24 Nisan 2015
Sayı: KB 2015/16

Sınıfımız ve onurumuz için kavgaya, 1 Mayıs’a!
AKP’nin kozu devlet terörü!
“Haklarımız, avukatlık mesleği saldırı altında”
Soma Davası: Düzenin aynası
Katliam davasına karartma talebi
Metal işçisinin büyük isyanı
Metal işçisinin öfkesi mücadeleye dönüştü!
Türk Metal’in kaderi pamuk ipliğine bağlı
MİB’den Renault işçilerine: Yumruk gibi kenetleneceğiz!
Sendikal ihanete ve sermayeye karşı direnen metal işçilerini selamlıyoruz!
İlbeyli işçileri hakları için eylemde
DİSK/Tekstil’de yeni ihanetler için yola devam
‘Rüyalar’ sektöründe kabustan uyananlar
Seçimler, düzen partileri, HDP ve solda parlamentarizm
Düzen siyasetine sendikal bürokrasiden destek!
BDSP: Sınıfın kızıl bayrağı altında 1 Mayıs'ta alanlara!
Ümraniye'de çok yönlü 1 Mayıs hazırlığı
Mamak'ta coşkulu 1 Mayıs şenliği
İşçi bültenlerinde 1 Mayıs rüzgarı
Ankara’da coşkulu 1 Mayıs etkinliği
İzmir’de DGB-DLB’den 1 Mayıs pikniği
Ermeni soykırımı ve burjuva propagandanın iğrenç yüzü
Kapitalizm Akdeniz'i mezarlığa çevirdi
ICOG’dan 1 Mayıs çağrısı
Alman devleti bir polis devletidir!
İşçiler, emekçiler ve gençler ayakta!
Eğitimde özelleştirme saldırısı
Bozuk düzende sağlam çark olmaz
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

DİSK/Tekstil’de yeni ihanetler için yola devam

 

DİSK’e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası’nın Genel Merkez 13. Olağan Genel Kurulu 18-19 Nisan 2015 tarihlerinde The Green Park Bostancı Hotel’de toplandı.

DİSK/Tekstil patronu Rıdvan Budak’ın düzen partisi CHP’den meclise kapak atma hayalleri nedeniyle aylardır toplanmayan, bu hayallerin suya düşmesinin ardından gerçekleşen genel kurulda Budak’ın koltuğunu, Greif sürecinde Budak’la beraber organize bir suç şebekesi gibi çalışan DİSK/Tekstil İstanbul Şube Başkanı Kazım Doğan devraldı.

Bir hainin gidip başka bir hainin genel başkanlık koltuğuna oturduğu genel kurulda, uzun yıllardır sendika yönetiminde yer alan Muzaffer Subaşı da gerici koltuk kavgaları sonucunda sendika yönetimine veda etmek zorunda kaldı.

İşçi hainlerine plaket

Deyim yerindeyse mezara kadar sendika yönetimlerinde saltanat sürmek için and içen bürokratların, onlarca yıllık ihanetlerini ödüllendirme görevi ise DİSK bürokratlarına düştü.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun divan başkanlığı görevini üstlendiği genel kurulda, sendikanın kuruluşunun 50. yılı nedeniyle bir de plaket töreni düzenlendi.

‘Görevini yeni kuşaklara devretme kararı aldığı' iddia edilen sendika patronu Rıdvan Budak’a plaketini DİSK Genel Başkanı Kani Beko verirken Muzaffer Subaşı’nın plaketini ise DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu verdi.

Budak ve Subaşı’nın plaket töreninde yaptıkları konuşmalar ise, eski hırsızların sendika yönetimini ‘genç kuşaklara devretme’ söyleminin basit bir yalandan ibaret olduğunu gösterdi. Kazım Doğan gibi on yıllarını tekstil işçilerine ve işçi sınıfına ihanetle geçiren ve 70’e yaklaşan yaşına rağmen koltuk hırsını koruyan bir bürokrata koltuğun devredilmesi bu söylemlerin sahteliğinin özetiydi.

