<

4 Aralık 2009
Sayı: SİKB 2009/46

  Kızıl Bayrak'tan
  Devrimci bir çıkışın
artan imkanları ve görevler.
  TKİP MK’nın Alaattin Karadağ yoldaşın katledilmesine ilişkin açıklaması.
Alaattin Karadağ cinayeti polis-yargı işbirliğiyle örtbas edilmeye çalışılıyor!
Alaattin Karadağ çeşitli illerde gerçekleştirilen eylemlerle anıldı.
Kazanana kadar grev,
kazanana kadar mücadele!
  Kamu emekçileri GREV’e çıktı,
hayat durdu!..
  Şovenist saldırganlığa karşı
birleşik mücadele!
  Kürdistan’da sokak gösterileri ve
dizginsiz devlet terörü
  Dünyaya gururla bakan proleter devrimci Alaattin yoldaşa..
  Alaattin Karadağ (Nurettin) yoldaşın Parti üyeliği başvurusu
  Alaattin Karadağ’a
yoldaşlarından
  III. Parti Kongresi kitlesel bir coşkuyla selamlandı!
  Kapitalist kriz tipleri IV
- Volkan Yaraşır
  Metal İşçileri Kurultayı
gerçekleştirildi!
  Metal İşçileri Kurultayı
Sonuç Bildirgesi
  Ulusal soruna devrimci yaklaşımın paradoksları - 3 - M. Can Yüce.
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Alaattin Karadağ dostları ve yoldaşları tarafından memleketi Antakya’ya uğurlandı... 

Devrimciler ölmez,
devrim davası yenilmez!

 

“Burjuvazi,

kavgaya davet etti bizi

davetleri kabulümüzdür!

Biz nasıl bilirsek hep bir ağızdan gülmesini,

biliriz öylece yaşamasını ölmesini

hepimiz - birimiz için,

birimiz - hepimiz için!..”

Nâzım

Alaattin Karadağ 24 Kasım günü dostları ve yoldaşları tarafından gerçekleştirilen törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Antakya’ya uğurlandı.

Gazi’de ilk selamlama Parti’den!

Alaattin Karadağ yoldaşı Gazi’de yapılacak uğurlama töreni öncesi ilk selamlayan sınıfın ve devrimin partisi oldu. “Alaattin yoldaş ölümsüzdür! / TKİP” yazılamalarıyla Gazi sokaklarını donatan komünistler, uğurlama öncesinde Alaattin yoldaşın katlini lanetlediler ve anısını selamladılar.

Uğurlama töreni Karadağ’ın yoldaşlarının, siper yoldaşlarının, ailesinin ve dostlarının Gazi eski karakol önünde biraraya gelmesi ile başladı. “Alaattin Karadağ yoldaş ölümsüzdür! / Devrimciler ölmez devrim davası yenilmez! / BDSP” pankartı arkasında biraraya gelen ilerici ve devrimci güçler kızıl bayraklar ve Karadağ’ın resimlerini taşıdılar.

Toplanma yerinde kortejlerin oluşturulmasının ardından Gazi emekçi halkına yönelik katliamı anlatan ve katil devleti teşhir eden bir konuşma yapıldı. Ardından yürüyüş başladı. Yürüyüş boyunca “Bedel ödedik bedel ödeteceğiz!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Katil devlet hesap verecek!”, “Alaattin yoldaş ölümsüzdür!”, “Devrimciler ölmez devrim, davası yenilmezdir!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!” sloganları atıldı. Parti şehitleri olan Habip, Ümit, Hatice, Hüseyin ve Alaattin yoldaşların isimleri ise kitleden yükselen “Yaşıyor!” haykırışı ile karşılandı.

Yürüyüş sırasında atılan sloganlar arasında işçi sınıfının komünist partisi saflarında mücadele çağrısı yapan sloganlar da öne çıktı.

Yol boyunca korteje ve çevrede izleyen kitleye yönelik gerçekleştirilen ajitasyon konuşmalarında ise Karadağ’ın TKİP militanı olduğu ve devrimci mücadele sırasında şehit düştüğü, sermaye devletinin pek çok devrimci gibi onu da katlettiği, anısının mücadele yükseltilerek yaşatılacağı vurgulandı.

Balkonlardan ve çevreden alkışlayarak destek verilen yürüyüş Gazi cemevine varılmasıyla son buldu.

“Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz!”

Cemevi bahçesinde bir süre sloganlar, şiirler ve marşlar eşliğinde cenazenin hazırlanması beklendi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından Alaattin yoldaşın naaşı bahçeye getirildi ve uğurlama töreni başladı.

Anma programı, Habip Gül, Ümit Altıntaş, Hatice Yürekli, Hüseyin Temiz ve Alaattin Karadağ yoldaşlar şahsında tüm devrim ve sosyalizm şehitleri için saygı duruşu ile başladı. Ardından, TKİP MK’nın açıklaması okundu. Açıklama kitle tarafından atılan “Yaşasın Türkiye Komünist İşçi Partisi” sloganı ile karşılandı.

Ardından, Alaatin Karadağ yoldaşın ağabeyi Abdullah Karadağ yaptığı konuşmada emek ile sermaye arasında verilen savaşta kardeşinin şehit düştüğünü belirtti.

Ardından bir yoldaşımız konuşma yaptı. Yoldaşlarımızın direnişçi yüzünün öne çıkarılması gerektiğini belirterek, Alaattin yoldaşın direndiği, mücadele ettiği için faşizmin açık hedefi olduğunu söyledi.

TUYAB adına yapılan konuşmada, “Bir tutsak yakını olarak, biz zindanlardaki yaşamın nasıl olduğunu Alaattin yoldaşlardan öğrendik. Devrimcilerin ve komünistlerin yükselttikleri bayraklarıyla faşizmi gömeceğiz.” dendi.

Mücadele Birliği’nin konuşmasının ardından PDD, Partizan, ESP-G ve Alınteri’nin mesajları okundu.

Mesajlar okunduktan sonra şiir dinletisi sunuldu ve Osman Akgün Kültür Merkezi’nden dostlarımızın müzik dinletisi ile anma sona erdi. Alaattin yoldaşa veda edildikten sonra yoldaş sloganlarla Antakya’ya uğurlandı.

“Devrimciler ölür, devrimler sürer!..”

Karadağ’ı uğurlama töreni baştan sona katliamcı sermaye devletine karşı öfkenin haykırıldığı ve mücadele çağrısının yükseltildiği bir atmosferde gerçekleşti. Sloganlar susmadı, bayraklar indirilmedi. Alaattin Karadağ yoldaşın komünist kimliği vurgulanırken, işçi ve emekçilere TKİP saflarında mücadele etme çağrısı yapıldı. Uğurlama törenine Halk Cephesi, DHF, Partizan, Proleterce Devrimci Duruş, Alınteri, Mücadele Birliği, Ezilenlerin Sosyalist Partisi Girişimi, Halkevleri, DTP, TKP, EHP, Koçgirililer Girişimi, İşçinin Yolu, Ekmek ve Özgürlük, Teori ve Politika, Devrimci Dönüşüm, Toplumsal Dayanışma Ağı Derneği de katılarak destek verdi.

İstanbul’dan komünistler