4 Nisan 2014
Sayi: KB 2014/14

Yerel seçim sonuçları
Yerel seçimler üzerine bazı gözlemler
Çözüme giden yol sandıklardan değil,
sınıf savaşımından geçer!
Parlamenter hayaller değil, meşru militan mücadele
Yerel seçimler ve
ortalığa saçılan pislikler! - H. Yağmur
Hangisi suç?
Devrimci seçim çalışmasından 1 Mayıs’a... - S.Soysal
1 Mayıs yasağı için
bahane bulundu!
Ankara’da
1 Mayıs hazırlıkları!
BDSP’lilere saldırı protesto edildi
Direniş, özgürlük, 1 Mayıs...
Kızıldere’nin yolundan gidenler kızıl bayrağı yükseltiyor!
Yasa yürürlükte işçiler kapı önünde
Luna işçilerine
dayanışma çağrısı
Greif direnişi ve güncel görevler
“Bir kez daha ihanete uğradık, ama son sözü biz söyleyeceğiz!”
Eren Korkmaz: Çamurlu sularda yüzen
bir ihbarcı ve işbirlikçi
Bürokrasi içinde yolunu şaşıranlar
şimdi de dükkancılığa soyundu!
Greif’te efendiler ve hainler!
Greif ile dayanışma büyüyor!
Greif direniş günlüğü
Kadın işçiler
“Mücadeleye devam” dedi!
Greif direnişi Köln’deki Greif işçilerine taşındı
Yalanlara sığınanların
savaş tezgahı
“Bu resmi siz mi yaptınız?” - Z. Eylül
“Bir resmi yalan daha açığa çıktı!”
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Yalanlara sığınanların savaş tezgahı

 

Suriye’ye yönelik savaş planlarının Dışişleri Bakanlığı’nda nasıl kirli provokasyonlarla tezgahlandığı geçtiğimiz günlerde medyaya sızdırıldı. Yolsuzluk ve rüşvetlere ilişkin ses kayıtlarının yayınlanmasının kanıksandığı bir dönemde ortaya saçılan bu ses kayıtları diğerlerini kat be kat aşan bir içeriğe sahipti.

Zira kayıtlar ihale karşılığı alınan milyon dolarların paylaşıldığı telefon görüşmeleri değil Suriye’ye yönelik savaş politikasına “meşru” zemin yaratma üzerine gerçekleştirilen toplantının içeriğini deşifre etti. AKP şefleri açığa çıkan ses kayıtlarının savunulacak bir yanı olmadığını bildikleri için cepheden “ulusal güvenlik” argümanına sarıldılar. Böylece bu toplantıda konuşulanların genel geçer bir devlet uygulaması olduğu argümanına sarılarak suçlarını örtbas etmeye çalıştılar. Keza MİT TIR’larında da olduğu gibi, “tüm devletlerin yaptığı” yapılıyordu.

Açığa çıkan ses kayıtları esasında düzen güçlerinin kirli savaşlardaki değişmez politikasını yansıtıyor. İstediği kadar iktidar gücünü elinde tutsun, milyonların desteğini oy oranlarıyla arkasına almış sayılsın haksız olduğunu bilen yalana sarılır.

Sermaye hükümeti AKP’nin Suriye’ye yönelik savaş politikasında da sızdırılan ses kayıtları bu yalanların yansıması oldu. Kirli hesaplar suç ortaklarının kendi çıkarları için sızdırılarak bozuldu.

Fakat tarih birçok örneğiyle haksız savaşların başlamasından çok sonra açığa çıkan kirli planları yazar. Bunların arasında belki de en öne çıkan Nazi Almanyası’nın 2. emperyalist paylaşım savaşını başlattığı operasyondur. Ülkenin yarısının oy desteğini almasının ötesinde faşist kurumsallaşmasıyla ülkede diktatörlüğün cisimleştiği bir dönemde, tüm dünyaya savaş açmaya hazırlanan Adolf Hitler yalana dayalı kirli senaryolara imza atmıştı.

31 Ağustos 1939’ta Polonya sınırındaki Almanya’ya ait Gleiwitz Radyo İstasyonu, Polonya üniformalı kişilerce basıldı. İstasyonu korumakla görevli Alman ordusu birlikleriyle Polonya üniformalılar arasında çatışma çıktı. Çatışmanın ardından Almanya ordusu geri çekilirken radyoyu ele geçiren kişiler, Polonya’nın resmi dili Lehçe’yi kullanarak Almanya’yı hedef alan yayınlar yaptı. 

Çatışmalarda Franciszek Honiok isimli bir “”Polonyalı” da öldürüldü. Baskından saatler sonra, 1 Eylül 1939 günü 2. emperyalist paylaşım savaşının başlangıç vuruşu olan Polonya işgali başlamış oldu.

