25 Aralık 2015
Sayı: SYKB 2015/01 (48)

Zorbalığa karşı direniş, gelecek için mücadele!
Baskı ve zorbalığa karşı birleşik mücadeleye!
Kürtler cephesinden 2015 yılı...
Kürt halkıyla dayanışma seferberliğine!
Kürdistan’da saldırılara karşı direniş büyüyor
Geçici gerilim son buldu
Kamu alanında yeni saldırılar ve görevler
2015 fiili direnişlerle geçti
Sınıf çalışmasının sorunları üzerine
Tekstil işçisi sefalet koşullarına mahkûm değildir
“Adliye işçilerinin onurlu direnişini destekliyoruz!”
NATO: Bir saldırı, savaş ve iç savaş örgütü - 3 - H. Fırat
Sermaye devletinin dış politika sefaleti
Avrupa’da Kürt halkıyla dayanışma
İsrail Filistinlilere yönelik saldırılarına ara vermiyor
“Siz neden ölmediniz?” mesajı
19 Aralık Katliamı eylemlerle lanetlendi
Sınıf devrimcilerinden 19 Aralık anmaları
Erbay ve Öter Gazi’de uğurlandı!
“Çeyiz hesabı”ndan sömürü ve soygun çıktı!
Gözaltında, cezaevlerinde cinsel şiddet artıyor
Yaşar Nezihe Bükülmez
DGB İstanbul İl Meclisi toplandı
Gençlerin önünde iki seçenek var
“Ölmeyi bildiğimiz sürece özgürlük yok olmaz!”
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Erbay ve Öter Gazi’de uğurlandı!

 

İstanbul Gaziosmanpaşa’da 22 Aralık’ta baskın yapan polisler Yeliz Erbay ve Şirin Öter’i katletti. Erbay ve Öter’in cenazeleri Adli Tıp Kurumu’nda uzun süre bekletildikten sonra Gazi Cemevi’ne getirildi. Cemevinde 23 Aralık sabahına kadar nöbet tutulurken öğle saatlerinde başlayan yürüyüş öncesinde cemevinin çevresi ve yürüyüşün yapılacağı İsmetpaşa Caddesi Erbay ve Öter’in fotoğrafları ve kızıl bayraklarla donatıldı.

Gazi, Şirin’i iyi tanır”

Saat 13:45 civarında Erbay ve Öter’in cenazeleri MLKP/KKÖ bayrağına sarılı olarak cemevinin morgundan çıkartıldı. Cenazeler dini tören yapıldıktan sonra “Katil Erdoğan!”, “Jin jiyan azadi!” sloganlarıyla caddeye çıkartıldı. Adnan Yücel şiirleriyle yapılan saygı duruşundan sonra Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) adına konuşma yapıldı. Konuşmada Erbay ve Öter’in saray zulmüne karşı direndikleri, cenazelerine Ekin Wan gibi işkence yapıldığı belirtildi.

Katliamsız bir saat bile yok”

SKM konuşmasından sonra konuşan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Sultan Ulusoy, Şirin Öter’i Gazili emekçilerin yakından tanıdığını belirterek Kürdistan’da AKP diktatörlüğünün katliam yapmadığı 1 saat bile olmadığını, Erbay ve Öter’in huzurunda bu savaş davetini kabul ettiklerini söyledi.

Ulusoy’dan sonra konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Öter ve Erbay’ın direniş bayrağının özellikle kadınların elinde dalgalanacağını belirterek asıl ölenlerin zulme ve ölüm düzenine karşı direnmeyenlerin olduğunu söyledi. Yüksekdağ konuşmasında “Saray rejimi halkları yaşayan ölüye döndürmeye çalışıyor” diyerek milyonların hizaya getirilmeye çalışıldığını; Öter, Erbay ve katledilen kadınlar şahsında bu hizanın bozulduğunu ifade etti.

Alanda Türkiye Komünist İşçi Partisi (TKİP) imzalı “Şirin Öter, Yeliz Erbay ölümsüzdür!” pankartının asılı olduğu görüldü.

Mahalleye dönüşte polis saldırısı

Konuşmaların ardından yürüyüş başlarken, Öter ve Erbay’ın tabutlarını kadınlar omuzladı, önde kızıl flamalarla kadınlar yürürken arkada ise Öter ve Erbay’ın fotoğraflarının olduğu flamalar taşındı. BDSP’lilerin de katıldığı eylemde, “Biji PKK yaşasın MLKP!”, “Şehitler yaşıyor komünistler savaşıyor!”, “Komünist kadınlar ölümsüzdür!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Jin jiyan azadi!”, “Katillerden hesabı kadınlar soracak!” sloganlarıyla Gazi Mezarlığı’na yürüyüş yapıldı. Yüzlerce kişilik kitleyi mezarlıkta, “Kadın devriminin cüretkar savaşçıları yolunuz yolumuzdur” pankartıyla MLKP ve KKÖ milisleri karşıladı. Milisler tabutları omuzlayarak mezar başına getirdikten sonra kitlenin üzerinde çekim yapan polis ‘Drone’unu vurup düşürerek alandan ayrıldılar.

