20 Nisan 2012
Sayı: SYKB 2012/16

 Kızıl Bayrak'tan
Kurultayın gücüyle devrimci 1 Mayıs’a
yeni mevziler kazanmaya!
Sermaye iktidarının komşu halkları hedef alan saldırganlığı devam ediyor...
Newroz direngenliğine
tutuklama terörü
Karadağ davasının aynasında
düzen gerçeği
Bosch’ta deviremeyen darbe güçlendirdi
Bosch’ta patron-çete
saldırısına protesto
Türk Metal çetesi
Bosch işçilerine saldırdı!
Sınıf devrimcileri 1 Mayıs’a hazırlanıyor!
GOP’ta 1 Mayıs şenliği gerçekleşti
Sermayenin saldırılarına karşı
1 Mayıs’a!..
Taşeron İşçileri Kurultayı işçi kürsüsü oldu
DİSK/Genel-İş yöneticileri kurultayı değerlendirdi
Tarihten güncelliğe dünyada ve Türkiye’de 1 Mayıs - H. Fırat
Yunanistan, sınıf mücadelesinde dönüm noktası...-V.Yaraşır
Mısır’da gerici iktidar çatışmaları
BM’den Suriye’ye gözlemci heyeti
Kıbrıs BES yeniden
süresiz grevde.
Ekim Gençliği 1 Mayıs’a hazırlanıyor!..
ODTÜ öğrencileri
mücadeleyi büyütüyor
Eğitim hakkına sahip çık!
Osmangazi Üniversitesi’nde
cami yapımı...
10. BİR-KAR Gençlik Kampı başarıyla gerçekleşti!..
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Newroz direngenliğine tutuklama terörü...

7 devrimci ve ilerici tutuklandı!

Newroz eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle 10 ve 12 Nisan’da yapılan polis baskınlarıyla gözaltına alınan 22 devrimci ve ilericiden 9’u 12 Nisan sabahı İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. 9 kişiden 8’i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken Partizan okuru Pınar Kalaycı sevk edildiği nöbetçi mahkemeden serbest bırakıldı.

13 Nisan sabahı adliyeye sevk edilen 13 kişiden 7’si hakkında tutuklama kararı verildi. Adliyeye getirilenlerden BDSP çalışanı Deniz Aydın, Ekim Gençliği okuru Bekir Sürücü ve Uğur Karakuş savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

7 kişi tutuklandı

Mahkeme heyeti, ETHA muhabiri Çağdaş Küçükbattal, ESP üyeleri Hasan Tunç ve Erdal Demirhan için denetimli serbestlik kararı verdi. Mahkeme sorgusuyla serbest kalan 3 kişi, her hafta bir gün karakola giderek imza atacaklar. ETHA muhabiri Çağdaş Küçükbattal hakkında arama kararı olduğu gerekçesi ile ifadesi alınmak üzere Bakırköy Adliyesine götürüldü ve ardından serbest bırakıldı.

Tutuklamalara gerekçe: KCK üyeliği

Mahkemeye çıkarılan, ESP Genel Başkan Yardımcısı Çiçek Otlu, ESP üyesi Çağdaş Karabayraktar, Emek Gençliği Merkez Yöneticisi Eren Yurt, Sosyalist Parti PM üyesi Yiğit Can Yirmibeş ile Öğrenci Kolektifi üyeleri İhsan Oğuz Yüzgeç ve Kadir Ev, BDSP çalışanı Burcu Deniz hakkında tutuklama kararı verildi.

Tutuklamalar, “KCK üyeliği”, “KCK talimatıyla korsan gösteriye katılmak”, “Çevreye zarar vermek” gerekçelerine dayandırıldı.

Polisten ‘Newroz soruları’

Savcılık ifadesine çıkarılanlara, “Newroz’a nasıl katıldın? Neden katıldın? Kimin talimatı ile katıldın?” şeklinde sorular yöneltilirken, Newroz kutlamasının yapıldığı 18 Mart gününe ilişkin telefon dinlemelerinin yanı sıra Aralık 2011 ve Ocak 2012 tarihine ilişkin dinleme kayıtları da dosyada yer buldu.

