5 Ekim 2012
Sayı: SİKB 2012/07 (40)

 Kızıl Bayrak'tan
Yeni Ekimler için
devrime hazırlanıyoruz
Sermaye devleti savaşa hazırlanıyor!
Sayfalarından kan damlıyor!
AKP’nin 4. Kongresi
Bozuk düzende sağlam çark olmaz
Oslo tartışmaları yerini yine
imha planlarına bıraktı
Ulucanlar şehidi Habip Gül mezarı başında anıldı!
Baraj mizanseni ve tasfiye operasyonu
Elit Çikolata’da işten atma saldırısı
Eylül ayında iş cinayetlerinde 83 ölüm
“Direnmek yaşamaktır!”
GOP’ta işçilerin yeni mevzisi kuruldu!
Alevilik sorunu
4+4+4 sisteminde
özel gereksinimli çocukların durumu
Eğitimin gericileştirilmesine karşı mücadeleye!
Avrupa işçi ve emekçilerin
eylemleriyle çalkalanıyor
Kıtalarda grevler, protestolar...
Alman devletinin “4. zenginlik ve yoksulluk raporu’’ ve yakıcı gerçek
Kapitalizm, işçinin sermayeye
çevrilmiş kanıdır!
Birleşik, kitlesel, devrimci bir
6 Kasım için!
4+4+4, harçlar, dershaneler, sınav sistemi, yeni YÖK Yasası…
Cam fanus içinde metamorfoz
Neşet Ertaş’ın ardından…
Bahçelievler Katliamı
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Akçakale'ye düşen top mermisi 5 kişinin ölümüne sebep oldu...

Sermaye devleti savaşa hazırlanıyor!

 

Akçakale’ye düşen ve 5 kişinin ölümüne sebep olan top mermisi, sermaye devletinin emperyalist savaş hevesinin bahanesi oldu. Önce misilleme yapılarak Suriye’deki kimi hedefler bombalanırken ardından hızla sınır ötesi tezkeresi için adımlar atıldı.

Akçakale’ye düşen mermi 5 kişiyi öldürdü

Bir süredir şarapnel parçalarının düştüğü Urfa’nın sınır kasabası olan Akçakale’ye 3 Ekim günü 17.00 sıralarında top mermisi düştü ve patlamada 4’ü çocuk 5 kişi hayatını kaybetti. Suriye ordusu tarafından atıldığı öğrenilen merminin neden olduğu patlamada 9 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Gerçekleşen patlamanın ardından Akçakale halkı AKP’ye büyük bir tepki göstererek Hükümet Konağı’na doğru yürüyüşe geçti. Ancak polis bu kez de saldırıya tepki gösteren halkı hedef alarak tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Saldırıya taşlarla karşılık veren Akçakale halkı konağın camlarını taşlarken Kaymakam’ın zırhlı araçla olay yerini terk ettiği öğrenildi.

Türkiye’den savaş fırsatçılığı

Yaşanan olayın ardından Türkiye cephesinde tam bir savaş çığırtkanlığı yaşandı. Önce Suriye’ye yönelik misilleme yapan TSK, askeri hedeflere yönelik top atışı gerçekleştirdiğini duyurdu. Yapılan açıklamada şunlar söylendi: “Sınır bölgesindeki silahlı kuvvetlerimiz, angajman kuralları çerçevesinde anında karşılık vermiş ve radarla tespit edilen Suriye'deki noktalara top atışı yapılarak hedefler vurulmuştur”

Açıklamada ayrıca “ulusal güvenliğimize yönelik bu tür provokasyonlarını asla karşılıksız bırakmayacaktır'' denilerek Suriye’ye yönelik tehditte bulunuldu.

Ancak basına yansıyan haberler, saldırının yalnızca askeri hedeflerle sınırlı kalmadığı ve Suriye’ye yönelik çok yönlü bir saldırı başlatıldığı yönünde.

Suriye cephesinden yapılan açıklamada ise sorumluların araştırıldığı ifade edilerek başsağlığı dilendi.

Yapılan misilleme saldırısının ardından Başbakanlık konutunda Başbakan Erdoğan’ın başkanlık ettiği ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın katıldığı olağan üstü bir zirve gerçekleştirildi. 3 buçuk saat süren toplantının ardından Suriye’ye yönelik askeri müdahaleye olanak tanıyan tezkere çıkarılması kararı çıktı.

Meclise sunulmak üzere imzaya açılan tezkere, bakanlar kuruluna imzalatıldıktan sonra meclise gönderildi.

Savaş kışkırtıcılarına emperyalist şeflerden destek

Yaşanan patlamayı fırsata çeviren ve savaş çığırtkanlığına soyunan AKP’nin imdadına emperyalist savaş şefleri de yetişmekte gecikmedi. Davutoğlu aracılığı ile dünyaya duyurulan patlamanın ardından NATO, büyükelçiler düzeyinde olağanüstü bir toplantı yaptı.

Ardından Türkiye’nin yanında olduğunu belirten NATO’nun açıklamasında şunlar söylendi: “Washington Anlaşması'ndan kaynaklanan güvenlik ve dayanışmanın bölünmezliği çerçevesinde Türkiye'nin yanında yer alan ittifak, müttefikine karşı bu tür saldırgan eylemlerin derhal sona erdirilmesini talep etmekte ve Suriye rejimini uluslararası hukuku bir kez daha ihlal etmemesi konusunda uyarmaktadır.”

Ayrıca BM Güvenlik Konseyi de yaşanan soruna dair olağanüstü bir toplantı yapma kararı aldı.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da ''Suriyelilerin sınırın ötesinden ateş açmalarından öfke duyuyoruz” dedikten sonra Türkiye’ye tam destek vereceğinin sözünü verdi.

 

 

 

 

Zam sağanağı sürüyor...

 

Ekonomide her şeyin yolunda gittiğini söyleyen ve rekor kıran büyüme rakamlarıyla övünen sermaye hükümeti, zam yağmuruna devam ediyor. İğneden ipliğe her şeye yaptığı zamlarla emekçilerin belini büken hükümet, Nisan ayındaki doğalgaz ve elektrik zammının ardından bir kez daha zam saldırısına başvurdu.

Geçtiğimiz günlerde otomobil, akaryakıt, içki ve tapu harcına yapılan yüklü zamların ardından bu kez de elektrik ve doğalgaza zam yapıldı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), yarından geçerli olmak üzere doğalgaz satış fiyatlarının, nihai tüketici fiyatlarına yüzde 9,8 oranında yansıyacak şekilde arttırıldığını bildirdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) internet sitesinde yayımlanan kurul kararında, Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt A.Ş. tarafından dağıtım şirketlerine, 1 Ekim'den itibaren uygulanacak toptan elektrik satış bedelinin 20,80 Krş/kWh olarak belirlendiği yer aldı.