4 Nisan 2014
Sayi: KB 2014/14

Yerel seçim sonuçları
Yerel seçimler üzerine bazı gözlemler
Çözüme giden yol sandıklardan değil,
sınıf savaşımından geçer!
Parlamenter hayaller değil, meşru militan mücadele
Yerel seçimler ve
ortalığa saçılan pislikler! - H. Yağmur
Hangisi suç?
Devrimci seçim çalışmasından 1 Mayıs’a... - S.Soysal
1 Mayıs yasağı için
bahane bulundu!
Ankara’da
1 Mayıs hazırlıkları!
BDSP’lilere saldırı protesto edildi
Direniş, özgürlük, 1 Mayıs...
Kızıldere’nin yolundan gidenler kızıl bayrağı yükseltiyor!
Yasa yürürlükte işçiler kapı önünde
Luna işçilerine
dayanışma çağrısı
Greif direnişi ve güncel görevler
“Bir kez daha ihanete uğradık, ama son sözü biz söyleyeceğiz!”
Eren Korkmaz: Çamurlu sularda yüzen
bir ihbarcı ve işbirlikçi
Bürokrasi içinde yolunu şaşıranlar
şimdi de dükkancılığa soyundu!
Greif’te efendiler ve hainler!
Greif ile dayanışma büyüyor!
Greif direniş günlüğü
Kadın işçiler
“Mücadeleye devam” dedi!
Greif direnişi Köln’deki Greif işçilerine taşındı
Yalanlara sığınanların
savaş tezgahı
“Bu resmi siz mi yaptınız?” - Z. Eylül
“Bir resmi yalan daha açığa çıktı!”
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Greif ile dayanışma büyüyor!

 

Greif işçileriyle dayanışma amacıyla oluşturulan platformlar yürüttükleri faaliyetlerle direnişin sesini yaymaya devam ediyor.

İzmir’de kurulan Greif İşçileriyle Dayanışma Platformu çalışmalarına devam ediyor.

Platform kurulduğundan bu yana Greif işgalini İzmir kamuoyuna yaymak için bir dizi karar alınarak çalışmalar yoğunlaştırılıyor. Greif işçileri ile maddi menevi dayanışmanın örülmesi için yaygın propagandaya başlandı. Öncelik olarak Greif işçilerinin hazırlamış olduğu imza metni sendikalara, ilerici ve devrimci kurumlara dolaştırıldı. Greif işgalinin önemi her fırsatta vurgulanıp imza ve maddi desteği sağlanması için çağrılarda bulunuldu.

KESK İzmir Şubeler Platformu direnişe destekçi olduğunu vurguladı. Ayrıca şubelerini Greif işçilerinin ihtiyaç toplama yerleri olarak kullanılabileceği söylendi. İzmir Eğitim-Sen 3 No’lu Üniversiteler Şubesi de panele imzacı olabileceklerini söylediler.

İzmir’in farklı yerlerinde açılan standlarda kart satışlarının yaygınlaştırılması, Greif işçilerinin ihtiyaçlarının toplanılması ve Greif işgalinin sahiplenilmesi çağrıları yapılması vurgulandı. Ayrıca haftalardır açılan dayanışma standlarının daha çok yoğunlaştırılması kararlaştırıldı.

Aliağa’da Greif işçileriyle dayanışma etkinliği 27 Mart akşamı Dayanışma bürosunda gerçekleştirildi.

Etkinlikte ilk önce Greif işgalinin süreci aktarıldı. Etkinlikte BİR-KAR’ın hazırlamış olduğu sinevizyon gösterildi. Ardından Maden filmi ve bitiminde Greif işçilerinin “Bir yevmiyeni bizimle paylaş” videosu seyredildi.

Söyleşi bölümünde ise Greif işgalinin önemi vurgulanarak dayanışmanın daha da güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Katılan işçiler de söz alarak Aliağa’da diğer emekten yana kurumlarla bir dayanışma platformu oluşturmak gerektiğini ifade etti. Dayanışma üzerine yapılabilecekler tartışıldı. Konuşmalar sonucunda imza standlarının daha verimli kullanılması ve Greif işçileriyle dayanışma platformunun kurulması için çalışmalara başlanması kararlaştırıldı.

Coats’ta bürokratlardan engelleme girişimi

Bursa Greif Direnişiyle Dayanışma Platformu çalışmalarına devam ediyor. Platform 27 Mart’ta işgalci Greif işçilerinin çağrısını DİSK Tekstil’in örgütlü olduğu Coats fabrikasına taşıdı.

Greif işçilerinin hazırladığı “DİSK Greif’tir! DİSK’in fiili-meşru mücadele değerlerine işçiler sahip çıkmalıdır!” başlıklı broşürler öğle vardiyasına giren işçilerle sabah vardiyasından çıkan işçilere dağıtıldı.