Adliye önünde eylem

BDSP, DHF, Ekim Gençliği, EÖC ve Partizan tarafından 12 Nisan sabahı adliye önünde gerçekleştirilen eyleme Mücadele Birliği de destek verdi.

Eylemde okunan açıklamada, AKP hükümeti eliyle devreye sokulan bu dizginsiz saldırganlığın, Newroz’da Kürt halkı ve devrimci ve ilerici güçler tarafından ortaya konan direniş ruhuna ve mücadele kararlılığına dönük tahammülsüzlüğün açık bir göstergesi olduğu belirtildi. Eylemde, ÇHD üyesi avukat Sevinç Sarıkaya da söz aldı. Gözaltılara ilişkin bilgileri aktaran Sarıkaya, gözaltına alınanların dosyalarında düzmece iddialar bulunduğunu, devletin kendi hukukuna dahi uymadığını vurguladı.

Tutuklama terörüne öfke

13 Nisan günü tutuklama kararının açıklanmasının ardından dışarıda bekleyen kitle slogan atarak tepkisini dile getirdi. Tutuklananların çıkış yapacağı adliye kapısına yönelen kitle burada sloganlara devam etti. Kimi tutuklu yakınları karar sonrası fenalaştı.

Tutukluları taşıyan aracın hareket etmesinin ardından polis adliye önünde bekleyen kitleye saldırdı. Polis kalkanlarıyla kitleye müdahale etti. Polisle kısa süreli bir arbede yaşandı. Polis, kitleyi adliye kapısından uzaklaştırdıktan sonra araç kitlenin bulunduğu yolun ters tarafındaki yoldan çıktı.

Tepkilerini sloganlarla adliye kapısında bir süre sürdüren kitle, buradan Beşiktaş Meydanı’na kadar sloganlarla yürüdü ve ardından dağıldı.

Adliye önünde eylem

Gün içerisinde, BDSP, Ekim Gençliği, DHF, EÖC Mücadele Birliği ve Partizan tarafından yapılan açıklamada “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!” ve üzerinde gözaltına alınanların isimlerinin yazılı olduğu “Gözaltılar serbest bırakılsın!” pankartı açtılar.

Kurumlar adına yapılan açıklamada yaşanan baskınların ve gözaltıların keyfiliğine dikkat çekilerek, amacın Newroz’da ortaya konan iradeyi kırmaya yönelik olduğuna işaret edildi.

Açıklama, faşist baskı ve devlet terörünün Kürt halkının özgürlük mücadelesini ve bu topraklarda sürdürülen devrimci mücadeleyi engelleyemeyeceğine vurgu yapılarak sonlandırıldı.

Bekir Sürücü ve Deniz Aydın’ın aileleri de eyleme katılarak, birer konuşma yaptılar.

Gerekçeler meşru değil”

Gözaltında bulunanların avukatlarından Çağdaş Hukukçular Derneği yöneticisi Zeycan Balcı da bir konuşma yaptı. Balcı, dava dosyasında suç unsuru oluşturacak hiçbir delilin bulunmadığına ve 3 yıl öncesine ait görüntülerin zorla dosyayla ilişkilendirildiğine işaret ederek gerekçelerin meşru olmadığına değindi.

Devrimci irade teslim alınamaz”

Ev baskınları ile gözaltına alınan ve serbest bırakılan DHF’li Kenan Ulaş da bir konuşma yaparak gözaltı sürecini anlattı.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

Burcu Deniz’le dayanışmaya!

Newroz kutlamaları gerekçesiyle yapılan operasyonların bir parçası olarak Gebze’de gözaltına alınıp İstanbul’da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan sınıf devrimcisi Burcu Deniz’in hapishane bilgileri netleşti.

Tüm okurlarımızı BDSP çalışanı Burcu Deniz’le dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz.

İletişim adresi:

Burcu Deniz

Bakırköy Kapalı Kadın Hapishanesi

B-5 Koğuşu

İstanbul