15 Şubat 2008 Sayı: SİKB 2008/07

  Kızıl Bayrak'tan
  Emekçiler gerici güçlerin peşine takılmayı reddetmelidir!
  Emperyalist gericilik gölgesinde dinci gericilik ilerlemeyi sürdürüyor
TÜSİAD–AKP ilişkileri ve kriz dinamikleri
TEGA işçisiyle dayanışmayı büyütelim!
Türban dalaşı ve üstü örtülen gerçek gündem
A. Deniz
Laik–anti laik çatışması neye hizmet ediyor?
  5. Ticari Eğitime Karşı Gençlik Koordinasyonu toplantısına çağrı!
  İşçi ve emekçi hareketinden...
  SSGSS saldırısı ve gelişen mücadele süreci üzerine Harb-İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Hüseyin Över ile konuştuk....
  SSGSS karşıtı faaliyetlerden...
  TKİP II. Kongresi değerlendirmeleri...
Kadın sorunu ve sınıf içinde kadın çalışması / 2
  Emekçi Kadın Kurultayı çalışmalarından...
  Nükleer santrallere hayır!
  Fahişeleştiren düzene çanak tutmak!
A. Eylül
  Dünyadan...
  Köln’de “İşçilerin birliği, halkların kardeşliği” gecesi
  Demokrasi mücadelesi mi, iktidar çekişmesi mi?
M. Can Yüce
  Sitemizin Ocak ayı rakamları...
  Gündem, Devrimci Demokrasi gazetesi ve Sosyalist Barikat dergisi temsilcileriyle basına yönelik sansür üzerine konuştuk....
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

Gazete biçiminde okumak için tıklayın

 

Sitemizin Ocak ayı rakamları...

Sitemizin aylık izlenme rakamlarını okurlarımıza sunmaya Ocak ayı rakamları ile devam ediyoruz.

Aralık ayında 122.092 olan toplam ziyaretçi sayısı Ocak ayında küçük bir artışla 122.479’a yükselmiş bulunuyor. Buna göre, Aralık ayında 3.940 olan günlük ortalama ziyaretçi sayısı, Ocak ayında 3.951 olarak gerçekleşmiş durumda. Aralık ayında bakılan sayfa sayısı aylık toplam olarak 671.866 ve günlük ortalama olarak 21.673 idi. Ocak ayında bakılan sayfa sayısı belli bir artışla aylık toplam olarak 702.511 ve günlük ortalama olarak 22.662 olarak gerçekleşti.

Bu bilgilerin ardından Ocak ayına ilişkin tabloların sunuşuna geçiyoruz. Bu tabloların sunuluşunu, her zamanki gibi tüm bir yayın dönemimize ilişkin tabloların karşılaştırmalı sunumu tamamlayacak.

***

Ocak (2008) ayı günlük ziyaretçi tablosu (Grafik olarak):

Ocak (2008) ayı günlük ziyaretçi tablosu (Rakam olarak):

Ocak (2008) ayı günlük bakılan sayfa tablosu (Grafik):

Ocak (2008) ayı günlük bakılan sayfa tablosu (Rakam olarak):



 

Devrim şehitleri ölümsüzdür!”

Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri, 10 Şubat günü, “Sınırlı bir yaşamı sınırsız bir davaya adayanlar” için bir etkinlik düzenledi.

Şehit ve tutsak yakınlarının da içinde olduğu yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikte, devrimin değerleri ve bu değerlerin temsilcisi şehitlere sahip çıkma bilinci öne çıktı.

İlk olarak Aynur Haşhaş, ardından Mehmet Ekici sahneye çıktı. Ardından Temel Demirer coşkulu bir konuşma yaptı. Kapitalizmin ebediliği yalanlarının paramparça olduğunu, yükselen sınıf ve halk hareketlerinin bunun somut göstergesi olduğunu söyledi. İbrahim Kaypakkaya ve diğer devrimci önderleri selamlayan konuşma alkış ve sloganlarla karşılandı.

