6 Mart 2009
Sayı: SİKB 2009/09

  Kızıl Bayrak'tan
  Devrimci baharı yaratmak için
devrimci güçlere düşen görevler
  Dinci gericilik saldırının dozunu arttırıyor!
Devrimci seçim çalışmamızın
bazı sorunları
CHP’den işsizliğe çözüm önerileri...
8 Kart etkinliklerinden
İşçi ve emekçi hareketinden…
  BDSP’nin seçim gündemli faaliyeti büro açılışları ile sürüyor...
  Kapitalist sistem ve ulaşım sorunu…
  Direnen Makyal-Erka işçileri açlık grevine başladı…
  Posta emekçilerinin Ankara yürüyüşü…
  Gençlik hareketinden…
  Çeber davasında deliller yok ediliyor!
  Pakistan’da şeriat tehdidi...
  Kapitalizmin küresel krizinin dalgaları yayılıyor…
  Bir kez daha seçimler üzerine / II
M. Can Yüce
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP’nin seçim gündemli faaliyeti büro açılışları ile sürüyor...

“Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!”

Seçimlere sınıfın devrimci programı ile giren Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), düzenin seçim oyununu teşhir eden, işçi ve emekçileri mücadeleye çağıran faaliyetlerini sürdürüyor. Düzen partilerinin yalanlarına ve liberal-reformist hayallere karşı bayrak açan komünistler, bağımsız sosyalist adaylarla girdikleri yerel seçimler vesilesiyle etkin bir propaganda faaliyeti örüyorlar.

BDSP’nin seçim faaliyetleri bu hafta sonu (28 Şubat-1 Mart) gerçekleştirilen bir dizi seçim irtibat bürosunun açılışıyla sürdü. Geçen hafta sonu açılan İstanbul Karadeniz Mahallesi, İstanbul Kıraç, Bursa Teleferik Mahallesi seçim irtibat bürolarının ardından hafta sonu İstanbul’da Aydos, Kurfalı, Ümraniye, İkitelli, Gaziosmanpaşa; Kayseri’de Battalgazi Mahallesi, Adana’da Merkez Mahallesi, Bursa’da Başaran Mahallesi, İzmir’de Çiğli ve Buca-Çamlıkule seçim irtibat bürolarının açılış etkinlikleri gerçekleştirildi.

Açılış etkinliklerinde seçimlerin çözüm olamayacağı, gerçek çözümün devrim ve sosyalizm ile sağlanacağı vurgusu öne çıktı. Düzen partilerinin dayanaksız vaatleri ve liberal-reformist güçlerin seçimlere ilişkin hayaller yayan yaklaşımları mahkum edilerek Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun seçim platformu katılımcılar ile tartışıldı.


Ümraniye: “Devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütelim!”

BDSP İstanbul’da ilk seçim bürosunun açılışını 1 Mart günü Ümraniye’de gerçekleştirdi. “Devrimci bahara yürüyüruz” adlı sinevizyon gösterimi ve kısa bir konuşmanın ardından İstanbul Bağımsız Sosyalist Belediye Başkanı adayı Melek Altıntaş, BDSP’nin seçim platformuna dair bir konuşma gerçekleştirdi. BDSP’nin seçimlere ilişkin yaklaşımını özetleyerek, nasıl bir seçim çalışması yürütmeyi planladıklarını anlattı. Seçimleri, düzeni ve düzen güçlerini teşhir etmenin, devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütmenin, kitleleri devrimci hedeflere kazanmanın, onların bilincini, örgütlenmesini ve mücadelesini geliştirmenin bir olanağı olarak gördüklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Sinter ve Gürsaş’ta direnen işçilerin de katıldığı açılış etkinliğinde öneriler de paylaşılarak görüş alış-verişi yapıldı. Sinter’de direnen bir işçi, kendi direniş sürecindeki değişimleri anlattı. Toplumun “sadaka toplumu” haline gelişine ilişkin örnekler verdi.

Seçim sürecinde krize karşı mücadelenin nasıl geliştirileceği, bölgedeki direnişler de gözetilerek direnişlerin nasıl büyütüleceği, direnişteki işçilerin taleplerinin nasıl yaygınlaştırılacağı tartışıldı.

