17 Ekim 2014
Sayı: KB 2014/41

“Yeni Türkiye” halklara düşmanlık, işçi ve emekçilere katmerli kölelik ve baskıdır
Kürt halkı emperyalist kıskaç altında
Halkların birleşik devrimci direnişini büyütmeye!
Kobanê düşmedi,
direniyor!
Kobanê’nin sesi her yerde!
Polise misliyle katletme yetkisi
Hukukçular, AKP’nin ‘Vur emri’ni değerlendirdi
Kobane rüzgarında savrulanlar - K. Toprak
Aleviler Ankara mitinginde buluştu
Bingöl’de saldırı bahanesiyle kanlı infaz
Tekstil işçileri
Kobanê direnişinin yanında!
Kobanê için
dayanışma faaliyetleri
Almanya’da yaygın
Kobanê eylemleri
Ekim Devrimi neden güncel? - E. Eren
İşçi sınıfının mücadelesini büyütmek için devrimci sınıf sendikacılığı - B. Seyit
Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası Girişimi’nin kuruluş deklarasyonu
MESS-Türk Metal’den toplu sözleşme oyununda son perde
Sermayenin yıkım ve
talanına geçit vermeyelim!
Türk-İş ağaları sermaye ve AKP’nin hizmetinde!
Patronlara küresel uyarı
Gençlik Kobanê için direnişte!
Gericiliğe karşı,
gençlik Denizler’in yolunda!
İzmir’de işgal davası ertelendi
Ölümünün 32. yılında büyük Kürt şairini saygı ile anıyoruz...
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Kobanê için dayanışma faaliyetleri

 

BDSP’li sınıf devrimcileri İstanbul’da Küçükçekmece ve Sarıgazi’de Kobanê direnişiyle dayanışmayı büyütme çağrısı yaptılar.

13 Ekim akşamı Sefaköy Metrobüs Durağı çıkışında buluşan sınıf devrimcileri BDSP imzalı “IŞİD terörüne karşı direnen Kobanê halkıyla dayanışmaya!” başlıklı bildirileri işçi ve emekçilere ulaştırdılar. Dağıtım boyunca yapılan ajitasyon konuşmaları ile Kobanê halkıyla dayanışma, emperyalizme ve IŞİD terörüne karşı mücadele çağrısı yapıldı. Dağıtım sırasında “IŞİD-AKP katliamlarına karşı Kürt halkıyla dayanışmaya!” manşetli Kızıl Bayrak gazetesi de işçi ve emekçilere ulaştırıldı.

İstanbul Sarıgazi’de, “IŞİD emperyalizmdir! Emperyalistler yenilecek direnen halklar kazanacak!, Kobanê’de direniş sürüyor! Kürt halkıyla dayanışmayı büyütelim!” şiarlı ve BDSP imzalı afişler merkezi noktalara ve Demokrasi Caddesi’ne yapıldı.

Samandıra Akpınar Mahallesi ve Dudullu hattı boyunca “Kobanê’de direniş sürüyor... Kürt halkıyla dayanışmayı yükseltelim!”  ve “IŞİD emperyalizmdir! Emperyalizm yenilecek direnen halklar kazanacak!” şiarlı BDSP imzalı ozalitler yapıldı.

Demokrasi Caddesi’nde sınıf devrimcileri tarafından Kızıl Bayrak satışı da gerçekleştirildi. BDSP önlükleri giyen sınıf devrimcileri ajitasyonlar eşliğinde gerçekleştirdikleri satışta, direnen Kürt halkıyla dayanışmayı yükseltme çağrısı yaptı.

Kızıl Bayrak / Ümraniye - Sefaköy

 

 

 

 

 

EKK ve DGB’nin Kobanê’ye destek eylemine polis terörü

 

Kobanê’de IŞİD çetelerinin kuşatması ve işgal girişimine karşı direnişin 25. gününde (10 Ekim) dayanışma için İstanbul Taksim Meydanı’nda eylem yapan DGB’liler ve EKK’lılar gözaltına alındı.

