18 Aralık 2015
Sayı: SİKB 2015/01 (47)

Emperyalist savaşa ve kapitalist yağmaya işçi sınıfı son verebilir!
Türk ordusu Irak topraklarında
Mesut Barzani’nin Ankara ziyareti
Kürdistan’da abluka, saldırı ve katliamlar tırmandırılıyor
Devlet terörü protesto edildi
Türkiye’nin 2015 Hak İhlalleri Raporu
“Kürdistan’da ‘sıkıyönetim’ adı altında tam bir kuşatma var”
“Elçi cinayetinde bir polisin üzerinde yoğun şüphe var”
Kriz yaklaşıyor, saflar netleşiyor!
Adliye işçilerinin direnişi sürüyor
2017’ye hazırlık
MİB MYK Aralık Ayı Toplantısı Sonuç Bildirgesi
DEV TEKSTİL Aralık Ayı Genişletilmiş MYK Toplantısı Sonuç Bildirgesi
NATO: Bir saldırı, savaş ve iç savaş örgütü - 2 - H. Fırat
Fransa’da yerel seçimler
“Yok başka bir cehennem, yaşıyorsun işte”* - G. Umut
Kerry-Lavrov görüşmesi: “Anlaştık...”
Kadınların direnişi sürecek!
“İntikam çığlıklarımız asla kesilmeyecek!”
İÜ öğrencileri saldırıları ve işkenceyi anlattı
Bayram: Kıra kırıla geleceğimize yürüyoruz
Mersin Üniversitesi’nde faşistler saldırdı
Katledilişinin 35. yılında Erdal Eren anıldı
Maraş Katliamı aynasında bugün
İnsan Hakları Haftası’nda eylem ve etkinlikler
Marmara'daki hapishanelerde hak ihlalleri
Tutsaklardan yeni yıl mesajları
Hücrelerde direniş bayrağı hala dalgalanıyor
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mersin Üniversitesi’nde faşistler saldırdı...

Dört öğrenci tutuklandı!

 

11 Aralık günü Mersin Üniversitesi’nde faşistler tarafından yapılan Nihal Atsız etkinliğini protesto eden ilerici, devrimci öğrenciler polis saldırısına uğradı.

Devrimci-ilerici öğrencilerin eyleme başlayacakları yer eylem öncesi polis tarafından ablukaya alındı. Burada halaylarla ve sloganlarla eyleme başlayan öğrenciler polis barikatının kaldırılmasını isterken öğrencilere yönelik polis saldırısı başladı. Öğrenciler polis saldırısına karşı barikatlar kurdu.

Polis yoğun gaz bombası kullandı, Bir öğrencinin yüzüne gaz fişeği isabet etti. Gazdan bayılanlar oldu.

Saldırının sonucunda aralarında DGB’lilerin de olduğu 39 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

Polis saldırısı ve gözaltılar protesto edildi

Mersin Üniversitesi’nde yaşanan polis saldırısı ve gözaltılar 12 Aralık günü yapılan eylemle protesto edildi. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelinerek basın açıklaması yapıldı.

Yapılan basın açıklamasında Mersin Üniversitesi’nde “İdealist Düşünce Kulübü” adı altında örgütlenen ırkçı-faşistlerin düzenlediği Nihal Atsız anmasına, Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’nün izin verdiği, oysa devrimci, ilerici ve yurtsever öğrencilerin etkinliklerine izin verilmediğine dikkat çekildi. Çevik kuvvetin ırkçı düşünceleri yayma amaçlı yapılan bu anmayı korumak üzere okula geldiği; devrimci, ilerici ve yurtsever öğrencilere vahşice saldırdığı belirtildi. Saldırılarda yoğun şekilde plastik mermi ve gaz bombası kullanıldığı ifade edildi. Benzer şekilde Çukurova Üniversitesi’nde de ırkçı faşist bir grubun, polis eşliğinde öğrencilere saldırdığına dikkat çekildi.

Açıklamada üniversitelerde gerici ve faşist saldırılara geçit verilmeyeceği ve darbe kalıntısı YÖK’e karşı mücadelenin devam edeceği belirtildi. Eylemde söz alan bir öğrenci yaşanan polis saldırısını anlatarak, polisin gerçek silah kullandığına dikkat çekti. Eylemde “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları atıldı.

Saldırıya uğrayan öğrencilerden 4’ü tutuklandı

Gözaltına alınan 23 öğrenci 14 Aralık günü Mersin Adliyesi’nde savcılığa çıkarıldı. Aralarında bir DGB’linin de bulunduğu öğrencilerden Abdülkadir Keleş, Abdullah Talha Demir, Vedat İrinç ve Ezgin Boyraz tutuklandı. Serbest bırakılan bazı öğrenciler hakkında da ‘denetimli serbestlik’ kararı alındı.

Hapishaneye gönderilen öğrenciler adliye önünde bekleyenler tarafından “Devrimci irade teslim alınamaz!”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!” sloganlarıyla uğurlandı.

