26 Kasım 2010
Sayı: SİKB 2010/45

 Kızıl Bayrak'tan
NATO’nun “yeni konsepti”yle
tescillenen uşaklık!
Sicilli işbirlikçilerin “eksen”i emperyalizme uşaklık!.
Metal cephesini
güçlendirme sorumluluğu
Mehmet Beşeli: Metal işçisinden
korku bu anlaşmaya sinmiştir
Tofaş işçisiyle Türk Metal’in satış anlaşması üzerine konuştuk.
Metal işçileri: Taslağımızın arkasındayız, greve kadar gideriz!
İnsanca yaşamaya yeterli
asgari ücret için mücadeleye!ı
“Ulusal istihdam stratejisi” saldırısına karşı mücadeleye!
TEKEL işçileri: Güvencesiz çalışmaya karşı birleşelim!
BETESAN’da baskılara
rağmen direniş
TKİP devrimin ve
komünizmin bayrağını yükseklerde tutacaktır!
Almanya’da coşkulu
12. yıl kutlaması!
Parti örgütlerinden gelen mesajlar.
Alaattin Karadağ yoldaş vurulduğu yerde anıldı!
Alaattin Karadağ
mezarı başında anıldı!
Alaattin Karadağ’ın yoldaşları ve dostları Taksim’deydi!.
Katliamın 10. yılında 39 er sanık sandalyesinde
Almanya’da sıcak sonbahar
ve görevler
ABD İsrail’i “barış” için silahlandıracak
Haiti’deki trajedi
emperyalistlerin eseri
Kadına yönelik şiddetin kaynağı kapitalizmdir!.
Eğitim emekçileri alanlardaydı!..
Aleviler İzmir’de oturma eyleminde
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Alaattin Karadağ mezarı başında anıldı! 

Alaattin Karadağ’ın yoldaşları, dostları ve ailesi 19 Kasım günü Antakya’daki mezarı başında etkinlik gerçekleştirdi. Büyükdalyan Beldesi Hasanlı Köyü’nde düzenlenen anmada Karadağ’ın katili sermaye devletinden hesap sorma kararlılığı dile getirildi.

Kitlenin aile evinde toplanmasıyla birlikte buradan araçlarla mezarlığa doğru yola çıkıldı. Mezarlığa az bir mesafe kala araçlardan inildi ve buradan sloganlarla mezarlığa yüründü. En önde Alaattin Karadağ’ın fotoğrafının olduğu “Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmez! / BDSP” pankartı açıldı. Ayrıca BDSP flamaları ve Allaatin Karadağ’ın resimleri de anma boyunca taşındı. Karadağ’ın mezarı başında gerçekleştirilen anma programı öncelikle Karadağ şahsında tüm devrim şehitleri için saygı duruşuyla başladı.

Karadağ’ı anmak mücadeleyi büyütmektir!

Saygı duruşunun ardından yapılan açılış konuşmasında “O örnek bir dava insanı, örnek bir komünisttir. Son anına dek Partisi’ni, yoldaşlarını, işçi sınıfı ve emekçi kitleleri düşünen bir komünist olarak yaşamış, ardında pürüzsüz, örnek bir devrimci yaşamı bizlere miras bırakmıştır. O asılan her afişte, dağıtılan her bildiride, şiarlarımızla süslenen her duvarda yaşayacaktır. O fabrikalarda sınıf çalışmamızda, eylemlerde sloganlarımızda, işkencehanelerde direnirken yüreğimizde olacaktır. O ‘uğrunda tereddütsüz’ öleceğimiz davamızda yaşamaya devam edecektir. O da yoldaşlığın ‘gerektiğinde üzerine gelen kurşunları bile paylaşmak’ olduğunu kendi hayatıyla göstermiştir. Düşündüğü gibi yaşamış, yaşadığı gibi düşünmüş ve kendisine yakışır bir sonla ölümsüzleşmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Ölüm Orucu gibi görkemli bir direnişte yer almak için tereddütsüz ileri çıkan Alaattin yoldaşın bu sürece dair kaleme aldığı bir yazısından alıntılar yapılarak konuşmaya devam edildi.

Alaattin Karadağ yoldaşın da tıpkı, Habip, Ümit, Hatice ve Hüseyin yoldaşlar gibi sömürüye karşı mücadeleyi seçen bir devrimci olarak yaşamını bu davaya adadığının dile getirildiği konuşma, “Kanıyla bayrağımızı daha da kızıllaştırmış, bizlere bıraktığı anılarıyla ve öğrettikleriyle yolumuzu aydınlatmış, bizi nihai zafere bir adım daha yaklaştırmıştır. Adı kavga bayrağımızdan asla silinmeyecektir. Devrim için çarpan kalbi, sıkılı yumruklarımızda atmaya devam edecektir.” sözleriyle son buldu.

