20 Nisan 2012
Sayı: SYKB 2012/16

 Kızıl Bayrak'tan
Kurultayın gücüyle devrimci 1 Mayıs’a
yeni mevziler kazanmaya!
Sermaye iktidarının komşu halkları hedef alan saldırganlığı devam ediyor...
Newroz direngenliğine
tutuklama terörü
Karadağ davasının aynasında
düzen gerçeği
Bosch’ta deviremeyen darbe güçlendirdi
Bosch’ta patron-çete
saldırısına protesto
Türk Metal çetesi
Bosch işçilerine saldırdı!
Sınıf devrimcileri 1 Mayıs’a hazırlanıyor!
GOP’ta 1 Mayıs şenliği gerçekleşti
Sermayenin saldırılarına karşı
1 Mayıs’a!..
Taşeron İşçileri Kurultayı işçi kürsüsü oldu
DİSK/Genel-İş yöneticileri kurultayı değerlendirdi
Tarihten güncelliğe dünyada ve Türkiye’de 1 Mayıs - H. Fırat
Yunanistan, sınıf mücadelesinde dönüm noktası...-V.Yaraşır
Mısır’da gerici iktidar çatışmaları
BM’den Suriye’ye gözlemci heyeti
Kıbrıs BES yeniden
süresiz grevde
Ekim Gençliği 1 Mayıs’a hazırlanıyor!..
ODTÜ öğrencileri
mücadeleyi büyütüyor
Eğitim hakkına sahip çık!
Osmangazi Üniversitesi’nde
cami yapımı...
10. BİR-KAR Gençlik Kampı başarıyla gerçekleşti!..
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Ekim Gençliği 1 Mayıs’a hazırlanıyor!

Üniversite kampüslerinde ve şehir merkezlerinde 1 Mayıs çağrılarını yükselten Ekim Gençliği okurları “Denizler’in yolunda düzene başkaldırıyoruz!” şiarı ile yapacakları etkinliğin duyurusunu da yapmaya başladı.


İstanbul

İTÜ’de FEB, Maden, Elektrik Elektronik, Kimya Metalurji Fakülteleri’ne Ekim Gençliği’nin 1 Mayıs’ta alanlara çağrı yapan “Özgürlük, devrim, sosyalizm!” şiarlı afişleri kullanıldı. 75.yy öğrenci yemekhanesinde ise afiş kullanımının yanı sıra 1 Mayıs bildirisi dağıtımı gerçekleştirildi. Ekim Gençliği’nin son sayısı için masa açıldı ve dergi satışı gerçekleştirildi.

6 Mayıs’ta gerçekleştirilecek “Denizlerin yolunda düzene baş kaldırıyoruz! Özgürlük, devrim, sosyalizm için geleceğimize sahip çıkıyoruz!” şiarlı etkinliğin afişleri fakültelerde ve öğrenci yemekhanesinde kullanıldı. Ayrıca yemekhanede etkinliğin el ilanlarının dağıtımı gerçekleştirildi.

Felsefe Kulübü’nün Marksizm ve Diyalektik Materyalizm atölyesi kapsamında bu dönem Alman İdeolojisi bitirildi ve yeni bir planlama yapıldı. Karl Marks’ın 1844 El Yazmaları üzerinden yeni bir planlama yapıldı.

İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüs’te, Hukuk, İktisat, Siyasal Bilimler Fakülteleri’nde ve yemekhanede afiş çalışması yapıldı. Çalışmada Ekim Gençliği’nin “Geleceğine sahip çık!” şiarlı kampanya afişleri ile 1 Mayıs ve 6 Mayıs afişleri kullanıldı.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda açılan Ekim Gençliği masasında 1 Mayıs bildirileri ile 6 Mayıs el ilanlarının yanı sıra dergi ve gazete satışları gerçekleştirildi.

16 Nisan günü Galatasaray Lisesi önünde açılan stantta Ekim Gençliği ve Kızıl Bayrak satışları yapıldı. 1 Mayıs’a çağrı yapan bildirilerin yanı sıra 6 Mayıs’ta Aksaray Su Gösteri Sanatları Merkezi’nde gerçekleşecek olan “Denizler’in yolunda düzene başkaldırıyoruz!” etkinliğine davet eden el ilanları dağıtıldı.

YTÜ’de hazırlık öğrencileriyle söyleşi yapıldı. Söyleşide, öncelikle yapılacak olan 1 Mayıs pikniğinin hazırlıkları konuşulup, görev paylaşımları yapıldı. Ardından Ekim Gençliği’nin yeni sayısındaki başyazı okundu. Okumanın ardından yapılan tartışmalarda 1 Mayıs’ın önemi ve gençliğin 1 Mayıs’a hangi taleplerle katılması gerektiği üzerine konuşmalar yapıldı. 1 Mayıs söyleşisinin devamında ise güncel olaylar hakkında tartışmalar yapılırken, Maltepe işçilerinin direnişi, üniversitelerdeki soruşturma ve ceza terörü ve devrimcilerin, ilericilerin, yurtseverlerin her eylemine yönelik azgın polis terörü üzerine sohbetler yapıldı.

