17 Ekim 2014
Sayı: KB 2014/41

“Yeni Türkiye” halklara düşmanlık, işçi ve emekçilere katmerli kölelik ve baskıdır
Kürt halkı emperyalist kıskaç altında
Halkların birleşik devrimci direnişini büyütmeye!
Kobanê düşmedi,
direniyor!
Kobanê’nin sesi her yerde!
Polise misliyle katletme yetkisi
Hukukçular, AKP’nin ‘Vur emri’ni değerlendirdi
Kobane rüzgarında savrulanlar - K. Toprak
Aleviler Ankara mitinginde buluştu
Bingöl’de saldırı bahanesiyle kanlı infaz
Tekstil işçileri
Kobanê direnişinin yanında!
Kobanê için
dayanışma faaliyetleri
Almanya’da yaygın
Kobanê eylemleri
Ekim Devrimi neden güncel? - E. Eren
İşçi sınıfının mücadelesini büyütmek için devrimci sınıf sendikacılığı - B. Seyit
Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası Girişimi’nin kuruluş deklarasyonu
MESS-Türk Metal’den toplu sözleşme oyununda son perde
Sermayenin yıkım ve
talanına geçit vermeyelim!
Türk-İş ağaları sermaye ve AKP’nin hizmetinde!
Patronlara küresel uyarı
Gençlik Kobanê için direnişte!
Gericiliğe karşı,
gençlik Denizler’in yolunda!
İzmir’de işgal davası ertelendi
Ölümünün 32. yılında büyük Kürt şairini saygı ile anıyoruz...
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

İzmir’de işgal davası ertelendi

 

Soma Katliamı’nın ardından Ege Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi’ni işgal eden ve azgın polis saldırısıyla gözaltına alınan EÜ ve DEÜ öğrencileri hakkında açılan davanın ilk duruşması 14 Ekim’de görüldü.

Öğrenciler, duruşmadan önce adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdiler. Okuldaki işgal süreci ve eylemin nedenlerinin ifade edildiği açıklamada, Soma’nın ardından işçi katliamlarının devam ettiği vurgulandı. Katliam faillerinin rahatca dolaştığı, Ethem’in katilinin göstermelik ceza alırken; Ahmet’in, Ali İsmail’in, Medeni’nin, Berkin’in katillerinin de serbestçe dolaştığı belirtilerek, öğrencilerin ise 22 yıl ceza istemiyle yargılandığına dikkat çekildi. Kuralsız ve güvencesiz çalışma koşulları ile gelen işçi katliamlarına ve emperyalistlerin yarattığı savaşlara değinilerek, gençliğin mücadeleyi sürdüreceği belirtildi.

Basın açıklamasının ardından, duruşmaya desteğe gelen Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şube, Onurumuzu Savunuyoruz Platformu ve İzmir Kadın Dayanışması temsilcileri ile CHP Manisa milletvekili söz alarak Soma’da yaşanan katliama değindiler ve öğrencilere destek çağrısı yaptılar. Genel-İş Sendikası üyesi işçiler de eyleme katılım sağladı.

Duruşma salonuna geçildiğinde önce kimlik tespiti yapıldı ve avukatların duruşma başlamadan önce yaptıkları itirazlar sonucu mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.

Avukatların itirazlarının inceleneceği belirtilerek duyurulan erteleme kararında, davanın bir sonraki duruşmasının 30 Ekim’de yapılacağı bildirildi.

Ege Üniversitesi’nde ne olmuştu

22 Mayıs günü Soma Katliamı ve Canan Kulaksız Şenlikleri’nde terör estiren okul yönetimini protesto etmek için aralarında Ekim Gençliği okurlarının da bulunduğu 30 öğrenci Ege Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesini işgal etmişti. Gece yarısı helikopter destekli operasyonla gözaltına alınan öğrencilerden 6’sı tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilmiş, geriye kalanlar ise denetimli serbestlikle bırakılmışlardı. Operasyon sırasında 8 öğrenci de dışarıda beklerken alınmıştı.

