz alan BMİS Örgütlenme Uzmanı Alpaslan Savaş ise, “BDSP’li ve OSİM-DER’li arkadaşlar gerek verdikleri emekleriyle gerekse de direnişimiz boyunca sürekli yanımızda yeradılar. Bugün de tekrar geldikleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından direniş yerinde sohbetler gerçekleştirildi.

Saat 13.00’e doğru DİSK ve BMİS yöneticileri direniş yerine geldiler. Coşkulu bir şekilde atılan sloganların ardından BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu kitleye seslendi. Serdaroğlu, Sinter’de, Gürsaş’ta, Tezcan’da, Dostel’de, Asil Çelik’te, Arfesan’da direnen işçilere başarılar diledi. Sermayenin organize sanayi bölgelerinde organize bir şekilde saldırdığını, bu saldırılara da organize bir şekilde direnerek yanıt vermek gerektiğini söyledi.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK YKÜ İsmail Yurtseven, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Küçükosmanoğlu, BMİS yöneticileri, DİSK / Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Bölge Başkanı Veysel Demir ve 1 No’lu Şube yöneticilerinin yanısıra işyeri temsilcileri de basın açıklamasına katıldılar.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası temsilcileri, Makine Mühendisleri Odası temsilcileri, Kartal Malatyalılar Derneği, CHP Ümraniye ilçe yöneticileri de basın açıklaması sırasında Sinter işçilerine destek sundular.

Öğle arasında kitlesel bir şekilde ziyaret gerçekleştiren Mert Akışkan Gücü işçileri de sınıf dayanışmasının anlamlı bir örneğini sergilediler.

Sinter Metal işçileri sloganları ve kendilerinin ürettiği marşlarla Sinter Metal patronuna direnmeye kararlı olduklarını gösterdiler. İşçiler “Ne yağmur ne kar, Sinter’de direniş var!”, “Sinter’e işçiler sendikayla girecek!”, “İşgal, grev direniş!”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!”, “Patron bizi arama, adres sendika!” vb. sloganlar atıldı.

Basın açıklamasının ardından BDSP ve OSİM-DER üyeleri Sinter işçilerine başarılar dileyerek direniş yerinden ayrıldılar.

BDSP ve OSİMDER üyeleri, Sinter Metal işçilerinin ardından Gürsaş işçilerini ziyaret ettiler. “Gürsaş işçisi yalnız değildir!”, “Yaşasın sınıf dayanışması!”, “İşgal grev direniş!” sloganlarına Gürsaş direnişçileri “Ne yağmur ne kar Gürsaş’ta direniş var!”, “Yılmadık, yılmayız her gün burdayız!” sloganlarıyla yanıt verdiler. BDSP adına yapılan konuşmada, böylesi bir dönemde direnmenin öneminden bahsedildi. Sınıf dayanışmasının büyütülmesi ve kararlı bir mücadele ile kazanımın sağlanacağına vurgu yapıldı.

Gürsaş direnişçileri adına yapılan konuşmada ise direniş süreci özetlendi, dayanışmanın önemine işaret edildi. Gürsaş işçileri, sonuna kadar direneceklerini, kararlı olduklarını söylediler.

BDSP ve OSİM-DER üyesi işçiler Gürsaş işçileri tarafından alkış ve sloganlarla uğurlandılar.

Kızıl Bayrak / İstanbul



Direnen Sinter Metal işçilerinden çağrı...

Sinter Metal’de 18-19 Aralık 2008 tarihinde sendikal çalışmalar yaptığımız için 37 işçi işten atıldık. Fabrika müdürü, 19 Aralık 2008 tarihinde bizlerin kriz nedeniyle çıkarılmadığımızı, işlerin yolunda gittiğini ve yeni projelerin olduğunu, çıkışların durdurulduğunu ve bundan sonra işçi çıkarılmayacağını belirten bir açıklama yaptı.

19 Aralık 2008 Cuma günü işçiler olarak, İş Kanunu’nda belirtilen yasal haklarımız olan sendikal haklarımızı kullanmak için kendi kararımızla Birleşik Metal-İş Sendikası merkez binasına gelerek sendikaya toplu olarak üye olduk. 22 Aralık 2008 Pazartesi günü işyerine geldiğimizde, fabrikanın kapısına zincir ve kilit vurulmuştu. Derken içeriden, 341 kişinin ismi daha okunarak “iş akitleri feshedilmiştir” açıklaması yapıldı. Patron, bildirimsiz ve hukuk dışı bir uygulamayla yasaları çiğneyip yasadışı lokavt uygulamıştı.

Kısa bir şaşkınlıktan sonra ne olup bittiğini anlamak ve öğrenmek için hepimiz demir kapıların üzerinden atlayıp fabrikaya girdik. Patronla anlaşma çabalarımız sonuçsuz kaldı.

Sinter Metal işçilerinin haklı ve onurlu direnişi hâlâ devam etmektedir.

Bizler Sinter Metal işçileri, bu direnişi sadece kendi adımıza yapmıyoruz. Direnişimiz, aynı zamanda Türkiye’deki işçilerin direnişidir. Bu nedenle bütün sınıf kardeşlerimizin desteklerini bekliyoruz. Haklı ve onurlu mücadelemize destek vermesi için herkesi davet ediyoruz.

Sinter Metal işçileri


Sinter Metal işçileri dayanışma hesap no:

Ziraat Bankası

Dudullu Organize Sanayi Şb.

Şube Kodu: 1794

Hesap No: 51641433-5001

Ümit Aydın-Hasan Binek