4 Nisan 2014
Sayi: KB 2014/14

Yerel seçim sonuçları
Yerel seçimler üzerine bazı gözlemler
Çözüme giden yol sandıklardan değil,
sınıf savaşımından geçer!
Parlamenter hayaller değil, meşru militan mücadele
Yerel seçimler ve
ortalığa saçılan pislikler! - H. Yağmur
Hangisi suç?
Devrimci seçim çalışmasından 1 Mayıs’a... - S.Soysal
1 Mayıs yasağı için
bahane bulundu!
Ankara’da
1 Mayıs hazırlıkları!
BDSP’lilere saldırı protesto edildi
Direniş, özgürlük, 1 Mayıs...
Kızıldere’nin yolundan gidenler kızıl bayrağı yükseltiyor!
Yasa yürürlükte işçiler kapı önünde
Luna işçilerine
dayanışma çağrısı
Greif direnişi ve güncel görevler
“Bir kez daha ihanete uğradık, ama son sözü biz söyleyeceğiz!”
Eren Korkmaz: Çamurlu sularda yüzen
bir ihbarcı ve işbirlikçi
Bürokrasi içinde yolunu şaşıranlar
şimdi de dükkancılığa soyundu!
Greif’te efendiler ve hainler!
Greif ile dayanışma büyüyor!
Greif direniş günlüğü
Kadın işçiler
“Mücadeleye devam” dedi!
Greif direnişi Köln’deki Greif işçilerine taşındı
Yalanlara sığınanların
savaş tezgahı
“Bu resmi siz mi yaptınız?” - Z. Eylül
“Bir resmi yalan daha açığa çıktı!”
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıldere’nin yolundan gidenler kızıl bayrağı yükseltiyor!

 

Sınıf devrimcileri Kızıldere’nin yıldönümünde gerçekleştirdiği anmalarla 10 yiğit devrimcinin bayrağının dalgalanmaya devam ettiğini dosta-düşmana bir kez daha gösterdiler.

Ankara’da genç komünistlerden mezar başı anması

Ankara’da DLB ve Ekim Gençliği Kızıldere’de katledilen on yiğit devrimciyi Mahir Çayan’ın mezarı başında andı. Seçimlerin bir gün sonrasında “Seçimimiz Kızıldere” diyen genç komünistler kavga bayrağını yükseltme sözü verdi.

Karşıyaka Mezarlığı’nda biraraya gelen genç komünistler, buradan Mahirler’in mezarına kadar yürüyüş gerçekleştirdiler. Coşkulu sloganlarla gerçekleşen yürüyüşün ardından mezar başında anma programı gerçekleştirildi. İlk olarak on yiğit devrimci şahsında tüm devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından DLB ve Ekim Gençliği adına basın açıklaması okundu.

Basın açıklamasının ardından Ekim Gençliği adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada Kızıldere’nin önemine değinilirken, seçimlerin ardından genç komünistlerin birkez daha mücadele alanlarında oldukları vurgulandı. Düzenin seçim oyununa karşı Mahirler’in yolundan kararlı bir şekilde ilerlendiği ifade edildi.

Konuşmanın ardından ‘Kızıldere ağıdı’ hep birlikte söylendi. Anma programının ardından tekrar kortejler oluşturularak yüründü. Yürüyüşte Çav Bella marşı söylendi.

Sincan’da Kızıldere anması

Sincan’da Devrimci Liseliler Birliği Kızıldere’de katledilen devrim şehitlerini andı.

Etkinlik, bir DLB’li tarafından Mahirler’in devlet tarafından nasıl katledildiğinin anlatılması ile başladı. Reformizmden kopuş, siper yoldaşlığı, devrimci kimlik, direngen tutum üzerine tartışmalar yapıldı. Ardından başka bir DLB’li Kızıldere şehitleri üzerine yazdığı şiirini okudu. Ardından 1 Mayıs hazırlıkları kapsamında neler yapılabileceği konuşuldu.

Söyleşi şeklinde ilerleyen etkinlik, müzik dinletisiyle sona erdi.

İzmir: “ON’lara sözümüz devrim olacak”

İzmir Ekim Gençliği, Kızıldere katliamını lanetlemek, destansı direnişi bir kez daha selamlamak için etkinlik düzenledi.

Anma Kızıldere katliamını anlatan bir sinevizyon ile başladı. Sinevizyonun ardından Kızıldere şehitleri şahsında tüm devrim ve sosyalizm davasında şehit düşenler için saygı duruşu yapıldı.