Kızıl Bayrak / Mersin

 

 

 

 

DGB: Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!

 

Devletin ilerici-devrimci güçler ile Kürt halkına yönelik baskı ve terörü hız kesmeden devam ediyor. Kürt illerini ablukaya alan devlet vahşice katliamların altına imza atıyor. Hemen her gün ilerici ve devrimci güçleri hedef alan gözaltı ve tutuklama saldırıları gerçekleşiyor. Üniversitelerde ise ipleri devletin elinde olan dinci-faşist çeteler terör estiriyor. Gençliğin hemen her eylemi polis-ÖGB işbirliği ile gerçekleştirilen saldırıların hedefi oluyor.

Geçtiğimiz haftalar, İstanbul Üniversitesi’nde devrimci-ilerici öğrencileri hedef alan polis-ÖGB saldırıları gerçekleşmişti. Günlerce süren bu saldırganlığı dinci-faşist çetelerin satırlı-sopalı saldırısı izlemiş, birçok öğrenci arkadaşımız yaralanmıştı. Gözaltına alınan yoldaşlarımız ağır işkencelerden geçirilmiş, DGB’li bir yoldaşımızın kolu kırılmıştı.

Bu saldırganlığın en son örneği Mersin Üniversitesi’nde yaşandı. 11 Aralık’ta önce polislerin korumasında dinci-faşist çeteler ilerici-devrimci ve yurtsever öğrencilere saldırmış, ardından polis onlarca öğrenciyi gözaltına almıştı. 11 Aralık’ta gözaltına alınan ve aralarında DGB’lilerin de olduğu 23 öğrenci bugün mahkemeye çıkarıldı.

Sermaye devletinin öğrenci gençliği hedef alan saldırıları bugün tutuklama terörü ile devam ettirildi. Mahkemeye çıkarılan 23 öğrenciden 4’ü tutuklanarak hapishaneye gönderildi. Aralarında bir yoldaşımızın da yer aldığı tutuklama saldırısı nedensiz değildir. Zira son dönemde Mersin Üniversitesi’nde öğrenci gençliğin mücadelesi öne çıkmış, paralı eğitim uygulamalarına ve faşist katliamlara karşı kitlesel eylemler gerçekleştirilmiştir. Devlet, gelişen bu hareketliliğin önüne geçmek için önce dinci-faşist çetelerin iplerini çözmüş, ardından gözaltı-tutuklama terörünü devreye sokmuştur.

Ancak devletin tüm bu saldırıları beyhudedir. Zira, ne faşist saldırılar ne de azgın devlet terörü öğrenci gençliğin mücadelesinin önüne set çekebilir. Dahası, tüm bu saldırılar öfkemizi bilemekte, mücadele azmimizi güçlendirmektedir.

Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz!
Gençlik birliğe, mücadeleye, devrime!
Tutuklu öğrenciler serbest bırakılsın!

Devrimci Gençlik Birliği - 14 Aralık 2015

 

 

 

 

Mersin DGB:

Tutsak öğrenciler serbest bırakılsın!

 

Her geçen gün yeni katliam haberlerinin geldiği bu ülkede, Mersin Üniversitesi’nde ırkçılığa karşı olmanın tutuklama terörü ile karşılanmasına esasında şaşırmadık. Çukurova Üniversitesi’nde 11 Aralık'ta polislerin korumasında gerici faşist güruhlar öğrencilere saldırırken faşistleri cesaretlendiren polisin, aynı gün Mersin Üniversitesi’nde işkenceyle gözaltı yapması ve sonrasında 4 öğrencinin tutuklanması bu ülke gerçekliğini açıkça özetlemektedir.

ÖGB’si, polisi, yargısı hepsi üniversite gençliğine karşıdır

Aralarında Ezgin Boyraz yoldaşımızın da olduğu tutuklamalar katliamcı devletin rutin bir hukuksuzluk örneği olarak tarihe not edilmiştir. Bu saldırılarıyla bizlerin mücadelesini engelleyeceğini umanları büyük bir hayal kırıklığı beklemektedir. Mersin Üniversitesi'nde, ne faşist saldırılar ne de azgın devlet terörü öğrenci gençliğin mücadelesini engelleyecek, dün olduğu gibi bugün de mücadelemiz kesintisiz sürecektir.

Ezgin Boyraz yoldaş üniversitede gerek paralı eğitim uygulamalarına, gerekse faşist katliamlara karşı yapılan eylemlerde en önde mücadeleyi omuzlamıştır. Bugün bu tutuklama saldırısının hedefinde olması tesadüf değildir. Tutuklamaları ve diğer saldırılarını devreye sokanların bilmesi gerekir ki, bizleri asla yıldıramazsınız! Aksine mücadele azmimizi daha da bilediniz!

Mersin DGB olarak diyoruz ki, tutsak öğrenciler derhal serbest bırakılmalıdır! Faşist baskılarınız şimdiye dek sökmedi, sökmeyecek!

Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz!

Faşizme karşı omuz omuza!

Mersin Devrimci Gençlik Birliği


 
§