20 Nisan 2012
Sayı: SYKB 2012/16

 Kızıl Bayrak'tan
Kurultayın gücüyle devrimci 1 Mayıs’a
yeni mevziler kazanmaya!
Sermaye iktidarının komşu halkları hedef alan saldırganlığı devam ediyor...
Newroz direngenliğine
tutuklama terörü
Karadağ davasının aynasında
düzen gerçeği
Bosch’ta deviremeyen darbe güçlendirdi
Bosch’ta patron-çete
saldırısına protesto
Türk Metal çetesi
Bosch işçilerine saldırdı!
Sınıf devrimcileri 1 Mayıs’a hazırlanıyor!
GOP’ta 1 Mayıs şenliği gerçekleşti
Sermayenin saldırılarına karşı
1 Mayıs’a!..
Taşeron İşçileri Kurultayı işçi kürsüsü oldu
DİSK/Genel-İş yöneticileri kurultayı değerlendirdi
Tarihten güncelliğe dünyada ve Türkiye’de 1 Mayıs - H. Fırat
Yunanistan, sınıf mücadelesinde dönüm noktası...-V.Yaraşır
Mısır’da gerici iktidar çatışmaları
BM’den Suriye’ye gözlemci heyeti
Kıbrıs BES yeniden
süresiz grevde
Ekim Gençliği 1 Mayıs’a hazırlanıyor!..
ODTÜ öğrencileri
mücadeleyi büyütüyor
Eğitim hakkına sahip çık!
Osmangazi Üniversitesi’nde
cami yapımı...
10. BİR-KAR Gençlik Kampı başarıyla gerçekleşti!..
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

MİKE Müzik Topluluğu İmaj Radyo’daydı..

1 Mayıs çalışmaları çerçevesinde Radyo İmaj’da yapılan Yavuz Canpolat’ın sunduğu “Bir resim sessizliği” isimli programa konuk olan Mamak İşçi Kültür Evi Müzik Topluluğu, devrimci kültür-sanat, İşçi Kültür Evi’nin topluluk ve kurs çalışmaları üzerine sohbet gerçekleştirdi.

14 Nisan’da yapılan programda, ayrıca sermaye iktidarının işçi sınıfına yönelik sosyal yıkım saldırılarını dile getiren topluluk üyeleri 2012 1 Mayısı’nda alanlara çıkmak için fazlası ile sebep olduğunu söylediler. Müzik topluluğu bileşenleri, 1 Mayıs’ın içeriğinin hem sermaye iktidarının hem de sendikal bürokrasinin yoğun çabaları ile boşaltılmaya çalışıldığını dile getirerek, 1 Mayıs’ın içeriğine uygun bir şekilde gündeme getirilmesi gerektiğini vurguladı. Ve bu günün işçi sınıfının sermayeye karşı bir mücadele günü olması gerektiğinin altını çizdiler. Ayrıca radyo aracılığı ile tüm işçi ve emekçiler 22 Nisan’da Ankara BDSP’nin Vedat Dalokay Düğün Salonu’nda yapacağı etkinliğe çağrıldı.

Radyo programının ardından, radyo binasına gelen www.ankayasam.com çalışanları MİKE Müzik Topluluğu bileşenleri ile, web sitesinde yayınlamak üzere İşçi Kültür Evi ve müzik çalışmaları üzerine görüntülü röportaj yaptı.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

 

 

“ON’ların Türküsü” söylendi...

Grup Yorum'un “ON'ların Türküsü” adını taşıyan konseri 15 Nisan Pazar günü Bakırköy Pazar Meydanın'da gerçekleşti. Yüzbinlerce kişinin katıldığı konser geçen yıl da düzenlenmişti. Bu yıl Grup Yorum'a Zülfü Livaneli, Aynur Doğan, Aylin Aslım, Hüseyin Turan ezgileriyle eşlik ederken Nihat Behram da şiirleriyle programda yer aldı.

Bağımsız Türkiye vurgusunun öne çıkarıldığı konserde Hüseyin Turan, Grup Yorum’a saygılarını ifade etti. Aylin Aslım, Grup Yorum’un ‘Ulaşır Sana’ şarkısını söyledi. Zülfü Livaneli ise “Sizlerden güç almaya geldim” diye bitirdi. ‘Böyledir Bizim Sevdamız’la başlayan Livaneli, ‘Karlı Kayın Ormanı’ şarıkısıyla katkısını sonlandırdı. Konser sanatçıların seslendirdiği türkü ve marşlarla gün sonuna kadar devam etti.

 

 

 

Sanatsal özgürlüğe darbe!

Şehir Tiyatroları Yönetmeliği’ni oyçokluğuyla değiştirerek sanatsal özgürlüğe büyük bir darbe vuran dinci-gericilik, Genel Sanat Yönetmeni’nin görevlerini de tırpanladı.

Repertuarı oluşturma görevi genel sanat yönetmeninin elinden alınarak, oluşturulan ‘edebi kurul’a devredildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde alınan karara karşı çıkan tiyatro sanatçıları ise tepkilerini dile getirdi.

Yönetmelik kabul edilemez”

- Orhan Alkaya: Yönetmeliğin imzalandığını bana kendisiyle telefonda görüştüğüm Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen söyledi. Ancak daha sonra Kadir Topbaş’ın imzalamadığı ve geri çektiği söylenildi. Bu da bilgi kirliliği oluşturdu. Ama bu yönetmelik hiçbir şekilde kabul edilemez. Yönetmelik imzalandığı takdirde Şehir Tiyatroları bir sanat kurumu olma vasfını yitirir.

- Jülide Kural: Bir sanatçı bu özgürlük alanını kaybederse ölmüş demektir. Bu süreci Türkiye sanatına vurulmuş bir darbe olarak görüyorum. Kabul etmiyoruz.

- Mehmet Ali Alabora: 98 yıldır bu kurumu ayakta tutan sanatçıların, bakanlığın, belediyenin, STK’ların bir araya gelerek, 2014’te 100. yılını kutlayacak olan Şehir Tiyatroları’nı, dünyada örnek olabilecek şekilde bir modeli hep birlikte oluşturabilmek. Sayın Başkanımızı konuşmaya davet ediyoruz.

- Emre Kınay: Tiyatroyu tiyatrocular yönetir. Topbaş’ın tiyatrodan önce uğraşması gereken İstanbul’la ilgili bir sürü işi var.

- Levent Üzümcü: Şimdi top başkanda ve kendisi tarihi bir kararın eşiğinde. Vereceği kararla ya tarihe geçecek ya da tiyatronun cellatı olacak. Unutmayın ki, Shakespeare tarihe geçti ama o dönemin siyasileri tarihe geçemedi.