24 Nisan 2009
Sayı: SİKB 2009/16

  Kızıl Bayrak'tan
   Engeller aşılacak Taksim kazanılacak!
  Devrimci 1 Mayıs Platformu’ndan çağrı:
DTP’ye yönelik operasyon Kürt hareketini tasfiye etme saldırısıdır…
BDSP’nin 1 Mayıs faaliyetlerinden…
Gençliğin 1 Mayıs faaliyetlerinden...
  Çiğli’de direnişçi işçiler 1 Mayıs’a çağırdı...
  1 Mayıs ve Taksim iradesinin anlamı
  Baskıya, sömürüye, eşitsizliğe ve saldırılara karşı 1 Mayıs’a, Taksim’e!
  İşçi ve emekçi hareketinden….
  Hatice Yürekli yoldaşı saygıyla anıyoruz...
  Direnişçi kadınların mücadele çağrısı!
  8. Bir-Kar Gençlik Kampı başarıyla gerçekleştirildi…
  ABD patentli planın açmazları…
  Barack Obama’nın Latin Amerika açılımı…
  Batılı emperyalistler ırkçı-siyonistlerin kalkanı!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Halkevleri: 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol 18 Nisan günü yaptığı yazılı açıklama ile 1 Mayıs’ta Taksim’de olacaklarını duyurdu.

Krize karşı 1 Mayıs’ta alanlarda olma çağrısının yer aldığı açıklamada, “emekçilerin tarihinde derin anlam taşıyan simgelere önemsiz bir ayrıntı gibi yaklaşmaması” gerektiğini ifade edildi, son iki yıldır sürdürülen Taksim kararlılığının 1 Mayıs’ın tatil olmasını getirdiği ve halkın haklarının fiili militan meşru mücadeleyle kazanılacağı söyledi.



Sultanbeyli’de gecekondu yıkımı!

Sultanbeyli Belediyesi’ne bağlı Battalgazi Mahallesi’ne 16 Nisan günü sabah saat 4.30’da polis ve zabıtalar yıkım için girdiler. Mahalle sakinleri evlerinin yıkılacağını uyandıkları an öğrendiler. Yıkımı engellemeye çalışan mahalle sakinlerini ile polis ve zabıtalar arasında yaşanan çatışmanın ardından 25 kişi gözaltına alındı. Bu esnada 45’e yakın ev yıkıldı.

Gözaltına alınan 20 kişi polise mukavemet etmekten tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi, akşam saatlerinde ise serbest bırakıldı.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Deniz yıkıma ilişkin şunları söyledi: “Mahkeme kararları yoktu. Tebligat göndermediler, hiçbir şey göndermediler. Kafalarına göre gelip yıktılar. … ‘Seçimden önce yaptınız, hiçbir belgeniz yok’ deyip yıkım yaptılar. Bu arazilerin tarla tapusu var, herkesin adına düzenlenmiş, altı dönümlük arazi. Belediye gelip ‘yasak kardeşim yapma’ diyebilirdi. Seçim arifesi olduğu için kimse bir şey söylemedi. Hatta bir de Sultanbeyli Belediyesi yardım etmek istedi. ‘Siz çabuk yapın, biz bir şey yapmayacağız’ dediler…”

Kızıl Bayrak / Sultanbeyli



Meslek liselerinde sömürü

Hepinizin bildiği gibi, yaz stajları, faşist çeteler, dinci-gerici öğretmenler ve yönetici kadroları meslek lisesi öğrencilerinin en temel sorunlarındandır. Meslek liselerinde 300 saat yaz stajı yapmak zorunludur.

Bizler geleceğin proleterleri olarak daha şimdiden yaz stajlarında burjuvazinin sömürüsüne maruz kalmaktayız. Fabrikalarda sabahtan akşama kadar emek gücümüzü harcıyoruz. Ne yazık ki emeğimizin karşılığını alamamıyoruz. Bunun adı emek sömürüsüdür, bunu yapanlar ise emek hırsızlarıdır!

