30 Ocak 2015
Sayı: KB 2015/04

Metal işçileri tüm işçi ve emekçilerin geleceği için grevde!
Soykırımın 100. yılında Türkiye-Ermenistan ilişkileri
Türk-İş ağaları düzen siyasetine su taşıyor!
Grev ve mücadelede yeni evre!
Metal işçileri MESS'e meydan okudu
MİB grev çadırlarını birlikte kurdu
Prysmian işçileri: Sonuna kadar grev!
Avrupa Yakası'nda metal grevi
Grevin rüzgarı Ankara'da!
“Metal grevi DİSK’in grevidir!”
Sınıf devrimcileri metal greviyle dayanışmaya çağırıyor
8 Şubat çağrısı: Direnişçi işçilerle omuz omuza olmaya!
Ankara'da Greif etkinliği hazırlıkları
Karayolu işçisi taşeronluk, özelleştirme ve sendikal ihanet kıskacında!
Syriza: Gelmekte olan sınıf mücadelelerini engellemenin yeni adresi
Yunanistan’a komünizm bu kış gelmez!
Çözüm gerçek bir devrimde!
Yemen iç savaşın eşiğinde!
Dünya işçi ve emekçi eylemlerinden…
On binler Kobanê’nin kurtuluşunu kutladı
“Devletin istediği modelde birliğe ihtiyacımız yok”
8 Şubat mitingine giderken...
Paşabahçe Grevi: Fabrikadan kente, direnişten geleceğe
Emekçi Kadın Komisyonları ve Greif deneyimi
‘Tarihi başarı’dan tarihi bir gün
DGB MYK Ocak ayı toplantısı
Devrim Okulları kavgaya hazırlıyor
MEB’e yürümek isteyen DLB’lilere polis terörü
Hasta tutsak Evrim Erdoğdu’dan mektup
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Grevin rüzgarı Ankara'da!

 

Sakarya’da dayanışma eylemi

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla aralarında Metal İşçileri Birliği ve BDSP’nin de bulunduğu ilerici-devrimci kurumlar ile işçiler Sakarya Meydanı’nda metal grevinin sesini Ankara sokaklarında çınlattılar.

Basın açıklaması öncesinde meydandaki işçi ve emekçilere Ankara’nın yeni işçi bülteni GREV ulaştırıldı.

Açıklamada metal işçisinin insanca yaşamak ve çocuklarının geleceği için MESS dayatmalarına karşı 10 kentte gerçekleştirdiği grev ile Birleşik Metal-İş’in haklı ve onurlu direnişi selamlandı.

Metal işkolu grup toplu iş sözleşmelerinin metal iş kolunun ekonomide kapsadığı alan itibariyle emekle sermaye arasındaki mücadelenin önemli alanlarından biri olduğu ve metal iş kolunda kazanılan ya da kaybedilen hakların tüm ülkedeki emek sermaye savaşını etkileyecek nitelikte olduğu vurgulandı.

Basın açıklamasında MESS teşhir edilerek metal işçisinin greve çıkış nedenleri ve talepleri aktarıldı.

Ankara’nın emek-meslek örgütlerinin 15 bin metal işçisinin çalışma koşullarının ve ücretlerin iyileştirilmesi için bugün başlattığı onurlu grev mücadelesi ile dayanışma içinde omuz omuza olduğunun bir kez daha altı çizilerek açıklama sonlandırıldı.

Batıkent’te grev halayı

İlerici ve devrimci güçler Ankara Batıkent’te metal greviyle dayanışma eylemi gerçekleştirdi.

Akşam saatlerindeki eylem öncesinde grevle dayanışma çağrısı Ankaralı işçi ve emekçilere taşındı. Metal greviyle dayanışma amacıyla yürütülen çalışmalar sabah işe giriş saatinde OSTİM Metro önünde yapılan bildiri dağıtımıyla başladı.