YTÜ Yıldız Kampüsü’nde de Tonoz Kantin, yemekhane ve fakültelerde 6 Mayıs etkinlik afişleri kullanıldı. Ayrıca 1 Mayıs bildirileri de yemekhanede ve sınıflarda yoğun olarak kullanıldı.


Ankara

ODTÜ, Beytepe, DTCF ve Cebeci’de hafta başından itibaren “İşçilerin birliği, halkların kardeşliği” şiarlı 1 Mayıs etkinliğinin afişleri ile Ekim Gençliği’nin kampanya ve 1 Mayıs afişleri yaygın olarak yapıldı. Yanı sıra amfilerde, dersliklerde, yemekhanelerde yapılan bildiri dağıtımlarıyla gençliğe 1 Mayıs’ta alanlarda olma çağrısı taşındı. Açılan stantlarla Ekim Gençliği’nin son sayısı ve Kızıl Bayrak öğrencilere ulaştırıldı.


Eskişehir

Ekim Gençliği’nin “Özgürlüğüne sahip çık!” şiarlı kampanyası çerçevesinde tutuklu öğrencilere kartpostal göndermek için Anadolu Üniversitesi’nde başlatılan stant çalışması sürdürüldü.

“Emperyalist saldırganlığa, kapitalist sömürüye, faşist baskı ve teröre karşı 1 Mayıs’a!” yazılı afişlerin üniversitede kullanılmaya başlanması ile birlikte 1 Mayıs çalışmaları da başladı.

Bu çerçevede Ekim Gençliği okurlarının düzenlediği toplantıda “1 Mayıs Hazırlık Komiteleri” kuruldu. 1 Mayıs’ın enternasyonal niteliği ve tüm dünyada kutlanması üzerinden yapılan konuşmanın ardından, içinden geçmekte olduğumuz dönem ve 1 Mayıs’ın bu dönemdeki anlam ve önemi tartışıldı. Bunun ardından Eskişehir’de 1 Mayıs’a giden süreçte nasıl bir çalışma hattı izleneceği planlandı.

Ayrıca 25 Nisan günü 1 Mayıs etkinliği yapılması da kararlaştırıldı. Müzik, şiir, sinevizyon gösterimi, sunumlar ve serbest kürsünün olacağı etkinliğin teknik hazırlıkları tamamlanarak yaygın duyurusu yapılmaya başlandı.

6 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek merkezi etkinliğin duyurusunun da bu çalışmalar sırasında yaygın biçimde yapılması kararlaştırıldı.

Ekim Gençliği / İstanbul – Ankara – Eskişehir

 

 

 

Ekim Gençliği Afyon’da

Kocatepe Üniversitesi’nde bu yıl çalışma yürütmeye başlayan Ekim Gençliği okurları, ilk olarak dergiyi üniversite öğrencilerine tanıttılar.

Bahar döneminde ise çevredeki insanlarla birlikte Ekim Gençliği okuma etkinlikleri yapılmaya başlandı. Öğrencilerden dergi hakkında olumlu eleştiriler alınırken öğrenciler kendi bölümlerinde başka öğrencilere çalışmayı taşımaya başladı. Öğrenciler, Meslek Yüksek Okulları’ndaki staj sömürüsünü, GSS’nin gençliğe yansımalarını çevresindeki insanlara anlatarak Ekim Gençliği dergisini tartışmaya başladı. Öğrencilerin yorumlarında, Ekim Gençliği’nin düzenin getirdiği sorunları doğru bir biçimde anlattığı ve sorunların çözüm yollarının örgütlü mücadelede olduğunu gösterdiği ifade edildi.

Ayrıca Afyon Ekim Gençliği, Felsefenin Başlangıç İlkeleri kitabıyla eğitim çalışmaları yaparken 29 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek Denizler anması için de hazırlık yaptı.

Ekim Gençliği / Afyon

 

 

 

İzmir Öğrenci Kurultayı çalışmalarından...

İzmir Öğrenci Kurultayı’nın çalışmaları çeşitli araçlarla sürdürülüyor.

15 Nisan günü kurultay çalışmaları bildiri ve fanzin dağıtımı ile sürdü. TÜYAP Kitap Fuarı girişinde dağıtım gerçekleştirildi.

17 Nisan günü ise kurultay çalışanları toplu olarak afişe çıktı ve İzmir’in merkezi noktaları ve üniversite çevrelerine yaygın kurultay afişi yapıldı. Faaliyet sırasında Buca, Bornova, Konak ve Alsancak’ın yanı sıra Ege Üniversitesi içine de afişleme yapıldı.

Aynı gün DEÜ İİBF komitesi bir yandan da imza standı açarak “Yaz okulu değil bütünleme istiyoruz” kampanyasının çalışmalarını yürüttü.

18 Nisan günü ise çalışmalar kampüslerde devam etti. Ege Üniversitesi Öğrenci Çarşısı’nda kurultay masası açıldı. Ayrıca Öğrenci Çarşısı, Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi ve Hazırlık binasına Kurultay çağrısının olduğu afişler yapıldı.

Dokuz Eylül’de ise kurultay çağrı afişleri ve pankartı asılarak propaganda çalışmalarına başlandı. Kurultay hazırlık komiteleri bileşenleri, kurultaya sunulacak tebliğleri tartışmak üzere bir toplantı gerçekleştirdi.

Kurultay Hazırlık Komiteleri