Cenazeler defnedildikten sonra saygı duruşu yapıldı ve taziyeler için cemevine geçildi. Mezarlıktan mahalleye geri dönen kitleye polis TOMA, akrep ve biber gazlarıyla saldırdı. Sokak başlarında taşlar ve sloganlarla polis saldırısına cevap verildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

EKK: Katil devlet hesap verecek!

 

Sermaye devleti Kürt halkına yönelik kirli savaş politikalarını azgınlaştırırken kadın, çocuk demeden katlediyor. Baskıyla, zorbalıkla, kanla Kürt halkının meşru mücadelesini ve direnişini kırmaya çalışıyor. Bir yandan da ilerici ve devrimci güçleri hedef alıyor, katlediyor.

Bugün de iki kadın, Yeliz Erbay ve Şirin Öter İstanbul Gaziosmanpaşa’da ev baskınlarında katledildi. Tıpkı Günay Özarslan, Dilek Doğan, Dilan Kortak gibi... Yeliz Erbay ve Şirin Öter saldırıyı direnişle karşıladılar ve direnerek ölümsüzleşenler kervanına katıldılar.

Sermaye devleti nasıl ki Kürdistan’da yürüttüğü kirli savaşın en ağır faturasını Kürt kadınlarına kesmeye çalışıyor, anne karnındaki bebeği dahi katlediyorsa batıda da mücadele yolunu seçen kadınları hedef alıyor.

Sermaye devleti, dün nasıl F tipi saldırısına karşı direnen tutsak devrimcileri katlederek devrimci mücadeleyi bitirmeyi, işçi ve emekçileri sindirmeyi amaçlıyorsa bugün de aynı amaçla yeni katliamlara imza atıyor, direnen Kürt kadınlarını, mücadele eden kadınları katlediyor. Böylece sömürü düzenini sürdürebilmeyi, işçi ve emekçileri sindirmeyi, korkutmayı ve teslim almayı hedefliyor. En önemlisi de, mücadele eden kadınları hedef alarak, çifte sömürüye maruz kalan emekçi kadınların gerçek ve kalıcı kurtuluşları için mücadele yolunu seçmesini engellemek istiyor.

Ancak sermaye devletinin çabaları boşa çıkacak, er ya da geç katillerden de hesap sorulacaktır. Emekçi kadınlar tüm baskılara karşı devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütmeye devam edecekler.

Yeliz Erbay ve Şirin Öter ölümsüzdür!

Emekçi kadınlar sömürü düzenine karşı mücadeleye!

Emekçi Kadın Komisyonları / 22 Aralık 2015

 

 

 

 

 

 

EEKK: Emekçi kadınlar mücadeleye, hesap sormaya!

 

Faşist sermaye devleti aylardır Kürt halkına yönelik kirli, kanlı ve karanlık bir savaş yürütüyor. Kürt halkını toptan cezalandırma niteliği kazanan bu savaştan en çok etkilenenler ise kadınlar ve çocuklardır. Gitgide çığırından çıkan bu kanlı savaşta şimdiye dek onlarca kadın ve çocuk katledildi.

Kürdistan’da kuşatma altına alınan kentlerde direnen Kürt kadınlarını ve kadın gerillaları katleden sermaye devleti, Türkiye’nin metropollerinde ise, ilerici ve devrimci güçlere dönük operasyonlara başvuruyor, örgütlü mücadele yürüten kadınlara dönük yargısız infazlar gerçekleştiriyor.

Bu kez de Yeliz Erbay ve Şirin Öter adlı iki kadın militan, İstanbul Gaziosmanpaşa’da gerçekleştirilen bir operasyonda katledildi. Yeliz Erbay ve Şirin Öter saldırıyı direnişle karşıladılar ve direnerek ölümsüzleştiler.

Sermayenin faşist devletinin yargısız infaz ve katliamlarının temel hedefi, örgütlü mücadelenin yolunu seçen tüm kadınları korkutmak, yıldırmak ve teslim almaktır. Gerçek ve kalıcı kurtuluş yolu olan özgürlük, devrim ve sosyalizm mücadelesinden vazgeçirmektir. Fakat tüm bu çabalar boşunadır. Emekçi kadınlar bundan önce olduğu gibi bundan sonra da örgütlü mücadeleden vazgeçmeyeceklerdir.

Enternasyonal Emekçi Kadın Komisyonu olarak, alçakça katledilen Dilek Doğan, Günay Özarslan, Dilan Kortak, Yeliz Erbay ve Şirin Öter’in hesabını sormaya, emekçi kadınların gerçek kurtuluşu sağlayacak olan özgürlük, devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz.

Yeliz Erbay ve Şirin Öter ölümsüzdür!
Emekçi kadınlar örgütlü mücadeleye, hesap sormaya!
Yaşasın devrim ve sosyalizm!

Enternasyonal Emekçi Kadın Komisyonu (EEKK)

22 Aralık 2015


 
§