Greif ihanetinin ardından

Amerikan tekeli Greif’teki işgal eylemini patron-polis operasyonuyla sonlandırmalarının ardından sendika içinde rant kavgasına tutuşan bürokrat takımı, Greif’teki toplu sözleşme ve son olarak yüzlerce taşeron işçisinin kadroya geçirilmesinin ardından kazandıkları üye sayısını gerici koltuk hesaplarına malzeme yapmaktan çekinmediler.

Yakın süreçte, Greif’in fabrikalarında işten atılan işçilere ‘seslerini çıkarmamalarını’ öğütleyen de DİSK/Tekstil’in şimdiki ‘genel patronu’ Kazım Doğan oldu. Sendikanın diğer şubeleriyle de ittifak yapan Doğan’ın bu hamleleri sonuç verdi. Greif örgütlenmesiyle beraber genel kuruldaki delege gücünü eline geçiren Doğan, 4 yıl boyunca sendikanın genel başkanlık koltuğunu işgal etme fırsatını elde etti.

 

 

 

 

 

Beyteks işçileri hakları ve gelecekleri için mücadele ediyor!

 

Adana Ceyhan’da kurulu Beyteks (İlbeyli) İplik Fabrikası’nda çalışan binlerce işçi, patronun kimi bahanelerle fabrikayı kapatma tehdidi ve “ücretsiz izne” gönderme saldırısıyla karşı karşıya bulunuyor.

‘İşlerin azalmasını’ bahane olarak öne süren Beyteks patronu, binlerce işçinin kazanılmış haklarını vermemek için saldırılarını hayata geçiriyor. İşçilerin kıdem tazminatı başta olmak üzere birçok hakkını hiç etmek istiyor.

Beyteks patronu, işçilere dayattığı ağır sömürü ve kuralsız çalışma koşulları sayesinde yıllarca servetine servet kattı. İstanbul Sanayi Odası’nın 2010 yılında yayınladığı Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde 251. sırada yer aldı. Her yılda işçilerin emeği ve alınterinden çalarak daha fazla büyüdü. Beyteks patronu sermayesini sürekli büyütürken işçilerin çalışma ve yaşam koşulları da her geçen gün daha da ağırlaştı. Beyteks patronunun son saldırısı nasıl büyüdüğünü bir kez daha gösterdi.

Beyteks patronunun dayatmalarını kabul etmeyen işçiler hakları ve gelecekleri için mücadele ediyorlar. İşçilerin hak mücadelesini kırmak ve birliğini dağıtmak için Beyteks patronu her türlü kirli yol ve yöntemi kullanıyor. Buna rağmen emeğine, onuruna, geleceğine sahip çıkan işçiler haklı mücadelelerini sürdürüyorlar. Sermayenin saldırılarına karşı mücadele eden Beyteks işçilerinin haklı mücadelelerinin yanındayız. Tüm duyarlı kamuoyunu da Beyteks işçileriyle sınıf dayanışmasını büyütmeye davet ediyoruz.

İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!

Beyteks işçisinin haklı mücadelesi kazanacak!

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası

(DEV TEKSTİL)

22 Nisan 2015

 

 

 

 

 

DEV TEKSTİL’den 1 Mayıs çağrıları

Çorlu

DEV TEKSTİL’in çıkardığı bildiriler, üzerinde 1 Mayıs yürüyüşünün toplanma yeri ve saatinin yer aldığı ilanlarla birlikte tekstil işçilerine ulaştırıldı.

Bildiri ve bülten dağıtımlarının yanı sıra Çorlu’da merkezi noktalara DEV TEKSTİL yazılamaları yapıldı.

GOP

BİSSE Tekstil işçilerine DEV TEKSTİL’in 1 Mayıs bildirileri ulaştırıldı. İş çıkışı yapılan ve işçilerin ilgiyle karşıladığı dağıtımın ardından çevredeki diğer tekstil fabrikalarına bildiriler ulaştırıldı. Yüzlerce bildirinin kullanıldığı dağıtımlarda birçok tekstil işçisiyle fabrikalarda yaşanan sorunlar ve 1 Mayıs üzerine sohbet edildi.

Kızıl Bayrak / Çorlu-GOP

 
§