Anmada, Alaattin yoldaşın kardeşi de bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Alaattin yoldaşın Ölüm Orucu’nda ve mahkemedeki direngen ve baş eğmez tutumuna değinerek, dava sürecinden bahsetti. Ve bu davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Bu konuşmanın ardından şiir bölümüne geçildi. Programın bu bölümünde okunan tüm şiirlerin ortak paydası devrim şehitlerinin ölümsüzlüğüne vurgu yapmasıydı. Ayrıca bir işçi kendi yazdığı şiiri de okuyarak devrim şehitlerinin ölümsüzlüğüne bir kez daha vurgu yaptı. Alaattin Karadağ’ın sevdiği türkülerin de içerisinde yer aldığı marş ve türkülerin okunmasıyla devam eden anma programı, fabrikalarda, işçi direnişlerinde, sokak eylemlerinde Alaattin’in bıraktığı bayrağı taşıma çağrısıyla sona erdi.

Kızıl Bayrak / Antakya


 

İzmir

Alaattin Karadağ İzmir’de gerçekleştirilen eylemle anıldı. Karadağ’ın devrimci kimliğinin ve katledilme biçiminin anlatıldığı eylemde “polis terörüne ve cinayetlerine son” çağrısı öne çıktı.

BDSP tarafından gerçekleştirilen eylem Eski Sümerbank önünde başladı. “PVSK ve TMY kaldırılsın! / Polis terörüne ve cinayetlerine son! / Alaattin Karadağ’ın katilleri hesap verecek!” pankartının açıldığı eylemde Karadağ’ın resimleri ve kızıl bayraklar taşındı.

BDSP adına yapılan açıklamada polis teşkilatının varoluş sebebinin düzene bekçilik etmek ve bu uğurda her türlü onursuz yöntemi kullanmak olduğu söylendikten sonra PVSK’nın ardından cinayetlerin tırmanışa geçtiği, TİHV’nin verilerine göre, sadece son üç yılda 255 kişinin polis tarafından katledildiği aktarıldı.

Karadağ’ın devrimci kimliğinin de anlatıldığı basın açıklamasında şunlar söylendi:

“Komünist işçi Alaattin Karadağ’ın katli kuşkusuz ki sebepsiz değildir. Karadağ genç yaşında devrimci mücadeleye katılmış bir işçidir. Bu uğurda Ölüm Orucu Direnişi’ne katılmış, tahliye olduktan sonra da farklı alanlarda mücadelesini sürdürmüştür. Tüm bu özellikleri ile Alaattin Karadağ kokuşmuş kapitalist düzeni değiştirmek uğruna hayatını ortaya koyan binlerce devrimciden yalnızca biridir. Ve kokuşmuş düzenin cellatları tarafından da katledilmiştir.”

Basın açıklamasının ardından söz alan EHP temsilcisi konuşmasında Karadağ’ın örgütlü ve devrimci biri olduğu için katledildiğini belirterek devletin katliam politikasını teşhir etti.

Açıklama ve konuşmaların ardından müzik dinletisine geçildi. Gitar eşliğinde gerçekleştirilen dinletide ‘Çav Bella’, ‘Doğacak Güneş Gibi’ ve ‘Bütün Dünya Halkları Kardeştir’ marşları hep bir ağızdan söylendi.

Anmaya DHF, Devrimci Hareket, EHP, Ege 78liler, Mücadele Birliği ve Halk Cephesi destek verdi. Eyleme yaklaşık 50 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir


Bielefeld

Alaattin Karadağ için Almanya Bielefeld’de yapılan anma etkinliğinde Alaattin Karadağ’ın özgeçmişi anlatıldı. Tüm içtenliği ve samimiyeti ile davaya adanan bir ömrün, düşman karşısında verdiği her sınavdan alnının akıyla çıkan bu yiğit devrimcinin tereddütsüzce ölümü kucaklayan yaşamının bir 'çağrı' anlamına geldiği vurgulandı. Bu çağrının, “Partiyi güçlendirmek, devrim davasını büyütmek için ileri!” mesajını verdiği hatırlatıldı.

Karadağ cinayetinde dava sürecinin aktarıldığı başka bir konuşmada ise oluşturulan kamuoyu desteğinin yurtdışında örülmesinin gerekliliğine vurgu yapıldı. Son olarak ise Alaattin Karadağ davasıyla ilgili yurtdışında örgütlenmesi hedeflenen kampanya ile ilgili somut planlamalar yapıldı.

Kızıl Bayrak / Bielefeld