Ardından Ekim Gençliği adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada şunlar söylendi:

“Kızıldere olayı siper yoldaşlığının tarihe geçmiş en önemli örneğidir. 30 Mart devrimci mücadeledeki kararlılığın, adanmışlığın simgesidir. Bizler genç komünistler olarak bu mirasın sahiplenicileri ve mirasçısıyız. Mahirler’in mücadelesini sandıklara hapsetmeye çalışanlar Mahirler’in mücadelesinin devamı olamazlar.”

Son dönem artan faşist baskılara değinildi. Düzenin seçim oyunu 30 Mart nezdinde bir kez daha teşhir edildi. “Gençliğin geleceği sandıklara sığmaz” denilerek gençlik sokağa, eyleme ve örgütlenmeye çağrıldı.

Devrimci Liseliler Birliği konuşmasında Kızıldere’nin tarihi bir panoraması çizildi. DLB konuşmasının ardından serbest kürsü açıldı. Kürsüde bir komünist, gençliğin örgütlenme sorunu üzerinde durdu. Örgütlenme ihtiyacı, gençliğin devrimci örgütünü kurma misyonu ve algısı ile hareket etmek gerektiğini belirterek “Bu topraklarda bu iddiayı komünistler ortaya koyuyor ve tüm devrimci mirasın savunucusu komünist hareketin kendisidir. 27 yıldır bu bayrağı taşımaya devam ediyor” dedi.

Söz alan bir üniversiteli ise Kızıldere olayının tam bir devrimci kopuş olduğunu söyledi. Bir liseli de Mahir Çayan ve yoldaşlarının kararlığını ve siper yoldaşlığını vurguladı.

Serbest kürsünün ardından şiir dinletisi yapıldı. Şiir dinletisinin ardından kapanış konuşması yapıldı ve etkinlik Çav Bella marşı ile bitirildi.

Etkinlikte Parti ve devrim şehitlerinin resminin olduğu bir köşe yapılırken salonun bir duvarına da ’68 devrimci gençlik tarihi resim ve yazılarla anlatıldı.

Ege Üniversitesi’nde anma

Anma eyleminden önce afiş, bildiri ve ozalitler kullanılarak eyleme katılma çağrısı yapıldı.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin önünde toplanan öğrenciler, Edebiyat Fakültesi sınıflarını gezerek öğrencileri eyleme çağırdılar. Sloganlar ve marşlar eşliğinde Hazırlık Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Öğrenci Çarşısı güzergahı boyunca yürüyen öğrenciler “Kızıldere’den Haziran isyanına seçimimiz sokak ve direniş!” şiarlı pankartı taşıdılar.

Öğrenciler çözümün sandıklarda ve seçimlerde değil, sokakta ve direnişte olduğunu vurguladılar. Saygı duruşunun ardından cafelerde ajitasyon konuşmaları yapıldı. Konuşmalarda Kızıldere’den Gezi’ye kavganın ve direnişin devam ettiği, mücadele ateşinin büyüdüğü ifade edildi. ”Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Gezi şehitleri onurumuzdur!”, “Mahir, İbo, Deniz sürüyor, sürecek mücadelemiz!” sloganlarının atılmasının yanı sıra Kızıldere’de şehit düşen 10 yiğit devrimcinin isimleri haykırıldı.

E Cafe’de basın açıklamasının okunmasından sonra Kızıldere Marşı okunarak Edebiyat Fakültesi’ne gitmek için eylem sonlandırıldı.

Kızıldere’nin kavga çağrısı Kartal’da!

Kartal Üç Fidan Gençlik Kültür Evi’nde “ON’ları anmak devrim ve sosyalizm bayrağını yükseltmektir!” pankartının asıldığı salonda, saygı duruşuyla başlayan anma, Kızıldere şehitleri için hazırlanan sinevizyon gösterimi ile sürdü.

Sinevizyon gösteriminin ardından söz BDSP’ye verildi. BDSP adına yapılan konuşmada şunlar söylendi: “Bugün ON’ları anmanın devrim ve sosyalizm çağrısını yükseltmekten, Greif’lerin ateşini her yere yaymaktan geçtiği, bunun için de herkesi devrim ve sosyalizmin bayrağı altına çağırıyoruz.”

Konuşmanın ardından bir şiir dinletisi sunularak etkinlik sonlandırıldı.

Etkinliğin ardından Bankalar Caddesi’nde bir yürüyüş gerçekleştirildi ve Kartal Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Kızıldere’yi anlamanın ve anmanın yolunun, On’ları aşmak, devrim ve sosyalizm kavgasını büyütmek olduğu söylendi. Mahirler’in, İbolar’ın, Denizler’in yolunun parlamentoya çıktığını savunanlara inat bugün devrimci eylemi büyütmenin önemine vurgu yapıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir-Ankara-İstanbul

 
§