Alman radyosundan “Polonya hudut birlikleri bu gece sabaha karşı Gleiwitz’de Alman hududuna tecavüz ederek Alman askerlerine kayıplar verdirmişler, radyo verici istasyonunu tahrip etmişlerdir” duyurusu yaparken aylardır Polonya işgaline hazırlanan birlikler de saldırıya başlamıştı.

2. emperyalist paylaşım savaşı bittiğinde Polonyalılar’ın bildiğini tüm dünya öğrendi. Nürnberg Duruşmaları tutanaklarındaki Alfred Helmut Naujocks’un itiraflarıyla bu gerçek ortaya çıktı. 

Gleiwitz Radyo İstasyonu’na baskın düzenleyenler Polonyalı değil Alman Paraşütçü Birlikleri’nden oluşan seçilmiş bir birlikti. Öldürülen Franciszek Honiok ise Alman asıllıydı ve Polonya taraftarı olduğu iddiasıyla Naziler tarafından tutuklu bir esirdi. Saldırı öncesinde zehirle öldürülmüş, daha sonra kurşunlanıp Gleiwitz Radyo İstasyonu’nun önüne cesedi bulunması için bırakılmıştı. Operasyon Himmler olarak bilinen Almanya’da işçi ve emekçilerin haksız savaş karşısında Nazi taraftarı olması ya da sessiz kalmasını sağlamayı amaçlayan operasyonun son adımı böylece tamamlanmıştı.

Bu senaryolara Irak işgalinden de tanığız. ABD’nin “barış”, “demokrasi” getirme iddiası yeterli desteği yaratamayınca olmayan nükleer bombalara dair bilgiler “ele geçirildiği” savunusuyla savaşa zemin kazandırıldı. Bugün Suriye’ye yönelik emperyalist saldırganlıkta da benzer bir senaryo çizilmiş, gerici çetelerin kullandığı kimyasal silahlar Suriye devletine mal edilerek işgale kılıf yaratılmak istenmişti.

Dünyaya, ülkeye hükmettikleri propagandasına karşın egemenler kitleleri ikna edemedikleri takdirde savaşlara dahi girebilecek gücü kendilerinde bulamamaktadır. Kağıttan kaplan emperyalizm, milyonların suskun kalmasıyla ayakta duran diktatörler yalanlara sığınarak varlığını sürdürebilir. Fakat tüm yalanlar zamanın süzgecinde elenerek deşifre olmaya mahkumdur. Bazen savaşın hemen ardından bazen kirli tezgah hayata geçmeden ama tüm bu haksız savaşları bertaraf edebilecek olan yalanlarla kandırılmaya çalışılan işçi ve emekçilerin örgütlü gücüdür. Yoksa biri bitmeden diğeri başlayan savaşlar sürüp gidecektir.

 

 

 

 

MLPD’den Greif’e mesaj

 

MLPD Essen İl Teşkilatı, gönderdiği bir mesajla Greif işçilerini selamladı. Ayrıca, BİR-KAR’la birlikte etkinlik düzenleneceği ve bağış kampanyası yürütüleceği belirtildi. Mesajı sunuyoruz...

Sevgili Arkadaşlar,

Vermiş olduğunuz mücadeleyi dikkatle takip ediyoruz. Kanun değişiklikleriyle Almanya’da da taşeron ve süreli sözleşmeli işçilerin sayısı artmakta. Bunlar en çok gençlerimizi etkilemekte. Bundan dolayı mücadelenizle tam dayanışma içindeyiz.

Mücadelenizi, bulunduğumuz kentteki iş yerlerinde ve sendikalarda tanıtma faaliyeti içindeyiz. Bu kapsamda BİR-KAR’lı yoldaşlarımızla birlikte [Almanya’nın] Essen kentinde etkinlik düzenleyeceğiz ve başlamış olan bağış kampanyasını tanıtacağız.

Yaşasın uluslararası dayanışma!

E. Schweitzer

MLPD - Almanya Marksist Leninist Partisi
Essen İl Teşkilatı


L’Orange İşyeri İşçi Temsilciliği’nden Greif işçilerine…

 

Greif’in İstanbul çalışanlarına,

Kadın ve erkek işçi arkadaşlar,

Bizler, sizlerin ücret artışı ve taşerona karşı başlatığınız cesur mücadelenizi, Alman medyasının suskunluğuna rağmen duyduk. Sizlerle ve mücadelenizle dayanışma içerisinde olacağız. Biliyoruz ki kendi haklarımız için sürekli mücadele vermek zorundayız.

Taşeronlaştırma ve düşük ücret saldırısıyla tekeller, işçiler arasında rekabeti kışkırtarak bölmeye çalışıyorlar. Buna karşı seyirci kalanlar çok daha ağır sonuçlarla karşılaşacaklardır. Sizlerin mücadelenizde büyük başarılar diliyoruz.
Dayanışmacı selmalarımızla.

L’Orange Stuttgart İşyeri İşçi Temsilciliği

 
§