27 Ağustos 2005
Sayı: 2005/34 (34)


  Kızıl Bayrak'tan
  Kamuda toplu görüşme oyununda üçüncü perde
  İncirlik'e yürüyoruz!
  26-28 Ağustos’ta İncirlik’e yürüyoruz.
  Özelleştirme saldırısında gelişmeler
  Üniversitelerde soruşturma saldırısı ve
alınması gereken tutum
Sendikal ihanet ve kokuşma
Sendikalar Kanunu değişiyor
  Hacıbektaş Şenlikleri ve devrimci müdahale sorumluluğu
  1900 okul birincisi açıkta
  Formula 1 “kentsel dönüşüm” projesinin bir parçasıdır!
  Büyük depremin 6. yılında deprem
manzaramız
  Sefaköy İKE’de TUYAB etkinliği
  Hakkını arayan DERBY işçilerine polis
azgınca saldırdı.
  Sermaye düzeninin Kürt sorununda
tarihi çözümsüzlüğü (Orta sayfa)
  Burjuvazi İçindeki Bölünmenin
Anlamı ve Sınırları
  Siyonistler Gazze Şeridi’nden çekildi
  Gazze fiyaskosunu seyretmek

  Irak’ın anayasa taslağını işgalciler
belirliyor

  Pentagon şefleri işkence görüntülerine
sansür koyuyor
  Brezilyalı genç işçi Menezes’in
yargısız infazı belgelendi
  Daha zorlu günlere hazırlanmalı!
  Almanya’da yaşayan tüm sınıf bilinçli
işçiler ve emekçiler
  Bültenlerden
  Basından
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

26-28 Ağustos'ta İncirlik'e yürüyoruz...

İncirlik Üssü kapatılsın!

Adana: ‘Katil ABD Ortadoğu'dan defol!'
20 Ağustos günü Türkiye genelinde aynı anda yapılan basın açıklamasının Adana ayağı İnönü Parkı'nda Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu bileşenleri ve BDSP tarafından yapıldı. ‘Katil ABD Ortadoğu'dan defol!', ‘İncirlik Üssü kapatılsın!' sloganlarının atıldığı eylemde şunlar söylendi:

‘Emperyalistler dünya halklarına karşı sunduğu kan banyosunda binlerce insan yaşamını yitirmiş, ülkeler ve kültürler yok edilmiştir. Emperyalistlerin işgalci politikalarına karşı artan tepkiler ülkede %85'lere varan bir ABD ve işgal karşıtlığına varmıştır. İncirlik Üssü'nden sonra Şakirpaşa Havaalanı da emperyalistlerin hizmetine sunulmuştur. Bu yüzden bizler emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı 26 Ağustos'ta yola çıkan ve 28 Ağustos'ta Adana'da olacak konvoyumuzla işgalcilere karşı direnen tüm dünyanın mazlum halklarını selamlamak için İncirlik'e yürüyoruz.'

Basın açıklamasından sonra çarşı merkezinde toplu olarak bildiri dağıtımı yapıldı.

İstanbul: ‘Katil ABD, işbirlikçi AKP!'
Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Belediye-İş İst. 2 No'lu Şube, Tuzla Deri-İş, BES İst 1 No'lu Şube, Emekli-Sen İstanbul 1 No'lu Şube, Maya ve ÇEM-DER'in 26-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştireceği İncirlik yürüyüşüne çağrıda bulunmak amacıyla 20 Ağustos günü Taksim Gezi Parkı'nda bir basın açıklaması düzenlendi.

100'ü aşkın kişinin katıldığı basın açıklaması ‘Katil ABD, işbirlikçi AKP!', ‘Katil ABD, Ortadoğu'dan defol!' sloganlarının atılmasıyla başladı. İlk olarak yürüyüş komitesi adına bir konuşma yapılarak devletin ‘İncirlik yürüyüşü'ne dönük saldırıları teşhir edildi, Adana'da 13 kişinin tutuklandığı ve Eskişehir'de ‘İncirlik Üssü kapatılsın' başlıklı bildirinin yasaklandığı belirtildi. Bu saldırılara rağmen çalışmaların sürdürüleceği ifade edilerek basın açıklaması metni okundu. Yapılan açıklamada, ‘Bugüne kadar birçok mazlum halkın katliamını gerçekleştiren emperyalistlere ve işbirlikçilerine karşı dünyanın direnen tüm mazlum halklarını selamlamak için İncirlik Üssü'ne yürüyoruz' denilerek, eylemin amacı anlatıldı ve yürüyüş programı duyuruldu.

‘İncirlik Üssü kapatılsın!' pankartının ve ‘Emperyalist katillere ve işbirlikçilerine karşı İncirlik Üssü'ne yürüyoruz!' dövizlerinin taşındığı eylem basın açıklamasının ardından sona erdi.

Ankara: ‘Kahrolsun emperyalizm, yaşasın mücadelemiz!'
20 Ağustos günü Yüksel Caddesi'nde, 26 Eylül günü İstanbul'da başlayacak olan ‘İncirlik Üssü kapatılsın!' şiarlı yürüyüşün duyurusunun yapıldığı basın açıklaması gerçekleştirildi. ‘Emperyalist katillere ve işbirlikçilerine karşı yürüyoruz!' başlıklı yürüyüşün güzergahının açıklandığı basın açıklamasına 70 kişi katıldı. Eylemde ‘İncirlik Üssü kapatılsın!' pankartı açıldı. Katılımcı kurumlar kendi flama ve dövizlerini taşıdılar. İncirlik yürüyüşünü organize eden kurumlar adına yapılan açıklamada şunlar söylendi:

'Bizler emperyalizme, işgale ve devletin baskıcı ve işbirlikçi politikalarına karşı çıkanlar ülkemizin birçok ilinden 26 Ağustos'ta yola çıkacak, il il büyüyen konvoylarımız, büyüyen öfkemizle yürüyeceğiz. İstanbul'dan Adana'ya il il büyüyen yürüyüşümüze yaşadığımız her bölgeden yürüyüşçüler katılacaktır. 27 Ağustos'ta devam edecek olan yürüyüşümüz 28 Ağustos'ta Adana İncirlik Üssü'nün önünde bitecektir...'

