20 Ekim 2006 Sayı: 2006/41 (41)
  Kızıl Bayrak'tan
   Metal TİS’leri uyuşmazlıkla sonuçlandı... Sürecin seyrini mücadeleci sınıf
inisiyatifleri tayin edecek
  MESS’in kölelik dayatmasına karşı
kararlı bir mücadele şart!
  Türk Metal yeni bir satışa hazırlanıyor!
  İhanete ve satışa geçit vermeyelim!
Ermeni sorunu, Kürt sorunu, Kürt sorunu, özgürlükler ve haklar sorunu
Kürt sorunu ve “demokrat” maskeli
Ağar’ın yarattığı boş beklentiler
Soruşturma karşıtı mücadele güncel
saldırılarla bağı içinde ele alınmalı
 Eylem ve etkinlikler
  E. Atalay’ın yanıtı sendika bürokrasisi
gerçeğine aynı tutuyor (Orta sayfa)
  İstanbul İşçi Kurultayı tanıtım toplantıları
sürüyor
  Sınıf hareketinin sorunları ve İstanbul İşçi
Kurultayı üzerine işçilerle konuştuk
  29 Ekim’de toplanacak OSİM-DER Genel
Kurulu üzerine Dernek Başkanı ile
konuştuk.
  TMMOB mitingi üzerine
  İngiltere’de öğretim görevlilerine ajanlık
dayatması
  Siyonistler Filistin halkı üzerinde kimyasal silahlar deniyorlar
  Sri Lanka’da çatışmalar şiddetleniyor
  BM’ye ABD-İsrail işbirlikçisi genel
sekreter
  12 Kasım’da İstanbul İşçi Kurultayı’nda
buluşalım!
  Yılmaz Güney ve Ruhi Su Berlin’de bir
etkinlikle anıldı
  TAYAD’dan tecrit sempozyumu
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

“Kadına yönelik şiddete son!”

Çeşitli kadın örgütlenmeleri ve sendikalardan kadınlar, Antalya'da sekreterlik yaptığı işyerinin patronu tarafından evinde işkenceye maruz kalan Meryem Sak'la dayanışma eylemi yaptılar.

13 Ekim günü Galatasaray Postanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında kadına yönelik şiddetin durdurulması istendi ve erkek egemen sistemin dört duvar arasına sıkıştırdığı kadınlara uyguladığı şiddet dile getirildi. Son dönemlerde Gülistan Gümüş ve Perihan Günel'in öldürülmesine işaret edilerek, en son Meryem Sak'ın karşılaştığı işkence olayıyla kadını hedef alan şiddetin devam ettiği söylendi ve kadınlar örgütlü mücadeleye çağrıldı. Amargi, Demokratik Özgür Kadın Hareketi, Gökkuşağı Kadın derneği, Emekçi Kadınlar Derneği, Özgür Kadın, EHP'li Kadınlar, Emep'li Kadınlar, SDP'li Kadınlar, DTP'li Kadnlar, Genel-İş'ten Kadınlar, Eğitim-Sen 3 No'lu Şube'den Kadınlar tarafından düzenlenen eylemde; “Yaşasın kadın dayanışması!”, “Kadına yönelik şiddete son!” sloganları atıldı.

Açıklamadan önce Galatasaray Postanesi önünde kadınlara uygulanan şiddeti anlatan bir fotoğraf sergisi düzenlendi.

Kızıl Bayrak/İstanbul

--------------------------------------------------------------------------------------

İLGP: Militan satışlarımız devam ediyor!

Yeni dönemde okulların açılmasıyla birlikte geçen dönem sürekli hale getirdiğimiz dergi satışlarımız devam ediyor. Her hafta sonu gerçekleştirdiğimiz Liselilerin Sesi satışlarını bu hafta da gerçekleştirdik.

Dergimizi ajitasyon konuşmaları eşliğinde kitlelere tanıtırken, diğer yandan da yeni tanıştığımız gençlere kendimizi, faaliyetimizi, etkinliklerimizi anlatmaya çalıştık. Bu hafta Taksim ve Kartal'da gerçekleştirdiğimiz satışlar, gerek kampanyamızı liselilerin gündemine taşımak, gerekse de liselerde yaşanan sorunları anlatmak noktasında önemli bir imkan oldu.

Her hafta aynı yerde rutin hale gelen satışlar gerçekleştirmek yerine özellikle işçi ve emekçi semtlerine ulaşmaya çalışıyoruz. Böylece her hafta Taksim'de satış yapmaktansa farklı yerlere de gitmeyi tercih ettik.

Kartal'da gerçekleştirdiğimiz dergi satışının bizim için ayrıca anlamı oldu. Kartal'daki faaliyetimiz sırasında devletin tacizleriyle karşılaştık. Geçen haftalarda Kadıköy'de satışımızı engellemeye çalışan polis bu hafta da Kartal'da engellemeye çalıştı. Devletin tüm engelleme çabalarına rağmen satışımıza devam ettik ve iki gün içinde liselilere 48 dergi ulaştırdık. Bundan sonra da satış faaliyetimiz devam edecek.

İstanbul Liseli Gençlik Platformu

--------------------------------------------------------------------------------------

FHDD'den baskılara karşı eylem...

Daha önce de iki defa kapısı kırılan Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği üyeleri ve destekleyen güçler, 7 Ekim tarihinde yaşanan ve dernek kapısının kırılarak bilgisayar kasalarının çalındığı saldırıya karşı 13 Ekim günü Beyoğlu İlçesi Hükümet Konağı önünde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurunda bulunmak ve saldırıyı kınamak için biraraya geldi.

Suç duyurusundan önce basın açıklaması yapıldı. Eylemde sıklıkla “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Filistin halkı yalnız değildir!”, “Katil İsrail Filistin'den defol!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul

--------------------------------------------------------------------------------------

İsviçre'de “21. Yüzyılda Yeni Ekimler'e” gecesi...

İsviçre'nin Zürich kentinde 14 Ekim günü MLKP taraftarlarının düzenlediği “21 yüzyılda yeni Ekimler'e” gecesi coşkuyla gerçekleştirildi.

Faşist devlete yönelik öfkenin yoğun olduğu gecede, MLKP taraftarları kararlılıklarını dile getirdiler. Umudun dimdik ayakta olduğunu, hiçbir gücün MLKP'yi mücadeleden alıkoyamayacağını vurguladılar.

TKİP taraftarları olarak devrimci dostlarımızın düzenlediği bu gecede devrimci dayanışma mesajlarımızla yerimizi aldık. Faşist devletin devrimci güçlere yönelik saldırısının tüm devrimci güçlere yapıldığı gerçeğinden hareketle, hep birlikte göğüslemek zorunluluğunun yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Geceye yönelik mesajımızda bu gerçeği vurguladık.

İsviçre'den TKİP taraftarları