Üniversiteliler Soma Katliamı’nı, Berkin Elvan’ı katleden polisin açıklanmamasını ve o gün Okmeydanı’nda terör estiren polisin bir kişiyi vurmasını protesto etmek için eylemdeydiler.

Kızıl Bayrak / İzmir

 

 

 

 

 

Devrimci liseliler EL CHE’nin yolunda!

 

EL CHE’nin yolunda, DLB saflarında sen de varsın” diyen Kartal DLB, ölümünün 47. yılında Che’yi andı. 13 Ekim’de gerçekleştirilen anma öncesi, Kartal’ın merkezi noktalarında “Ortadoğu’yu kurtarabilecek tek güç devrimdir! / DLB”, “EL CHE’nin yolunda, DLB saflarında sen de varsın! / DLB”, “CHE yaşıyor, DLB savaşıyor! / DLB” yazılamaları yapıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasında, Ernesto’nun doktorken Latin Amerika ülkelerini gezdiği ve orada insanların yaşadığı sorunların kaynağını sorgulayıp, emperyalist-kapitalist sisteme karşı yürütülen mücadeleye katıldığı anlatıldı. Bugün Ortadoğu’da gerçekleştirilen katliamlara ve emperyalist-kapitalist sisteme karşı Che gibi, 6. Filo’yu denize döken Denizler gibi olunması gerektiği vurgulandı.

Anma etkinliği, liselerde uygulanan baskılara karşı neler yapılabileceği üzerine tartışmalarla devam etti. Bu bölümde yürütülen tartışmalarda tüm liselerde “Emperyalist savaşa değil, eğitime bütçe!”, “Ortadoğu’da işgalci, okulda müşteri olmayacağız!” başlıklarıyla imza kampanyası yürütülmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, meslek liselerinde staj sömürüsü konulu bir imza kampanyası yapılması, 29 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilecek DLB İl Meclisi için okullarda “Sen de varsın!” başlıklı bildirilerin dağıtılması planlandı.

Liselilerin Sesi / Kartal

 

 

 

 

 

DLB’den Göçer ve Gedik’e ziyaret

 

Gebze Devrimci Liseliler Birliği (DLB), Gezi Gazisi Okan Göçer’i ve Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik’i ziyaret etti.

İlk olarak Haziran Direnişi’nde yaşanan polis saldırıları sırasında kafasına biber gazı kapsülü isabet eden Okan Göçer ziyaret edildi. Kafatası kemiği kırılmış olan, geçirdiği ameliyatın ardından kafasına yapay kemik yerleştirilen ve %84 engelli raporu verilen Göçer, geçirdiği ameliyattan aylar sonra sokağa çıkabilmişti.

Geçtiğimiz günlerde ise geçirdiği grip hastalığı Okan’ın hastalıklara karşı direncinin zayıf olduğunu gösterdi. DLB’lilerin 11 Ekim’de gerçekleştirdiği ziyarette kardeşi Onur Göçer, kardeşinin hafıza kaybı yaşadığını ve beslenmekte zorluk çektiğini ifade etti. Liseli devrimciler ise Okan’ı ancak pencereden görebildiler.

DLB’liler Okan’ı ziyaret ettikten sonra da Nuray Gedik’i Kartal’da nöbet tuttuğu çadırda ziyaret ettiler. Kısa süren ziyarette, ziyaretçilerle ve Nuray Gedik’le nöbet eylemi, Kobanê direnişi ve güncel gelişmeler üzerine sohbetler edildi. DLB’liler ayrıca çadırda bulunan deftere bir yazı yazarak “Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür!” dediler. Ayrıca Okan’ın sağlık durumu hakkında da bilgi veren DLB’liler Okan’ın selamını Nuray Gedik’e ilettiler. Ziyaret bitiminde “Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür!” sloganı ile çadırdan ayrılındı.

Liselilerin Sesi / Gebze


 
§