<

4 Aralık 2009
Sayı: SİKB 2009/46

  Kızıl Bayrak'tan
  Devrimci bir çıkışın
artan imkanları ve görevler.
  TKİP MK’nın Alaattin Karadağ yoldaşın katledilmesine ilişkin açıklaması.
Alaattin Karadağ cinayeti polis-yargı işbirliğiyle örtbas edilmeye çalışılıyor!
Alaattin Karadağ çeşitli illerde gerçekleştirilen eylemlerle anıldı.
Kazanana kadar grev,
kazanana kadar mücadele!
  Kamu emekçileri GREV’e çıktı,
hayat durdu!..
  Şovenist saldırganlığa karşı
birleşik mücadele!
  Kürdistan’da sokak gösterileri ve
dizginsiz devlet terörü
  Dünyaya gururla bakan proleter devrimci Alaattin yoldaşa..
  Alaattin Karadağ (Nurettin) yoldaşın Parti üyeliği başvurusu
  Alaattin Karadağ’a
yoldaşlarından
  III. Parti Kongresi kitlesel bir coşkuyla selamlandı!
  Kapitalist kriz tipleri IV
- Volkan Yaraşır
  Metal İşçileri Kurultayı
gerçekleştirildi!
  Metal İşçileri Kurultayı
Sonuç Bildirgesi
  Ulusal soruna devrimci yaklaşımın paradoksları - 3 - M. Can Yüce.
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Alaattin yoldaş
devrim davasında yaşıyor!

Alaattin Karadağ yoldaş vurulduğu yerde anıldı...  

TKİP militanı Alaattin Karadağ 21 Kasım günü Karadağ’ı vurulduğu yerde anıldı. Yapılan eyleme devrimci kurumlar da destek vererek, devrimci dayanışmayı yükselttiler.

Esenyurt Depo Durağı’nda bir araya gelen Karadağ’ın dostları ve yoldaşları pankart ve kızıl bayraklar açarak yoldaşın vurulduğu yere kadar sloganlarla yürüdüler. Yürüyüş sırasında sürekli olarak, Alaatin Karadağ yoldaşın devrimci kimliği ve neden öldürüldüğüne ilişkin konuşmalar yapıldı. Yürüyüşte ve eylem boyunca sokakta bulunan işçi ve emekçiler, alkış ve sloganlara eyleme destek verdiler. Karadağ yoldaşın vurulduğu yerde ise emekçi kadınlar balkonlardan eylemi takip ettiler. Kadınlar içerisinde gözyaşlarını tutamayanların olduğu gözlendi.

Eylemde, “Alaattin Karadağ yoldaş ölümsüzdür. Devrimciler ölmez devrim davası yenilmez! / BDSP” pankartı açıldı. Pankartın önünde Alaattin Karadağ yoldaşın resminin olduğu “Alaattin Karadağ ölümsüzdür!” şiarlı döviz taşındı.

Yürüyüşün ardından Alaattin Karadağ’ın vurulduğu yere gelindiğinde yoldaş şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından BDSP adına basın açıklamasına geçildi.

“Karadağ’ı katleden devlettir!”

Yapılan açıklamada, sermaye devletinin katliamın üzerini nasıl örtmeye çalıştığı ifade edildi.

BDSP adına yapılan açıklamada, yaşanan katliamın son olmadığını ifade edilerek, Ferhat Gerçek’i sırtından vuranın da, Engin Çeber’i işkencede katledenin de, Avcılar’da Özkan Gerçek ve Ömer Adıgüzel isimli iki devrimciyi vuranın da, Sabra saldıranın da aynı olduğu söylendi.

Yapılan açıklamanın ardından iki ayrı şiir okunduktan sonra, caddenin başına kadar sloganlarla yüründü. Haykırılan sloganların ardından eylem sona erdi.

Eyleme DHF, Partizan, Halk Cephesi, ESP Girişimi, Mücadele Birliği Platformu, YDİ Çağrı, SODAP EMEP, ÖDP, EHP, UİD-DER ve Teori ve Politika katılarak destek verdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Alaattin Karadağ’ın katledilmesi Adana’da lanetlendi!

22 Kasım Pazar günü İnönü Parkı’nda “Devrimciler ölmez devrim davası yenilmez / BDSP” pankartının açıldığı eylemde, Alaattin Karadağ’ın katledilmesiyle sokaklarda bir kez daha devrimci kanının akıtıldığı, 19 Kasım akşamı sermaye devletinin kanlı tarihine yeni bir sayfa eklendiği ifade edildi. Karadağ’ın proleter devrimci kimliği anlatıldı.

Yüzüne AB ve demokrasi maskesi takmaktan çekinmeyen devletin bir yandan uyguladığı terörü tırmandırmaya, bir yandan da katliamlara ve sokak ortasında infazlara devam ettiği belirtilerek uygulamaya sokulan TMY, CMK ve PVSK ile donatılan kolluk güçlerinin ilk hedefinin ilerici ve devrimci güçler olduğu söylendi.

Açıklamada polis terörünün son dönemdeki örnekleri sıralandı.

Açıklama şu sözlerle son buldu:

“Devleşen öfkeler, henüz elveda demediler. Bitmedi daha sürüyor o kavga. Ve sürecek yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek.”

Alınteri, ÇHKM, DİP, DHF, Mücadele Birliği Platformu, Halk Cephesi, İHD, ESP’nin destek verdiği eylem basın metnin okunmasının ardından sona erdi.

Kızıl Bayrak /Adana


Ankara’da infaz lanetlendi!