Büronun açılışının ardından Dudullu semt pazarında kitlesel bir şekilde bildirge dağıtımı gerçekleştirildi.


İkitelli: “Devrimci sınıf çizgisinde birleşelim!”

İkitelli’deki açılış programı etkinliğe ilişkin konuşma ile başladı, Melek Altıntaş’ın seçim platformuna ilişkin konuşmasıyla sürdü.

Altıntaş konuşmasında BDSP’nin seçimlere ilişkin yaklaşımını özetledi. İşçi ve emekçilerin gerçek çözümünün sandıkta değil, mücadelede-devrimde olduğunu vurguladı. Seçim çalışmalarında aynı zamanda krize karşı mücadelenin örüleceğini anlattı.

Liberal-reformistlerin oluşturduğu “Birlikte Başarabiliriz Platformu”nu da değerlendiren Altıntaş, bütün işçi ve emekçileri, kadınları, gençliği ve Kürt halkını kapitalizme karşı devrim ve sosyalizm bayrağını yükseltmeye, işçi ve emekçileri devrimci sınıf çizgisinde birleşmeye ve mücadele etmeye, bu çerçevede seçim çalışmalarına katılmaya ve destek olmaya çağırdı.

Seçimlerin 8 Mart, Newroz gibi gündemlerle birlikte ele alınacağını, tüm bu çalışmaların da krizin faturasını reddetmeye yönelik çalışmanın bir parçası olacağını ifade etti. BDSP’nin seçim başarısının aldığı oy değil ne kadar işçi ve emekçiye ulaşabildiği ile ölçüleceğini belirtti.


Gazi Mahallesi’nde coşkulu açılış

Gazi Mahallesi seçim İrtibat Bürosu 1 Mart günü coşkulu bir etkinlikle açıldı. Davul-zurna eşliğinde halayların çekilmesiyle başlayan etkinlikte ilk olarak 8 Mart’a dair bir şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Dinletinin ardından söz alan GOP BDSP temsilcisi, nasıl bir seçim faaliyeti örüleceğine dair bilgi verdi ve hedeflerini dile getirdi.

BDSP temsilcisinin konuşmasını İstanbul Büyükşehir Bağımsız sosyalist Başkan Adayı Melek Altıntaş’ın konuşması izledi. BDSP’nin seçimlere yaklaşımına değinen Altıntaş, düzenin seçim oyununa karşı işçi ve emekçileri mücadeleye çağırdı.

Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi. Bu bölümde gelen sorular genelde “Birlikte Başarabiliriz Platformu”na dair oldu. Bu konuda yaşanan canlı tartışmalar sırasında söz alan bazı işçiler, bu platformun kriz karşıtı mücadeleye ilgisizliğine değindi.

Etkinlik yerel müzik grubunun devrimci ezgileriyle son buldu. Açılışta 8 Mart mitingine ve 12 Mart Gazi Katliamı anmasına da çağrı yapıldı.


Aydos’ta düzenin seçim oyunu teşhir edildi!

Pendik-Aydos’ta 28 Şubat günü seçim irtibat bürosu açılış etkinliği gerçekleştirildi. Program, BDSP’nin hazırladığı “Devrimci bahara yürüyoruz!” başlıklı sinevizyonun gösterimi ile başladı.

Sinevizyonun ardından söz alan İstanbul Bağımsız Sosyalist Belediye Başkanı Adayı Melek Altıntaş, düzenin seçim oyununu teşhir etti, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun seçimlere yaklaşımını özetledi. Düzen güçlerinin dayanaksız vaatlerle işçi ve emekçileri aldattığını vurgulayan Altıntaş, sahte umutlar yayarak kitlelerin bilincini çarpıtan liberal-reformist güçleri de eleştirdi. Çözümün seçimde değil devrimde olduğunu vurgulayarak işçi ve emekçileri mücadeleyi yükseltmeye çağırdı. Soru-cevap bölümünün ardından etkinlik sona erdi.


