11 Nisan 2008 Sayı: SİKB 2008/15

  Kızıl Bayrak'tan
  Uzlaşma yok, mücadele sürüyor!
  SSGSS saldırısına karşı mücadelenin
imkanları ve görevler
Onbinlerce işçi ve emekçi Kadıköy’de haykırdı!
6 Nisan mitingi tabanın mücadele azminin göstergesidir!
Krize karşı tek etkili önlem sınıf mücadelesini yükseltmektir!
AKP’nin düzen içi çatışmada yeni taktiği “daha fazla demokrasi”
  Birleşik, kitlesel ve devrimci bir 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak için!..
  TKİP II. Kongresi kapanış konuşması... / 1
  İşçi ve emekçi hareketinden...
  Faşizme karşı omuz omuza! .
  Gençlik hareketinden...
  Mısır’da işçi ve emekçiler sömürü ve zorbalığa karşı ayakta!
  Emperyalizmin savaş aygıtı NATO’nun Bükreş zirvesi…
  İran Batılı emperyalistlerin uzattığı havucu reddetti!
  SSGSS’ye karşı mücadele! M. Can Yüce
  İşçi sınıfının baharına doğru... Volkan Yaraşır
  kizilbayrak.net sitesinin Mart ayı rakamları...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Faşizme karşı omuz omuza!


Uludağ Üniversitesi: “Baskılara son!”

 Uludağ Üniversitesi öğrencileri olarak Bursa’da ve ülke çapında yaşanan devlet terörünü protesto etmek ve tutuklu arkadaşlarımıza destek amaçlı olarak 3 Nisan’da bir basın açıklaması gerçekleştirdik.

Eylem Mediko’nun önünde başladı. “Uludağ, Ankara, Cebeci, DTCF, Çukurova, İstanbul, Ege, Anadolu, İzzet Baysal… Baskılara son!/Uludağ Üniversitesi Öğrencileri” pankartının açıldığı eylemde, çatışma günü jandarma terörünü belgeleyen fotoğraflar taşındı. Yapılan açıklamada saldırıların tüm yerellerde eş zamanlı olarak yaşandığına dikkat çekildi. Eğitim-Sen, ÇHD ve BATİS adına yapılan konuşmalarda saldırı kınandı. SES, ÖDP, SDP ve SODAP da eyleme destek verdiler. Açıklamaların ardından pankart yere serildi ve üzerine kalemler bırakıldı. Eylem slogan ve alkışlarla sona erdirildi.  Eyleme yaklaşık 90 kişi katıldı.

Uludağ Üniversitesi Ekim Gençliği 

Antalya’da faşist saldırı!

6 Nisan günü Antalya’da gerçekleştirilen saldırıda ilerici öğrenciler yaralandı, 34 öğrenci gözaltına alındı.

Son olarak 4 Nisan günü 70 kişilik faşist grup yurda satırlarla girmiş, ilerici devrimci öğrencilere saldırmıştı. Birçok öğrenci yaralamasına rağmen saldırı püskürtülmüş, faşistlere gerekli yanıt verilmişti.

Faşist güruh ertesi gün, okul dışından 30 kişilik bir grupla yeniden yurda saldırı gerçekleştirdi. Bir kişiyi sırtından bıçaklayarak yaraladılar. Saldırının ardından ilerici devrimci öğrenciler, arkadaşlarına sahip çıkarak hastaneye akın ettiler. Silahlı çetenin kampüs içine girdiğinin öğrenilmesi üzerine ise üniversiteye yöneldiler. Çatışmada faşistler silah kullandılar. Bir kez daha polis ülkücülerle birlikte saldırıya geçti. Birçok öğrenci yaralanırken, 34 öğrenci gözaltına alındı. Saldırının ortağı polis okulda “Her şey vatan için” diye yürüyüş yaptı.

Antalya’da faşist saldırı protesto edildi!

Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde polis desteğiyle gerçekleşen faşist saldırı 7 Nisan günü Antalya’daki kitle örgütleri, sendikalar, devrimci ve ilerici kurumlar tarafından protesto edildi. Eylemde “Üniversitelerde faşist saldırılara son!” pankartı açıldı. Basın açıklamasının ardından üniversite içine yürüyen öğrenciler, polis engeliyle karşılaştılar. Barikatları aşan öğrenciler, sloganlarla Olbia Çarşısı’na kadar yürüdüler.

KESK İstanbul Şubeler Platformu da Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanan faşist saldırıyı 8 Nisan’da gerçekleştirdiği basın açıklaması ile protesto etti. Saldırının tek başına 6 Nisan gününe ait bir saldırı olmadığı, önceki günlerde ülkücü öğrencilerin devrimci demokrat öğrencilere “Burada Kürt yok!”, “Hepimiz Türk’üz!” diyerek tacizde bulundukları söylendi.

Kızıl Bayrak / İstanbul

Üniversitelerde faşist saldırılara son!

 DTP, EMEP, SDP, ESP, EHP, TÖP ve SODAP Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanan faşist saldırıyla ilgili 9 Nisan’da Galatasaray Postanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Üniversitelerde faşist saldırılara son!” pankartı ve “Üniversitelerde faşist ablukayı yıkacağız!”, “Katil polis üniversiteden defol!” ve “Baskılar bizi yıldıramaz!” dövizlerinin açıldığı eyleme 30 kişi katıldı. Yapılan açıklamada, faşist saldırganlardan Ömer Ulusoy’un bireysel davranan kendini bilmez olarak yansıtılmasının, faşist saldırı ağını örtenlerin suçunu örtme çabasından başka bir şey olmadığı vurgulandı.

Kızıl Bayrak / İstanbul

ÇÜ’de  faşist saldırı protesto edildi!

Çukurova Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği ile Eğitim-Sen Adana Şubesi 9 Nisan’da ortak bir açıklama yaparak Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanılan faşist saldırıyı kınadılar. Yapılan açıklamada; “Uludağ, Ankara ve Akdeniz Üniversiteleri’ndeki olaylar başta olmak üzere, çeşitli kentlerde yaratılmak istenilen dehşet ortamının aşılması için; çoğu kez çok bildik olan fail ve arkasındaki güçlerin kamuoyuna hızla açıklanması ve olayların aydınlatılarak suçluların cezalandırılması” istendi. Öğretim elemanlarının ve öğrencilerin de katıldığı eylem, “Demokratik üniversite istiyoruz!” sloganı atılarak bitirildi.

Çukurova Üniversitesi Ekim Gençliği