26 Kasım 2010
Sayı: SİKB 2010/45

 Kızıl Bayrak'tan
NATO’nun “yeni konsepti”yle
tescillenen uşaklık!
Sicilli işbirlikçilerin “eksen”i emperyalizme uşaklık!.
Metal cephesini
güçlendirme sorumluluğu
Mehmet Beşeli: Metal işçisinden
korku bu anlaşmaya sinmiştir
Tofaş işçisiyle Türk Metal’in satış anlaşması üzerine konuştuk.
Metal işçileri: Taslağımızın arkasındayız, greve kadar gideriz!
İnsanca yaşamaya yeterli
asgari ücret için mücadeleye!ı
“Ulusal istihdam stratejisi” saldırısına karşı mücadeleye!
TEKEL işçileri: Güvencesiz çalışmaya karşı birleşelim!
BETESAN’da baskılara
rağmen direniş
TKİP devrimin ve
komünizmin bayrağını yükseklerde tutacaktır!
Almanya’da coşkulu
12. yıl kutlaması!
Parti örgütlerinden gelen mesajlar.
Alaattin Karadağ yoldaş vurulduğu yerde anıldı!
Alaattin Karadağ
mezarı başında anıldı!
Alaattin Karadağ’ın yoldaşları ve dostları Taksim’deydi!.
Katliamın 10. yılında 39 er sanık sandalyesinde
Almanya’da sıcak sonbahar
ve görevler
ABD İsrail’i “barış” için silahlandıracak
Haiti’deki trajedi
emperyalistlerin eseri
Kadına yönelik şiddetin kaynağı kapitalizmdir!.
Eğitim emekçileri alanlardaydı!..
Aleviler İzmir’de oturma eyleminde
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Alaattin Karadağ’ın yoldaşları ve dostları Taksim’de haykırdı...

“Katil devlet hesap verecek!”

Alaattin Karadağ’ın yoldaşları ve dostları 20 Kasım günü Taksim’deydi. BDSP tarafından örgütlenen eylemle Alaattin Karadağ’ın davasına sahip çıkıldığı gösterilirken, katil devletten hesap sorma kararlılığı haykırıldı.

Direnişçi TEKEL işçileri ve BETESAN direnişçisi Zeynel Kızılaslan’ın da katıldığı eyleme Emekçi Hareket Partisi, Proleterce Devrimci Duruş, Alınteri, Devrimci Anarşist Faaliyet de destek verdi. Eyleme 100 civarında kişi katıldı.

Eylem için kitle Taksim Tramvay Durağı’nda toplanmaya başladı. Toplanma sırasında pankart ve flamalar ile birlikte Alaattin’in resimleri açılarak coşkulu sloganlarla Alaattin Karadağ selamlandı. Bir süre canlı ve coşkulu sloganlarla beklenildikten sonra Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüşe geçildi. Oluşturulan kortejin önünde “Alaattin Karadağ yoldaş ölümsüzdür! Devrimciler ölmez devrim davası yenilmez! / BDSP” pankartı açıldı. Pankartın iki yanında iki büyük kızıl bayrak taşınırken, yakılan meşaleler eyleme militan bir hava kattı.

Kortejden gür sloganlar yükselirken düzenli biçimde megafonlarla çevreye yönelik ajitasyon konuşmaları yapıldı. “Alaattin’i katleden sermaye devleti ve onun eli kanlı cellatlarıdır. Alaattin’i katleden kapitalist sömürü düzenidir. Alaattin’i katledenlerden hesap soracağız!” sözleri İstiklal Caddesi’nde yankılandı.

“Katillerin yakasını bırakmamakta kararlıyız”

Yürüyüş Galatasaray Meydanı’nda son buldu. Burada pankartı çevreleyen kitle gür bir şekilde slogan atmayı sürdürürken konuşmalara geçildi.

BDSP adına yapılan basın açıklamasında “Alaattin yoldaş bir yıl önce alçakça katledildi. Bir cinayet şebekesi gibi çalışan Avcılar-Esenyurt polisi yoldaşımızın bedenine sayısız kurşun yağdırdı. Amaç onu katletmek, canını almaktı. Bunun için yerde savunmasız yatarken dahi kurşunlamaya devam ettiler” sözleriyle başlayan açıklamada, polisin aleni biçimde gerçekleştirdiği bu infazın daha sonra düzen kurumlarının elbirliğiyle gizlenmeye çalışıldığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında katillerden hesap sorma kararlılığı ifade edilerek, “Burada bir kez daha ilan ediyoruz ki, bu katillerin yakasını bırakmamaya kararlıyız. Cinayetin sorumluluğunu şu ya da bu biçimde taşıyan düzen güçlerinden hesap sormakta kararlıyız” denildi.