Kurfalı’da örgütlü mücadele çağrısı

Kartal Kurfalı Mahallesi seçim irtibat bürosu 28 Şubat günü coşkulu bir aday tanıtım etkinliğiyle açıldı. Açılış etkinliği kapitalizmin teşhirinin yapıldığı sinevizyon gösterimiyle başladı. Ardından BDSP adına yapılan konuşmada, BDSP’nin seçimlere neden katıldığı, bugüne kadar yürüttüğü seçim faaliyetleriyle neyi amaçladığı açıklandı. Seçim çalışmasının işçi ve emekçileri kriz karşında örgütlü mücadeleye çağıran bir çerçevede yürütüleceği vurgulandı.

Ardından söz alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Sosyalist Başkan Adayı Melek Altıntaş, düzenin krizinin daha da derinleşeceği, işçi ve emekçiler cephesinden sonuçlarının giderek ağırlaşacağı bir döneme girildiğine işaret ederek, saldırılar karşısında örgütlü mücadeleyi yükseltmenin önemini vurguladı.

Soru-yanıt bölümünün ardından Altıntaş, 8 Mart ve 21 Mart’a dair çağrı yaptı. İşçi ve emekçilere mücadeleden başka bir yol olmadığını hatırlatarak toplantıyı sonlandırdı.


İzmir-Çiğli: “Çözüm sandıkta değil mücadelede”

Çiğli Seçim İrtibat Bürosu açılış etkinliği 1 Mart Pazar günü gerçekleştirdi. Etkinlik saat 14.00’te devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. BDSP’nin hazırlamış olduğu “Geçmişi aşarak geleceği kazanacağız!” isimli sinevizyon gösteriminin ardından BDSP temsilcisi komünistlerin seçimlere dair yaklaşımını anlatan bir konuşma yaptı.

Konuşmada düzenin yeni bir seçim oyunuyla birlikte işçi ve emekçilerin karşısına çıktığı ifade edildi. Düzen partilerinin hepsinin programının bir ve aynı olduğu dile getirildi. Emekçilerin bir seçim yapmasının zorunlu olduğu ifade edildikten sonra, bu seçimin düzenden değil devrimden yana olması gerektiği dile getirildi. Sorunların gerçek çözümünün devrimden ve sosyalizmden geçtiği vurgulandı.

Ardından BDSP’nin İzmir Büyükşehir Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan Adayı N. Şafak Özdoğan söz aldı. Örgütlü bir sınıf devrimcisi olduğunu, seçimlere BDSP’nin bağımsız sosyalist adayı olarak katıldığını, işçi sınıfının devrimci programını savunduğunu ifade etti. Emekçilerin çözümünün sandıktan ya da seçimden değil sokaktan, örgütlenmekten, direnişten, mücadeleden geçtiğini dile getiren Özdoğan, krizin sonuçlarına da değindi.

İşçi ve emekçilere gerçekleri, mücadeleden başka bir seçimlerinin olmadığını, devrim ve sosyalizmin tek çözüm ve kurtuluş yolu olduğunu anlatan Özdoğan, BDSP’nin bağımsız sosyalist adaylarını desteklemeye çağırdı.

Konuşmaların ardından etkinlik seçim bürosunun dışına taşındı. Çevredeki işçi ve emekçilerin de izlediği etkinlikte Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu “Umut kimde?” adlı oyununu sahneledi. Etkinlik türkü ve halaylarla son buldu.

Buca’da devrim ve sosyalizm çağrısı!

BDSP 1 Mart günü Buca Çamlıkule’deki seçim bürosunu gerçekleştirdiği etkinlikle açtı. Seçim bürosunun açılış etkinliği ve aday tanıtım toplantısı saat 17.00’de devrim şehitleri anısına gerçekleştirilen saygı duruşu ile başladı. “Devrimci bahara yürüyoruz!” başlıklı sinevizyonun gösteriminin ardından BDSP adına konuşma yapıldı.

