10 Aralık 2005 Sayı: 2005/48 (48)

  Kızıl Bayrak'tan
  17 Aralık Ankara eylemi üzerine
  BDSP'nin açıklaması; 17 Aralık'ta Ankara'ya, mücadele alanlarına!
  İnsanca yaşanacak ücret talebi ve sermayenin vergi politikaları
  Şemdinli protestoları sürüyor
Sendikalar Yasası değişiyor; Sendikal örgütlenme önündeki tüm engeller kaldırılsın!
Kadın ve çocuğa yönelik şiddete karşı genelge ve devletin ikiyüzlülüğü
  Kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin çıkmazı ve gerçek çözüm
  "Türk aydınları"ndan Türk milletine bildiri ve ötesi...
  Türk Metal 12. Genel Kurulu; Faşist-ırkçı güruh yeniden yönetimde
  Sigorta hakkının kullanımı, ihlaller ve ihlale karşı mücadele
  İşçi kurultayı hazırlık çalışmaarından
  Eski çöplük mahallesi halkı barınma hakkı için mücadeleyi sürdürüyor
  Ümraniye işçi kurultayı hazırlık komitesi; "Sınıfın devrimci temellerde birliğini hedefliyoruz"
  Milli Güvenlik Siyaset Belgesi üzerine/3 İran ve Suriye konusunda Amerikancı politika
  Burjuvazisin ideolojik saldırısı ve sınıf devrimcilerinin görevleri / Haluk Gerger
  İşkence uçakları skandalının üstü örtülemiyor
  Felluce'de işgal ordusuna ağır darbe
  ABD emperyalizmi bir yalan imparatorluğudur
  General Motors iflasın eşiğinde; Fatura yine işçilere kesilecek
  Bu dünyada "siyah" olmak!
  "Üst-kimlik", "alt-kimlik" ve ötesi... /Sosyalist-Şoreşger
  Picasso ve burjuva ikiyüzlülüğü!
  Gençlik mücadelesi ve etkinliklerinden
  Suriye abluka altında
  2006'ya doğru / E. Yıldızoğlu
  19 Aralık katliamını unutmadık, unutturmayacağız!
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Gençlik mücadelesi ve etkinliklerinden...

İÜ Fen ve Edebiyat fakülteleri...

1 Aralık: Fen Fakültesi kantininde kampanyamızın buradaki ilk etkinliğini gerçekleştirdik. “Ekim Devrimi Yolumuzu Aydınlatıyor” başlıklı sinevizyon gösterimine 25 kişi katıldı. Gösterim öncesi kampanyamızın gerekçelendirmesi ve anlamı üzerine bir konuşma yaptık, 24 Aralık’ta gerçekleştirmeyi planladığımız merkezi etkinliğimize çağrı yaptık.

6 Aralık: Fen Fakültesi kantininde kampanyamız çerçevesinde “Kanlı Pazar” filmini gösterdik. Gösterimin ardından film üzerine güncel bir sohbet gerçekleştirdik. Filmin konusundan yola çıkarak reformizm üzerine bir tartışma yürüttük, Şemdinli’de ateş açılan kitle eylemiyle bağ kurduk. Çeteleşen devletin yüzünü bir kez daha teşhir etmiş olduk. Bir sonraki etkinliğimizin çağrısını yaparak etkinliğimizi sonlandırdık.

7 Aralık: Edebiyat Fakültesi kantininde “Şemdinli’de yaşananlar ve Ulusal Sorun” başlıklı bir sunum ve tartışma gerçekleştirdik. Sunumda, ulusal sorunun anlamı, bugün Kürt ulusal hareketinin güncel durumu ve Şemdinli’de yaşananların ortaya çıkardıklarına vurgu yaptık. Komünist gençliğin genelde ulusal sorun, özelde Kürt halkının devrimci talepleri konusunda üzerine düşen görevlerine ilişkin bir tartışma yaptık. (Fen ve Edebiyat Fakülteleri/Ekim Gençliği)

 

YTÜ’de Ekim Gençliği 10. yıl kampanyası sürüyor...

