21 Mart 2008 Sayı: SİKB 2008/21

  Kızıl Bayrak'tan
  Sermayenin yeni oyunlarına karşı sınıfın devrimci baharı için!
  Newroz ateşini devrim ateşiyle körükleyelim!
AKP’ye kapatma davası ve karartılan bilinçler!
İş bırakma eylemi İstanbul’da geniş yankı buldu!
Türkiye’nin dört bir yanında işçi ve emekçiler iş bıraktı alanlara aktı!
Sınıf dayanışmasını büyütelim!
  “Bürokrasi”nin İslami faşizm ile son cephe savaşları
Yüksel Akkaya
  14 Mart eylemleri üzerine...
  İşçi ve emekçi hareketinden...
  Sosyal yıkım saldırılarına karşı işçi ve emekçi barikatı!
  Beyazıt ve Halepçe katliamları lanetlendi
  Genç-Sen faaliyetlerinden....
  Irak işgalinin beşinci yılı…
  İran’da milletvekili seçimleri…
  İslam Konferansı Örgütü “çağın ruhu”na uyum sağlıyor!
  İktidar çekişmesinde yeni bir aşama! M. Can Yüce
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Sosyal yıkım saldırılarına karşı işçi ve emekçi barikatı!

ÇAM-DER’den SSGSS kampanyası

ÇAM-DER olarak mahallede SSGSS Yasa Tasarısı’na karşı bir çalışma başlattık. 1 Mayıs sürecini örgütlemek ve bulunduğumuz alanda kıdem tazminatı, emeklilik hakkı gaspını mahalledeki işçi ve emekçilere anlatabilmek, yasayı gündemlerine taşıyabilmek ve bunun etrafında neler yapılabileceğini tartışmak amaçlı bir çalışma örgütlüyoruz.

İlk olarak SSGSS Yasa Tasarısı’na, kıdem tazminatının gaspına karşı çıkan ve “1 Mayıs resmi tatil ilan edilsin” talebini de içeren bir imza kampanyası başlattık. 16 Mart günü semt pazarında imza masası açıp etkinliğimize başladık. 29 Mart günü dernekte SSGSS Yasa Tasarısı ile ilgili gerçekleştirilecek olan ve SES, ÇHD ve BDSP’den konuşmacıların katılacağı panel davetiyelerinin de dağıtımını yaptık. 2 saat içerisinde 200’e yakın imza toplayıp 500 adet panel davetiyesi dağıttık. Dağıtım esnasında aldığımız tepkiler oldukça olumluydu. Genelde herkesin yasanın getireceği sonuçlardan haberi vardı.

Bu hafta ve önümüzdeki hafta sağlık ocakları önünde ve merkezi noktalarda kapı kapı dolaşarak imza toplamaya devam edeceğiz. Topladığımız imzaları 5 Nisan günü Buca Postanesi önünde yaptığımız basın açıklamasının ardından göndereceğiz. Faaliyetimiz 1 Mayıs kampanyamıza birlikte yükselerek sürecek…

ÇAM-DER


SSGSS Yasa Tasarısı’na geçit yok!

 3. Çiğli İşçi Kurultayı Hazırlık Komitesi olarak başlattığımız “Güvencesiz çalışmaya, geleceksiz yaşamaya hayır!” şiarlı kampanya çalışmalarımız sürüyor. Sağlık ve emeklilik hakkını gaspeden SSGSS Yasa Tasarısı’na ve kıdem tazminatı hakkı da dahil olmak üzere kazanılmış daha pek çok hakkı gaspedecek olan ‘istihdam paketine’ karşı ve işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ın resmi tatil ilan edilmesi için imza topluyoruz.

Bu kampanya çerçevesinde 17 Mart’ta, sabah saatlerinde Güzeltepe Sağlık Ocağı önünde ve öğlende sonra ise Çiğli merkezde imza stantları açtık. İmza stantlarında yapılan ajitasyon konuşmalarında sağlık hakkının paralı hale getirilmesine, emeklilik ve kıdem tazminatının gaspına karşı Çiğlili ve Güzeltepeli emekçileri mücadeleye çağırdık.