BDSP temsilcisi konuşmasında düzenin seçim oyununu teşhir etti. İşçi ve emekçileri devrim ve sosyalizm mücadelesine çağırdı. Ardından İzmir Büyükşehir Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan Adayı N. Şafak Özdoğan söz aldı. Kesintisiz bir siyasal sınıf çalışması yürüttüklerinden bahseden Özdoğan, günün devrimci görevinin krize karşı işçi ve emekçileri örgütlü mücadeleye çağırmak, tepkisini açığa çıkarmak ve militan bir mücadeleyi yükseltmek olduğunu dile getirdi. BDSP olarak seçimlerde de emekçi kitlelere gerçekleri anlatmaya devam edeceklerini, düzene karşı devrim alternatifini seçimler vesilesiyle işçi ve emekçilere bir kez daha sunacaklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu’ “Umut kimde?” oyununu sergiledi.

Kapanış konuşmasında, 7 Mart’ta gerçekleştirilecek Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği ile devrimci-ileri güçlerin örgütlediği 8 Mart eylemine çağrı yapıldı.


Adana: “Çözüm yolu seçim değil mücadele!”

BDSP’nin Meydan Mahallesi’ndeki seçim bürosunun açılış etkinliği 28 Şubat günü gerçekleştirildi.

Saat 15.00’te başlayan açılış etkinliğinde ilk olarak BDSP’nin hazırlamış olduğu sinevizyonun gösterimi yapıldı.

Ardından ilk sözü BDSP Meydan Seçim Komisyonu temsilcisi aldı. BDSP temsilcisi konuşmasında sistemin yaşadığı krize değinerek bunun yapısal bir kriz olduğunu ve önümüzdeki döneme damgasını vuracağını söyledi. Önümüzdeki bahar döneminde krizin faturasına karşı işçi sınıfı ve emekçilerin tepkisini açığa çıkarmaya dönük çok yönlü bir faaliyet yürüteceklerini, seçim sürecinden de bunun için etkin bir şekilde yararlanacaklarını vurguladı.

BDSP temsilcisinin ardından söz alan olan Adana Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan adayı Fatma Sesli kendisini tanıtarak konuşmasına başladı. Neden aday olduğunu açıklayan Sesli, asıl hedeflerinin işçi sınıfının ve emekçilerin mücadelesinin yükseltilmesi olduğunu, seçim döneminde yürütecekleri faaliyetin de sınıfın ve emekçilerin ihtiyaçları doğrultusunda şekilleneceğini açıkladı.

Seçim dönemlerinde binbir yalanla işçi ve emekçilerin karşısına çıkanların aslında yaşanan sorunların sorumluları olduklarını, bunun değiştirmeni tek yolunun seçimler değil mücadele olduğunu ifade etti. Kapitalizmin doğası gereği kentleri emekçiler için birer cehenneme çevirdiğini, insanca yaşanabilecek bir kentin ancak sosyalizmde mümkün olacağını söyledi.

Son olarak yaklaşan 8 Mart gündemi üzerinden kadının kurtuluşu mücadelesine değinen Sesli, mücadelenin alanlarda büyütülmesi çağrısıyla konuşmasını bitirdi.

Açılış etkinliği yapılan konuşmaların ardından sohbetlerle sürdü.


Kayseri: “Sınıfın devrimci mücadelesini yükseltelim!”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Sosyalist Başkan Adayı Hacı Bora Koç‘un seçim bürosu açılış etkinliği 1 Mart günü gerçekleştirildi.

Etkinlik, BDSP temsilcisinin seçim platformunu açıklaması ile başladı, bağımsız sosyalist aday Bora Koç’un konuşmasıyla devam etti.

Koç, kentlerin kapitalizmin aynası olduğunu vurguladı. Krize ve onun yansımaları olan işten atmalar, yoksulluğun derinleşmesi vb. sorunlarına değinerek, bu sorunların seçimle değil sermaye iktidarının yıkılması ve işçi sınıfının kendi iktidarını kurması ile aşılacağının altını çizdi. Koç konuşmasını tüm işçi ve emekçileri devrimci sınıf mücadelesini yükseltmeye çağırarak noktaladı.