Saat 16.00’da Batıkent’te yine ses sisteminden “Hava döndü işçiden” parçasının yayını yapılarak çekilen ajitasyonlarla Batıkentli emekçiler dayanışmaya çağrıldı.

Basın açıklaması öncesinde davul-zurna eşliğinde Batıkent Gimsa önünde grev halayına duruldu.

AKA-DER, BDSP, Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube, Genel-İş Ankara 2 No’lu Şube, HDK, Halkevleri, PSAKD Yenimahalle Şube ve SODER adına ortak basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında metal işçisinin yıllardan beri en ağır koşullarda çalıştığı, Türk Metal ve Çelik-İş’in MESS’in dayatmalarına boyun eğerek kölelik sözleşmesine imza attığı ancak Birleşik Metal-İş üyesi metal işçilerinin MESS dayatmalarına ve kölelik koşullarına karşı greve çıktığı belirtildi.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

 

 

 

Mahle işçileri grevde!

 

İzmir Gaziemir Serbest Bölge’de kurulu Mahle fabrikasında 29 Ocak sabahı grev başladı.

‘Bu işyerinde grev vardır’ pankartını coşkulu sloganlar eşliğinde fabrikaya asan Mahle işçileri sıklıkla "İşgal, grev, direniş!" sloganını attılar.

İşçiler yoğun yağmura rağmen coşkulu sloganlar attılar. Grev pankartının fabrikaya asılmasının ardından grev halayına duruldu. Metal İşçileri Birliği de Mahle işçilerine destek verdi.

MİB, "MESS’e karşı grev, zulme karşı birlik, yasağa karşı işgal! Bu ateş MESS’i yakacak!" pankartını açtı. Mahle’nin bölgede bulunan 3 fabrikasında gidilerek grev pankartları asıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir

 

 

 

 

 

Manisa Schneider’de
coşkulu buluşma

 

Grev kapsamındaki Schneider’de ise patronun MESS’ten ayrılması nedeniyle grev uygulaması başlamadı.

Manisa Schneider fabrikasının önünde buluşan İzmir ve Manisa MİB bileşenleri ‘"MESS’e karşı grev, zulme karşı birlik, yasağa karşı işgal! Bu ateş MESS’i yakacak!" şiarlı pankartı açarak büyük bir coşkuyla fabrikadan çıkan işçileri karşıladılar.

Aynı saatlerde DİSK/Birleşik Metal-İş ve Manisa Emek Demokrasi ve Barış Platformu bileşenlerinin de fabrika önüne gelmesiyle eylem başladı. Schneider işçileri ve destekçi güçler fabrika önünde buluştular.

Birleşik Metal-İş İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek tarafından yapılan konuşmada, Schneider fabrikasının da MESS’ten istifa eden fabrikalar arasında olduğu bilgisi verildi.

Yaşanan bu istifalardan sonra Schneider fabrikasının fiili olarak grevde bulunmadığı, üretimin devam ettiği ama teknik olarak grev pankartının asılması gerektiği ifade edildi. Birleşik Metal-İş yönetimi tarafından işyeri önüne “Bu işyerinde GREV var” pankartı asıldıktan sonra bir heyet Schneider yetkilileriyle görüşmek için içeri girdi. Manisa Schneider fabrikasında işçiler işbaşı yaptı.

Kızıl Bayrak / Manisa

 

 

 

 

Ankara’da dayanışma çağrısı

Metal işçilerinin sesi Ankara’da yankılandı. ‘Grev’ ile dayanışmaya çağıran MİB bildirileri dağıtıldı. MİB bildirilerinin dağıtımına ilgi yoğun olurken işçilerle gündemler üzerine sohbet edildi. Ardından Yüksel Caddesi’nde stand açılarak dayanışma çağrısı yapıldı. “Yaşasın dayanışma, yaşasın grev!” dövizleri standa asılırken MİB bildirileri ajitasyon konuşmaları eşliğinde dağıtıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara

 
§