Ekim Gençliği’nin 10. yıl kampanyası kapsamında başlattığımız seminerler dizisinin ilki olan ‘Kapitalizmin çevre tahribatı, nükleer santraller, alternatif enerji kaynakları ve konut sorunu ‘ başlıklı tartışmamızı 7 Aralık günü Tonoz Kantin önünde gerçekleştirdik. Önümüzdeki haftaki başlığımızı ise neoliberal eğitim politikaları oluşturuyor. Eğitimin bugünkü koşullarını ve sosyalizmde eğitim kavramını tartışmaya açmayı hedefliyoruz. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde bugün genç komünistler varolan tablonun değişimine yönelik adımlarını daha ısrarcı ve daha iradeli bir şekilde atmaya devam edecektir. (YTÜ/Ekim Gençliği)

 

Trabzon: Mücadeleyi yükseltelim!

Ekim Gençliği’nin 10. yıl kampanyası vesilesi ile başlattığımız çalışma tüm hızı ile devam ediyor. 26 Kasım günü “Gençlik Hareketi ve Sorunları” konulu bir seminer düzenledik. 3 Aralık günü ise “Demokrasi Sorunu” konulu bir seminer daha yaptık. Seminerlerde canlı tartışmalar yaşandı. Bülten ve Ekim Gençliği tanıtımı ve satışları geçrekleştirdik.

Üniversitemizde yapılan her çalışma faşistler tarafından engellenmeye çalışılıyor. İlerici, devrimci öğrenciler sürekli tehdit ediliyor. Bültenimizin son sayısını daha yaygın kullanmaya çalışıyoruz. Gençlik evi açma ısrarımız ise devam ediyor. Üniversitemizde başlattığımız mücadele bayrağımız giderek yükseliyor. (Ekim Gençliği/Trabzon)

 

Zonguldak’ta faşist saldırılara protesto

 Geçtiğimiz hafta içi faşistler merkez kampüs kantininde bir masada bulunan Gündem gazetesini yırtarak, gazeteyi okuyan Kürt öğrencileri rahatsız ettiler. Fasiştlerin meslek yüksek okulunda oldukları anlaşılınca devrimci-demokrat öğrenciler biraraya geldiler. Faşistleri cezalandırdılar.

3 Aralık günü ise faşistler Kozlu’da SGD’li bir arkadaşa saldırdılar. Arkadaşımız birçok yerinden darbe alarak yaralandı. Faşist saldırılar 4 Aralık günü Madenci Anıtı’nda yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. Faşizme karşı karşı omuz omuza!/ZKÜ Öğrencileri” imzalı pankartın açıldığı eyleme yaklaşık 50 kişi katıldı ve “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Faşizmi döktüğü kanda boğacağız!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları atıldı. (Ekim Gençliği/Zonguldak)

 

Trabzon’da faşist saldırılar sürüyor...

KTÜ’de faşist saldırılar devam ediyor. 1 Aralık günü Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği öğrencisi Eyüp Sobacı üç faşist tarafından saldırıya uğradı. Sobacı, öğrenci temsilciğine adaylığını koyduğu son bir aydan beri faşistler tarafından tehdit ediliyordu.

Okulumuzda yıllardır demokratik, bilimsel, üniversite mücadelesi veriliyor. Fakat bu mücadele her zaman faşist çeteler tarafından engellenmeye çalışılıyor. Daha bir ay önce bir arkadaşımızı döverek silahla tehdit etmişlerdi. Şimdi de başka bir arkadaşımıza saldırıya uğradı. Faşist saldırılar artmışken gençlik hareketinin birleşik bir mücadele hattı oluşturması kaçınılmaz ve acil bir görevdir. (Ekim Gençliği/KTÜ)

 