Taksim Meydanı’nda “Kobanê halkı yalnız değildir” pankartı açarak slogan atmaya başlayan Devrimci Gençlik Birliği (DGB) üyeleri polis tarafından zor kullanılarak gözaltına alındılar. 4 DGB’liyi darp ederek gözaltına alan polis, çevik kuvvet otobüsüne götürülüşleri sırasında slogan atan DGB’lilere işkence yaptı.

Bu eylemin hemen ardından ise Emekçi Kadın Komisyonları (EKK) aynı alanda pankart açtı. “Kobanê’de dövüşen, düşen kadınlara bin selam / Emekçi Kadın Komisyonları” pankartını açan 2 EKK’lı sloganlar atarak Kobanê direnişiyle dayanışma çağrısı yaptı. Bu eyleme de azgınca saldıran kolluk güçleri EKK’lıları darp ederek gözaltına aldı. Eyleme destek veren ve gözaltı saldırısını engellemeye çalışan iki emekçi de polis terörüne maruz kalarak gözaltına alındılar.

Gözaltına alınan 8 kişi Taksim Meydanı’nda hazır bekletilen gözaltı aracına bindirildiler.

Polisin gözaltı terörüne çevrede bulunan ve eylemi izleyen emekçiler de tepki gösterdi. Destek veren emekçilerden birkaçı, devrimcilerin gözaltı aracına bindirilişleri sırasında aracın yanına giderek gözaltı saldırısını engellemeye çalıştı. Çevredekilerin polise tepki göstermesi üzerine sivil polisler destek verenleri tehdit etti.

Karakolda ifade veren destekçiler serbest bırakılırken, ifade vermeyi reddeden devrimciler ertesi sabah çıkarıldıkları nöbetçi savcılıktan serbest bırakıldılar.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

 

Güzeltepe’de Kobanê için eylem


İzmir BDSP, 10 Ekim akşamı Çiğli Güzeltepe’de Kobanê direnişiyle dayanışma için oturma eyleminden önce pazar yerinde Kobanê direnişini anlatan resim sergisi açarak bildiri dağıtımı yaptı. Güzeltepeli emekçilere halkların kardeşliğini büyütme çağrısı yapılarak sermaye devletinin ABD’nin sözcülüğünü yaparak Ortadoğu halklarının ve Kobanê halkının katledilmesinin baş sorumlusu olduğu söylendi. İçerde ise Kürtlere, Alevilere baskı ve asimilasyon politikaları dayatırken, sermayenin taşeronluğunu yaparak işçi ve emekçileri açlığa, yoksulluğa mahkum ettiği, işçi katliamlarının baş sorumlusu olduğu vurgulandı.

Saat 19.00’da Güzeltepe Sağlık Ocağı önüne gidilerek resim sergisi burada da açılarak, Kobanê halkıyla dayanışmayı anlatan dövizlerle oturma eylemi başlatıldı. Eylem sırasında çevreden ilgi gösterenlerle sohbet edildi. Oturma eylemi saat 21.00’de sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Çiğli

 

 

 

 

Şahintepe’de Kobanê eylemine saldırı

 

İstanbul Şahintepe’de 15 Ekim akşamı gerçekleştirilen Kobanê eylemine saldıran polisler 5 kişiyi gözaltına aldı.

Cumartesi Pazarı sokağında toplanarak yürüyüşe geçen kitlenin caddeye çıkmasının ardından polisler saldırıya geçti.

Tazyikli su ve gaz bombalarıyla gerçekleştirilen polis saldırısına karşı kitle havai fişeklerle polise karşılık verdi. Polisin yoğun gaz atması sonucu kitle ara sokağa çekilip barikatlar kurdu. Ateş yakarak bir süre ara sokakta eylemi sürdüren kitle tekrar caddeye doğru yürüyüşe geçtiğinde polis tekrar yoğun bir şekilde saldırıya geçti.

Saldırıya karşı caddeye barikat kuran kitle çatışmayı burada sürdürdükten sonra yoğun gazdan dolayı ara sokaklara çekildi. Akreple ara sokaklara giren polisler evlerin balkonlarına dahi gaz bombası attılar. Sokaklarda terör estiren polisler 5 kişiyi gözaltına aldı.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece

 
§