“Devrimci bahara yürüyoruz!” isimli sinevizyonun gösterildiği etkinlik Kayseri İşçi Kültür Evi müzik topluluğunun işçi marşları ve türküleri ile devam etti. Bu esnada düzenin kolluk güçleri çeşitli bahanelerle devrimci çalışmadan ne kadar rahatsız olduklarını gösterdiler. Etkinlik, türkü ve marşlarla son buldu.


Bursa: “Çözüm devrimde!”

1 Mart günü Başaran Mahallesi’nde ikinci seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

Yaklaşık 60 kişinin katıldığı etkinlikte ilk olarak BDSP adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada düzenin seçim oyunu teşhir edildi ve yapılması gerekenin devrim ve sosyalizm mücadelesini yükseltmek olduğu belirtildi.

Ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Sosyalist Başkan adayı Özkan Ünal bir konuşma yaptı. Ünal konuşmasında düzeni, düzen partilerini ve liberal-reformist hayaller yayanları teşhir etti. Çözümün devrim ve sosyalizmde olduğunu vurguladı. Bu anlamda da kendisine verilecek desteğin devrim ve sosyalizme verileceğini belirtti.

Ünal’ın konuşmasının ardından etkinliğe katılanlar da sorular sordular ve görüşlerini açıkladılar. Seçimlerin anlamı, seçimlerde ve genel anlamıyla politik sahnede solun birlikteliği sorunu, işçi ve emekçilerin yaşadığı sorunlar üzerine oldukça anlamlı tartışmalar gerçekleştirildi.


Manisa’da seçim bürosu açılışı

29 Mart yerel seçimlerine sınıfın devrimci programı ile giren Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun Manisalı işçi ve emekçilerin mücadele mevzisi olmasını amaçladığı seçim bürosu 1 Mart günü gerçekleştirilen etkinlikle açıldı.

Seçim bürosunun açılış etkinliğinde ilk olarak Manisa Merkez Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan adayı Ahmet Subaşı tarafından bir konuşma yapıldı. Seçim sürecine ilişkin değerlendirmenin de yapıldığı konuşmada, sınıf devrimcilerinin seçimlere neden bağımsız devrimci sosyalist adaylarla katıldıkları, kapitalist bir düzende seçimlerin ne ifade ettiği üzerinde duruldu.

Ardından seçim bürosunu daha işlevli hale getirmek için yapılacak düzenlemeler hep birlikte tartışıldı.

Toplantıda seçim sürecinde yürütülecek faaliyet gündemleri de ele alındı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde etkinlik düzenleme, 14 Mart’ta KESK Manisa Şubeler Platformu’nun örgütlediği kriz mitingine katılım sağlama ve 15 Mart günü seçim gündemli daha geniş katılımlı bir söyleşi gerçekleştirme kararı alındı.


BDSP’nin seçim çalışmalarından…

İkitelli’de seçim çalışmaları...

BDSP İkitelli seçim bürosunun açılışını 1 Mart günü gerçekleştirdik. Açılış etkinliğimiz ile birlikte İkitelli bölgesindeki işçi ve emekçilere yönelik seçim çalışmamıza yoğun bir tempoyla başladık.

İşçi ve emekçilerin yoğun olarak yaşadığı İkitelli bölgesinde öncelikli olarak seçim bürosunun açılışını duyurduğumuz el ilanları ve çeşitli boyutlarda afişler kullandık. Yanısıra 1 Mart’ta Sefaköy İşçi Kültür Evi’nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz etkinliğin kartlarının sattık.

Açılış sonrası yaygın bir şekilde seçim bildirgelerimizin dağıtımını ajitasyon konuşmaları eşliğinde yaparak, düzenin işçi ve emekçilere herhangi bir çözüm sunamayacağını, kurtuluşun kendi mücadelemizden geçtiğini anlattık. Ayrıca kahvehanelerde, derneklerde ve çevredeki tekstil atölyelerinde yaptığımız ajitasyon konuşmalarında kapitalist düzeni teşhir ederek, bu düzenin yönelttiği tüm saldırıları ancak örgütlü mücadeleyle aşabileceğimizi, düzenin seçim oyununu mücadele alanlarında bozabileceğimizi vurguladık. Faaliyetimizde “Yaşanabilir bir kent, insanca bir yaşam sosyalizmde!/BDSP” imzalı seçim afişleri de yaygın olarak kullandık.