İmza masaları oldukça ilgi görüyor. Çoğu emekçi kendilerini bekleyen yıkımın farkında olarak tepkilerini çeşitli biçimlerde dile getiriyorlar. 14 Mart günü yapılan 2 saatlik iş bırakma eyleminin de etkisiyle işçi ve emekçilerde genel grev talebi oldukça karşılık görüyor.

Kampanyamız çerçevesinde fabrika önlerinde, emekçi semtlerinde ve sağlık kuruluşlarının önünde imza toplamaya devam edeceğiz.

3. Çiğli İşçi Kurultay Hazırlık Komitesi çalışanları

Sefaköy’de SSGSS karşıtı çalışma 

Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu kapsamında Küçükçekmece’de SSGSS Yasa Tasarısı’na karşı yürüttüğümüz ortak mücadele sürüyor.

Daha öncesinde Sefaköy’de gerçekleştirilen ortak dağıtımın ardından 17 Mart’ta Söğütlüçeşme’de ÖDP ve Sefaköy İşçi Kültür Evi olarak önlüklerle bir dağıtım gerçekleştirdik. AKP karşıtlığının yoğun olduğunu gözlemlediğimiz dağıtım sırasında Söğütlüçeşme halkı tarafından ilgiyle karşılaştık. Yaklaşık bin adet bildiri dağıtılmasının yanısıra yaygın olarak pullama yaptık.

Çalışmalarımız önümüzdeki günlerde devam edecek.

Sefaköy İşçi Kültür Evi


Demokrat Mühendisler görev başında!

Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 36. Olağan Genel Kurul seçimleri 16 Mart Pazar günü Şişli Karagözyan İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen oy kullanımı ile sona erdi.

Meslekte Birlik mahkum edildi!

15 Mart günü Perpa Ticaret Merkezi Toplantı Salonu’nda başlayan genel kurulda Meslekte Birlik listesi adıyla oda seçimlerine katılan AKP listesi Demokrat Mühendisler listesi bileşenleri tarafından mahkum edildi. Meslekte Birlik listesinin sermaye ve AKP yanlı çizgisi kürsüyü kullanan Demokrat Elektrik Mühendisleri tarafından yoğun bir şekilde tartışıldı. AKP’li mühendislerin odayı ele geçirmeye dönük politikaları EMO üyeleri tarafından eleştirildi. AKP’nin özlleştirme ve yağma planına EMO İstanbul Şubesi’nin ortak olmayacağı dile getirildi. Kürsüden söz alan Emo Genç üyesi Dilek Üstünalan da EMO Genç Komisyon Raporu’nun sunumunu yaptı.

Karaçay: “Mücadeleci bir çizgi izleyeceğiz!”

Demokrat Mühendisler adıyla oluşturulan mavi listeyle seçimlere katılan demokrat mühendisler adına konuşan EMO İstanbul Şube Başkanı Adayı Erhan Karaçay yönetime geldikleri takdirde mücadeleci bir çizgi izleyeceklerini söyledi. Kolektif bir çalışma olmadığı sürece yönetimin bir anlam taşımayacağını vurgulayan Karaçay özelleştirmelere, işgallere karşı olacaklarını ifade etti.

Demokrat Mühendisler ezici çoğunlukla...

16 Mart’ta gerçekleştirilen genel kurul seçimlerinde ise Demokrat Mühendislerin oluşturduğu liste ezici çoğunlukla seçimleri kazandı. 2500’ü aşkın oda üyesinin katıldığı seçimlerde Mavi Liste, Meslekte Birlik’e (AKP Listesi) karşı 1818 oy aldı. Meslekte Birlik Listesi ise sadece 732 oy alabildi. EMO İstanbul Şubesi’nin 36. Dönem Yönetim Kurulu ise yapılan seçimler sonucunda şöyle oluştu:

Asıl: Erhan Karaçay, Tahir Çiçekçi, Kurtuluş Kaya, B. Başak Koç, Pınar Hocaoğulları, Şahin Özgül          

Yedek: Tanay Sıdkı UYAR, F. Kemal Özoğuz, Selami Yılmaz, Erhan Denizeri, Ali Durmuş, Tigin Öztürk, Mehmet Potur

Kızıl Bayrak / İstanbul