Açıklamada ‘Katil ABD Ortadoğu'dan defol!', ‘İncirlik Üssü kapatılsın!', ‘Kahrolsun emperyalizm, yaşasın mücadelemiz!' ‘Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!' sloganları atıldı. Müzik dinletisinin ardından İncirlik yürüyüşünün çağrıları kitlesel bir şekilde dağıtıldı.

Antakya: ‘İşgalci ABD topraklarımızdan defol!'
20 Ağustos günü Antakya Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu ve Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu tarafından Ulus Meydanı'nda bir basın açıklaması yapıldı. Yaklaşık 35 kişinin katıldığı açıklamada şunlara değinildi:

‘Emperyalistlerin dünya halklarına karşı sunduğu kan banyosunda milyonlarca insan yaşamını yitirmiş, ülkeler ve kültürler talan edilmiştir. Sadece 1. paylaşım savaşında 10 milyon insan yaşamını yitirmiş, 20 milyon insan sakat kalmıştır. 2. paylaşım savaşında 35-40 milyon insan yaşamını yitirmiştir. 1945 yılında Hiroşima ve Nagazaki'de birkaç saniye içerisinde 250 bin kişi yaşamını yitirmiştir. İki yıldır Irak'ta sürdürülen saldırı ve işgal 100 bin sivilin ölümüne neden olmuştur... Bizler emperyalizme, işgale ve devletin baskıcı işbirlikçi politikalarına karşı tüm dünyanın direnen mazlum halklarını selamlamak için İncirlik Üssü'ne yürüyoruz.'

Açıklama boyunca ‘İşgalci ABD topraklarımızdan ve Ortadoğu'dan defol', ‘Katil ABD işbirlikçi AKP!', ‘İncirlik Üssü kapatılsın!' sloganları atıldı. Açıklama sonrası, altında yürüyüş katılımcılarının ve destekçilerinin imzası bulunan bildiriler Ulus Alanı'nda ve kentin birçok işlek yerinde dağıtıldı.

Kayseri: İncirlik Yürüyüşü'ne destek eylemi
26 Ağustos günü İncirlik Üssü'nün kapatılması amacıyla ülke çapında gerçekleştirilen yürüyüşü desteklemek için 21 Ağustos günü saat 16.30'da Kayseri Hunat Meydanı'nda da bir basın açıklaması yapıldı.

BDSP ve ESP'nin düzenlediği eyleme 21 kişi katıldı. BDSP ve ESP imzalı ortak açıklamada; iki yıldır Irak'ta sürdürülen saldırı ve işgalde 10 bin sivilin katledildiğine dikkat çekilerek, emperyalistlerin bu kan banyosuna karşı halkların direndiği, geleceklerini ve onurlarını korumak için mücadele ettikleri vurgulandı.

İşbirlikçi politikaların en belirginleştiği yerlerin üsler olduğu gerçeğine dikkat çekilerek şunlar söylendi: ‘Bizler, emperyalizme ve işgale karşı çıkanlar ülkemizin birçok ilinden 26 Ağustos tarihinde yola çıkacak il il büyüyen konvoylarımız, büyüyen öfkemizle yürüyeceğiz. İstanbul'dan Adana'ya il il büyüyen yürüyüşümüze yaşadığımız toprakların her bölgesinden yürüyüşçüler de katılacaktır. 27 Ağustos'ta devam edecek olan bu yürüyüş, 28 Ağustos'ta Adana-İncirlik Üssü önünde bitecektir.'
Sık sık ‘İncirlik Üssü kapatılsın!', ‘Katil ABD Ortadoğu'dan defol!', ‘Irak halkı yalnız değildir!', ‘Kahrolsun ABD emperyalizmi!' sloganlarının atıldığı eyleme çevredeki halkın ilgisi büyüktü. Sloganlar ve alkışlar eşliğinde eylem coşkulu bir havada sona erdi.

Bursa'da faaliyetler sürüyor
20 Ağustos günü İncirlik Üssü'ne yapılacak yürüyüşle ilgili bir basın açıklaması yapıldı. Heykel'de yapılan basın açıklaması sonrası ajitasyon konuşmaları eşliğinde bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. Bunun dışında 10 bin adet bildiri semt pazarlarında, merkezi yerlerde ve bazı mahallelerde dağıtıldı. 26 Ağustos günü Bursa'ya gelerek burada konaklayacak yürüyüş kolunu karşılamak için devrimci güçlerin ortak yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

İzmir: İncirlik Yürüyüşü'ne çağrı
İncirlik Yürüyüşü'nün İzmir ayağı örülmeye devam ediliyor. Bu kapsamda basın açıklamaları yapılırken aynı zamanda merkezi yerlerde tanıtım bildirileri dağıtılıyor. Son olarak 20 Ağustos günü saat 13:00'te Karşıyaka Çarşı girişinde bir basın açıklaması yapılarak bildiri dağıtıldı. Ajitasyon konuşmaları eşliğinde yapılan bildiri dağıtımı daha sonra Konak Kemeraltı'da devam etti.