“Alaattin olmaya çağırıyoruz”

Açıklamada Alaattin yoldaşın devrime adanmış yaşamına da değinilerek, Alaattin gibi yaşama, Alaattin gibi direnme, Alaattin gibi sömürüye karşı mücadele bayrağını yükselteme çağrısı yapıldı.

“Alaattin olmaya çağırıyoruz!” denilen açıklama şu sözlerle sona erdi:

“Buradan yoldaşımızı katleden faşist katillere karşı bir kez daha haykırıyoruz: Alaattinler’in ve davasının karşısında kurşunlarınızın bir hükmü yoktur. Çünkü çürümüş asalak düzeniniz karşısında devrim davası da onun uğruna hayatlarını koyan devrimciler de varolmaya devam edecektir. Ne yaparsanız yapın, ne kadar kan dökerseniz dökün düzeninizin yıkılışına engel olamayacaksınız. Bunun için devrimciler ölmez, devrim davası yenilmezdir!”

BDSP adına yapılan açıklamanın ardından kısa bir şiir dinletisi yapıldı. Şiir dinletisini coşkulu sloganlar takip etti.

Ardından BETESAN direnişçisi Zeynel Kızılaslan söz aldı. Tuzla’da yaşanan sömürü koşullarını anlatarak, tersane işçilerini katledenlerle Alaattin’i katledenlerin aynı güçler olduğunu vurguladı. Eylem, Avusturya İşçi Marşı’nın hep bir ağızdan söylenmesiyle sona erdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul



Sefaköy

Alaattin Karadağ, 21 Kasım Pazar günü Küçükçekmece’de düzenlenen etkinlik ve eylemle dostları ve yoldaşları tarafından anıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anma programında ilk sözü BDSP temsilcisi aldı. Konuşmada Alaattin Karadağ’ın özgeçmişi kısaca aktarıldı. Karadağ’ın proleter kimliği ve mücadeleyle kurduğu ilişki kendi metinlerinden alıntılarla ifade edildi.

Mücadele çağrısıyla sonlanan konuşmanın ardından etkinlik şair Rahime Henden’in şiirleriyle devam etti. Henden’in devrim şehitleri ve Parti için yazdığı şiirlerini okumasının ardından, kısa bir şiir dinletisi daha sunuldu. Etkinlik Sefaköy İşçi Kültür Evi Müzik Grubu’nun söylediği marşlar ve türkülerle son buldu.

Etkinliğin ardından BDSP’liler, İnönü Mahallesi Pazartesi Pazarı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Maslakçeşme Caddesi trafiğe kapatılarak yapılan kısa bir yürüyüşün ardından pazar girişine gelen sınıf devrimcileri burada basın açıklamasını gerçekleştirdiler. Açıklamada Alaattin Karadağ’ın anısının mücadele alanlarında yaşatılacağı ifade edildi

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece


Ankara

Alaattin Karadağ, Ankara’da sınıf devrimcilerinin gerçekleştirdiği toplantı ile anıldı.

Toplantıda yapılan sunumda, Alaattin yoldaşın mücadelesi, örgütlü bir yaşama adım atmasından itibaren geçirdiği süreçler ve gözaltında, zindanda, mahkemede, ölüm orucu sürecinde aldığı tutumlar özetlendi. Sunum, Alaattin yoldaş şahsında devrimci kimlik ve örgütlü kimlik üzerinden anlatımlarla devam etti. Alaattin yoldaşın yanısıra diğer şehit yoldaşlarımızın yaşamları da özetlendi. Yoldaşlarımızın  “zor dönemin devrimcileri” oldukları ifade edildi. Tüm yoldaşlarımızın örnek kimliklerinin şekillenmesinde partinin oynadığı özel role vurgu yapıldı.

Alaattin yoldaş şahsında diğer şehit yoldaşların yaşamlarından örnek alınması hatta onların aşılmasının gerekliliği vurgulandı.

Yapılan sunumların ardından tartışma bölümüne geçildi. Zor bir dönemde devrimci olmanın, devrimci siyasal faaliyet yürütmenin, hele ki sınıf içerisinde devrimci siyasal faaliyet yürütmenin özel önemi vurgulandı. Toplantı, sınıf çalışması, aileye karşı tutum, örgütlü mücadelede gerici engellerin nasıl aşılacağı vb. üzerinden yapılan canlı tartışmalarla devam etti.

Toplantı, Alaattin yoldaş ve diğer şehit yoldaşların mücadelesine sahip çıkılması ve örgütlü mücadelenin büyütülmesi çağrısıyla son buldu.

Ankara’dan sınıf devrimcileri