Yine işçilerin yaygın olarak bulundukları yerlerde Kızıl Bayrak satışı yaptık. İşçi ve emekçi ailelerin evlerini ziyaret ederek onlara gazetemizi ulaştırdık. Kriz bahanesiyle işten atılan işsiz işçilerle konuşma fırsatı bulduk.

Bu hafta sonu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle “Demir Çeneli Melekler” filminin gösterimini yapmayı planlıyoruz.

Çalışmalarımız önümüzdeki günlerde de yoğun bir biçimde işçi ve emekçi semti olan İkitelli’nin her yanında devam edecektir.

Küçükçekmece BDSP

Şakirpaşa’da faaliyet güçlenerek sürüyor

Bahar dönemi gündemleri ile yerel seçim gündeminin içiçe geçtiği bir dönemde, Adana’da faaliyeti planlayacak, planlamaları hayata geçirecek, sürecin seyrine müdahale edecek seçim komisyonları kurduk. Bu komisyonlar kendi bölgelerinde yoğunlaşacak, planlı ve sistemli bir çalışmayı hayata geçirmek için azami çabayı gösterecekler.
Bu çerçevede Şakirpaşa Seçim Komisyonu olarak çalışmalarımıza başladık.

İlk olarak 24 Şubat günü bir ev toplantısı düzenledik. 13 emekçi kadının katıldığı toplantıda, 8 Mart, kriz, seçimler ve emekçi kadınların yaşadıkları sorunlarla ilgili konuşmalar yapıldı. Toplantıya katılan kadınlar da tartışma da yeraldılar. Toplantı 1 Mart günü yapılacak etkinliğin çağrısıyla bitirildi.

1 Mart günü Şakirpaşa İşçi Kültür Evi’nde “Eşitlik ve özgürlük yolunda emekçi kadınlar bir adım ileri!” şiarlı etkinliğimizi gerçekleştirdik. Etkinliğe hazırlık çerçevesinde çağrı afişlerini Uçak, Ova, Onur ve Şakirpaşa mahallelerine yaptık. Çağrı materyallerini yaygın olarak kullandık. Bu ön çalışmada asıl ağırlığı ev ziyaretlerine verdik.

7 Mart günü aday tanıtım toplantısı gerçekleştireceğiz. Güçlü bir katılım için şimdiden hazırlıklara başladık. Mahalledeki dostlarımızla birlikte uygun bir yer arayışı içindeyiz.

8 Mart günü ise, Devrimci 8 Mart Platformu’nun örgütlediği 8 Mart yürüyüşüne katılacağız. Bu eyleme işçi, emekçi ve gençlerin yoğun katılımını sağlamak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.?Seçim süreci boyunca planlı ve sonuç alıcı bir çalışmayla güçlerimizi seferber edeceğiz. Bunun ilk adımlarını atmış durumdayız. Bu adımları sıklaştırıp çalışmayı daha da güçlendireceğiz.

Şakirpaşa Seçim Komisyonu

Topkapı’da seçim çalışması başladı

Yerel seçim çalışmasına bölgemizde de başladık. Topkapı sanayi havzasında seçim bildirgelerimizin dağıtımını yaygın bir biçimde gerçekleştirdik. Bu faaliyetlerde 5 bin civarında bildirge kullandık. İşçi ve emekçilere yönelik sesleme faaliyetimizi bölgedeki emekçi semtlerine de taşıyarak yaygınlaştırmayı planlıyoruz.

Seçim büromuzun açılışına dönük hazırlıklarımızı da hızlandırmış bulunuyoruz. Büronun iç düzenlemesini tamamladık. 7 Mart günü gerçekleştireceğimiz açılışımızın ardından çalışmamızı bir adım daha ileri taşıyacağız. Düzenleyeceğimiz işçi toplantıları, paneller, iş hukuku seminerleri ile büromuzu krize karşı mücadelenin örgütlendiği bir merkez olarak kullanma hedefindeyiz.

Topkapı’dan sınıf devrimcileri