Greif işgalini anlatan konuşmalarla yapılan dağıtım DİSK Tekstil yöneticileri tarafından engellenmek istendi. Şube Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Kaplan, dağıtım için sendikadan izin alınması gerektiğini söyledi ve “işçileri kandırmaya çalışıyorsunuz” diyerek dağıtımı provoke etti. Broşürleri alan işçilere seslenerek broşürleri yere atmalarını istedi. Fakat bu istek işçiler tarafından karşılık bulmadı. İşçiler “Niye atıyoruz, DİSK’in üyeleri değiller mi?” diyerek broşürlerden almaya devam etti. Bunun üzerine Kaplan yanında duran bazı işçilerin ellerinden broşürleri almaya çalıştı. İşçilerden topladığı broşürleri Kaplan’ın elinden alan platform bileşenleri DİSK Tekstil üyesi Greif işçilerinin taşerona ve kölece çalışma koşullarına karşı verdiği fiili meşru mücadeleyi anlatan bu broşürlerden neden rahatsız olunduğunu anlatarak dağıtıma devam etti. İşçiler de broşürleri almayı sürdürdü.

Heykel’de dayanışma çağrısı

Faaliyet dağıtımın ardından Heykel’de dayanışma masası açılarak devam etti. Greif yönetimine gönderilmek üzere imzalar toplantı. Bildiriler dağıtıldı. Konuşmalarla işgalci Greif işçilerinin mücadelesi anlatıldı. Masaya ilgi yoğundu.

Kızıl Bayrak / İzmir-Bursa

 

 

 

 

İşçiler Boğaz Köprüsü’nü kesti!

 

3 Nisan günü Boğaziçi Köprüsü’nde yolu keserek basın açıklaması yapan Greif işçileri direniş kazanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

“Greif’te direniş kazanacak! Patron sendika işbirliğine son!” pankartı açan işçiler basın açıklamasını bitirdikten sonra polisler gelerek işçileri yolun kenarına itti. “Direne direne kazanacağız!”, “Kahrolsun sendika ağaları!” sloganları atan işçiler bekleyişlerini yol kenarında sürdürdü.

İşçiler sloganlar eşliğinden Anadolu Yakası'na doğru yürüdü.

İşçiler Anadolu Yakası'na geçtiğinde polis saldırarak işçilerin kollarını bükmeye çalıştı. Diğer işçilerin engel olması üzerine arbede çıktı. Bu sırada kadın direnişçilerden birisi fenalaştı. İşçiler polis zoruyla karakola götürüldüler.

Gözaltınan alınan 13 işçi Boğaziçi Köprüleri Koruma Müdürlüğü'nde tutuldu.

Gözaltında ifade vedmeyi redden işçiler, işlemlerin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldılar.

 

 

 

 

Greif’in sesi emekçilere taşınıyor

 

Sınıf devrimcileri Greif direnişi ile dayanışma çağrısını yükseltiyorlar.

İzmir Greif Dayanışması Konak Kemeraltı girişine masa açarak Greif işgalini İzmirli işçi emekçilere taşıdı. Masa faaliyeti boyunca Greif Direnişi’nin haklı ve meşru talepleri anlatılmaya çalışıldı. Destek imzası toplanan masada aynı zamanda Greif işçilerine maddi destek sağlamak için kart satışı da yapıldı.

Kayseri’de 27 Mart sabahı işçilerin önemli servis güzergahlarından biri olan Belsin’de Kayseri İşçi Bülteni’nin dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtım sırasında işçilerle sohbet edildi.

Yaklaşık birbuçuk saat süren dağıtımda yaklaşık 600 adet Kayseri İşçi Bülteni kullanıldı.

Esenyurt BDSP Greif işçileriyle dayanışmayı büyütmek için çıkardığı ozalitleri Esenyurt- Köy içi, Tabela ve Depo’un birçok yerine yaptı. Ozalitlerde ayrıca Greif işçilerinin banka hesap numarası ile Greif işçilerinin kendi sitelerinde yayınladıkları acil ihtiyaç listesi ve iletişim numaraları yer aldı.

Ümraniye BDSP Alemdağ’da kurulu bulunan DİSK Bileşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlü olan Penta Fabrikası’na Greif işçilerinin direnişlerindeki son süreci değerlendiren ve DİSK’i göreve çağıran broşür dağıtımı yaptı.

Küçükçekmece BDSP, DİSK’e üye sendikalarda örgütlü olan işçilerin çalıştığı fabrikalara Rıdvan Budak ihanetini ve gelinen süreci anlatan Greif Direniş Dosyası’nın dağıtımını yaptı.

Sınıf devrimcileri İkitelli Marmara Sanayi Sitesi, Esot, Demirciler Sanayi , Metal-İş Sanayi ve Doğu Sanayi Sitesi’ndeki işçilerle Greif Direnişi ile ilgili sohbet etti.

Kızıl Bayrak / İzmir - Kayseri – Esenyurt – Ümraniye - Küçükçekmece

 
§