17 Ekim 2014
Sayı: KB 2014/41

“Yeni Türkiye” halklara düşmanlık, işçi ve emekçilere katmerli kölelik ve baskıdır
Kürt halkı emperyalist kıskaç altında
Halkların birleşik devrimci direnişini büyütmeye!
Kobanê düşmedi,
direniyor!
Kobanê’nin sesi her yerde!
Polise misliyle katletme yetkisi
Hukukçular, AKP’nin ‘Vur emri’ni değerlendirdi
Kobane rüzgarında savrulanlar - K. Toprak
Aleviler Ankara mitinginde buluştu
Bingöl’de saldırı bahanesiyle kanlı infaz
Tekstil işçileri
Kobanê direnişinin yanında!
Kobanê için
dayanışma faaliyetleri
Almanya’da yaygın
Kobanê eylemleri
Ekim Devrimi neden güncel? - E. Eren
İşçi sınıfının mücadelesini büyütmek için devrimci sınıf sendikacılığı - B. Seyit
Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası Girişimi’nin kuruluş deklarasyonu
MESS-Türk Metal’den toplu sözleşme oyununda son perde
Sermayenin yıkım ve
talanına geçit vermeyelim!
Türk-İş ağaları sermaye ve AKP’nin hizmetinde!
Patronlara küresel uyarı
Gençlik Kobanê için direnişte!
Gericiliğe karşı,
gençlik Denizler’in yolunda!
İzmir’de işgal davası ertelendi
Ölümünün 32. yılında büyük Kürt şairini saygı ile anıyoruz...
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Gençlik Kobanê için direnişte!

 

Üniversiteliler, yaptıkları eylemlerle Kobanê direnişiyle dayanışmayı yükselterek AKP’nin gerici çeteleri desteklemesine, emperyalistlerin bölge planlarına karşı duracaklarını ifade ettiler. Gençlik, birçok üniversitede karşılaştıkları sivil faşist ve polis saldırısını militanca karşıladı.

İşgal ve boykotlar...

Çukurova Üniversitesi öğrencileri, 14 Ekim’de Akademik Açılış Töreni’nin düzenlendiği sırada, IŞİD çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırılarını ve devlet terörünü protesto etmek için eylem yaptı. Yürüyüş yaptıkları sırada sivil faşistlerin saldırısına uğrayan yüzlerce öğrenci, saldırıyı püskürterek, eylemlerini sürdürdü.

Daha sonra eylemlerini kent merkezine taşımak isteyen öğrenciler, kampüs çıkışında bir kez daha polis saldırısı ile karşılaştı. Polis ile kitle arasında çıkan arbede, öğrencilere yönelik gazlı saldırının ardından çatışmaya dönüştü. Ardından Rektörlük binasına yürümek isteyen öğrencilere yönelik polis saldırısı devam etti. Kitle daha sonra Hayırlı Sabancı Yabancı Diller Yüksekokulu’na girerek, binayı kısa süreliğine işgal etti. Yaklaşık iki saat süren işgal eylemi polisin çekilmesinin ardından sonlandırıldı.

ODTÜ’de Kobanê direnişiyle dayanışma için 9 Ekim’de düzenlenen boykot eylemine polis saldırdı. Boykot çağrısı yaparak kampüste yürüyüş gerçekleştiren ODTÜ öğrencileri A1 Kapısı önünde polis barikatıyla karşılaştılar. Burada TOMA ve akreplerle ve çok sayıda çevik kuvvet ekibi barikat kurarak öğrencilerin çıkışını engellemeye çalıştı. “Katil IŞİD işbirlikçi AKP! ODTÜ boykota” şiarlı pankartla yürüyüşe geçen öğrencilere önce TOMA gazlı su sıkarak saldırdı. Polis saldırısı, plastik mermi yağmuru ve gaz bombalarıyla devam etti. Bir süre devam eden çatışmanın ardından ODTÜ eylem komitesi eylemi sonlandırdı.

Türkiye ve Kürdistan’da Kobanê için yapılan eylemlere DTCF’den de ses verildi. 9 Ekim sabah saatlerinde asılan ozalitlerle Kobanê direnişi selamlandı. Devrimci, ilerici ve yurtsever öğrencilerin çağrısıyla okuldaki öğrencilerin de katılımıyla tüm anfiler dolaşılarak boykot çağrısı yapıldı. Ardından 12.00’de Ortabahçe’de oturma eylemi yapıldı. Burada da atılan sloganlar ve yapılan ajitasyon konuşmalarıyla IŞİD, sermaye iktidarı ve AKP teşhir edildi. Okul sürekli dolaşılarak Kobanê için boykot çağrısı yinelendi. Gün içinde birleşik mücadelenin bir örneği boykot başarıyla gerçekleştirildi.

Eylemler...

İstanbul’da “Gençlik Kobanê için direnişte” çağrısıyla toplanan gençlik örgütleri 10 Ekim’de Taksim’de basın açıklaması için bir araya geldi. Tünel’den Galatasaray Meydanı’na yürüyüş olarak açıklanan eylem, polisin yoğun ablukası ve üst aramalarla ortamı terörize etmesi nedeniyle basın açıklamasına çevrildi. Açıklamada, IŞİD çetelerinin saldırılarına, AKP’nin çetelere desteklerine ve Kobanê’yle dayanışma eylemlerine yönelik tutumlarına dikkat çekildi. Gençlik, gericiliğe ve emperyalistlere karşı halkların verdiği direnişi büyüteceklerini ifade ederek açıklamayı sonlandırdı. Polis eylem boyunca da tehditlerini sürdürdü.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde bir araya gelen öğrenciler Kobanê direnişine sahip çıkmak için 9 Ekim’de yürüyüş yaptılar. Yürüyüşe sermayenin kolluk kuvvetleri azgınca saldırdı. Uzun süre polisle çatışan öğrencilere çevik kuvvet aniden saldırıya geçti. Kampüsün ön ve arka kapısı olmak üzere iki kapıdan 200’den fazla çevik kuvvet polisi okula girdi. Polisin okula girmesinin ardından onlarca kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında akademisyenler de vardı.

Kızıl Bayrak / Adana-İstanbul-Ankara

 

 

 

 

 

Ağırnaslı Kobanê’de yaşamını yitirdi

 

YPG saflarında mücadele eden MLKP’li Suphi Nejat Ağırnaslı, 7 Ekim günü çetelerle yaşanan çatışmada yaşamını yitirdi.

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olan Suphi Nejat Ağırnaslı’nın Kobanê’deki çatışmalarda yaşamını yitirmesine ilişkin MLKP tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Kobanê’de yaşamını yitiren “Paramaz” kod adlı savaşçının Suphi Nejat Ağırnaslı olduğu duyurulan MLKP açıklamasında “Devrim yolunda canlarını verenlerin ideallerine bağlılık en temel ideolojik değerimizdir. Bu değeri daima yüksekte tutacağız” denildi.

 
§