Fabrikalarda bizlerin kanını emenler sömürücü asalaklardır. Bunlara seyirci kalırsak sömürüden ve zulümden hiçbir zaman kurtulamayız. Amacımız örgütlenerek bu düzeni ve bu düzenin egemenlerini yok etmek olmalı.

Meslek liseli öğrencilerinin bir diğer sorunu ise okuldaki faşist örgütlenmelerdir. Kime hizmet ettiğini, neyi savunduğunu bilmeyen, sadece ve sadece bu zalim düzenin şovenist propagandasını yapan faşistler, okulumuzdaki aydınlık mücadelemize engel olmaktadır. Zaten bu, düzenin onlara verdiği görevin ta kendisidir. Yanı sıra, okulun çevresindeki faşist öğrenciler uyuşturucu satıcılığı yapıyor, onların abileri polisler de buna göz yumuyor. Bunlar gençliği günden güne kirletiyor.

Gün sermayenin bu saldırılarına karşı seyirci kalma günü değildir! Gün emek hırsızı burjuvaziye, faşistlere, dinci gericilere, yani bu sömürü düzeninin zorbalarına karşı mücalede etme günüdür!

Meslek lisesli arkadaşlar!

Zorunlu staj adı altında emek sömürüsüne, faşist gerici çetelere, yozlaşmaya, paralı eğitime ve geleceksizliğe karşı 1 Mayıs’ta alanlara!

Bizler Kocaelili meslek liseli öğrencileri olarak 2009 1 Mayısı’nda Taksim’deyiz.

Gelin, haramilerin saltanatını yıkalım! Özgürlük ve eşitlik üzerine yeni bir düzeni, sosyalizmi kuralım!

Tek yol devrim, kurtuluş sosyalizm!

Kocaeli Endüstri’den Liselilerin Sesi okuru

 

İHD: “Hasta tutuklular serbest bırakılsın!”

İHD İstanbul Şubesi, tutukluların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirdiği mektup gönderme eyleminin 13.’sünü 17 Nisan günü gerçekleştirdi. Eylemde Aygül Kapçak ve Mehmet Ali Çelebi isimli tutukluların durumuna dikkat çekildi.

Hasta tutuklular serbest bırakılsın / İHD” pankartının açıldığı eylemde basın açıklamasını İHD İstanbul Şube Yönetim Kurulu üyesi Sevim Kalman gerçekleştirdi.

Kalman, Aygül Kapçak’ın 1995’te tutuklandığını ve omurgasında şarapnel parçası olduğu için yumurtalıklarında şiddetli ağrılar olduğunu ifade etti. Kalman, Sincan Cezaevi’nde bulunan Kapçak’ın Ankara Numune’ye götürüldüğünü ancak ağrı kesici verilerek geri gönderildiğini ifade etti.

Mehmet Ali Çelebi’nin ise hayatını kendi başına devam ettiremediğini ve hafıza sorunu yaşadığını ifade etti. Adli Tıp’ın Çelebi’ye bu haliyle hapiste kalabileceği raporu verdiğini hatırlattı.

Kalman, Kapçak ve Çelebi’ye gönderdikleri İHD İstanbul Şubesi mektubunda şu ifadelere yer verdi: “Biliyoruz ki bu ülkede bu uygulamalar bir anda bitmeyecek, bıçak gibi kesilmeyecektir. Bu bir insanlık mücadelesidir. Demokrasi ve insan hakları mücadelesidir. Bizler, duyması gereken herkese bu sorunları duyurmak için çalışacağız. Cezaevleri ülkenin aynasıdır derler. İşte bizim aynada gördüğümüz manzara bu. Ve size yazdığımız bu dayanışma mektubu ile tekrardan derhal serbest bırakılmanızı talep ediyoruz. Ve diyoruz ki Aygül Kapçak, M. Ali Çelebi derhal serbest bırakılmalıdır. Cezaevlerinin olmadığı günlere özlemimizle tüm insan hakları savunucuları olarak sizleri kucaklıyoruz.”

Kızıl Bayrak / İstanbul