19 Eylül 2008 Sayı: SİKB 2008/38

  Kızıl Bayrak'tan
   Soluğu kesilen kapitalizm
   İşbirlikçi sermaye devletinin iyimser vaazları sahtedir!
Mehmetçik medyayı toplayan ordu sefere mi hazırlanıyor?
Kürt halkına ve diline özgürlük!

Kadıköy Belediyesi’nde grev!

İşçi ve emekçi hareketinden…
  Direnişteki UNO işçileriyle konuştuk...
  12 Eylül protestolarından…
  12 Eylül askeri faşist darbesi ülke çapında protesto edildi...
  Ticari Eğitime Karşı Gençlik Koordinasyonu’nun
6. Toplantısı’nda buluşalım!
  Bir deney üzerine gözlemler…
  Pakistan: Emperyalist savaşın yeni cephesi!
  Bolivya ile Venezüella’da ABD destekli darbe hazırlıkları…
  Dünyadan…
  Yeni dönem mücadele gündemleri ve komünist gençliğin görevleri...
  Anti-faşist mücadelenin sorunları ve faşizme karşı mücadele
  Sol liberalizm: İllüzyon tüccarları ve kolera günleri / 3
Volkan Yaraşır
  Küçük-burjuva dükkancı zihniyet festivallerde de iş başında!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Irkçı kongreye karşı faaliyetler....

20-21 Eylül’de sonu Köln’de gerçekleştirilmesi planlanan ırkçı kongreyi engellemeye dönük çabalarımızı yoğunlaştırmış bulunuyoruz. Geçen hafta çalışmamızı Bir-Kar imzalı bildirimizi dağıtarak başlatmıştık. Bildiri dağıtımına bu hafta da devam ettik. Bildiri dağıtımını ilk olarak MLPD’nin her hafta DOM Kilisesi Meydanı’nda gerçekleştirdiği “ Pazartesi eylemi”nde ve ardından da Ford fabrikasının en büyük ünitesi önünde yaptık.

Hem Türkiyeliler hem de yerli ilerici çevrelerde bu konuda bir duyarlılık ve ilgi var. Bu nedenle dağıttığımız bildiri ve çağrılara olumlu tepkiler alıyoruz.

Dağıtım faaliyetinin yanı sıra Köln’nün hemen tüm önemli semtlerini kapsayan yaygın bir afiş çalışması yaptık. Afiş çalışması sırasında kimi ilerici ve anti-faşistler afişlerimizi hatıra olarak aldılar.

Hafta sonuna kadar ve eylemler boyunca propaganda amaçlı çabalarımızı sürdüreceğiz. Köln’ün yanı sıra NRW’de de sürdürülen çalışmamızı ırkçı kongreyi engellemeye dönük eylemlere güçlü bir katılımla taçlandırmak istiyoruz.

Bir-Kar / Köln

 

Bir yazar daha hapiste!

Peri Yayınları tarafından yayınlanan “Acının Dili Kadın” adlı kitaba açılan üç dava ve kitabın yazarı Murat Coşkun’un tutuklanmasına ilişkin olarak, Peri Yayınları’nın sahibi Ahmet Önal 15 Eylül günü İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Önal yaptığı açıklamada, Murat Coşkun’un yazdıklarından dolayı yargılanmasını, Türkiye’nin düşünce özgürlüğü konusunda aldığı mesafenin göstergesi olduğunu ifade etti. Açıklama şu sözlerle sona erdi: “Murat Coşkun ve diğer 30’a yakın tutuklu basın yayın emekçisine ya da görüşlerini ifade ettikleri için soruşturmaya uğrayanlara, hatta ne içerikte olursa olsun, düşüncelerini yazıya döken ya da konuşma özgürlüğünü kullandıkları için tutsak olanlara zaman geçirmeksizin özgürlük istiyoruz...”

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

Bombalanan DTP İlçe Başkanlığı’na ziyaret...

Aralarında DTP’li milletvekillerinin ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin yer aldığı bir grup, 14 Eylül gecesi bombalanan DTP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı’nı 15 Eylül günü ziyaret etti.

İlçe binası önünde açıklama yapan DTP İlçe Başkanı İsmet Çetinkaya, kendilerinin barış istediklerini vurguladı. DTP İl Başkanı Halil Aksoy ise, ilçe binası girişine gece saat: 02.15’te ses bombası atıldığını belirterek, savaş kültüründen vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.

DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de, bu saldırının ilk olmadığını, birçok saldırının sorumlularının cezalandırılmamasından cesaret alındığını belirtti. “Bu saldırı mücadelemizden bizi vazgeçiremeyecektir. Aksine mücadelemize daha kararlı sarılacağız” dedi.

Basın açıklamasının ardından ilçe binası ziyaret edildi.

 Kızıl Bayrak / İstanbul


Adalet Komisyonu’ndan açıklama...

“Diyarbakır Cezaevi Gerçeği ile Yüzleşme ve Adalet Komisyonu”, 11 Eylül günü, kuruluş amacını ve gelecek dönem faaliyetlerini aktaran bir basın toplantısı gerçekleştirdi. İstanbul Tabip Odası’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını TTB Merkez Konseyi Başkanı Gençay Gürsoy yaptı.

Açıklamayı okuyan Nimet Tanrıkulu, komisyonun temel amaçlarından birinin 12 Eylül sürecinde Diyarbakır Askeri Cezaevi’nde yaşananları anlatmak olduğunu söyledi. Ardından söz alan Av. Tarık Ziya Ekinci, amaçlarının Diyarbakır’da olup bitenleri ortaya koymak olduğunu, bu konuda basına da büyük görevler düştüğünü belirtti. Av. Ergin Cinmen ise Türkiye’de laiklik ve Kürt sorununun olduğunu, bugün yaşanan olumsuzlukların tohumunun 1980’de atıldığını dile getirdi. Prof. Dr. Baskın Oran’ın mesajının ardından toplantı sona erdi.

 Kızıl Bayrak / İstanbul