06 Ağustos 2010
Sayı: SİKB 2010/31

 Kızıl Bayrak'tan
Düzenin referandum oyunu ve “demokratikleşme” yalanlarına kanılmamalı
“Emekçilerin ve Ezilenlerin Boykot Cephesi” de anayasal hayaller peşinde sürükleniyor!..
Gericilikte yarışanlar bir kez daha terör edebiyatına sığınıyor!
Kirli savaş itirafları.
“Tecrit-tredman insanlık suçudur!”.
Sendikal ihanetin
faturasını işçiler ödüyor!
İnsanca yaşam sosyalizmde!..
“UPS’ye sendika
halaylarla girecek!”
İşçi ve emekçi hareketinden.
İşgal silahını kuşanan direnişçi ÇEL-MER işçileri yol gösteriyor!
ÇEL-MER işçisi sendikal hakları için fabrikasını işgal etti..
ÇEL-MER işçilerinin aileleri ve desteğe gelen direnişçi UPS işçileriyle konuştuk..
Metal İşçileri Birliği Merkezi Yürütme Kurulu Ağustos Ayı Toplantısı Sonuçları
65. yıldönümünde Hiroşima ve Nagazaki katliamları
“İşçilerin birliği halkların kardeşliği!” şiarını yükseltelim
Afganistan’da kadınları emperyalist işgalciler mi kurtaracak?
Referandum ve
devrimci yurtsever tavır… - M. Can Yüce.
Linç ve katliamlara karşı
durmak… - M. Can Yüce
Mamak'ta festival heyecanı...
10. Munzur Kültür ve
Doğa Festivali gerçekleştirildi
ÇEL-MER direnişçisinden
mektup var!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak'tan...

Gazetemiz yayına hazırlandığı saatlerde ÇEL-MER direnişi 4. gününe girmiş bulunuyor. Önümüzdeki saatler ya da günlerde ÇEL-MER direnişinin akıbeti nasıl olur, şimdiden kesin bir şey söylemek mümkün değildir. Ancak bu direniş nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın şimdiden sınıf hareketine yeni bir soluk kattığının altını çizmek gerekir.

Komünist basın, ÇEL-MER direnişi başladığı ilk andan itibaren direniş ile ilgili tüm gelişmeleri devrimci ve ilerici kamuoyuna tüm yönleriyle yansıttı, yansıtmaya devam ediyor. kizilbayrak.net sitesi ise adeta direnişin sesi-soluğu oldu. Başta direnişçi işçilerin değerlendirme, açıklama, röportaj ve bildirileri olmak üzere direnişle ilgili tüm gelişmeleri görsel ve yazılı olarak kamuoyuna duyurdu. Bu yönüyle direnişin sesinin-soluğunun işçi ve emekçilere taşınmasından anlamlı bir katkı yaptı. Bu açıdan üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye devam edecektir.

Gazetemizin bu sayısında da ÇEL-MER direnişine geniş bir yer ayırdık. Zira son dönemin en anlamlı işçi direnişlerinden biri olan ÇEL-MER direnişi bunu fazlasıyla haketmektedir. ÇEL-MER direnişi, sermaye medyası tarafından görmezden gelinmekte ve adete üç maymunu oynamaktadır. Bu tutumu anlamakta herhangi bir güçlük bulunmuyor. Zira sermaye medyası kendi misyon ve işlevine göre davranmaktadır. Onun görevi işçi ve emekçilerin haklı ve meşru mücadelesini görmezden gelmek, bu mücadelenin işçi ve emekçilerin mücadelesinde yol gösterici bir örnek olmasının üzerini örtmektir.

İlerici-sol basın ise bu direnişe ilk günlerde kayıtsız kalmış ancak direnişi işgal gibi ileri bir eylemli süreçle birleşmesinin ardından ise belli bir ilgi göstermeye başlamıştır. Ancak bu ilginin sınırları yine de bellidir. Oysa bu direnişin kazanımla sonuçlanmasının yolu, eylemli sınıf dayanışmasının yükseltilmesi ve direnişin sesinin-soluğunun işçi ve emekçilere taşınmasından geçmektedir. Direnişin kritik bir evreye girdiği bugünlerde bu dayanışmanın ve desteğin önemi daha da artmaktadır.

ÇEL-MER direnişi kritik bir evreye girmiş bulunuyor. Direnişçi işçiler günlerdir patronun tüm baskı ve dayatmalarına, devlettin kolluk güçlerinin tüm abluka ve saldırı tehditlerine karşı işgal eylemini kararlılıkla sürdürüyorlar. Bu mücadelenin kazanımla sonuçlanması sınıf mücadelesine yeni bir soluk katacaktır. ÇEL-MER’in direnişçi işçileri de bunun bilinciyle hareket ediyorlar. ÇEL-MER işçileri son olarak yayınladıkları bir bildiriyle tüm işçi ve emekçilere seslenerek bunu dile getiriyorlar: “Hepimiz biliyoruz ki birimiz kazanırsak, hepimiz kazanacağız!”

ÇEL-MER işçilerinin ortaya koyduğu direnme kararlılığı çıkış yolunu göstermektedir. “Çıkış yolu örgütlü sınıf mücadelesi ve bunun temel dayanağı ise işçi sınıfı hareketidir.”

Sınıf devrimcileri bulundukları tüm alanlarda ÇEL-MER işçileriyle sınıf dayanışmasını büyütmek için her türlü imkanı ve zemini kullanmalı, aktif bir destek örgütlemek için harekete geçmelidirler.