Beğeniyle izlenen “Oğulları öldürülen analar” isimli tek kişilik oyunun ardından Pınar Sağ halk ezgilerinden oluşan bir dinleti sundu. Alevilere yönelik saldırılara da değinen sağ, sözlerini “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganıyla noktaladı. “İbrahim yoldaşa ağıt” türküsü yumruklar sıkılı bir şekilde hep birlikte söylendi. Grup Keops söylediği parçalar da büyük beğeni topladı.

Programın sonuna doğru, önce Ümit Altıntaş, Sezai Ekinci, Endercan Yıldız, Cafer Cangöz, Aydın Hanbayat ve Ali Rıza Sabur için hazırlanmış künyeler yakınlarına verildi. Ardından 30’u aşkın Partizan şehidinin ailesi sahneye davet edildi. Aileler çocuklarına ilişkin konuşmalar yaptılar. Duygulu anların yaşandığı tören “Anaların öfkesi katilleri boğacak!” sloganlarıyla karşılandı.

Son olarak Sadık Gürbüz sahneye çıktı. Etkinlik boyunca sloganlar hiç susmadı.

Kızıl Bayrak/İstanbul



Çiğli Organize’de yemek fabrikasında çalışan bir işçi kadınla konuştuk...

Kadın–erkek ortak dayanışmaya!”

- İş yerinde yaşadığınız sorunlardan bahsedebilir misiniz?

- Düşük ücretle, uzun saatler çalıştırılıyoruz. Ulaşım sorunumuz oluyor, ilgilenmiyorlar. Eve dönüş için kendi cebimizden para veriyoruz. İşyerinde iş ‘kazası’ oluyor, umursamıyorlar. İzin vermedikleri için sağlık kuruluşlarına gidemiyoruz. Örneğin, geçenlerde elimi cam bardak kesti, müdüre haber verdim. Bana ilk olarak “ kaç bardak kırdın?” diye sordu. Benim elimin kesilmesi umurunda bile değil.


- Bu sorunlara karşı çözüm önerileriniz?

- Topluca bilinçlenmek. Yemek şirketinde çalışan kadın-erkek ortak dayanışma içinde olmalıyız, yöneticilere sesimizi duyurmalıyız. Aksi takdirde böyle sömürülmeye devam ederiz.


- İşçi Kültür Sanat Evi Kadın Komisyonu tarafından 17 Şubat’ta düzenlenecek Emekçi Kadın Kurultayı hakkındaki görüşlerinizi öğrenebilir miyiz?

- Öncelikle kurultayı kadın emekçilere duyurmak lazım. Kadın komisyonuyla kadınları bilinçlendirmek istiyorsak, insanların güven duymalarını sağlamalıyız. Kadın komisyonunun emekçi kadınların sorunlarına çözüm konusunda adres olması için kurultay öncü olmalı.

Kızıl Bayrak / Çiğli


Haklarımız..! Seçeneğimiz var..!”

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 15-16 Mart tarihlerinde Ankara’da, “Yok edilen ayrımcılık değil, haklarımız..! SEÇENEĞİMİZ VAR..!” konulu bir kadın sempozyumu gerçekleştirecek.

Sempozyum dört ana başlıktan oluşuyor. İlkini, “Toplumsal cinsiyet açısından istihdam ve sosyal güvenlik politikalarının kadınlar üzerinde etkisi” başlığını taşıyor. Bu bölümde akademisyenler konu ile ilgili sunumlar yapacaklar.

İkinci başlık ise, “Avrupa’da ve Türkiye’de toplumsal muhalefet ve sendikal hareketin karşılaştırmalı olarak kadın sorununa yaklaşımı”. Bu bölümde sendikal hareketin içinde yeralan kadınlar konuşacak.

İkinci günün ilk sunumunu ise “İşkollarında farklı statüdeki çalışma biçiminin yarattığı sorunlar ve örgütlenmeye yansımaları” başlığı altında KESK’e bağlı sendikaların genel merkezleri gerçekleştirecek. Son oturum ise, “Farklı statüde çalışanların sendikal hareketten beklentileri ve mücadele deneyimleri” başlığını taşıyor.