Alaattin Karadağ, 22 Kasım günü Ankara Mamak’ta BDSP tarafından yapılan eylemle anıldı.

Eylemde, Mamak’ın sokakları atılan kin dolu sloganlarla inletildi. Emekçilerin de evlerinin camlarından destek verdiği eyleme UİD-DER, AKA-DER ve İşçinin Yolu destek verdi.

Alaattin Karadağ’ın devrimci sınıf kimliği üzerine ajitasyon konuşmalarının yapıldığı eylemde uzun süre sokaklar sloganlar eşliğinde gezildi. Eylemde sık sık sermaye devletinin katliamları teşhir edildi. Eylem sermaye devletine duyulan öfkenin ifadesi olan sloganlarla son buldu.

Kızıl Bayrak/ Mamak


İzmir: “Alaattin Karadağ ölümsüzdür!”

Alaattin Karadağ’ın infaz edilişi 24 Kasım günü İzmir’de gerçekleştirilen basın toplantısı ve eylemle lanetlendi.

BDSP’den basın toplantısı

BDSP, İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi’nde Alaattin Karadağ’ın katledilmesiyle ilgili basın toplantısı yaptı.

Toplantı İHD Yönetim Kurulu adına Ahmet Alagöz’ün konuşması ile başladı.

Ardından, BDSP adına hazırlanan basın metni okundu. İnfazın nasıl gerçekleştiğinin anlatıldığı açıklamada, Alaattin Karadağ’ın komünist kimliğinden ve yaşamından bahsedildi. Karadağ’ın devrime ve sosyalizme adanmış bir yürek olduğu vurgulandı. 

Alaattin Karadağ yoldaşın devrimci yaşamı boyunca işçi sınıfı mücadelesinin yılmaz bir neferi, tüm yaşamını işçi sınıfının örgütlenmesine, devrim ve sosyalizm davasına adayan bir sınıf devrimcisi olduğu söylendi.

Bu saldırıların ne ilk ne de son olacağı, Engin Çeber’in işkencecilerinden Sabra Tekstil patronunun saldırılarına kadar, bu sistemin saldırganları koruduğunun belirtildiği açıklama şu sözlerle sona erdi: “Tüm bunlar asalak patronlar düzeninin gerçek yüzünü göstermektedir. Bu düzenin polisi de mahkemeleri de patronlar düzeninin bekası için çalışmaktadır. Dizginiz devlet terörünün yegane amacı işçi ve emekçilerin içinde bulunduğu sömürü çarklarını kırmalarına engel olmaktır.

Ama bu devran hep böyle gitmeyecek. Bugüne kadar gerçekleştirilen tüm vahşi saldırılara, baskılara, işkencelere rağmen mücadele sürmüştür. Katillerden hesabı işçi ve emekçiler soracaktır.”

Habip Gül’ün ablasının da katıldığı basın toplantısına Demokratik Haklar Federasyonu, Partizan, Mücadele Birliği Platformu, Halk Cephesi, Alınteri, DİSK Emekli-Sen Buca Şubesi, Devrimci Hareket, SES İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Çoban, Ezilenlerin Sosyalist Partisi-Girişimi de destek verdi.

İnfaz ortak eylemle lanetlendi

Akşam ise Sümerbank önünde Alaattin Karadağ’ın katledilmesiyle ilgili basın açıklaması gerçekleştirildi.

Devrimci kurumların ortak olarak örgütlediği eylemde “Alaattin Karadağ ölümsüzdür!” pankartı açıldı. Eylemde, ÇHD İstanbul Şubesi’nin Alaattin Karadağ’ın katledilmesiyle ilgili hazırladığı metin okundu. Kolluk güçlerinin infazı örbas etmek için delilleri kararttığının ifade edildiği açıklamada, okunan otopsi raporu ile kamuoyu bilgilendirildi.

Ardından okunan basın metninde, Alaattin Karadağ’ın infazı hatırlatıldı ve polislerin kendilerini aklamak için başvurdukları yöntemler, katliamı meşrulaştırma çalışmaları anlatıldı.

Eylem, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Demokratik Haklar Federasyonu, Partizan, Mücadele Birliği Platformu, Halk Cephesi, Alınteri, Komünist Köz , Devrimci Hareket, Sosyalist Demokrasi Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi-Girişimi tarafından örgütlendi.

Kızıl Bayrak / İzmir


“Alaattin yoldaş ölümsüzdür!”

Alaattin Karadağ, BDSP tarafından 25 Kasım günü Ankara’da gerçekleştirilen basın açıklaması ile anıldı.

Devletin katliamcı yüzünün teşhir edildiği eylemde, Alaattin Karadağ’ın hayatı ve devrimci kimliği üzerine anlatımlar yapıldı. Karadağ’ın 10 yılı aşkın süredir devrimci bir işçi olarak devrim ve sosyalizm mücadelesi sürdürdüğünün ifade edildiği açıklamada, TKİP militanı Alaattin Karadağ’ın sokak ortasında infaz edildiği hatırlatıldı. Tarihi katliamlar üzerinden şekillenmiş sermaye devletinin devrimci mücadeleye azgınca saldırdığı, ama tüm baskılara ve devlet terörüne rağmen bu topraklarda mücadeleyi bitiremedikleri ve bitiremeyecekleri vurgulandı. Bu kokuşmuş düzenden bu ülkenin işçi ve emekçilerinin bir gün mutlaka hesap soracağı ifade edildi.

Eyleme DHF, Partizan, UİD-DER, Mehmet Özer ve Temel Demirer destek verdi.

Kızıl Bayrak / Ankara