Adana: Ekim Gençliği’nin sesini gençliğe taşıdık

7 Aralık günü Adana’da İnönü Parkı’nda Ekim Gençliği satışı gerçekleştirdik. Bu dönem ilk defa gerçekleştirdiğimiz militan satışla gençliğe dergimizi ulaştırdık. Ajitasyon konuşmaları eşliğinde yaptığımız satış sırasında birçok insanla tanışma olanağı yakaladık. Birçoğu ile sohbet ettik. Bundan sonra sürekli hale getireceğimiz sokak satışlarıyla sesimizi daha fazla insana duyurmaya çalışacağız. 10. yılımızda mücadeleyi daha da yukarılara taşımak için çaba harcayacağız. (Ekim Gençliği/Adana)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Zonguldak’ta Ekim Gençliği’nin 10. yılı kampanyası...

Kavgada ısrar ve inat

Ekim Gençliği’nin 10. yılını Zonguldaklı genç komünistler olarak coşkuyla selamlıyoruz. Merkezi 10. yıl kampanyamızı Zonguldak yerelinde hayata geçirmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımızı Ekim Devrimi ve Parti haftasında yaptığımız bir etkinlikle başlattık. 20’ye yakın kişinin katıldığı etkinliğimizde Ekim Devrimi’nin tarihsel anlamını anlattık, Parti’nin tanıtımını yaptık.

Dönem başında okurlarımızla bir toplantı gerçekleştirmiştik. Toplantıdan bu dönem yapacağımız faaliyetlerle ilgili bir dizi karar çıkmıştı. Bunlardan birisi de haftalık olarak yapılacak film gösterimleri idi. Bazı teknik nedenlerden dolayı zaman zaman aksamalar yaşansa da dönem başından bu yana haftalık olarak gösterimler yapıyoruz. Film gösterimlerini kampanya çalışmasına paralel kurguluyoruz. Gösterimler sonrası film üzerine tartışmalar yapıyoruz. Ekim Devrimi ve Parti etkinliği sonrasında Ekim Gençliği’nin 10. yılına dair konuşma, şiir ve müzik dinletisinden oluşan bir etkinlik gerçekleştirdik.

 Yayın satışımızı da belli bir planlama dahilinde yapmaya çalışıyoruz. Kampanya sonrası dönemde yayın satışımızı iki katına çıkartmayı hedefliyoruz. Okurlarımızla da toplantılar yapmaya başladık. Toplantılar Ekim Gençliği’ni anlatabilmek için önemli bir imkan. 7 Aralık tarihinde Ekim Gençliği’nin Kasım sayısını tartıştığımız bir toplantı gerçekleştirdik. Temel yazıları inceledik. Yayının her ayrıntısı üzerine tartışmalar yaptık. Okurlarımız yayına yönelik eleştiri, beğeni ve önerilerini kaleme alarak yayına aktaracaklarını söylediler. 11 Aralık’ta ise Ekim Gençliği’nin misyonunu işleyeceğimiz bir panel gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar yaptıklarımız ağırlıklı olarak çevre çeperimizi toparlamaya yönelik iç etkinliklerdi. Broşür çıkartarak çağrısını yaptığımız 11 Aralık paneliyle daha geniş bir kesime ulaşmayı hedefliyoruz.

 Son hafta içerisinde merkez kampüste yaşanan faşist saldırılar birçok planlamayı zora sokmuş olsa da saldırılara takılmadan tüm planlarımızı hayata geçirmeye çalışıyoruz. Çalışmalarda kazandığımız birikimle 24 Aralık’ta İstanbul’da yapılacak merkezi etkinliğimize katılacağız.

“Bir yürek çarpıntısı var

her putrelinde, her tuğlasında, her kerpicinde.

Yükseliyor

yükseliyor

yükseliyor yapı kanter içinde”

Yapı genç komünistlerin omuzlarında yükseliyor, yükselecek!

Ekim Gençliği/Zonguldak